4reacties

Beste broodje bij Bella Amica

Bella Amica heeft het beste broodje döner kebab van Helmond. Het broodje van dit eethuis aan de Heistraat kwam kwalitatief het beste uit de test in het onderzoek dat de Explorers van Scouting Brouwhuis woensdagavond hielden bij 10 zaken. De foto van Bart Jenniskens hiernaast toont de beker en het certificaat dat zij hiervoor ontvingen.
Het is alweer de derde keer dat de Explorers hun jaarlijkse kebabtest hielden. Zij hebben niet alleen het kwalitatief beste broodje gezocht, er werd zelf op 14 aspecten getest (van de telefonische bestelling tot en met het opeten). Worden die alle 14 meegewogen, dan komt Aspendos uit Brouwhuis als winnaar uit de bus. Ook vorig jaar waren zij de overall winnaar. Het beste broodje kwam toen van Lodos.
Het broodje van Bella Amica was dit jaar niet alleen het beste, maar ook het zwaarste (462 gram). De prijs-gewicht verhouding was het gunstigst bij Aspendos. Het broodje van Marmaris was het warmst bij aankomst (60° Celsius). Gemiddeld moesten de Explorers 7,05 euro voor hun bestelling afrekenen. Net als vorig jaar eindigde Rhodos ook dit jaar als laatste wat betreft overall resultaat. Het lange wachten op de bestelling (55 minuten) droeg daar niet positief aan bij. Bij de 9 andere zaken bedroeg de wachttijd tussen de 14 en 30 minuten. Alle testresultaten zijn te zien in dit Excel-overzicht.
Wij vinden dergelijke testen leuk. Mocht een groep(je) Helmonders willen onderzoeken waar bijvoorbeeld de beste Helmondse pizza, Chinees of iets anders lekkers te krijgen is, mail ons dan even van te voren voor overleg.