29reacties

Bedreigingen beïnvloedden besluiten Jacobs


“Achteraf ben ik me ervan bewust dat sommige besluiten wellicht anders tot stand zouden zijn gekomen als ik vrij had kunnen opereren. Als ik nu zou zeggen, dát besluit zou er anders uitzien, zou dat consequenties hebben voor de besluitvorming die gepleegd is. Ik wil dus niet concreet worden. Maar het is gebeurd, daar ben ik van overtuigd.” Dat zegt oud-burgemeester Fons Jacobs dadelijk in het televisieprogramma EenVandaag.
Hij reageert daarmee op de brandstichting in de auto van de Haarlemse burgemeester zondagnacht die mogelijk een wraakactie was van motorclub Hells Angels. Jacobs moest als burgemeester in 2010 enkele maanden onderduiken in het buitenland en werd langere tijd bewaakt nadat hij ernstig werd bedreigd.

Afgevoerd van de voorpagina
29 reacties
Reageer

Heel snel openbaar maken welke besluiten werden beïnvloed!! En indien mogelijk terugdraaien. Anders hebben de criminelen gewonnen.

Het volledige item dat vanavond te zien was bij EenVandaag:

Waarom kijk ik hier niet van op?

Flinke vent hoor,maar nu even de namen van degene die u geintimideerd hebben,dat zou pas echt dapper zijn!!

@eric op woensdag 17 juni 2015 om 21:22:

Omdat je haarfijn aanvoelt dat de man door een hel moet zijn gegaan? Ik weet het niet, ik kan jouw gedachten niet lezen.

@De weblog van Helmond op woensdag 17 juni 2015 om 20:57:

Ik zie onder "Het volledige item dat vanavond te zien was bij EenVandaag:" alleen maar een leeg wit vlak.

Nee ik heb andere redenen om niet zo op te kijken.De man geeft toe niet aan integere besluitvorming te hebben gedaan.Daar schrik ik niet van.En gelooft u mij nu maar,hij heeft menigeen een nog vervelender leven bezorgd als dat hij zelf heeft.Zou hem sieren man en paard te noemen.Hier kunnen we niets mee,behalve het feit dat je als burger in Helmond dus niet zeker van integere besluitvorming van een college kunt zien.Ook niet nieuw,maar wel confronterend dat een ex burgemeester dit toezegd.

@Sander Lam op donderdag 18 juni 2015 om 09:43:

Hier doet dat filmpje het op verschillende computers met zowel Firefox als Chrome. Maar voor de zekerheid, hier staat dat filmpje ook: http://justitie.eenvandaag.nl/tv-items/60247/criminele_bedreigingen_hebben_invloed_op_bestuur

@De weblog van Helmond op donderdag 18 juni 2015 om 10:24:

Ook hier zie ik geen filmpje, alleen tekst. Het kan inderdaad met de browser te maken hebben. (Ik gebruik Safari.) Het is mij net iets te veel moeite om voor dit ene onderwerp een andere browser te proberen. Niettemin bedankt voor de aanvulling.

Als ik Jacobs goed inschat, weet hij heel erg goed wat de impact van zijn woorden is. Ik denk dat hij daarmee via de media bewust afdwingt dat die besluiten van destijds bekend moten worden gemaakt en dan ongedaan kunnen worden gemaakt door huidige college en raad.

En dat @Frank,dat denk ik ook.Denk hem goed te kennen,doet nooit maar iets zomaar.Ben bang dat er figuren,ook binnen het huidig college minder goed zullen slapen

@Sander Lam op donderdag 18 juni 2015 om 09:43:

@Frank op donderdag 18 juni 2015 om 19:03:

@eric op donderdag 18 juni 2015 om 20:24:

Misschien wordt het eens tijd dat er openheid van zaken wordt gegeven. Zeker omdat er, zoals Eric al zei, er meerdere mensen slachtoffer van situatie's zijn geworden, die met twijfelachtige besluiten door het vorige college van B&W ook graag opheldering zouden willen.

Sander Lam kan opmerken , Omdat je haarfijn aanvoelt dat de man door een hel moet zijn gegaan? Begrijpelijk misschien, maar als hij op dezelfde manier de artikelen en opmerkingen van eric leest, als de energie die hij erin stopt om het bewuste filmpje van Fons te zien, dan heeft hij , denk ik zijn eigen vraag wel beantwoord.

Frank: scherpe en nuchtere opmerking. Jammer dat het huidige college van B&W zich niet geroepen voelt om "open en transparant"te zijn, hoewel ik wel in intervieuws heb gelezen, dat dat een speerpunt zou zijn , van de nieuwe burgemeester en college.

Zoals ik een tijd geleden al zei, de beerput zal eerst helemaal open moeten, voordat ze hem kunnen dempen. Daar zal dan wel de medewerking van het huidige college, gemeenteraad , en jawel, OM voor nodig zijn. Wie weet, (engelen)-geduld is een schone zaak

Vandaag vernomen dat Bart vd NIeuwenhuis hoofd off justitie Den Bosc weggaat.Hoewel niet bewijsbaar zijn mn de opmerkingen van Jacobs aangaand toetsing Wet Bibob herkenbaar.In mijn ogen en in mijn geval ben ik ervan overtuigd dat hier mee gerommeld is.Natuurlijk heb je ook ambtenaren nodig die de stempels zetten.Als Jacobs en paard zou noemen,zou mij niet verbazen dan kunnen we nog wat tegemoed zien,ook aangaande wethouders die ook in vorig college zaten.Misschien voelde v Mierlo de bui hangen.Ik geloof niet meer zo in toevalligheden.

@eric op vrijdag 19 juni 2015 om 19:56:

Klopt mbt de opmerkingen van Jacobs aangaand toetsing Wet Bibob. Hoewel niet bewijsbaar inderdaad herkenbaar.Ik denk dat als het inderdaad waar is, van Bart vd Nieuwenhuizen, er misschien kans is op openheid , middels WOB procedures.

@ Javier Stond in krant.Hoofd off Justitie naar Den Haag.Had goede banden met Jacobs.

http://www.ed.nl/regio/helmond/oud-burgemeester-fons-jacobs-van-helmond-bedreiging-niet-door-tweede-coffeeshop-1.5033433
Daar issie weer nu in ED. Niet om mijn gelijk te behalen maar ik wist het.En alle raadsleden die ik hier thuis gesproken weten het ook.Bestuurlijke maffia noemden ze het.Uren durende gesprekken,nu al vier jaar lang.Te bang en te laf om dit onderwerp aan te snijden.En ziedaar,nu begint dhr Zarroy obligate twittertjes de lucht in de slingeren,populisme,hoe diep kan men zinken.Politiek in Helmond is verworden tot een gevaarlijke klucht met tweederangs acteurs.Velen moeten hier het slachtoffer van zijn geweest.Nu nog zit er in dit college een wethouder die van de hoed en de rand weet.Ook hij komt middels list en bedrog overal mee weg.Het was niet alleen Jacobs.Het waren en zijn er veel meer.En men weet wie ik bedoel.Dit geschreven hebbende weet ik dat de terreur volgende week zal toenemen,het zij zo.Zoals een oud wethouder ooit tegen mij zei:"Helmond is erger als Sicilie,daar is het beter georganiseerd".

L.s.,

Ik denk dat er wel een draadje kan worden geopend over de uitlatingen van Fons J vandaag in de Helmondse krant. Het OM en onze gewaardeerde wethouder Frans S hebben toch een partij lopen jokkebrokken. Hoe is het in godsjammerlijk mogelijk dat dit zo maar kan in Helmond? In wat voor bananenrepubliek zijn wij hier terecht gekomen? Het gevolg is wel geweest dat Carpe Diem haar deuren heeft kunnen sluiten. Hoezo moest er iemand worden geslachtofferd???

Deze zaak blijft mij maar achtervolgen. Ik krijg er weer een slechte smaak van in mijn mond. Ik heb altijd, van meet af aan in alle media zonder enig voorbehoud gemeld dat er geen enkel verband is tussen de zogenaamde bedreigingen van Fons J (sterker nog: ik heb altijd openlijk mijn twijfels uitgesproken of er wel sprake is geweest van een daadwerkelijke bedreiging; als je het artikel van vandaag leest dan merk je dat Fons J ook nooit precies is geïnformeerd over de aard van de bedreiging en van wie; allemaal heel normaal ja) en de opening van Carpe Diem. Fons J bevestigt nu mijn gelijk. Wel jammer dat een ondernemer de spreekwoordelijke nek is omgedraaid en berooid is achtergelaten. Stuitend om te lezen dat Jacobs durft te stellen dat "er ook mensen onterecht (bij een Bibob toetsing; MvdB) worden afgewezen". Daar heeft hij maar vooral ook die Stienen (Christen Ondemocratisch Appel) de hand in gehad.

Goed, ik ben het weer kwijt. Een hele fijne zaterdag nog.

Met vriendelijke groet,

Marc van den Boomen
(terecht opnieuw en nog steeds verontwaardigd)

Verstuurd vanaf mijn iPad

Marc van den Boomen
Marc van den Boomen

@eric op zaterdag 27 juni 2015 om 08:23:

"Achteraf moet ik vaststellen dat ik in die periode maar voor 70 procent functioneerde. Ik heb analyses gemaakt en besluiten genomen waarbij ik me onbewust heb laten leiden door de druk waar ik onder stond."

Ik denk nog steeds dat de man door een hel is gegaan, en dat je dat moet meewegen voordat je hem veroordeelt. Trouwens, zelf noem je ook niet man en paard. Als het zo ernstig is als je suggereert, lijkt het mij dat de betrokken niet in geheimtaal met elkaar moeten zwartepieten, maar gezamenlijk de kaarten open op tafel moeten leggen. Richt je pijlen op de onderwereld, niet op elkaar.

@Marc van den Boomen op zaterdag 27 juni 2015 om 09:23:

@eric op zaterdag 27 juni 2015 om 10:12:

Begint er toch op te lijken, dat de deur naar de waarheid, op een kiertje staat.

Het was/is Stienen, die Carpe Diem onterecht gesloten heeft, en de vergunning
heeft ingetrokken. Lijkt er steeds meer op dat deze (ex-) loco-burgemeester meer
in zijn mars heeft, als alleen lintjes knippen en openingen verrichten.

Wordt ongetwijfeld weer vervolgd, misschien zelfs wel naar de waarheid. Is alleen
al een morele verantwoording naar de getroffenen inzake dossier Carpe Diem

@Marc van den Boomen op zaterdag 27 juni 2015 om 09:23:

Ik ken geen ins en outs en ik weet niet of het er iets mee te maken heeft en misschien weet u het allang maar dit prominente CDA-raadslid http://helmond.nl/Internet/gemeenteraad/Home-home-Bestuur-Gemeenteraad-Gemeenteraad/Bestuur-ampamp-Organisatie-Gemeenteraad-Raadsleden/Raaijmakers-van-de-Pol.html is familie van Patrick van de Pol, de eigenaar van Bonne Ville. Dat is daardoor nu de enige coffeeshop van Helmond.
Nogmaals, ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft, maar Jacobs, Stienen en zij hebben wel alle drie een heel hoog CDA-gehalte.

Pieter van Reek

@Pieter van Reek op zaterdag 27 juni 2015 om 12:03:

Beetje ver gezocht denk ik, volgens mij is het CDA juist tegen coffeeshops in Helmond.

Pietertje heeft beslist zijn familie vooraf wél kunnen uitzoeken op basis van gedrag?? Het zal je vriend maar zijn...

Vlak voor de aanstelling van FJ als burgervader van onze stad was er een uitvoerig artikel in het ED dat hij uit Brunsum weg moest wegen een coffee shop affaire. Speelt deze affaire nog steeds een rol?

@Tales op zaterdag 27 juni 2015 om 20:36:

Het was inderdaad een nogal beladen CV.

Heb altijd het gevoel gehad dat er van hogerhand samen met FJ een plan bestond om in Nederland een task force in het leven te roepen omdat de overheid al ruim 30 jaar de grip op de hennepteelt kwijt is en er inmiddels zulke belangen spelen tussen de zogenaamde onderwereld en de bovenwereld en er heel veel bestuurders inmiddels in dit web gevangen zitten,dus van die bedreiging klopt niets is er ook nooit geweest.

Jacobs functioneerde in die tijd voor 70%. Dat is nog altijd 7 keer zoveel dan in de rest van zijn ambtstermijn. Ik dacht dat we voorgoed verlost waren van die clown maar hij blijft de publiciteit zoeken. Met afstand de allerslechtste burgemeester die we ooit gehad hebben.

@pbos op zondag 28 juni 2015 om 12:06:

Dat zou zo maar eens kunnen kloppen.Maar dan hebben Stienen en OM hier een vreemde rol in gespeeld
Hoe kom aan de info dat het te maken had met Carpe Diem? Wel weet ik dat er dozen WOB verzoeken zijn ingediend om bij OM duidelijkheid te verkrijgen.Zonder enig resultaat.Jacobs kennende komt hij niets voor niets hier mee.Zou me ook sterk verbazen als het hier bij bleef.

Jacobs is laf.Suggereert malversaties BIBOB.Gemeente (Blanksma) wijst WOB inzicht in EIGEN Bibob toets af.Duistere politiek Helmond ten voeten uit.Naar de rechter ermee.Fopcomissie bezwaar/ beroep slaan we over. Kom dan met feiten Jacobs,of hou je mond.

Vanavond wordt in het programma Zembla aandacht besteed aan de georganiseerde misdaad in Brabant. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de periode dat Jacobs moest onderduiken.
Zembla begint om 20:25 op NPO2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: