Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.798 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Jorn Dekkers scoort 0-1Stiphout Vooruit was in de eerste helft duidelijk een klasse beter dan Bavos. Goed combinatievoetbal van de 3 voorhoedespelers Dekkers, Maaswaal en Tersteeg leek de wedstrijd al in de eerste helft in het slot te gooien. Het was dan ook niet verrassend dat de tricolores in de 19de minuut op voorsprong kwamen door een doelpunt van de nummer 9 Jorn Dekkers (zie de foto rechts). De neutrale toeschouwer zal wel gedacht hebben dat dit een walk-over zou worden en een hele saaie wedstrijd voor de boeg had. Bij Bavos ontbreekt het immers aan een rotzakje die het team op scherp zet en ze hebben geen afmaker. Nagenoeg geen enkele bal in de eerste helft ging bij de tegenstander tussen de palen. Wel hadden ze een strafschop moeten krijgen toen linksbuiten Loek van den Waardenburg getackeld werd in het penaltygebied.

Het leek helemaal saai te worden toen in de 31ste minuut Milan van Maaswaal met een goed schot de 0-2 aantekende. Doelman Frank van den Waardenburg van de thuisploeg verrichte goede reddingen afgewisseld met onzekere momenten. Mogelijk had hij last van de wind maar misschien was het ook wat angst om te falen. Verder was het spel fysiek weinig agressief.

Na de rust kwam daar verandering in, wel maakte Dekkers nog de 0-3 maar Bavos trok zijn voetje niet meer terug en voetbalde (op een positieve manier) veel agressiever. Al moet gezegd worden, ze speelden ooit tegen een kaart aan. Ook werd Jesper van Berlo in het veld gebracht, een spits die helaas voor de Bakelnaren geen hele wedstrijden kan voetballen. Door deze 2 wapenfeiten kantelde de wedstrijd in het voordeel van Bavos. Van Berlo tekende de 2-3 en 3-3 aan. De 2de uit een kopbal en de 3de uit een goed schot. Het 1ste doelpunt van de thuisploeg kwam van Loek van den Waardenburg.

Zou er een verrassing in het verschiet liggen? De wedstrijd leek voor de ploeg uit het Stiphoutse te veranderen in een nachtmerrie. De uitploeg kon slecht omgaan met het gebikkel van de Bakelnaren en kwam niet meer in het spel. Ineens kon de wedstrijd beide kanten op. Na de 3-3 was er bij de thuisploeg ook het beste van af. In de 83ste minuut scoorde achterhoedespeler Thijs Hebels uit een corner de 3-4. Het verzet leek gebroken. Maar er was nog niets beslist. Af en toe was de wedstrijd grimmig maar het liep niet uit de hand. Op een momentje na. Wessel Vervoort van de tricolores schoffelde linksback Bram Seelen genadeloos onderuit. Hij kwam er van af met een gele kaart maar dit had rood moeten zijn. Het mocht niet baten, in de 91ste minuut scoorde Jorn Dekkers met een goed uitgespeelde actie koelbloedig zijn derde en daarmee de 3-5. Al met al won de uitploeg verdiend.
Wat wel opviel, als een ploeg fysiek zeer mannelijk voetbal speelt raken de Stiphoutenaren van de kaart. Op dat gebied is er nog werk aan de winkel voor coach Mario Plugers.

Stan Wijnhoven maakte de foto’s.

3 reacties:

Volgens de schrijver was het shop wedstrijd dit vond ik als scheidsrechter niet.
E zijn drie kaarten uitgedeeld dit waren de zwaarste overtredingen.

Berben PMJ

Beantwoorden

Stiphout Vooruit staat op kop! Volgende week drie punten ophalen in Aarle-Rixtel. 🙂

Beantwoorden

Dennis dat gaat jullie niet lukken als je er zo gemakkelijk over denkt. Dat deed H.v.v vorige wedstrijd ook tegen ons 😉 Tot volgende week

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *