21reacties

Herstel van gevaarlijke tegels op fietspaden


De gemeente is de schots en scheef liggende tegels op diverse fietspaden recht aan het leggen. Zij kregen daarover de laatste tijd veel meldingen, Met 2 ploegen worden de herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Voor wie het niet meer weet: begin deze maand was er in Helmond Noord een  scooterongeval door zulke tegels. En dat bleek niet de enige plek met gevaarlijke stoeptegels, zoals je in de vele reacties daarop kunt lezen.
Die losliggende tegels worden mede veroorzaakt door de nu heersende droogte, zo meldde een woordvoerster van de gemeente desgevraagd. Het zandbed onder de tegels is door het gebrek aan water uitgedroogd en verliest daardoor zijn samenbindende werking. De tegels liggen daardoor minder stabiel en kunnen kantelen. Zeker op plekken waar ook boomwortels dicht onder het wegdek zitten. “Wanneer er dan met hoge snelheid overheen gereden wordt, kunnen de tegels tegen de onderkant van de fiets of brommer aankomen en schade veroorzaken. We vragen (brom)fietsers dan ook om goed op te letten en hun snelheid aan de omstandigheden aan te passen.”
Om snel actie te kunnen ondernemen vraagt de gemeente losliggende tegels te melden bij het Klantencontactcentrum via telefoonnummer 14 492 of via het formulier op de gemeentelijke website. 
Harrie Fotografie maakte foto’s op plekken waar de tegels nu weer recht liggen. 

Afgevoerd van de voorpagina
21 reacties
Reageer

Dat is ook heel hard nodig

Trienie Martens

Word tijd pfff????????

Dat wordt tijd mijn kappen van de scooter zijn gewoon scheef daar door en mijn standaard ook los

Werd tijd .
Was en is nog steeds
Levensgevaarlijk met die losse onderdelen van het fietspad .
Heele onderkant scooter kapot .

Herman Bouwmans

Hehe werd tijd

Dat is hard werken met dit weer

Wendy Schulten

Heeklaan nabij rotonde naar hondenuitlaatstrook

Werd is tijd want tis hopeloos mi dees mensen aan het bewind doe godverdmme gin fluit as wa zuipe

Willie van der Wijst

ja..er moeten eerst mensen de nek breken voor er iets woord gedaan :)

Erwin van der Heijden

Dan kunnen ze gelijk verder bij de Zeppelinstraat... Bij de renovatiewerkzaamheden hier in de buurt is ene slimmerik, met zijn heftruck, door het gangetje naast ons huis gereden. Heel de stoep ligt los hier. Levens gevaarlijk. De buurvrouw zei er wat van... wat kreeg ze te horen; kumt goe!!! Ja ja, als je maar lang genoeg wacht.

Marianne Hellenbrand

Gelukkig .....geef die mannen een glaasje drinken...... mét deze hitte...... als je in de buurt woond.......is echt niet te doen met dit wéér

Diana van Erp

Werd tijd

Nou kan het inneens wel gemaakt worden! Mensen moeten eerst een hoop schade maken en ze nek breken

Goed dat de gemeente in actie is gekomen natuurlijk. Hopelijk gaan ze nu wel zelf inspectierondes op de fietspaden houden, zeker omdat dit probleem deze zomer alleen maar groter zal worden door de aanhoudende droogte.
Ben benieuwd of iedereen die door die tegels schade opliepen zo slim zijn om die bij de gemeente te claimen. Want de gemeente is daarvoor gewoon verantwoordelijk en heeft daar een verzekering voor.

Dat was indd hard nodig. Soms word ik in mijn scootmobiel gelanceerd...

Brechtje Kuijpers

Ligt niet alleen aan het weer, maar ook aan de te grote bomen die de gemeente Helmond overal maar laat staan. Rembrandtlaan, 3 jaar geleden al het straatwerk vernieuwd, nu alles alweer een dik jaar schots, scheef en los. Dat krijg je met bomen van bijna een meter doorsnee in een woonwijk. Paar keer gebeld, maar dan loop je weer tegen die muur aan zoals altijd als de gemeente Helmond actie moet ondernemen.

Vroeger werd om de zoveel jaar straten enz verbeterd nu zie je dat niet meer

Sylvia van den Berg

Er liggen er nog meer los/ kapot..

Martien van Hout

@Gemeente: Mooi dat jullie het nu gaan herstellen maar op het fietspad van de Bakelsedijk liggen nog steeds veel tegels los. Is al eerder aan jullie doorgegeven. Daar is vorige week een oudere vrouw lelijk gevallen, gelukkig kon ze een tijdje daarna met de fiets aan de hand verder.

Nou dat moet overal gebeuren .in de vondenlaan is straks mijn zoon en schoondochter met de scooter er onder uit gegaan. Moet er eerst je nek breken voor dat de gemeente wat er aan doet.

Trudy de Groot

Op het industrieterrein bij de insteekhaven is het net een concert wat de tegels geven, het zand eronder is volledig opgedroogd, trrrrit kloep kloep tsjak, als de gemeente het pad niet afsluit gaan er dure vorderingen komen als mijn scooter total loss is, zie claim 21-7, 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: