5reacties

Zwart


Ik ben geboren aan de Smalle Haven in Helmond, het centrum van het centrum. De kasteeltuin was verboden gebied voor deze kleuter wanneer ik buiten ging spelen. Mijn speeltuin was De Olifant, V&D en de bielzen fietsenstalling naast de zusters van het Wit-gele kruis. De speeltuin breidde zich langzaam uit via De Gruyter naar de Hema, langs Mommers, voorbij Hotel St. Lambert, de Kerkstraat in.
Tot aan de Traverse, want daar begon het gevaar dat “autoweg” heet. Dat was de grens van mijn speeltuin. Ik heb daar als kleine Helmonder ooit staan kijken hoe iemand een zwarte vlag in top hees op de middenberm. “Dat betekent dat er iemand is doodgereden in Helmond”, antwoordde mijn moeder ietwat cru zodat er meteen een duidelijke levensles aan gekoppeld kon worden. Dat antwoord maakt diepe indruk op me. En tot op de dag van vandaag kijk ik altijd even naar de vlaggenmast wanneer ik er voorbij rijd.
Gelukkig wappert er vaak een vrolijke vlag. 
Maar deze week toont de wind ons wederom dat het zwarte doek is gevallen, voor een inwoner van Helmond…

Gastblogger
5 reacties
Reageer

Kan ik me nog herinneren en ja ik kijk ook altijd naar welke vlag er hangt

Hennie de gooijer

Mooi verwoord. Robert. Sterkte voor de nabestaande.

Juul van Dijk

Ik keek ook altijd naar welke vlag er wapperte

Ik vroeg me laatst nog af of dat nog gedaan werd. Mijn moeder vertelde dat vroeger ook idd

Marieke Boxstart

Nooit leuk om die zwarte vlag te zien hangen. Als die weer wappert, weet je hoe laat het is! Momenteel is ie weer zwart (ik praat nu over zondagavond).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: