16reacties

Afscheid burgemeester Fons Jacobs


Vanmiddag begint Fons Jacobs aan zijn afscheid in 3 etappes. Woensdagavond eindigt die afscheidstour.van de burgemeester in Helmond. Het einde van een roerige tijd voor drs. A.A.M. (Fons) Jacobs die ook op de weblog voor veel discussie zorgde.
Onze burgemeester gaf al zo’n 5 afscheidsinterviews aan onder meer het AD en Omroep Brabant. Gisteren had Ingeborg Odekerken een interview met hem:

In het afscheidsinterview bij BNR Nieuwsradio liet de burgemeester weten dat hij het anoniem reageren op weblogs en andere sociale media niet meer wil toestaan. Dit naar aanleiding van de bedreigingen aan zijn adres met als gevolg de 24/7 bewaking en zelfs het onderduiken. Wat je ook vindt van zijn stelling, eerlijk is eerlijk: Fons Jacobs was zelf niet anoniem op Facebook. Hieronder het hele radio-item met de reactie van hoogleraar Internetrecht Arno Lodder:

Van de week hadden we met een collega een lange en pittige discussie over onze burgemeesters-poll in 2007. Daarin werd gevraagd of Jacobs in 2008 herbenoemd moest worden. Door de mislukte ED-poll over Xperience World kwam de weblog in die discussie “onder vuur te liggen.” Want was de uitslag van die weblog-poll destijds wél betrouwbaar? Hoewel wij daar 100% zeker van zijn, begreep een ieder dat dat met terugwerkende kracht nooit meer te bewijzen was.
De discussie vervolgde met de vraag of de mening van de Helmonders over Jacobs sindsdien veranderde. Vele argumenten vlogen over tafel want de meningen liepen uiteen. Uitkomst: we waren het eens dat we het oneens waren en voor een poll was het te kort dag. Gisteren Twitterde René van Hoof, journalist bij Omroep Brabant:

Afgevoerd van de voorpagina
16 reacties
Reageer

De heer Jacobs heeft een prima besluit genomen tijdens Kerstmis 2011.

Burgemeester Fons Jacobs is benoemd tot ereburger. Dat gebeurde zojuist bij de bijzondere raadsvergadering in de Lambertuskerk.

Inderdaad een bijzondere raadsvergadering. De raad had geen enkele inbreng en een deel was niet te volgen vanwege het slechte geluid. Daarnaast was de temperatuur niet al te best.

.... Eigenlijk niet zo heel veel verschil met de echte raadszaal ;)

Eindelijk verlost van een burgemeester die niet geliefd was in Helmond.

Zwaai zwaai, bye bye. Dat was niet Helmonds beste periode zullen we maar denken. :-(
Goed dat je hier op deze weblog altijd je naam moet invullen, want dat moet van Jacobs. Zou die man eigenlijk wel internet hebben? Goede reactie van die hoogleraar trouwens! Die heeft er toch net iets meer verstand van. :-)

Ereburger voor een aantal jaren werken in helmond. Nou nou, er zijn wel meer mensen die dat lukten hoor.

Die is weg en nu op naar een gekozen burgermeester zodat we niet steeds worden opgezadeld met losers en nitwitts op het stadhuis.

Afscheid Fons Jacobs op vrijdag.

Wim van den Broek

Mooi, eindelijk een "bestuurder" die zich aan zijn woord houdt.....

Toch is de Jacobs wel een goede baas. Het hele personeel heeft vanmiddag vanaf 14.30 vrij en kan dan naar zijn afscheidsreceptie gaan. Bij alle werkgevers waar ik werkte moest dat toch gewoon in de eigen tijd, dus 's avonds of in het weekend. Het ga je goed Jacobs!

Het afscheidsinterview met burgemeester Fons Jacobs dat het programma Onder Ons van Omroep Brabant straks en morgen in 2 delen uitzendt:

Deel 1 in de uitzending van vandaag:

Deel 2 in de uitzending van morgen:

Vandaag de laatste dag dat drs. A.A.M. (Fons) Jacobs burgemeester is. En van 16.30 tot 19.30 uur is op de Automotive Campus (VEHIL-hal TNO) zijn laatste afscheidsreceptie, de openbare waarbij iedereen welkom is.
Gisteren was het personeel van de gemeente Helmond aan de beurt om afscheid van hem te nemen. Die bijeenkomst vond plaats in zaal Traverse.
De onderstaande foto's van de lange rij voor zaal Traverse werden gemaakt door Jacqueline Vriens en Marja Q. van Leeuwen.

Ik wil toch even melden; Die filmpjes van Helmond TV, wat een bagger!

@Kees op donderdag 1 november 2012 om 14:27:

Ik vind ze juist wel leuk. Liever een filmpje of foto's dan een beschrijving van het feestje. Nu proef je de sfeer tenminste een beetje vind ik. En mensen kijken is altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: