Buiten is het -0 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Het duel tussen Rood Wit ’62 en RKGSV vanmiddag kenmerkte zich als een wedstrijd tussen een kwalitatief betere thuisploeg en een meer ervaren en geslepener tegenstander. 
Rood Wit ’62 begon de wedstrijd goed. De tactiek van coach Said Yahia was om de tegenstander op te vangen op het middenveld en dan druk te zetten. RKGSV mocht niet de ruimte krijgen om te voetballen.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken maar had in de eerste helft weinig echte kansen. Ze schoten een keer op de buitenkant van de linkerpaal, RKGSV deed daarvoor precies hetzelfde.Wie opvielen bij Rood Wit ’62 waren de Marokkaanse spelers. De buitenspelers Ezzo Sabha en Mohamed Amezziane vonden elkaar blindelings in hun spel en waren dreigend als ze naar binnen knepen. Centrale verdediger Cayhun Cetindas stond zijn mannetje als centrale verdediger, de backs Wassim Sabiri en Amin Benali kwamen regelmatig dreigend op en combineerden goed met de vleugelaanvallers. De ruststand was dezelfde als waarmee de teams begonnen 0-0.
Na de rust kwam de Helmonders weer goed uit de startblokken. Ze hadden kansen volop maar de thuisploeg ontbrak het aan een killer. Het team was dreigend maar niet doeltreffend. In de 61ste minuut viel het doelpunt alsnog, gescoord door spits Roel Merkx hoewel die vandaag niet echt zijn dag had. Merkx moest zich terug laten vallen naar het middenveld zodat de buitenspelers naar binnen konden knijpen maar hij functioneert beter dieper in de spits. Gezien het spel was het doelpunt voor de thuisploeg echter dik verdiend.
De angst sloop daarna in het spel van de jonge ploeg. Ze waren bang dat ze de wedstrijd alsnog uit handen gaven. De mannen uit Gerwen werd gevaarlijker en had verscheidene uitgesproken kansen.
In de 85ste minuut sloeg de vlam in de pan. Linksbuiten Mohamed Amezziane kreeg het aan de stok met de rechtsback van RKGSV en er was even sprake van een opstootje. De linksback van Rood Wit ’62 kwam zich ermee bemoeien en schold de rechtsback uit. Amin Benali kreeg rood en kon vroegtijdig naar de kleedkamer. Mohamed Amezziane en zijn tegenstander kregen geel.
Na dit voorval werd de wedstrijd zeer grimmig. De thuisploeg vormde een cordon voor de 16 meter om een doelpunt van de tegenstander te voorkomen.
Ook RKGSV kwam met 10 man te staan nadat speler Menno Vos fysiek contact had met de grensrechter en van het veld werd gestuurd. De 1-1 hing in de lucht maar toch was het Rood Wit ’62 dat scoorde. Ezzo Sabha was de maker maar de treffer werd terecht afgekeurd. Na enkele bloedstollende taferelen voor het doel van Rood Wit ’62 klonk tot opluchting van de thuisploeg het eindsignaal. 
Rood Wit ’62 tegen RKGSV; een sportieve wedstrijd die 5 minuten te lang duurde.

Rood Wit ’62 – RKGSV 1-0.

De foto rechtsboven werd tijdens het intrappen voor de wedstrijd gemaakt. Daarop zie je centrale verdediger Cayhun Cetindas (de speler met bal), met de rug naar het reclamebord rechtsback Wassim Sabiri, zonder rugnummer linksbuiten Mohamed Ammeziane en met rugnummer 11 Ezzo Sabha.

2 reacties:

Zat net omroep Helmond te kijken.fair play ????????????????????????????????????????????????????????

Beantwoorden

Omdat niet iedereen naar Omroep Helmond kijkt, hieronder het item waarover Alex Verspaget het heeft.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *