Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.324 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

4 reacties:

Servaes Bemardus Dames

Beantwoorden

Moons (burgemeester)

Beantwoorden

Gefeliciteerd vHans. Het goede antwoord is Moons.
Met uitzondering van enkele oorlogsjaren was Antonius Josephus Wilhelmus Matheus Moons van 1937 tot 1955 burgemeester van Helmond. Bovenstaande foto kwamen we tegen in een programmaboekje van Helmondse Ren- en Toeristenclub Buitenlust. Dat verscheen vanwege hun uitgebreid beschreven 24-uurstocht in 1938.
De burgemeester schreef destijds enkele regels voor dat boekje. Zijn eerste zin willen we je niet onthouden:

De ruime plaats, die de pers elken dag opnieuw voor de sport in de vele vormen waarin zij zich in onze dagen uit, afzondert, is wel zeer geëigend om zelfs bij hem die maar weinig rechtstreeks met het sportgebeuren in aanraking komt, belangstelling te wekken, die bij nadere kennismaking uitloopen moet op erkenning van het vele goede dat in deze uiting van ’t gemeenschapsleven opgesloten ligt.

Beantwoorden

Proficiat vHans.
Je was er erg snel bij 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *