71reacties

8 Aanhoudingen in Helmond na de derby

Voor, tijdens én na de derby FC Eindhoven-Helmond Sport (2-0) was het gisteravond onrustig in en buiten het stadion in Eindhoven. De wedstrijd werd daarom ook een kwartier stilgelegd en de Mobiele Eenheid werd ingezet om supportersgroepen uit elkaar te houden. 1 Agent raakte gewond nadat hij werd bekogeld met een stoel. Rond de wedstrijd werden in totaal 11 verdachten aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek, zo maakte de politiewoordvoering zojuist bekend.

1 Van de verdachten werd aangehouden omdat hij er van wordt verdacht de stoel naar de agent gegooid te hebben. 8 Verdachten werden na de wedstrijd aangehouden in Helmond “omdat zij op zoek waren naar een confrontatie met andere voetbalsupporters.” Voorafgaand aan de wedstrijd werd een verdachte aangehouden op de Roostenlaan in Eindhoven omdat hij zich niet kon legitimeren en bij controle bleek dat hij een baksteen en vuurwerk op zak had. Een ander man werd in Eindhoven aangehouden omdat hij door rood liep en een agent die hem daarop aansprak in het been beet.
De politie laat weten agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel te vinden. “Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.”
Via Twitter meldde William Verkoelen (supporter, sponsor en kartrekker bij Heel Helmond Support) vanmiddag: “Bruut geweld gebruikt door politie en ME tegen onschuldige fans. Iemand gebroken neus naar ziekenhuis en iemand met ambulance naar ziekenhuis walgelijk!! Ik ben er de hele avond bij geweest en ik weet waarover ik praat”

In de reacties hieronder staan updates.