Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.324 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

11 reacties:

Markt

Beantwoorden

Elzas Passage

Beantwoorden

Ik denk dat het goed is Jan Modaal.

Beantwoorden

Aww is een of andere creabea een mandala aan het maken? Zo te zien ene Silvie maar ik weet het niet zeker.

Beantwoorden

Cacaokade

Beantwoorden

Gefeliciteerd Noud. Het goede antwoord is Cacaokade.
In de bovenzaal van Kunstinitiatief De Cacaofabriek wordt sinds deze week met grote precisie een gigantisch geometrisch patroon aangelegd met zand in vele kleuren afkomstig van honderden plekken uit de hele wereld. Vanaf zondag 22 februari kan de volledige kleurrijke zandinstallatie worden bewonderd.
Ter afsluiting van deze expositie danst de Boliviaans/Braziliaanse kunstenares Ibelisse Guardia-Ferragutti op zondag 29 maart op het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziekstuk ‘Weltenklank’. Dat is dan meteen het einde van het kunstwerk. Want in die dans op dat zand blijft dat niet netjes liggen.
In 2003 was dit project ‘Sammlung Weltensand’ van de Nuenense kunstenares Elvira Wersche ook al bij de Cacao te bewonderen. Sindsdien legde deze kunstenares dergelijke patronen op vloeren van musea, kunstencentra, kerken en synagogen in de hele wereld. En nu dus weer in Helmond aan de Cacaokade.
Net als iedereen was ook onze fotograaf welkom om te komen kijken naar dit ‘work in progress’ op de vloer

Beantwoorden

Dank voor de felicitaties.
Toevallig las ik gisteren op de Facebookpagina van Helmonds nieuwe stadsdichter Abdelkader Benali dat hij vandaag naar Helmond komt om naar de zittingsavond van de Keioligische Hogeskool te gaan. Hij gaat eerst vanmiddag kijken naar het leggen van deze mozaïek in De Cacaofabriek.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Noud.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Noud.

Beantwoorden

Bedankt ad en Erik.

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *