8reacties

€ 1000 per rookvrije speeltuin en sportpark


Helmondse sportparken en speeltuinen die rookvrij zijn worden beloond met een waarderingssubsidie ter waarde van 1.000 euro. Dat besluit nam B&W een maand geleden. In eerste instantie wordt daarbij de focus gelegd op de buiten speeltuinen die tevens omheind zijn. Voor deze subsidies is dit jaar een budget van maximaal 16.000 euro beschikbaar.
In de brief (pdf) aan de gemeenteraadsleden deze week laat B&W weten rookvrij opgroeien vanzelfsprekend te willen maken. “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien” zo meldt het college. En een stukje verder in die brief: “Bij een gezonde en veilige omgeving voor kinderen horen ook rookvrije speelplekken. Geen sigaretten waar kinderen zich aan kunnen branden, of die ze in hun mond kunnen stoppen. Alleen maar frisse lucht om in te ademen.”
Een motie eind 2017 in de gemeenteraad om op plaatsen waar kinderen komen te voorzien van een anti-rookbord werd unaniem aangenomen. Die motie werd destijds ondertekend door de huidige Europarlementariër Mohammed Chahim en wethouder Gaby van den Waardenburg.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Pfff, "alleen maar "frisse" lucht om in te ademen" wat een grap.

Opgeblazen onzin

Stefan Brouwers

Bravo Helmond.

Joseph Gruyters

Kachels roken vervolgens langs en over sport- en speelparken ?
Lucht blijft toch niet op 1 plek.

Prima aktie

Lenie Weijnen

Ik steek ff een peukkie op :)

Alex van der Velden

Ik denk dat er dan bij de leonardus speeltuin véél mensen "wegblijven"

Vreemd , op het ziekenhuis terrein staan bankjes waar verplegend personeel en patiënten roken????

Willem Hegeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: