3reacties

De Helmondse carnaval


Nog maar een dikke maand en dan is het weer carnaval in Helmond. Hét feest van het jaar (voor zij die het écht vieren).
Veel Helmonders hebben in de loop der jaren goede herinneringen met carnaval opgedaan. Ben jij er daar 1 van? Deel die ervaring dan met de rest. Met het lezen van die verhalen komen de andere carnavalvierders alvast weer langzaam in de juiste carnavalsstemming.
En iedereen die denkt dat carnaval alleen maar drinken, zoenen en … is, geef je misschien een andere indruk.
Natuurlijk kan je hier ook je andere carnavalsreacties kwijt. Want tot de Grootste Optocht van het Zuiden weer door Helmond trekt, is er meer dan voldoende in Keiebijtersstad te doen.

Alaaf

Afgevoerd van de voorpagina
3 reacties
Reageer

Een aantal jaar geleden was ik het allermooiste verkleed ooit. Als Sinterklaas, met alles erop en eraan, zelfs met staf. Tot en met het verkleden was alles leuk. Maar toen ik richting centrum liep naar de afgesproken kroeg, kwam bijna elk kind op me afrennen, verwachtte snoep en wilde bij me blijven. Helaas, aan snoepjes had ik niet gedacht maar als ik een kinderlokker was geweest, nou dan had ik de dag van mijn leven. Had het met die kinderen een half uurtje geduurd: geen probleem, ik ben gek op kinderen. Maar dit was niet normaal. Want in de nabijheid van die kinderen moest ik immers in mijn rol blijven. Zelfs als ik de kroeg uitliep om mij even buiten te ontdoen van vocht omdat het binnen bij de plee te druk was: inderdaad, de kinderen liepen mee. En natuurlijk kan de Sint niet met kinderen in de buurt tegen een muurtje plassen, dus maar in de lange rij binnen gaan staan.
Al met al was het toch wel erg leuk geweest, want grote kinderen hadden snel door dat de Sint met zijn verjaardag meer cadeaus zou gaan geven als je hem regelmatig van een pilsje voorzag. Er werd zelfs soms gevraagd hoe laat ik weer een pilsje moest.
Moraal: let op met wat je aantrekt met carnaval. Soms kan het te veel succes opleveren.

ik weet niet meer zeker welke dag het is, ik geloof de maandag .. clowntjesdag, vind ik wel erg grappg dat het merendeel dan ook als clown verkleed gaat ( of ging, ben nl al een jaar of 5 niet meer geweest ) en de optocht is echt de moeite waard, kunnen ze in limburg nog wat van leren !

Jammer dat het biertransport niet doorgaat, was toch een mooie traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: