58reacties

Basisontwerp voor het nieuwe stadhuis


Vanavond presenteerde wethouder Harrie van Dijk het basisontwerp voor het Huis voor de Stad. Dat nieuwe gebouw moet over 3 jaar gereed zijn en komt op de plek waar nu het Stadskantoor zit.
Naar verwachting zal de gemeenteraadsleden dinsdagavond 30 juni besluiten of zij akkoord gaan met dit ontwerp en of zij het de 35 miljoen waard vinden. Dat bedrag betaalt de gemeente nu ook voor het gebruik en onderhoud van de 4 huidige gebouwen. Dat zijn het Stadskantoor, ’t Cour en het pand aan de Zandstraat en Boscotondo (dat inmiddels is verkocht).
Dit ontwerp van het nieuwe stadhuis voldoet aan de criteria die vorig jaar werden vastgelegd, zo meldt de gemeente. Denk daarbij aan criteria als ‘duurzaam’, ‘toegankelijk’, ‘economisch vitaal’, ‘flexibel’ en ‘passend bij de stad’. De komende maanden wordt verder gewerkt aan het definitief ontwerp: daarbij worden de Helmonders betrokken. Het is de bedoeling van de wethouder dat we in september mogen meepraten tijdens een (mogelijk online) bijeenkomst.
Bijgaand de 5 beschikbare beelden.

.
.
.
.

Heel veel meer kun je lezen op deze pagina van de gemeentelijke website.

Afgevoerd van de voorpagina
58 reacties
Reageer

Zo'n 2 a 3 jaar geleden is het stadskantoor verbouwd,hoop zonnepanelen,groen dak,nieuwe zon screens etc.
Hoeveel heeft dat gekost??
Zint eer ge begint hebben wij vroeger geleerd!!

Weggegooid geld!!!!

Marja Konings

Ziet er fantastisch uit!

Bouw binnen budget (zo laag mogelijk), bouw met Helmondse bedrijven, bouw zo sober mogelijk en zorg ervoor dat het het groenste gebouw van de wereld wordt... maak een statement!

Bijzonder. Gisteren stond nog op ED dat de gemeente het financieel zo zwaar heeft 🙄

Peggy Vulders

Kantoortuinen zijn uit

Hennie de Gooijer

Geld over de balk gooien daar is deze gemeente goed in

Hans van Hoof

Waarom

Leg me uit waarom

Is er niet genoeg om aandacht aan te besteden in helmond

Stumpers daar hebben ze wel 💶💶💶voor 😡😡😡

Dacht dat ze moesten bezuinigen🤔

Marion Jansen

En maar manieren vinden om de mensen meer geld te laten betalen

Nondeju, de kost geld, is de wel noddig?

Marinus Janssen

weggegooid geld, maar ja t budget zal wel weer opmoeten anders krijgen ze volgend jaar minder.....

Wilbert Verkoelen

Ongelooflijk. Hoe is dit ooit goedgekeurd. Zijn belangrijkere zaken en wat doen we met de 2 andere gemeentelijke gebouwen? Leegstand?

daar hebben ze welgeld voor

Dat noem je basis ???

Paula Janssen

Mooi ontwerp, ik hoop dat ze snel gaan bouwen.

Henk Diepstraten

De gemeente heeft al wat panden gehad ..net als de Socialedienst of het GAK..en dan staat het leeg..dus Boscotondo is ook weer te klein..snap er niks van ..bezuinigingen dat moeten ze leren.oh vergeten te zeggen belasting kantoor ..ook paar keer verhuist..en Maar leegstand.

Kennelijk vind de coalitie van GroenLinks, SP, D66, VVD en lokaal Sterk stenen belangrijker dan mensen. Vooral als men moet bezuinigen op sociaal domein!

37 miljoen voor een naar mijn mening weggegooid alternatief. De bestaande ruimten voldoen, ondanks dat niet alle afdeling bij elkaar liggen.

Daarnaast lijkt mij de invulling van het ontwerp nogal de wensen overlaten. Waar parkeert men? Waarom zo duur? En wellicht dat ze eerst eens informatie kunnen inwinnen bij Woonbedrijf Eindhoven over een bedrijfspand van glas. Want de duurzaamheid gaat er vanaf als je ziet wat de kosten zijn van de airco om de glazenbox koel te houden!

Wat heeft de Helmonder eraan?

Ineke Endevoets

Wat een decadente onzin, geef maar meer geld uit aan de jeugdzorg.

Suze Ehrismann

Ronduit schandalig en belachelijk wat voor geld Daar nutteloos aan besteed gaat worden!! Maak i.p daarvan meer parkjes of speeltuintje etc geef t terug aan de burgers ..

En wij maar betalen betalen betalen Ik zeg dikke onzin om weer iets nieuws neer te zetten

Ik vind het belachelijk!!
Nooit tevreden met wat ze hebben!!
Kunnen beter besteden aan een nieuw zwembad (ook een buitenbad) en de leegstand van winkels aanpakken.Zo kan ik wel meer dingen opnoemen

Miranda Hermens

En maar janke da bestuur van helmond over geld voor een nieuw voetbalstadion...zo ziedde maar da egoiste met een bult eigebelang voorop staat...geld moet rolle, anders hadde ze er wel fruitella van gemakt....het liefste hullie kant op!!!

Voor de twee panden is een koper. Zie het als het kopen van een nieuw huis met een hypotheek. Je betaalt nu bijv. 1000pm voor een oud huis wat helemaal verbouwd moet worden. Of je bouwt iets nieuws waar je straks 800pm voor gaat betalen. Alles nieuw en helemaal klaar voor jaren. Wat zou je dan doen?

Is die enorm hoge hal niet peperduur om te verwarmen?

@Wassing op donderdag 11 juni 2020 om 23:22:

Helmond Sport is een commercieel bedrijf dus de Gemeente Helmond MAG ze niet financieel steunen. Toen FC Den Bosch bijna failliet ging en FC Haarlem helemaal hebben ze ook geen steun van de overheid gehad.

.... zoete lieve Gerritje...

Henry Claassen

Waarom weer een nieuw gebouw er staan er toch genoeg gebruik alle ruimtes eerst eens nuttig die er leeg staan en kijk eerst eens naar de lasten voor de burgers in u stad bv jeugdzorg geld te kort ,afval moet duurder worden ,enz

Nu maar hopen dat al die ambtenaren niet thuis blijven werken, want dan staat er meteen een flink deel van het gebouw leeg. En leegstand hebben we al genoeg in Helmond, dacht ik zo. 😏 Misschien is het een idee het meteen zo te bouwen dat er goedkoop eenpersoonsappartementjes van gemaakt kunnen worden.
Tip: wacht met beslissen over het nieuwe stadshuis tot na de coronacrises. De wereld en ook Helmond ziet er dan anders uit. Echt waar, dat heeft de burgemeester zelf gezegd.

Hiervoor is de gemeenteraad het unaniem eens, dit is voor hun eigen hangjeugd. Stelletje imbeciele die geen gevoel hebben voor de maatschappij, en nog nooit voor geld gewerkt hebben!!!

@Stef Stevens op donderdag 11 juni 2020 om 23:35:

Er is een derde keus: die paar miljoen die we vingen voor Boscotondo bewaren voor als de gemeente geld te kort komt. Volgens Peggy Vulders stond in de krant dat de gemeente het financieel zwaar heeft...

Eerste indruk: van buiten afschuwelijk, van binnen megalomaan.
Aan de buitenkant mis ik als herkenningspunt levensgroot het nieuwe stadslogo (die pleerollen).

Ik sluit me aan bij Leroy (22:36): hoe kan zo'n gebouw duurzaam zijn?

Corona schijnt Helmond nu al € 100 miljoen te kosten. Alleen al dat: met 92.000 inwoners is dat ca. € 1100 per capita of (met een gemiddelde gezinsgrootte van 2,85 personen) ruim € 3000 per gezin, waarbij niet elk gezin een netto betaler zijn.

Stef Stevens (23:35): een nieuw huis voor € 800 p.m.? Waar kan ik intekenen? Alleen als je het oude goed hebt verkocht, maar wie wil die bouwval duur kopen?
Boscotondo levert bij verkoop ook niet op wat Helmond gedacht had!

Andere onzalige ideeën van Helmond (die duurzame afvalverwerking bijv.) kosten de inwoners ook nog bakken met geld...

Allemaal geldverspilling

Wauw wat een reacties

Demicia Nagle

Blijf het thuiswerken stimuleren dan kan er één locatie dicht en de rest renoveren mocht dat echt nodig zijn. Nieuwbouw zou je nu even niet moeten doen. En als er dan toch nieuwbouw moet komen, dit ontwerp is echt niet praktisch (waarom helemaal open tot aan het plafond in het midden van het gebouw).

Functionaliteit boven uitstraling stellen. Het is gemeenschapsgeld, maar de Overheid, van gemeentes tot en met Den Haag, vindt het lekker gemakkelijk om te shoppen met andermans geld. Erg jammer.

Wilko Swinkels

Er staan al veel reacties waarvan ik wil zeggen dat ik het er mee eens ben. Ik kies er twee uit.

@Leroy op donderdag 11 juni 2020 om 22:36:
Als de SP en GroenLinks dit slikken én de kiezer herinnert zich dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, dan durf ik de voorspelling wel aan dat jullie van 11 naar 5 misschien 6 zetels gaan. Dit pikt jullie achterban niet.

@Toverdaas op vrijdag 12 juni 2020 om 03:02:
Je vat best goed samen wat ik wil zeggen. Precies: met de verwachting dat de coronacrises nog een jaar of wat duurt, staan we opgeteld nu al zo'n 100 miljoen in de min. Verdeeld over een 10 jaar is dat 10 miljoen per jaar minder op een begroting van 300 à 400 miljoen. Laten we daarom een beetje zuinig op ons geld zijn, dat komt later nog van pas.

Een belangrijke vraag mijn inziens: waarom die haast wethouder Van Dijk?
Is er een landelijk of Europees subsidiepotje die de gemeente 'dwingt' de eerste spade snel de grond in te steken? Zo ja: zeg dat dan! Of is dat een achter-de-handhoudertje voor als de raadsleden richting een nee gaan stemmen? Zo nee: stel dan een zo grote beslissing die blijkbaar veel tegenstand bij de burger oproept, uit! Dat doen we in het normale bedrijfsleven nu ook hoor. En niet zonder reden want kort geld lenen kost nog geen procent. Puntje ;-) is namelijk dat niemand in de gemeenteraad en de rest van Nederland weet hoe de maatschappij er in 2023 uitziet. Dat was zonder corona een beetje te voorspellen, maar niet nu we pás een maand of vier in het coronatijdperk zitten.

Zorg eerst maar voor de burgers en ondernemers. Anders is er straks geen Helmond meer.

Het hoeveelste stadskantoor is dit wel niet?

Ziet er prachtig uit! Maar liggen de prioriteiten momenteel niet ergens anders....?

Maaike Zeeuwen

35 miljoen, zullen we eens wedden dat dit bedrag veel meer wordt?

En daarbij, is dit nu echt nodig? In deze tijd? Nu er extra bezuinigd moet gaan worden? Er veel van de Helmonders gevraagd gaat worden de komende jaren? Het "de Braak" sprookje al heel veel meer geld gaat kosten? De gebouwen die nu gebruikt worden nog best mee kunnen?

Ambtenaren moeten niet zo mekkeren en eens tevreden zijn met wat ze hebben.

En wij mogen dat als inwoners van de gemeente Helmond weer betalen, en bedankt

Yorlin Snijders

Echt belachelijk dat geld verkwisten
Jullie zitten goed
Iedereen moet bezuinigen dus jullie ook🤔

Conny van Dijk

EEN NIEUW STADHUIS?? Te gek voor woorden! Ik moet me toch iets van het hart nu...

Een aantal jaren geleden heeft deze gemeente o.l.v. Natalie v.d. Zanden een aantal wijkgebouwen waar onder De Terp In Helmond-Noord wegbezuinigd en daar vele vrijwilligers/enthousiastelingen het slachtoffer van gemaakt. Het is diezelfde ouwe Terp die de afgelopen weken een nieuwe metamorfose heeft ondergaan om binnenkort tot een nieuw buurthuis te worden gebombardeerd. Een aantal jaren heeft daar Candy Car in gezeten met een schoonheidssalon en welzijnswerkers, dat was bij voorbaat al een verloren zaak, gedoemd dus tot mislukken. De verbouwing ervan kan ik je zeggen mocht wat kosten. Dat nadat de hele inboedel van die goeie ouwe Terp gesloopt werd...En die had in een aantal jaren ook al het nodige gekost kan ik je hier vertellen.

De boel daarbinnen dus verbouwd en nu na een jaar of 5-6 is die hele ploeg mensen verhuist naar het gebouw er naast, voormalig jeugdcentrum Jovic. Een gebouw dat in 2006 1,6 miljoen heeft gekost en dat zou bij intrek nu 500.000 euro mogen kosten. Maar dat nemen dus een aantal gemeentes nu voor hun rekening. Let wel mensen, ik heb dit allemaal uit een goed onderbouwde en betrouwbare bron. In die ouwe Jovic is jawel... wederom alles verbouwd op kosten van 3-4 gemeentes in deze regio die de boel daar exploiteren. HET MAG wat kosten.........Dan de hele (nieuw te bouwen?) Braak is (nog steeds) in opspraak , het zou het te kosten enorme bedrag met meerdere miljoenen overschrijden? Dat had ik van te voren al in kunnen vullen... Deze gemeente heeft een goed beleid in kapitaalvernietiging. Zoals hier aangehaald, het hoeveelste (verbouwde) stadhuis nu onderhand? Het zijn slechts een paar voorbeelden van miljoenen die zijn weggegooid, geld van de belastingbetaler die er voor op draait. Waarschijnlijk is nu al bekend hoeveel duurder de gemeentelijke belastingen volgend jaar weer gaan worden... Hoe lang pikken we dat nog?

Hoezo nieuw🤔 hij doet het toch nog steeds.... 🤐

Jolanda van Os

Beter geld in lasten verlichting duwen ipv weer een nieuw ontwerp.
Wat is met het gebouw wat nog niet lang is verbouwd.
Of gaan jullie dan sneller werken in het nieuw gebouw?? Dan kan het wel een voordeel zijn 😂

Twan Verbakel

Als ik het zo lees: nieuwe verkiezingen, de mensen staan niet meer achter de gemeenteraad.

Bert van Scherpenzeel

Mag wat kosten , staat het ander op instorten ? Zo zie je dat alles om uittelijk moet gaan , als het maar hip is en andere stede gaan denken sow die hebben het goed voor elkaar dat zit er modern uit daar moeten we zijn . Als je nu gewoon blijft waar je zit en het geld aan de mensen of projecten die het nodig hebben uitgeeft bijv kleine ondernemers helpen in deze tijd die zorgen dat de stad bruizend blijft .
Groot pand zorgt niet altijd dat het gezellig wordt en de mensen bij elkaar brengt

Ik vind het nieuwe ontwerp er prachtig uitzien. Met de tijd mee. En straks alles weer onder één dak. Niet meer de stadswinkel bij de bioscoop, WMO op het hoogeind en de rest op de heuvel.
Kost wat, maar er komen ook gebouwen beschikbaar voor andere doeleinden.

leuke omgeving voor cyberambtenaren

Schitterend

Het mag inderdaad wat geld kosten.
Het nieuwe kantoor zorgt wel voor werkgelegenheid en de oude kantoren worden verbouwd wat ook werkgelegenheid bied.
Dus het geld stroomt niet 1 kant op zoals veel mensen denken.
Als geen een gemeente iets inversteerd dan komt het ook niet goed.
Oke er zal altijd wel 1 blunder tussen zitten.

Alweer een nieuw gebouw? Hand op de knip graag! Er komt een economische crisis aan, mochten B&W de corona crisis, waar we nog in zitten, zijn vergeten!

Astrid Ansems

Waarom een nieuw gebouw. Wat is er mis met waar jullie nu zitten 🤷🏼‍♀️

Esther Coeleveld

Nieuw voetbal stadion gaat niet door, maar wel dit gebouw willen zetten wat niet eens in Helmond past beetje overdreven nie ??

Weg gegooid geld. Daar gaat ons eigen burger geld. Waarom de burger zelf niet laten beslissen of we dit wel willen, tis tenslotte ons eigen geld. Gaan de gemeentelijke kosten weer omhoog, pand zal toch terug verdiend moeten worden.

Stefan Fabeltjeskrant

Zijn wel betere dingen in stad die aandacht nodig hebben maar daar geen geld voor hoop mensen eens goed gaan nadenken als weer mogen stemmen

Thuis werken ambtenaren! Dat is de nieuwe standaard. Dus we hebben geen nieuwe blokkendoos nodig. Lekker thuis in je onderbroek achter de laptop en ondertussen wat klussen in de tuin is het nieuwe normaal voor overheid stumperds die wel gewoon hun salaris krijgen en snakken naar vakantie in het buitenland met het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: