23reacties

Bach en Smits vertrekken bij Helder Helmond

Tijdens de ledenvergadering van Helder Helmond vandaag hebben de gemeenteraadsleden Jacqueline Bach en Berry Smits aangegeven met onmiddellijk ingang te stoppen bij deze politieke partij. Hun belangrijkste reden voor dat besluit is het ongenoegen over de plaats die zij op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart kregen toegewezen door de kandidatencommissie. Zij werden respectievelijk op de plaatsen 7 en 8 geplaatst. De reden voor deze lagere plaatsen op de lijst was dat was gezocht naar jonge kandidaten en was gekeken naar de toekomst.

Bach (74 jaar) en Smits (70) waren tot eerder dit jaar raadslid voor Bach Plus respectievelijk Helmond Aktief. Die fracties werden opgeheven om te fuseren met Helder Helmond. Met het vertrek van Bach en Smits verliest Helder Helmond 2 van de 4 zetels in de gemeenteraad.
De wijze hoe is gecommuniceerd (telefonisch) over de toewijzing van deze plaatsen, werd door het tweetal als zwaar onvoldoende beoordeeld, zo melden zij in hun persbericht. “Zo ga je niet met elkaar om! Zeker niet voor een partij die communicatie en participatie hoog in het vaandel heeft staan.” De ontstane situatie wordt door beiden betreurd en had naar hun inzicht absoluut kunnen worden voorkomen.
“Ook jammer in deze is, dat de samenvoeging van de 3 lokale partijen hiermee uiteindelijk een fikse aderlating heeft gekregen. Eerdere criticasters die samenvoegingen van politieke partijen bestrijden, worden hiermee zo mogelijk in hun gelijk gesteld.”
De raadsleden Bach en Smits zullen de nog resterende raadsperiode als onafhankelijke raadsleden afmaken.
In juni stopte fractievoorzitter Michael Rieter bij Helder Helmond. Hij ging alleen door en doet de komende gemeenteraadsverkiezingen mee met de nieuw opgericht partij Mì Hellemonders.

In de reacties hieronder staat een update.