29reacties

IJssalon Nemanja gaat morgen weer open


Vrijdag gaat ijssalon Nemanja weer open. Afgelopen zaterdag besloot de exploitant de deuren aan de Hoofdstraat Mierlo-Hout te sluiten. Familie De Brouwer, exploitant: “Het was een bewuste keuze de ijssalon te sluiten. Zo is het nu ook een bewuste keuze van ons om weer open te gaan.”
De exploitant doet er een schepje bovenop om volledig aan de eisen ten aanzien van overlast uit de vergunning te voldoen. “Wij zijn verantwoordelijk voor onze onderneming en het gedrag van de bezoekers van onze zaak en de overlast die dat gedrag veroorzaakt. We willen de situatie zo snel mogelijk normaliseren. Voor ons is dat: in een fijne sfeer een mooi product verkopen.”
Voorlopig heeft de ijssalon een gecertificeerde beveiliger in en om de zaak. Vanwege onder meer het mishandelen van een gemeenteambtenaar, werd die beveiliger een extra eis van de gemeente op de vergunning van de ijssalon. Dat zag de familie in eerste instantie niet zitten en besloot toen zaterdag de deuren te sluiten. De gemeente en de ijssalon zijn nu met elkaar in gesprek om tot een structurele oplossing te komen.
Naar aanleiding van het breed en landelijk uitgemeten conflict met de buurman, sprak burgemeester Elly Blanksma begin deze week met de betrokkenen. “De afgelopen dagen heb ik als burgemeester van Helmond gesprekken gevoerd met alle betrokkenen. De ijssalon gaat weer open en er wordt gewerkt aan een duurzame oplossing.”

Afgevoerd van de voorpagina
29 reacties
Reageer

Belachelijk, belachelijk, belachelijk. Een beveiliger bij een ijssalon, waar gaat dit heen? Meneer van Nuenen is een notoire zeurkous die hier al jarenlang winkeliers pest, zelfs toen er nog een kampeerwinkel zat. De man beseft niet dat hij aan de verreweg drukste (winkel)straat van heel 't Hout woont.

Nee, misschien dat Nemanja niet alles precies volgens de vergunningen heeft gedaan, dat is hen zeer kwalijk te nemen en daar moet iets aan gedaan worden, maar dat 1 iemand een winkel zo dwars kan zitten is erg triest te noemen. Bewaking bij een ijssalon waar voornamelijk gewone normale mensen en gezinnen komen is te gek voor woorden. Meneer is gewoon echt een ongelooflijke zeikerd en hopelijk kan Nemanja de zaken zo aanpassen dat ze op een normale manier weer snel open kunnen. Dus zonder beveiliger en zonder gezeur. En die buurman moet als hij rust wil verhuizen naar een hutje op de hei.

Inmiddels zijn het vorige week trouwens al de best belezen artikelen op zowel Omroep Brabant en Eindhovens Dagblad geweest en is het zelfs al bij Hart van Nederland op tv geweest. Jullie zijn er lekker snel bij Weblog ;)

Tja, Hein - het is maar zoals je het bekijkt. Maar wie woonde er het eerst: van Nuenen toch, of niet?
Natuurlijk moet die van Nuenen wat inschikkelijker zijn, maar ik kan me best voorstellen dat het je de strot gaat uithangen als er altijd (tenminste in het seizoen), iedere dag en ook 's avonds mensen op jouw hek zitten of voor de deur staan.
Ik denk als jij er zou wonen dat je ook zou klagen. Zeker weten, misschien niet in het begin. En dan zou het ene notoire Hein zijn die in de krant kwam te staan. En nu moet je niet gaan kletsen dat je tolerant bent. Op de duur gaat dat tolerant zijn wel over!

Maar goed: we kunnen weer een ijsje gaan halen bij Nemanja. Maar dat kon toch wel, want er zijn meer zaken, die ijs verkopen, die wel open waren en waar je wel buiten kan zitten bij goed weer!

En zonder dat een beveiliger het ijsje uit mijn mond staat te kijken! Beveiliging voor een ijsje? Te belachelijk voor woorden!!

@brombeer op donderdag 26 juni 2014 om 14:59:

Eerder dan Nemanja wel, maar niet eerder dan dat de Hoofdstraat al een drukke straat was vol met winkels en verkeer. Dat is al heel veel jaren zo en dat weet je als je er gaat wonen. Net als het wonen in of dichtbij het centrum in de stad.
Dat is achteraf klagen wel heel makkelijk. En nogmaals, het ging niet alleen om Nemanja, want daarvoor is hij ook aan het klagen geweest.

Ik zou niet gaan klagen brombeer, want ik zou als ik rustig zou willen wonen niet aan een drukke winkelstraat gaan wonen, maar gewoon in een rustige woonwijk, dus die redenering gaat niet op.

Wat betreft het ijs halen maakt het mij ook niet veel uit hoor, als ik twee of drie keer in het jaar een ijsje haal is het veel, en dan meestal niet eens daar :) het gaat mij vooral om het principe dat 1 iemand het voor een heleboel andere mensen verpest. Dat blijkt ook wel uit de massale steun en medeleven dat vanuit de wijk voor Nemanja gekomen is.

@Hein op donderdag 26 juni 2014 om 14:04:

We krijgen dergelijke vragen en opmerkingen wel eens vaker. Een regelmatig terugkerend onderdeel is daarbij dan altijd iets als "het ED en/of Omroep Brabant hebben dat nieuws wel en jullie niet. Hoe kan dat?" Ons standaard antwoord is dan: "Tja, als je het daar al las, waarom moeten wij dat dan ook nog eens opschrijven? Wil je het misschien nog een keer lezen? ;-) " Daarna volgt vaak een discussie en ontstaat meestal begrip. Gelukkig.
We hadden op de weblog inderdaad nog geen onderwerp over de ijssalon. Juist omdat het ED en daarna Omroep Brabant dat met veel artikelen zo zwaar coverden. In een dergelijke geval kunnen we als kleiner medium slechts overschrijven wat zij hebben. Dat vinden wij niet echt de moeite (een ieder kan het dan immers ook bij hen lezen) en dat vinden we ook niet helemaal fair (immers zij doen het werk en wij knippen en plakken, zo'n website willen we niet zijn). Maar misschien nog wel belangrijker: door onze tijd daar niet in te steken, hebben we tijd voor andere Helmondse onderwerpen die zij (nog) niet hebben.
Zodra er echter een nieuwe insteek in een lopend verhaal komt en wij dat tijdig weten, dan is de weblog natuurlijk present. Omdat wij vandaag de eerste waren die publiceerden dat de ijssalon weer open ging, brachten we dat nieuws. Dat in het kader van "nieuws is pas nieuws als het nieuw is."
Dat is in het algemeen ons beleid. Naar onze herinnering zijn we daar in de afgelopen 5 jaar alleen met de taxi-affaire Tielemans die zaterdagochtend meteen van afgeweken. Refererend naar het ED hebben we hun verhaal opgepikt. Reden was dat wij toen meteen dachten dat dat wel een heel erg groot verhaal zou kunnen gaan worden.
Ter informatie, daar waar jij vindt dat er iets nieuws te melden is, bij bijvoorbeeld Nieuw Helmonds nieuws is daar de ruimte. Of je mailt als gastblogger een opiniërend stuk.

@De weblog van Helmond op donderdag 26 juni 2014 om 15:30:

Duidelijk verhaal, bedankt voor de uitleg. Ik vond het wel relevant nieuws, juist omdat het hier zo'n ophef veroorzaakt heeft. Zelf een stukje er over opsturen is niet in me opgekomen aangezien ik er zelf niets mee te maken heb. Vond het alleen opvallend dat er niets over te lezen was en wilde er wel mijn mening over kwijt.

Wel fijn dat jullie voor kwaliteit kiezen en niet voor kwantiteit. Daarin is OB vaak het tegenovergestelde met honderd berichtjes over één onderwerp...

Zoals ik al zei: Tja, Hein – het is maar zoals je het bekijkt.

Ik zei ook dat die ene man best wel wat inschikkelijker kan zijn, maar ik denk niet dat het leuk is als een hele meute "Nemanja-fans" je het liefst zouden willen "lynchen"! Ik denk niet dat je je in hem, die van Nuenen, kunt inleven...

Ik "steun" niet alleen Nemanja, maar ook nog mijn eigen favoriete ijssalon, want ik ga zeker tweemaal per week een ijsje eten. Soms wel meer en daar fiets ik dan graag voor naar de Hoofdstraat in Mierlo-Hout of naar de Dorpsstraat in Stiphout! En ook kom ik regelmatig bij Clevers in Overloon en Grubbenvorst! Andere ijssalons hoef ik niet. Vier is genoeg, want ik ben brombeer en geen ijsbeer!

Als nu al die mensen uit de wijk die zo medeleven en die zo'n massale steun hebben gegeven aan de ijssalon nu eens netjes hun fietsen aan de overkant bij het winkelcentrum zetten en hun ijsjes opeten op de bankjes die her en der verspreid bij het winkelcentrum staan, kan de beveiliger weer vertrekken.
Drie vliegen in één klap... De ijssalon spaart geld uit, de ijsliefhebber kan weer genieten zonder "inkijk" van een beveiliger en waar het vooral om gaat, de buurman heeft dan in ieder geval geen hinder meer van "geluids- fiets- of muurzittende" ijseters.

Het is te triest voor woorden dat er een beveiliger voor de deur moet komen, maar misschien voor de eerste tijd wel het beste.
Als de buurman nu nog zeurt, jammer dan, laat deze ijssalon gewoon zijn werk doen.
Inderdaad ligt het grotendeels aan de klanten, ga niet op de buren zijn bezit zitten, en de kinderen van tegenwoordig, kan het niet wat rustiger, ouders houd uw kinderen in bedwang, een ijssalon is een feestje om naar toe te gaan.
Ik ben wel eens bij nemanja geweest , maar blijf toch bij m'n andere echte Italiaanse ijssalon gaan, ik wens nemanja heel veel succes.

Bertha en Edwin,
hier ben ik het volledig me eens. Zo zou het ook kunnen.

Bertha, Edwin en Brombeer, wat een verademing jullie reactie.

Positief voor de weblog!

Ik ga het ook proberen al is dat soms moeilijk als je weet hoe de hazen lopen.

Fijn weekend!

Leny van Muijen

Leny, daar ben ik weer. Klopt. Gelukkig zijn er nog mensen die nuchter kunnen denken.

Maar je kunt nu eenmaal niet de mentaliteit van de mensen veranderen. In deze tegenwoordige tijd ontaardt gedrag vrij snel in a-sociaal gedrag of een gedrag beneden alle peil, een volksgericht tot gevolg hebbende. De verzamelde mensen kwamen echt niet alleen uit Mierlo-Hout. De nodige "relnichten", die van elders kwamen en sensatie zochten, moet je niet vergeten.

Iedereen meent een eigen mening te mogen hebben en dat mag natuurlijk ook, maar liefst genuanceerd en er moet niet gereageerd worden "als een kip zonder kop"', omdat je zo nodig ook wat te zeggen wilt hebben. Ik zou zeggen: mensen, denk eerst eens na, bekijk het van beide kanten en ik denk dat je dan (in sommige gevallen) meer begrip kunt opbrengen mbt een bepaalde situatie.

Alle Weblog-bezoekers een fijn weekend met en ijsje van Nemanja en denk ook eens aan die ene man, van Nuenen. Hij tolerant, iedereen tolerant!

Laten we met zun alle ijs naar de buurman gaan gooien

@Leny van Muijen op vrijdag 27 juni 2014 om 10:10:

Gezien je plempsel (https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/qa-brandbrief-stichting-vluchteling-als-naaste/#comment-92750 ) op de reacties op de brief van de Partij Van De Afbreuk, heb je het niet erg lang volgehouden.... :) Zeker een haas tegengekomen in de stadszandbak vanmorgen?

*proesten moet*

rechtsaf is beter

Wie betaald die beveiliger.
Open en transparant mw. Blanksma.
En ook voor de ijssalon... je kunt niet de hele boel opstoken en je er vervolgens vanaf maken met een onnozel lachje.

Of is hier net als destijds bij Carpe Diem opzet in het spel?

M. Betgem van der Spuij

@rechtsaf is beter op vrijdag 27 juni 2014 om 14:44:

Gezien de reactie kan ik niet anders concluderen....Volledig de weg kwijt.
Maar.. en dat is veel kwalijker wel kwaadaardige en ongenuanceerde kritieken.

M. Betgem van der Spuij

Elle de Brouwer is dus een Vervoortje.
Het had ons allemaal veel ellende en commotie bespaard als we dit eerder hadden geweten.
Bah Elle wat ben jij achterbaks. Kom dan naar voren met je zgn vergunningen die je broer regelde destijds. En niet nu de rechter heeft gesproken proberen om een heel dorp op z´n kop te zetten.
Jij hebt aan pure stemmingmakerij gedaan. En je denkt het samen met Blanksma te kunnen blijven doen in het kader van de beveiliging.

Triest... maar gelukkig nu volop in beeld.
We zullen zien.

M. Betgem van der Spuij

M.Betgem van der Spuij wat lees ik daar nou? "Als we dit eerder hadden geweten"? Hallo zeg, dat had jij toch ook kunnen weten. Gewoon even op Internet kijken en wat staat daar:

14 mei 2010 - Het waren Pieter Vervoort en zijn zus Elle met haar man Jan de Brouwer die voor gezamenlijke rekening het initiatief namen voor de vestiging van een ijssalon. En die ijssalon is toch Nemanja. Volgens Houtvonken 2010, nummer 19 geloof ik. Er staat op Internet zelfs een foto van dat clubje...

Ik wil er verder liever geen woorden over vuil maken, maar die Elle heeft boter op haar hoofd. Het lijkt er op zijn zachtst op dat het "volksopstootje" een doelbewuste actie is, die misschien toch niet geheel aan buurmannetje van Nuenen ligt.

Stemmingmakerij en een dorp op de kop zetten. Het dorp heeft zich waarschijnlijk voor het karretje van ene Elle laten spannen, zo zit het! Je zou alle sores even op een rijtje moeten zetten. Misschien weet je dan ook meteen wie de échte schuldige is.

@brombeer.... Ik wist het wel, maar wilde zeker de bevestiging dat meerdere mensen er in Mierlo Hout vanaf wisten.
Nou die bevestiging hebben we nu dus.
Elle de Brouwer speelt vieze spelletjes en wil de landelijke pers halen..... dat kan natuurlijk maar het kan dan ook andersom.

En de echte schuldige... follow the money... dat was in het Carpe Diem verhaal ook al zo doorzichtig.

En sorry hoor ik lees geen Houtvonken alhoewel ik het verhaal van de buurman uit de eerste hand ken.
Immers ik ben de ambtenaar die eruit is gewerkt omdat ik melding maakte van misstanden binnen de ambtelijke organisatie

M. Betgem van der Spuij

Hoi M.B.v.d.S, ik kom helemaal niet uit Mierlo-Hout. Heb er geen enkele binding mee en lees al helemaal geen Houtvonken. Maar ik kan nadenken en weet de weg op het Internet en zo kun je een en een optellen. Er zijn al meer woorden vuil gemaakt aan die Vervoort.

Ik heb die mevrouw de Brouwer ook op t.v. gezien en het geheel riekt naar sensatie. Dat was tenminste mijn gedachte. Mensen uit Mierlo-Hout zullen het daar niet mee eens zijn, want die zijn waarschijnlijk geïndoctrineerd door de Brouwer-Vervoort. Ik denk niet dat Houtenaren willen inzien wat er allemaal speelt en geloven ze die Elle voetstoots!

Och een vieze spelletjes worden overal gespeeld, maar als ik geïnterviewd zou worden dan zou men aan mijn taal- en woordgebruik niet kunnen horen dat ik uit Helmond of omgeving kom. En dat lag er bij haar dik bovenop. Maar daar gaat het niet om. Er is een heleboel krom daar in Mierlo-Hout en door het gekonkel geloof ik niet dat het nog recht "gebreid" kan worden. Ze zoeken het maar uit. De "zaak" Nemanja hangt me intussen behoorlijk de strot uit! Het lijken wel kinderen die doordrammen......Dat noemt zich volwassen!

Ik begrijp het brombeer den deel je gevoelens.
Is er nog 1 vraag die me bezighoud..... Waarom is het ED er zo ongenuanceerd ingedoken. Ze hadden dit toch kunnen weten. Wat jij zegt over de bevolking van Mierlo Hout het zal wel... maar een krant?

Nu lijkt het erop dat de buurman geslachtofferd is voor..... ja voor wat?
En waarom werkt het Ed, die toch aan waarheidsvinding moeten doen hieraan mee?

M. Betgem van der Spuij

Dat ik gevoelens zou hebben, en zeker niet voor dit "opstootje", zie je verkeerd!

Met betrekking tot de krant: De verkeerde mensen geïnterviewd, dat allereerst, en de verkeerde verslaggever gestuurd, die zich te veel heeft laten leiden door zijn of haar "medelijden". Had misschien wel te veel banden met Mierlo-Hout. Tja, en over "waarheidsvinding" van kranten zullen we het maar niet hebben. Ook het ED proefde de rel en wilde niet achterblijven.

Misschien is die buurman inderdaad wel geslachtofferd. Bij Nemanja waren ze natuurlijk bang voor hun inkomsten en is het niet dikwijls zo dat geld de problemen veroorzaakt?

Henriette, hoe zit dat nou met die vragen over de ijssalon?
Daar hoor ik je dus niet meer over.
En dat is nou net wat ik bedoel… proberen te scoren en de vragen onbeantwoord te laten.
Nou kom op… hoe zit het met die ijssalon en de bewaking… dat het uiteindelijk bleek dat het een collega raadslid betreft moet geen belemmering zijn.
Als je verder niets meer te melden hebt zou ik in dit geval wijselijk mijn mond houen

Mieke Betgem

Binnen (politiek) Helmond is algemeen bekend dat Pieter Vervoort (CDA) destijds als stroman deze zaak opende: het waren wethouder Frans Stienen (CDA) en toenmalig burgemeester Fons Jacobs (CDA) die per collegebesluit een uitzondering maakte op het bestemmingsplan om deze ijswinkel mogelijk te maken. Iets met integriteit...

Voor alle duidelijkheid. De ene Frans is de andere niet.

Ow sorry!
Ik zal voortaan schrijven als FransvW

Het zal niemand dat F Stienen hierbij betrokken is,CDAers onder elkaar. Wel vreemd is dat degeen die de handtekeningen actie op touw heeft gezet de zuster is van de eigenaar van de ijssalon. Ons kent ons.

De buurman was gisteravond weer het middelpunt. Volgens iemand had hij weer de politie gebeld, waarom was niet duidelijk.
Omstanders stonden te klagen bij de politie en tegen hem. Ze werden er best agressief van en wilde hem iets aandoen. De politie moest ze van hem afhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: