2reacties

Dennis belangrijkste speler op het veld

Nr 10 Mohamed AmezzianeStorm Dennis was dé spelbederver op Sportpark De Rijpel. Het was onmogelijk om met zijn wind goed voetbal te spelen. De passes kwamen niet aan en met wind meevoetballen scheen met Dennis geen optie te zijn. De ballen schoten iedere keer door en mooie combinaties maken was nagenoeg onmogelijk. Het was een sportieve wedstrijd mede omdat die goed geleid werd door scheidsrechter Billal Nouamani. De arbiter maakte af en toe een foutje maar hij wist bijvoorbeeld goed om te gaan met het commentaar dat Rood-Wit speler Rens Sanders op de leiding gaf. Na de pauze was Sanders dan ook een stuk kalmer. Mogelijk ook omdat coach Said Yahia hem hier op aangesproken had.

Wie het beste met de wind overweg kon was linksbuiten Mohamed Amezziane (nummer 10 op de foto rechtsboven), hij had in beide doelpunten van de thuisploeg een aandeel. In de 14de minuut gaf hij een prima voorzet waaruit rechtsbuiten Jordi van den Boom de 1-0 aantekende. Rood-Wit ’62 was duidelijk de bovenliggende partij en men stond er even van te kijken dat Mifano door een combinatie tussen spelers Jorg Leenen en Ton van der Linden, de laatste in de 37de minuut de 1-1 liet aantekenen.
Wat hachelijke situaties voor het doel opleverden, waren vooral de corners, de bal zwabberde voor het doel en met name doelman van de thuisploeg Rob van Lieshout had hier moeite mee. Hij stompte de bal vaak weg mogelijk omdat hij de zaak niet vertrouwde en het ronde voorwerp niet in zijn handen durfde te pakken. Uit een corner aan de overkant werd indirect gescoord. Het was Mohammed Amezziane die de corner nam, uit de rebound nam Roy van Turnhout hem op de pantoffel en doelpuntte de 2-1 in de 42ste minuut.
Na de thee kreeg Rood-Wit ’62 talloze kansen, vooral door toedoen van Mohamed Amezziane. Wie in positieve zin opviel was de junior linksback Sander van Thiel. Goed combinerend met de Marokkaanse linksbuiten en hij trok zijn been niet terug in de duels, overigens zonder gemeen te worden. De thuisploeg gaat nog veel plezier aan hem beleven. Rood-Wit ’62 sprong slordig om met de kansen en men zou bijna zeggen mede door toedoen van storm Dennis maakt de ploeg in het zwart nog de 2-2. Mifano zit het ook niet mee. Er waren 9 geblesseerden in de selectie en het team speelde met veel jonge onervaren spelers. Het bleef 2-1 en iedereen had met deze stand vrede met name omdat Rood Wit weer 3 punten inloopt op koploper HVV Helmond. Hoewel goed voetbal niet mogelijk was, bleek wel dat Rood Wit veel goede spelers kent en er komt jeugdig talent aan. De thuisploeg ziet een zonnige toekomst tegemoet. Een sportieve vereniging die goed zijn junioren inpast.