Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 89.625 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

13 reacties:

Jan

Beantwoorden

Hein

Beantwoorden

Thieu

Beantwoorden

Hans

Beantwoorden

Theo

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

Guus

Beantwoorden

Jos

Beantwoorden

Gefeliciteerd Sjef. Het goede antwoord is Hans.
“De beroemdste ‘eerlijke boef’ in deze contreien was Hans Gruijters (1925 – 1980), alias de Zwarte Ruiter.” Dat schreef Jef de Jager 8 jaar geleden onder meer over Hans Gruijters in zijn reeks Helmondse Helden. 10 Dagen geleden debatteerde de Tweede Kamer over het recent verschenen boek “Criminele families in Noord-Brabant.” In dat boek gaat het maar liefst 4 pagina’s over de Zwarte Ruiter. Deze quizvraag was geboren.
In een reactie bij het schrijfsel van Jef de Jager hebben we zojuist de linkjes naar dat e-boek en een flink aantal krantenartikelen uit die tijd geplaatst.

Beantwoorden

Proficiat Sjef.

Beantwoorden

Ha, mijn jaarlijkse puntje is weer binnen; nu op recordjacht naar nummer 2 ;•)

Beantwoorden

Gelukkig heeft Helmond in de annalen de in Helmond geboren oud-politicus en voormalig burgemeester van Almere een naamgenoot van de in deze quiz bedoelde boef Hans G.

Beantwoorden

@Sjef op vrijdag 16 juni 2017 om 22:36:

Gefeliciteerd Sjef, ik moet de mijne nog maar zien te halen. Puur een gokje of wist je het echt?
Wat een verhaal over die Zwarte Ruiter!

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

@Toon van Laarhoven op zaterdag 17 juni 2017 om 11:43:

Een beetje ertussenin: het was duidelijk al een oudere foto en er schoten me spontaan twee namen te binnen: Addy Kleijngeld en de Zwarte Ruiter. Portretten opgezocht op Google en toen viel Addy meteen al af en bleef alleen de Zwarte Ruiter over en die bleek ook nog eens sprekend op zichzelf te lijken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *