Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vanmiddag speelde SV Brandevoort 1 zijn eerste competitiewedstrijd in Aarle-Rixtel tegen ASV ’33. Trainer/coach Patrick van Hout hoopte dat de goede voorbereiding een vervolg zou krijgen in de competitie. Een overwinning zou goed voor de moraal zijn. SV Brandevoort kent vele jeugdelftallen en in het eerste elftal lopen al verschillende jonge spelers te voetballen. Verder zit er nog talent aan te komen.
De eerste helft tegen ASV ’33 was echter niet goed, SV Brandevoort liet zich fysiek de kaas van het brood eten. De ASV ’33 had een licht veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Maar de buitenspelers bij de thuisploeg voetbalden voor de rust heel goed. De eerste 45 minuten was het echter een bloedeloze wedstrijd en leek het een typische 0-0 wedstrijd te worden.
Na de thee tapte SV Brandevoort uit een heel ander vaatje. Er was ze tijdens de rust op gewezen dat ze feller moesten spelen, de bal achterin meer rond moesten laten gaan en de flanken beter gebruiken. Er waren ook enkele omzettingen. Zo speelde Wessel Aerts (rechts op de foto) na de 45ste minuut voortaan centraal op het middenveld nadat hij begonnen was als centrale verdediger. Danny Bartelsman speelde rechtsback en Lahcen Boussfir stond wat dieper in het veld.
Ook linksback Djardi Martina (links op de foto) was na rust feller en in de 48ste minuut had dit direct resultaat. Hij stoomde op aan de linkerkant en bood routinier Heino Westerlaken een niet te missen kans 0-1. De ploeg liet zien dat het goed kan voetballen en had een groot veldoverwicht. Het had binnen 20 minuten tijd zomaar 0-4 kunnen zijn. Aanvoerder Luuk van Stiphout maakte in de 70ste minuut de 0-2. Voor SV Brandevoort was het kat in het bakkie.
ASV ’33 perste er in de laatste 8 minuten nog een klein offensiefje uit. SV Brandevoort werd er niet warm of koud van. Eindstand 0-2.

5 reacties:

En dit wordt geplaatst omdat?

Beantwoorden

@Waarom? op zondag 22 september 2019 om 21:50:

Omdat SV Brandevoort een voetbalvereniging uit Helmond is.

Beantwoorden

Beetje een slap antwoord. Volgens mij hebben we meerdere clubs in de stad en bovendien staat het nogal raar om ineens een verslag van Brandervoort te plaatsen. Helemaal omdat jullie dit nooit doen. En dan een flauwekul antwoord geven op de eenvoudige vraag?

Waarom?

Beantwoorden

@Waarom? op zondag 22 september 2019 om 23:08:

Die vraag is een stuk helderder en makkelijker om te beantwoorden.
Tot vandaag plaatsten we inderdaad niet eerder een wedstrijdverslag. Maar vanaf vandaag gaan we zeer geregeld uitgebreid verslag doen van een wedstrijd waarin 1 of 2 Helmondse voetbalclubs spelen. Tenminste, als we merken dat dat gewaardeerd wordt door voetbalminnend Helmond. De eerste kijkcijfers zien er in ieder geval goed uit. 🙂 Maar is de eerste klap een daalder waard of is het eerste gewin kattengespin? ????
Natuurlijk zijn er nog meer voetbalclubs in Helmond, die komen dan in de loop van het seizoen natuurlijk stuk voor stuk aan de beurt. We hebben voor volgende week zondag al een club op het oog. We houden die naam nog even voor onszelf omdat we de flexibiliteit willen hebben om op het laatste moment te kunnen swichen.

Beantwoorden

Aha, zo’n inleiding met uitleg is mss wel handig voor het volgende verslag. Mits jullie er idd een serie van maken natuurlijk. Meer aandacht voor de amateur sporters in de stad is iig nooit verkeerd! Succes ermee ????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *