6reacties

60-er jaren popfestival stopt na 25 jaar


“Net te horen gekregen dat 60-er jarenpop er na 25 jaar mee ophoudt. Daar zullen veel Helmonders stevig van balen….” Dat was de inhoud van de tweet van Textvast, het bureau van journalist Koen Chatrou en Romy van der Sande die niets aan duidelijkheid overliet. Daarmee zou dan vorig jaar december het laatste Zestiger Jarenpop-festival zijn geweest.
Het jaarlijkse 60-er-jaren festival werd de afgelopen 25 jaar in vele zalen gehouden, van Zaal Traverse, ‘t Speelhuis, de City Sporthal, Bavaria House tot  de laatste 3 jaar in West Ende.
Hein Gruijters, de voorzitter van Stichting Zestiger Jaren Pop, wilde nog niet reageren op het nieuws. Er komt nog een persbericht zo liet hij ons weten. Wel liet hij alvast horen dat het allemaal mede te maken had met de verhoging van het btw van 6 naar 19% in de cultuursector. Daaraan voegde hij toe dat de stichting gewoon blijft bestaan. Deze stichting is onder meer ook betrokken bij het jaarlijkse 0492-poppodium waarbij bands met jongere bandleden een kans krijgen zich op het podium te presenteren.

In de reacties hieronder staat een update.

Afgevoerd van de voorpaginaHelmondse muzikale geluiden
6 reacties
Reageer

Heel jammer dat ze moeten stoppen. Ik ging niet elk jaar, maar toch. Hein bedankt!

Is dat alles wat je te vermelden hebt Janus, is niet veel hè?

Ga maar eens met z'n allen nadenken waar het geld hier in Helmond al tig jaren aan wordt verbrast. Dat kun je als je goed leest hier op dit weblog in heeeeel veel coloms terugvinden. Nog iemand te vinden daarna die trots op Helmond is, hahahaha.

Aan alles komt een eind. Niet leuk maar goed, het nieuws ging al een beetje de ronde.

Ik zie ze bij de krant al rondrennen en afvragen hoe ze dit nieuws weer misten en snel moeten plakken. hahaha

Terwijl ik hier las en typte, deed het ED op haar website zijn werk. Sorry ED, jullie waren me net voor.

Update:
Hieronder het volledige persbericht van de Stichting Zestiger Jaren Pop waarover we het vanochtend hadden in de logtekst.
In de begeleidende mailtekst van Hein Gruijters "Er komen vandaag al allerlei aanbiedingen van mensen die meedenken aan een oplossing! Hartverwarmend moet ik zeggen, tja daar deden we het ook voor! We zijn nog niet dood!!!” Dus wie weet is er nog hoop…

Doek valt voor 60-er jaren pop.
.
Stichting 60-er jaren pop heeft helaas moeten besluiten dat het overbekende 60-er jaren popfestival, dat dit jaar zijn 26 ste editie zou beleven, helaas niet door kan gaan. Een optelling van factoren maakt het financieel onverantwoord om dit populaire evenement voor een toegankelijke entreeprijs te organiseren.
.
Vorig jaar vierde de stichting nog het 25 jarige jubileum. Dat leverde een geweldige avond op in de zalen van Hotel West-end, waar de stichting sinds enkele jaren huisde. Nu blijkt dat die jubileumuitvoering de afsluiting is geweest van een lange reeks 60-er jaren concerten. Het bestuur betreurt dit maar relativeert, naast de financiële perikelen, ook de houdbaarheidsdatum van hun concept.
.
Het bestuur: "natuurlijk vinden we dit jammer. We hebben al die jaren met veel plezier en enthousiasme de concerten georganiseerd en er ook ieder jaar naar gestreefd om op meerdere podia een maximale kwaliteit te bieden voor een betaalbaar toegangskaartje. "Daar komt meer bij kijken dan een tiental bandjes bellen en spelen maar” zegt Hein Gruijters, bestuurslid van de stichting. "Al met al heb je het over een aardige financiële begroting die je ieder jaar rond moet zien te krijgen. Ja, ook bij ons draait het helaas om geld en het daaraan gekoppelde risico dat voor de stichting, met een persoonlijke aansprakelijkheid, beheersbaar moet zijn.
.
Dit jaar wordt de stichting geconfronteerd met een aantal feiten waardoor het, naar hun oordeel onverantwoordelijk wordt om verder te gaan. Zo zijn er voor dit jaar aanzienlijke minder sponsorinkomsten door het wegvallen van een hoofdsponsor en is er de BTW verhoging van 6 naar 19%. "Als een sponsor stopt met zijn bijdrage is dat niet leuk maar wel begrijpelijk” zegt voorzitter Berry van Bokhoven. "Juist door die bijdragen hebben we de kaartjes altijd betaalbaar kunnen houden en dat hebben we altijd ten zeerste gewaardeerd. Die waardering moet je ook op kunnen brengen als een bedrijf na 25 jaar ondersteuning anders beslist. Sponsoring is nu eenmaal niet voor het leven”. Anders gezegd; Jan Driessen nogmaals bedankt!en natuurlijk alle sponsoren ,die ons door de jaren heen geholpen hebben.
.
In deze tijd van zwaar economisch weer, is het de stichting niet gelukt om een alternatief te vinden. Verder maakt de ingevoerde BTW verhoging een kaartje op zich ook al een stuk duurder en daarmee komt, volgens de organisatie, de prijs/kwaliteit verhouding in het geding. Stoppen en het jubileum 60-er jaren concert achteraf als sluitstuk te zien blijkt, na lang en intens overleg dus de enige optie te zijn. De stichting geeft aan zichzelf nog wel in te blijven zetten voor de promotie van popmuziek in het Helmondse. In dat kader worden o.a. het 0492 poppodium en het Pakhuis Pinkster Podium genoemd.

Zonde, zonde, zonde. Die sfeer komt nooit meer terug omdat er geen tweede Hein of tweede Berry meer te vinden is.

Bedankt voor de mooie feesten!

Misschien iets om je aan te sluiten bij de kasteeltuinconcerten of subsidie van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: