8reacties

Cafetaria New Boemerang wordt geholpen

cafetaria New Boemerang HelmondEen gebied rond cafetaria New Boemerang aan de 3e Haagstraat in de Helmondse wijk Helmond West is aangewezen als een gebied waarbinnen gebiedsverboden kúnnen gelden. Dat hebben burgemeester en wethouders van Helmond besloten. Eerder deden zij dat al voor de city en het horeca-uitgaansgebied. Directe aanleiding voor dit besluit is de overlast die de exploitant van cafetaria New Boemerang heeft van jongeren, waarvoor zij aandacht heeft gevraagd van het gemeentebestuur. In een gesprek vorige week woensdag heeft zij hierover gesproken met de burgemeester en de politie. Besloten is om samen op te trekken om de overlast – veroorzaakt door een gemengde groep jongeren – terug te dringen.
Naast de inzet van het straathoekwerk is een gebiedsverbod een mogelijkheid om de overlast terug te dringen. Met een aantal jongeren heeft burgemeester Jacobs inmiddels een gesprek gehad. Hun rol bij de overlast is daarbij aan de orde gesteld. Gevraagd is of zij zich zelf willen inspannen om de overlast te beperken. Zij hebben aan de burgemeester toegezegd dat zij uit de buurt zullen blijven van de cafetaria. Burgemeester Jacobs heeft gemeld dat, als zij zich niet aan hun woord houden, zij er rekening mee moeten houden dat daadwerkelijk een gebiedsverbod wordt opgelegd. Dat is vandaag ook schriftelijk bevestigd aan de vier betrokken jongeren.
Burgemeester Jacobs liet eerder weten dat de exploitante zelf maar haar zaakjes moest regelen en wellicht ’te onervaren’ was. Na veel verbazing hierover, tapt hij nu uit een ander vaatje en komt de friettent toch te hulp…