16reacties

‘Balkon van Helmond’: ja of nee?

Kasteel-Traverse HelmondTijdens een vergadering gisterenavond van de Provinciale Staten van Noord-Brabant was er een opvallend onderonsje tussen 3 Helmonders. Statenlid Stijn Smeulders bevroeg provinciebestuurder Ruud van Heugten over de wenselijkheid van een tunnel in plaats van de huidige Traverse in Helmond. Geen goed idee volgens Van Heugten. Met de woorden “de geweldige balkonfunctie die de huidige Traverse daar kan doen” roemde hij het vorig jaar september geopende ‘Balkon van Helmond’.
Annegien Wijnands (die ook in de Provinciale Staten zit) twitterde meteen “Als de Helmonders ergens blij mee zijn is het als de Traverse verdwijnt!”
Sinds vorig jaar hebben we allemaal kunnen wennen aan ons balkon met nieuwe fiets- en voetpaden, een nieuw hekwerk, nieuwe verlichting en opvallende boombakken. Daarom rijzen de volgende vragen:

  • Zijn wij Helmonders nu blij met het ‘Balkon van Helmond’ of zien we de Traverse liever verdwijnen?
  • De gemeentelijke slogan was destijds dat de Traverse van een lelijk eendje tot het visitekaartje van Helmond zou worden. Is dat uitgekomen?
  • Is het een balkon geworden waar Helmonders gezellig gaan verpozen en genieten van het uitzicht? Zoals dat voorafgaande aan deze kwaliteitsimpuls meermalen door toenmalig wethouder Seyit Yeyden als toekomstbeeld werd geschetst.