Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.799 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Brandevoort had het niet vandaag en liet zich aftroeven door de routine en het voetbalgogme van HVV Helmond. Niet erg voor de Brandevoorters, hier leren ze alleen maar van.
Het was een derby maar dat werd het niet echt. Dat kwam vooral omdat er door het regenachtige weer weinig supporters waren die voor het broodnodige kabaal konden zorgen. Verder lieten de groen/witten zich de kaas van hun brood eten. Brandevoort mist op dit moment een echte afmaker. Het is een ploeg in opbouw.

Rechtsbuiten Said Azarfane speelde een puike partij. Met een uitbraak scoorde hij reeds in de 15de minuut het eerste doelpunt voor de geel/zwarten. De uitploeg kreeg een veldoverwicht en de jeugdigheid (en gebrek aan routine) brak de thuisclub op. In de 21ste minuut brak Azarfane weer door en Tony van de Wijst rondde beheerst af. Tussenstand 0-2, zeer terecht op dat moment. Het moet gezegd worden dat de thuisclub de kansen gemakkelijk weggaf.

Desalniettemin kreeg Brandevoort erna een vrije trap en doelman Bryan van de Meulenhof maakte een fout. Uit het niets viel de 1-2 door de nummer 18 Jan van de Laarschot. Even kwam er onrust in het spel van HVV en de groen/witten werden beter. Ze werden ook feller en eindelijk leek het er meer op dat ze het gras op wilden vreten voor een beter resultaat. Het leek net alsof de thuisclub wat meer zelfvertrouwen kreeg en begon te geloven in een goede afloop.
Het was een zeer sportieve wedstrijd. Als er een blessure was werd de bal over de lijn gespeeld en de uitbal gooide men naar de tegenstander. Ook gaf men elkaar een hand na een overtreding. HVV was echter wat fysieker en zo nu en dan wat zuigender, Brandevoort is nog vaak wat te netjes. Het ontbreekt ze aan een rotzakje op het middenveld die de zaak op scherp kan zetten.

De 2de helft was ronduit slecht. Wie wel opviel was Jordi van Wetten, de nummer 13 van HVV Helmond. Hij viel sterk in voor rechtsbuiten Said Azarfane en toonde zich direct dreigend. Luigi Burhenne riep de thuisspelers nog op tot feller voetbal. Het mocht echter niet baten, Brandevoort had het niet vandaag.
Bij een kans in de 62ste minuut toonde Tony van de Wijst zich koelbloedig en rondde met een lobje beheerst af. Eindstand 1-3. Een minpuntje bij de geel/zwarten was doelman Lesley Jacobs, hij keepte heel erg onrustig en liet de bal regelmatig uit zijn handen vallen.

De wedstrijd was niet goed, zo nu en dan wel een goeie uitbraak maar Brandevoort tegen HVV was niet het duel van wat we de laatste jaren gezien hebben.

HVV Helmond is een titelkandidaat, Brandevoort kan nog groeien maar zal dit jaar niet meedoen om het kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *