Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.290 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

Helmondse sportparken en speeltuinen die rookvrij zijn worden beloond met een waarderingssubsidie ter waarde van 1000 euro. Dat besluit nam B&W een maand geleden. In eerste instantie wordt daarbij de focus gelegd op de buiten speeltuinen die tevens omheind zijn. Voor deze subsidies is dit jaar een budget van maximaal 16.000 euro beschikbaar.
In de brief (pdf) aan de gemeenteraadsleden deze week laat B&W weten rookvrij opgroeien vanzelfsprekend te willen maken. “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien” zo meldt het college. En een stukje verder in die brief: “Bij een gezonde en veilige omgeving voor kinderen horen ook rookvrije speelplekken. Geen sigaretten waar kinderen zich aan kunnen branden, of die ze in hun mond kunnen stoppen. Alleen maar frisse lucht om in te ademen.”
Een motie eind 2017 in de gemeenteraad om op plaatsen waar kinderen komen te voorzien van een anti-rookbord werd unaniem aangenomen. Die motie werd destijds ondertekend door de huidige Europarlementariër Mohammed Chahim en Gaby van den Waardenburg die nu wethouder is..

In de reacties hieronder staan updates.

21 reacties:

Pfff, “alleen maar “frisse” lucht om in te ademen” wat een grap.

Beantwoorden

Opgeblazen onzin

Beantwoorden

Bravo Helmond.

Beantwoorden

Kachels roken vervolgens langs en over sport- en speelparken ?
Lucht blijft toch niet op 1 plek.

Beantwoorden

Prima aktie

Beantwoorden

Ik steek ff een peukkie op 🙂

Beantwoorden
Alex van der Velden

Ik denk dat er dan bij de leonardus speeltuin véél mensen “wegblijven”

Beantwoorden

Vreemd , op het ziekenhuis terrein staan bankjes waar verplegend personeel en patiënten roken????

Beantwoorden

Update 1:
Eerste waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld
Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) reikte vanmiddag de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van 1000 euro in ontvangst nemen.
Onze gemeente wil het rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld, zo oordeelt de gemeente.
De subsidie wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus “Een paard is geen fiets” krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony’s en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.
Andere buitensportverenigingen die in aanmerking voor deze subsidie willen komen, kunnen contact opnemen met Sabine van Vlerken van de gemeente Helmond via [email protected] of 06-22940523.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 27 mei 2020 om 21:59:

Die corona is erger dan het sigaretje

Beantwoorden

Kan ik subsidie op m’n shag krijgen ? 😀 😀 😀

Beantwoorden

@Jose Berggeit op donderdag 28 mei 2020 om 06:53:

Precies naamgenoot. Een tevreden roker is geen onruststoker. 😎

Beantwoorden

Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is een volledig rookvrije sportaccommodatie aan de Elsdonk in Stiphout. Daarvoor kreeg zij op woensdag 27 mei een waarderingssubsidie van 1000 euro. Zie bovenstaande update, hieronder het filmpje dat de gemeente maakte.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 4 juni 2020 om 16:16:

Misschien ook iets voor HVV Helmond. Dat zou mooi en makkelijk geld zijn voor Mike Sleegers!

Beantwoorden

De is veul geld vur ut weggoje van de asbakke.

Beantwoorden

Update 2:
“Waarderingssubsidie voor rookvrije buitensport mogen uitreiken aan de Helmondse Atletiek Club. Op naar een rookvrije generatie!” Dat liet wethouder Cathalijne Dortmans gisteren via haar Twitteraccount weten.

Beantwoorden

Update 3:
Alle speeltuinen in Helmond vanaf nu rookvrij
Vanochtend liet de gemeente weten dat alle speeltuinen in de wijken vanaf nu rookvrij zijn. Dit is ter bescherming van kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en het voorkomt schadelijk meeroken. “Als gemeente willen wij graag stimuleren dat kinderen rookvrij opgroeien. Buiten wordt nog regelmatig in het bijzijn van kinderen gerookt. Dat is niet wenselijk.”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 26 januari 2021 om 11:39:

Dat is wat ze denken

Beantwoorden

ach tegenwoordig rookt de jeugd al bijna niet meer en vind je in de speeltuintjes alleen nog maar gas patronen en balonnen. beter zet je daar bordjes voor neer en ga je op handhaven

Beantwoorden

Goed bezig!

Beantwoorden

dat hopen ze net als dat bordje daarboven…honden kunnen niet lezen 😂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *