10reacties

Carpe Diem definitief dicht


Vandaag besloot locoburgemeester Stienen om de overlastvergunning, die is verleend aan coffeeshop Carpe Diem aan de Noord Koninginnewal, in te trekken. Daarmee blijft de tweede coffeeshop in Helmond gesloten. Eerder was al besloten om een tijdelijke sluiting op te leggen tot 1 april.
De 2 redenen die hebben geleid tot dit besluit:
1. Uit onderzoek is gebleken dat de vergunning is verleend op basis van onjuiste en onvolledige gegevens en bescheiden die door de ondernemer zijn verstrekt, 
2. Het advies van Bureau BIBOB waaruit volgt dat:
A) er een ernstig gevaar bestaat dat de vergunning mede zal worden gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten verkregen of te verkrijgen, op geld waardeerbare voordelen te benutten
B) dat de vergunning mede zal worden gebruikt om strafbare feiten te plegen.
Stienen heeft vandaag ook het bezwaarschrift dat was ingediend tegen de tijdelijke sluiting van de coffeeshop, ongegrond verklaard. Daarbij handelt hij in overeenstemming met de uitspraak van de voorzieningenrechter van 16 februari jongstleden en volgt hij het advies van de bezwaarschriftencommissie. Dit betekent dat het besluit tot tijdelijke sluiting destijds op juiste gronden is genomen.
De eigenaar van Carpe Diem heeft de mogelijkheid om bezwaar in te dienen tegen de intrekking van de overlastvergunning en beroep in te dienen tegen de beslissing op het bezwaarschrift tegen de tijdelijke sluiting.
Nu Carpe Diem haar deuren gesloten moet houden, is er in Helmond voorlopig geen ruimte meer voor een tweede coffeeshop. De beleidsregel waarin stond dat er in Helmond een tweede coffeeshop mocht worden geopend, is op 3 december 2010 namelijk ingetrokken. Nieuwe aanvragen worden dan ook niet in behandeling genomen.
Later dit jaar zal het College van B&W met de gemeenteraad bespreken hoe verder te gaan met het Helmondse coffeeshopbeleid.

Het officiële intrekkingsbesluit (pdf) gericht aan John Vosmeer, de eigenaar van Carpe Diem.

Afgevoerd van de voorpagina
10 reacties
Reageer

er staat toch duidelijk,, gericht aan John vosmeer ,,nu kan iedereen dit hier bekijken,wat hebben buistenstaanders hier mee van doen,privacie stelt ook niks meer voor in nederland.

moet nie kunnen.

Een groot artikel in de Spectrum-bijlage van het ED. Tja elke vraag die beantwoord wordt roept nieuwe vragen op.

Wel hadden de schrijvers in ieder geval 1 regeltje moeten toevoegen bij de tijdelijk sluiting van de eerste coffeeshop. Je zou nu kunnen denken dat de huidige uitbater moest brommen.

Politie doet witwasonderzoek
Op dinsdag 10 mei 2011 werden onder leiding van een Rechter Commissaris 3 doorzoekingen verricht in het kader van een witwasonderzoek.
Doorzoekingen werden verricht in coffeeshop Carpe Diem te Helmond en kantoren van dienstverleners in de regio. De zaak is in onderzoek bij de Divisie Recherche in Eindhoven.

De soap wordt alsmaar groter.

Maak van Carpe Diem een wasserette en alle problemen zijn opgelost.
Ook handig voor de buren.

Politie houdt uitbater coffeeshop aan in witwasonderzoek
Helmond Centrum , 14-05-2011 • De politie heeft zaterdagochtend op het bureau aan de Kasteeltraverse de uitbater van coffeeshop Carpe Diem Helmond aangehouden. De 45-jarige man uit Helmond kwam zich op verzoek van de politie melden.
Hij is verdachte in een witwasonderzoek. De politie heeft in verband hiermee dinsdag 10 mei drie doorzoekingen verricht, waaronder ook in de coffeeshop(zie 2e persbericht 10 mei 2011).De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De Divisie Recherche van Politie Brabant Zuid-Oost onderzoekt deze zaak en doet hierover op dit moment geen verdere mededelingen.

'Carpe Diem had verkeerde link met Tilburg en Nijmegen'
Coffeeshop Carpe Diem werd in maart permanent gesloten op basis van een negatief advies over de integriteit van een vermeende betrokkene.
Zaterdagavond bracht De Telegraaf het bericht dat blijkt dat de reden daarvoor is dat de voormalig toeleverancier van de coffeeshop borg zou staan voor een deel van de hypotheek van het pand waar de coffeeshop is gevestigd. Deze Tilburgse restauranthouder is in 2002 veroordeeld voor hennepteelt. Bovendien bestaat over deze Tilburgse crimineel vermoedens over drugshandel in zijn restaurant, betrokkenheid bij de exploitatie van een kwekerij in Nijmegen en enkele verdachte transacties van hem in het casino die zouden wijzen op witwassen.
John Vosmeer, de coffeeshophouder, heeft altijd ontkend dat er een zakelijke relatie met de Tilburger bestaat behalve dan dat hij de shop bevoorraadde.

Vandaag is bij de kantonrechter in Helmond een rechtszaak over een vermeende huurachterstand van coffeeshop Carpe Diem.

Carpe Diem betaalde nog nooit huur
Terwijl vanmiddag in Den Bosch bekend werd dat John Vosmeer, eigenaar van coffeeshop Carpe Diem, weer vrij komt en toch weer niet, diende vanmiddag voor de kantonrechter in Helmond een kort geding tegen hem. Reden is een huurachterstand van bijna 75.000 euro, zijnde een jaar huur.
De eigenaar van het pand waarin Carpe Diem zit, eiste bij de rechter daarom ontruiming van het pand. Volgens de pandeigenaar betaalde Vosmeer vanaf het ingaan van de huurovereenkomst nog geen cent huur. Marc van den Boomen, de advocaat van de coffeeshopexploitant, erkent dat. Door alle incidenten kon de zaak slechts 2 maanden open zijn, zo betoogde de advocaat van John Vosmeer.
Volgens advocaat van de eigenaar van het pand, Remco Bressers is het pand nu definitief besmet. Door die incidenten en publiciteit is de waarde van het pand sterk gedaald. De advocaat van de huurder bestrijdt die oorzaak. Zonder de incidenten zou het pand ook besmet zijn geraakt omdat er een coffeeshop inzit.

Politie arresteert man vanwege de aanslagen op coffeeshop Carpe Diem
De politie heeft dinsdagochtend in een woning in Drunen een man van 58 jaar uit Drunen aangehouden in verband met het onderzoek naar de aanslagen op coffeeshop Carpe Diem in Helmond.
De aanhouding van de verdachte gebeurde door het Interregionaal Arrestatieteam. Meteen daarop verrichtte een team van de Divisie Recherche van Politie Brabant Zuid-Oost in samenwerking met politiemensen van het korps Brabant Noord en de Nationale Recherche Unit Zuid twee doorzoekingen in een winkel en een woning in Drunen.
Tijdens die doorzoekingen werden een doorgeladen revolver, munitie en een verboden mes aangetroffen en in beslag genomen. De man uit Drunen is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: