Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.061 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

foto Robert van den BroekIk ben geboren aan de Smalle Haven in Helmond, het centrum van het centrum. De kasteeltuin was verboden gebied voor deze kleuter wanneer ik buiten ging spelen. Mijn speeltuin was De Olifant, V&D en de bielzen fietsenstalling naast de zusters van het Wit-gele kruis. De speeltuin breidde zich langzaam uit via De Gruyter naar de Hema, langs Mommers, voorbij Hotel St. Lambert, de Kerkstraat in.
Tot aan de Traverse, want daar begon het gevaar dat “autoweg” heet. Dat was de grens van mijn speeltuin. Ik heb daar als kleine Helmonder ooit staan kijken hoe iemand een zwarte vlag in top hees op de middenberm. “Dat betekent dat er iemand is doodgereden in Helmond”, antwoordde mijn moeder ietwat cru zodat er meteen een duidelijke levensles aan gekoppeld kon worden. Dat antwoord maakt diepe indruk op me. En tot op de dag van vandaag kijk ik altijd even naar de vlaggenmast wanneer ik er voorbij rijd.
Gelukkig wappert er vaak een vrolijke vlag. 
Maar deze week toont de wind ons wederom dat het zwarte doek is gevallen, voor een inwoner van Helmond…

5 reacties:

Kan ik me nog herinneren en ja ik kijk ook altijd naar welke vlag er hangt

Beantwoorden

Mooi verwoord. Robert. Sterkte voor de nabestaande.

Beantwoorden

Ik keek ook altijd naar welke vlag er wapperte

Beantwoorden

Ik vroeg me laatst nog af of dat nog gedaan werd. Mijn moeder vertelde dat vroeger ook idd

Beantwoorden

Nooit leuk om die zwarte vlag te zien hangen. Als die weer wappert, weet je hoe laat het is! Momenteel is ie weer zwart (ik praat nu over zondagavond).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *