6reacties

60-er jaren popfestival stopt na 25 jaar

laatste keer in Helmond“Net te horen gekregen dat 60-er jarenpop er na 25 jaar mee ophoudt. Daar zullen veel Helmonders stevig van balen….” Dat was de inhoud van de tweet van Textvast, het bureau van journalist Koen Chatrou en Romy van der Sande die niets aan duidelijkheid overliet. Daarmee zou dan vorig jaar december het laatste Zestiger Jarenpop-festival zijn geweest.
Het jaarlijkse 60-er-jaren festival werd de afgelopen 25 jaar in vele zalen gehouden, van Zaal Traverse, ’t Speelhuis, de City Sporthal, Bavaria House tot  de laatste 3 jaar in West Ende.
Hein Gruijters, de voorzitter van Stichting Zestiger Jaren Pop, wilde nog niet reageren op het nieuws. Er komt nog een persbericht zo liet hij ons weten. Wel liet hij alvast horen dat het allemaal mede te maken had met de verhoging van het btw van 6 naar 19% in de cultuursector. Daaraan voegde hij toe dat de stichting gewoon blijft bestaan. Deze stichting is onder meer ook betrokken bij het jaarlijkse 0492-poppodium waarbij bands met jongere bandleden een kans krijgen zich op het podium te presenteren.

In de reacties hieronder staat een update.