54reacties

Moet Fons Jacobs herbenoemd worden?

Burgemeester van Helmond, Fons JacobsIn juli 2008 loopt de ambtstermijn van onze burgemeester, Fons Jacobs, af. Hij wil graag herbenoemd worden voor een tweede termijn. Dat vertelde hij zeer recent aan de fractievoorzitters in de gemeenteraad tijdens een vertrouwelijke vergadering. Voor Jacobs is nu het wachten op de mening van de beslissers.
In Nederland is het nog altijd zo geregeld dat personen als de minister van Binnenlandse Zaken en de Commissaris van de Koningin en de gemeenteraad min of meer in samenspraak een herbenoeming regelen. In Eindhoven besloten ze om ook de bevolking te laten meebeslissen. Daar houden ze in januari een raadgevend referendum over hun nieuwe burgemeester. Maar het ziet er hier in Helmond niet naar uit dat wij dat ook krijgen.
Kortom, met de eventuele herbenoeming van Jacobs als onze burgemeester hebben wij gewone burgers eigenlijk niets te maken. Toch kán het zo zijn dat wij Helmonders daar ook een mening over hebben. Vandaar dit log én de poll rechts bovenaan in de gele kolom.

Update op woensdag 21 november:
Vandaag is de Poll (met de vraagstelling “Moet burgemeester Jacobs herbenoemd worden in 2008?”) afgesloten met onderstaande uitslag:

uitslag poll burgemeester Jacobs Helmond

Bedankt voor al jullie stemmen.
Stemmen is dus niet meer mogelijk. Reageren hieronder natuurlijk wel.