9reacties

Herstel voegen Henri Dunanttunnel

Vanaf maandag voert aannemer Rasenberg, in opdracht van gemeente, werkzaamheden uit in de Henri Dunanttunnel. In deze tunnel (het kruispunt van de Deurneseweg met de Wethouder van Wellaan en Lage Dijk) worden de voegovergangen vervangen en wordt het wegdek hersteld.
Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, is het werk opgedeeld in 4 fasen. Hierdoor kan het kruispunt steeds gedeeltelijk open blijven voor het verkeer. Tijdens de eerste fase wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag, de overige 3 fasen zijn in een weekend.
De werkzaamheden zijn als volgt ingedeeld:
Fase 1: maandag 27 augustus (07.00 uur) t/m vrijdag 31 augustus (16.00 uur). Vervangen voegen in de Wethouder van Wellaan. Verkeer van en naar de Wethouder van Wellaan wordt omgeleid via de Azalealaan en Burgemeester van Houtlaan. De Deurneseweg en Lage Dijk blijven normaal open voor het verkeer.
Fase 2: vrijdag 7 september (18.00 uur) tot maandag 10 september (06.00 uur)
Fase 3: vrijdag 14 september (18.00 uur) tot maandag 17 september (06.00 uur)
Fase 4: vrijdag 21 september (18.00 uur) tot maandag 24 september (06.00 uur)

Tijdens de werkzaamheden in de weekenden wordt er continue gewerkt. Dan is op de Deurneseweg in beide richtingen 1 rijstrook afgesloten. De Lage Dijk is dan ook afgesloten tussen de Deurneseweg en Churchilllaan. De winkels en bedrijven aan de winkelboulevard Engelseweg en bedrijventerrein Hoogeind zijn dan bereikbaar via de Churchilllaan.
De weersomstandigheden zijn sterk van invloed op de werkzaamheden. Bij het aanbrengen van de nieuwe voegen, heeft de aannemer een droge ondergrond nodig.

De Henri Dunanttunnel (voor de meeste Helmonders ook wel bekend als ‘de badkuip’) kent al een flinke tijd problemen met de voegen tussen de asfaltplaten waardoor het water slecht wordt afgevoerd. Afgelopen winter leidde dat tot een gedeeltelijke afsluiting van dit drukke verkeerspunt gedurende anderhalve week omdat er ijsvorming was ontstaan.


Grotere kaart weergeven