92reacties

Werkzaamheden Havenpark van start

De schop gaat in de grond in het Havenpark. Komende week begint aannemer Mourik Groot-Ammers met het plaatsen van hekken en de eerste graafwerkzaamheden. Het huidige grasveld van circa 2½ hectare wordt voor een bedrag van 3,7 miljoen euro omgedoopt tot een park waarin de Oude Aa een prominente plek krijgt. In het park zal het volgens centrumwethouder Erik de Vries goed toeven zijn voor inwoners en bezoekers van onze stad. Fietsers en wandelaars krijgen alle ruimte op de Kanaaldijk Noord Oost. Tussen Keyserinnedael en de Havenweg wordt de weg gesloten voor het gemotoriseerde verkeer en als boulevard bij het park betrokken. Meer informatie over het ontwerp lees en zie je hier

De wethouder is heel blij dat de werkzaamheden aan het park nu beginnen: “Een park op deze plek was een grote wens van vrijwel iedereen die meegedacht heeft over het Centrumperspectief. Ik zie het als een belangrijke investering in de aantrekkelijkheid van ons centrum. De daadwerkelijke uitvoering heeft wat langer op zich laten wachten dan oorspronkelijk gepland, maar nu gaan we écht beginnen. Over een klein jaar heeft Helmond er een fantastische plek bij!”
Op dinsdagavond 21 mei vindt de officiële starthandeling plaats. Er is dan een feestelijke bijeenkomst in het park. De familie van de in 2012 overleden oud-burgemeester Geukers is ook aanwezig, om samen met huidig burgemeester Elly Blanksma het park zijn nieuwe naam te geven en gaat het park gaat officieel verder als Burgemeester Geukerspark.
De aanleg van park is voor B&W 1 van de belangrijkste onderdelen uit het Centrumperspectief. In het Centrumperspectief staan de contouren om van het centrum van Helmond in 2030 dé centrale ontmoetingsplek van de stad en de regio te maken.

In de reacties hieronder staan updates.