Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.184 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6 reacties:

Bindersestraat

Beantwoorden

Inderdaad naast de voormalige pastorie .
Punt voor Richard v Hout

Beantwoorden

Gefeliciteerd Richard v Hout. Het goede antwoord is Bindersestraat.
Dit huis met op het dak een kraai als windvaan staat in de Bindersestraat in de Binnenstad. Daar zat van 2010 tot 2013 Snackbar de Kraai. Daarvoor zat daar ook een frietzaak maar de naam daarvan weten we niet. En ooit woonde er de koster van de tweede Heilig Hart kerk die een paar deuren verder stond.
Vrijdagavond, terwijl de sneeuw aan het vallen was, maakte Eddie de foto’s.

Beantwoorden

Proficiat , Richard.
In één keer goed !

Beantwoorden

Proficiat Richard. Vaak door die straat gereden, maar herkende het echt niet toen ik de kwisvraag zag. 🙁

Beantwoorden

Goed geraden! Ik wou nog even vermelden dat die kraai voor ons gemaakt is van ons visitekaartje, door een jongen van een jaar of 12 : Dennis Brinkman, in 2009, helemaal zelf op schaal getekend en gefiguurzaagd volgens zijn trotse vader.
In eerste instantie als logo voor ons winkeltje: Morgan Gifts & Curiosities ( Morgan is de Keltische heks die de gedaante van een kraai of raaf aankon nemen) En een vliegende kraai vangt altijd wat..
Doordat het bestemmingsplan niet gewijzigt kon worden hebben we hierna snackbar de Kraai begonnen maar helaas, door onze gezondheidsproblemen zijn we weer moeten stoppen.
( Kraai heeft intussen een likje verf nodig, vrijwilligers? 😉 )

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *