Buiten is het 18 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.815 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Helmondse sportparken en speeltuinen die rookvrij zijn worden beloond met een waarderingssubsidie ter waarde van 1.000 euro. Dat besluit nam B&W een maand geleden. In eerste instantie wordt daarbij de focus gelegd op de buiten speeltuinen die tevens omheind zijn. Voor deze subsidies is dit jaar een budget van maximaal 16.000 euro beschikbaar.
In de brief (pdf) aan de gemeenteraadsleden deze week laat B&W weten rookvrij opgroeien vanzelfsprekend te willen maken. “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien” zo meldt het college. En een stukje verder in die brief: “Bij een gezonde en veilige omgeving voor kinderen horen ook rookvrije speelplekken. Geen sigaretten waar kinderen zich aan kunnen branden, of die ze in hun mond kunnen stoppen. Alleen maar frisse lucht om in te ademen.”
Een motie eind 2017 in de gemeenteraad om op plaatsen waar kinderen komen te voorzien van een anti-rookbord werd unaniem aangenomen. Die motie werd destijds ondertekend door de huidige Europarlementariër Mohammed Chahim en wethouder Gaby van den Waardenburg.

8 reacties:

Pfff, “alleen maar “frisse” lucht om in te ademen” wat een grap.

Beantwoorden

Opgeblazen onzin

Beantwoorden

Bravo Helmond.

Beantwoorden

Kachels roken vervolgens langs en over sport- en speelparken ?
Lucht blijft toch niet op 1 plek.

Beantwoorden

Prima aktie

Beantwoorden

Ik steek ff een peukkie op 🙂

Beantwoorden
Alex van der Velden

Ik denk dat er dan bij de leonardus speeltuin véél mensen “wegblijven”

Beantwoorden

Vreemd , op het ziekenhuis terrein staan bankjes waar verplegend personeel en patiënten roken????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *