12reacties

Dierenambulance stomverbaasd over VVD

Bestuur, bedrijfsvoering en vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance / Dierenasiel Helmond e.o. zijn stomverbaasd en zelfs een beetje boos over het artikel VVD Helmond is dé partij voor dieren in het huis-aan-huisblad De Loop. Daarin stelt Joyce Willems-Kardol dat het slecht gesteld zou zijn met het dierenwelzijn in onze gemeente. De nummer 2 van de VVD-kieslijst beweert onder meer dat er in Helmond geen dierenwelzijnbeleid is, inwoners niet bekend zijn met de dierenopvang, de wettelijke taak niet wordt uitgevoerd en er geldinzamelingsacties zijn.

“Een heleboel onwaarheden waarin zij feitelijk aangeeft totaal geen kennis te hebben op welke wijze het dierenwelzijn in onze gemeente is georganiseerd” zo laat secretaris Berry Smits vanmiddag namens de Dierenambulance weten. Het zijn volgens hem “slagen” in de lucht, die kant noch wal raken en mogelijk voortkomen uit verkiezingsretoriek om zodoende diervriendelijke kiezers achter zich te scharen. “Als mevrouw Willems-Kardol vooraf informatie had ingewonnen en/of zich had gemeld bij de Dierenambulance basis aan de Grasbeemd, dan had dit nonsens verhaal nooit opgetekend geworden! Een visie die feitelijk een klap in het gezicht is voor de vele diervrienden en vrijwilligers die 24/7 en 365 dagen per jaar bezig zijn!” Want de samenwerking met gemeente Helmond, wethouder Erik de Vries, DierenLot, collega-organisaties, sponsors en donateurs en de circa 120 vrijwilligers functioneert perfect aldus Smits. Ook de subsidies zijn voor jaren vastgelegd. 
De provinciale inspanning van Willems-Kardol in haar PVV-tijd om diervriendelijke proeven in Noord-Brabant te verminderen waardeert de Dierenambulance, “maar om je nu gelijk als VVD Helmond de diervriendelijkste lokale politieke partij te noemen? De Dierenambulance nodigt Joyce Willems – Kardol uit voor een kopje koffie en wil haar dan graag informeren hoe het er in Helmond voorstaat.