Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.799 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

MULO tegen Bavos was een sportieve wedstrijd maar dat is in dit geval een verwijt. Met name in de eerste helft werd er niet fel genoeg gespeeld. De Helmonders hadden in de beginfase een duidelijk veldoverwicht en spits Wesley Smits schoot dan ook na een goede combinatie met linksbuiten Roy van de Putten de 1-0 binnen. Het spel was niet hoogstaand en er waren weinig echte kansen. In het begin leek het een walk-over te worden maar Bavos begon beter in het spel te komen. Aanvallend ontbreekt het de ploeg echter aan een killer. Dat is de reden waarom de Bakelnaren binnen de 16 meter geen vuist kunnen maken. Een groot deel van de eerste helft had men administratief af kunnen doen. Er gebeurde weinig.

Na de thee kwam MULO beter uit de startblokken. Roy van de Putten scoorde de 2-0 (zie de foto rechtsboven). Van de Putten was de beste man van het veld. Hij is snel, is dreigend mede omdat hij vaak op het randje van buitenspel staat en hij zíet het spelletje. Verder scoorde hij in dit duel 2 doelpuntjes en gaf voor menig treffer de voorzet. Wel moet gezegd worden dat het hem deze wedstrijd erg gemakkelijk werd gemaakt. De buitenspelers zijn het sterke wapen van de geel/blauwen. Goed in omschakeling en dreigend in de 16. Rechtsbuiten Luuk de Vries tekende voor de 3-0 en 5-1. De Vries is technisch begaafd, geeft prachtige steekpassjes, maar zijn corners konden deze wedstrijd wel wat beter. Middenvoor Wesley Smits toonde zich effectief en ook hij was verantwoordelijk voor 2 treffers. John Brouwers bij Bavos scoorde bij de 3-0 tegen. Een troostprijsje voor de rood/zwarten. Hoewel doelman Frank Bouwmans van de uitploeg niet echt goed keepte verrichtte hij wel enkele prima reddingen. Al met al bleef het bij 6-1.

Leuk tintje aan deze wedstrijd was dat beide coaches een verleden hebben bij de andere club en vorig jaar geswitcht zijn. Het respect voor de coaches bij beide verenigingen was groot. Toch was het een reünie zonder franje. Het spel van beide teams kan beter, er is nog veel werk aan de winkel.
De 3 spelersportretten werden gemaakt door ZOOMimagery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *