50reacties

Motorrijder overleden na aanrijding


Zojuist kort na 13 uur vond er een dodelijk verkeersongeval plaatst op de Burgemeester van Houtlaan bij de kruising met de Deurneseweg/Traverse. Daarbij werd een motorrijder geschept door een vrachtwagen. De motorrijder is daarbij om het leven gekomen, zo bevestigde de politie zojuist.
De ambulance, brandweer en politie zijn ter plaatse, een traumahelikopter is opgeroepen, maar was niet meer nodig. Ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Door dit ongeval en het daarbij behorende technisch onderzoek is het verkeer in het centrum ernstig gestremd.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto.

Updates en enkele andere ongelukken op deze kruising staan in de reacties.

Afgevoerd van de voorpagina
50 reacties
Reageer

Vreselijk, alle nabestaanden gecondoleert.

Ik sluit me bij Lieke aan, ben zelf ook motorrijder en rijd daar best wel vaak. Het is bijna niet te geloven, de kruising is best wel overzichtelijk, iemand moet een behoorlijke fout hebben gemaakt.

de motorrijder reed vol door rood en werd geschept door de vrachtwagen, heb ik gehoord van mensen daar.

Pim Verkoelen

Inderdaad ernstige stremming in het centrum vanaf de Henri Dunant tot aan het Zuideinde.
Ik vraag me af waarom mensen altijd het liefst met hun neus bovenop het ongeluk willen staan. Geef de hulpverleners wat meer ruimte!

Zojuist kregen we van Pim Verkoelen ook de onderstaande 2 foto's.


.

Het officiële politiebericht:
Motorrijder overleden bij verkeersongeluk
Een 39-jarige motorrijder uit Helmond is woensdagmiddag rond 13.10 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de Burgemeester van Houtlaan.
De motorrijder kwam door nog onbekende oorzaak op de kruising met de Molenstraat in botsing met een vrachtwagen. Hulpverleners probeerden de man te reanimeren, dit mocht helaas niet baten en de man overleed ter plaatse. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Sterkte!

Ik zag net deze foto http://www.nufoto.nl/fotos/311351/motorrijder-overleden-na-botsing-met-vrachtwagen-in-helmond.html
Wat een trieste foto waar je rillingen van krijgt. Sterkte voor de nabestaanden en ook de vrachtwagfenchauffeur!
Is maar een akelige onoverzichtelijke kruising waar pas geleden ook een ongeluk met een fietser was.

Jan,
Ik weet niet hoe vaak jij daar komt, ik zeer regelmatig...... Mijn mening is dan ook, als je je normaal aan de snelheid en regels houdt ( VRI) is deze kruising prima te overzien !!! Desondanks blijft het een triest voorval :-(

Ben ik het niet helemaal mee eens met Henry.
Namelijk er zit wel 1 rot puntje in die verkeerslichten installatie.
Als je van de Burgemeester van Hout laan rechtdoor rijd richting industrie terein dan krijg je ook te maken met auto's die van links komen en dus van de Deurneseweg naar de Molenstraat rijden. Die hebben tegelijkertijd groen. Dat heeft in het verleden ook wel eens voor problemen gezorgd.

Verders wens ik alle betrokkenen heel veel sterkte de komende tijd.

Degene die komende vanaf de Deurneseweg rechtsaf mag slaan en vervolgens de Molenstraat wil inslaan wil voorrang nemen op rechtdoorgaand verkeer.
Dat heeft niets te maken met een niet correcte lay-out van een kruising maar is te wijten aan opoplettenheid en/of onkunde van de betreffende verkeersdeelnemer.

Dat klopt Tejo. Maar dat opletten is vaak het probleem :)

Ook ik kom vaak op dat kruispunt en heb al vaak meegemaakt dat verkeer komende vanaf Deurne rechtsaf slaat en daarna vol gas de Molenstraat in wil rijden geen rekening houdt met verkeer vanuit de Burg,van Houtlaan.Het is niet alleen een kwestie van goed opleten maar het kan ook beter geregeld worden door de afstelling van de verkeerslichten aan te passen,misschien zoudne we eens moeten kijken of er ook verkeersdeskundigen zijn die ook daadwerkelijk kundig zijn. Mijn condoleances gaan uit naar de nabestaanden van de motorrijder

@André op donderdag 11 oktober 2012 om 12:33:

De automobilisten en motorrijders die de situatie ter plaatse niet (goed) kunnen inschatten, met behulp van verkeerslichten, kunnen ook in overweging nemen hun rijbewijs in te leveren.

Ik begrijp de reakties volkomen over de situatie als je de Molenstraat in wil rijden, maar dat heeft volgens mij niet te maken met dit noodlottige ongeval. Het is inderdaad wel een sterk kritiekpunt op deze, verder overzichtelijke, kruising.
We mogen hopen dat de Gemeente Helmond dit blog en de reakties ook leest en er misschien iets aan gedaan kan worden.........

@Henry op vrijdag 12 oktober 2012 om 16:48:

Wat kan de gemeente Helmond doen aan het gedrag van verkeersdeelnemers ter plaatse? Elke verkeersovertreder op dat kruispunt een bekeuring laten uitreiken door de politie. Dat is de remedie. Een (tijdelijk) volledige dagtaak. En financieel zeer aantrekkelijk.

Vergeet overigens ook niet de mensen die vanuit de Molenstraat rechtsaf gaan, terwijl dat niet mag. Die staan geregeld halverwege te wachten.

@Ad op vrijdag 12 oktober 2012 om 17:13:

Er zijn ook verkeersdeelnemers die correct linksaf slaan en bij de eerste kruising terug willen keren. Ook verboden. Zie verkeersbord. Het is in die omgeving een goudmijn voor verbalisanten.
En dat dankzij de aanwezigheid van een spoorlijn.

Vaak zijn motorrijders een gevaar op de weg en dus ook voor de medeweggebruiker.
Regelmatig scheuren ze met deze snellle machines over de nl wegen. Tevens zitten er brulbakken bij die een enorme overlast produceren dus APK voor motoren invoeren, teveel db productie geen goedkeuring.
Deze afkeuring ontvangen ook automobilisten als hun bolide teveel geluid produceerd.

Adrie; Motorrijders een gevaar op de weg?
En wat te denken van sommige Quad-rijders. Ze rijden niet alleen oerendhard door straten en wijken, maar een stel van die "Quad-krengen" hebben een geluid waar motoren and bolides nauwelijks aan kunnen tippen. Eerst reed er ook zo'n malloot in de omgeving van de Trompstraat/van Speijklaan en tussen de Nedocu-flats rond. Hoop dat ie dat ding snel van de hand doet!

@Adrie op zaterdag 13 oktober 2012 om 12:17:

Een gevaar op de weg....
Motorrijders zeggen dat van automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en automobilisten geven elkaar ook de schuld dat ze niet in het verkeer thuis horen en dan heb je ook nog die vervelende fietsers die denken dat ze alles mogen.

Het is ook niet gauw goed te doen. Maar als iedereen zich aan de verkeersregels houd en een beetje rekening met elkaar moet we toch een heel eind kunnen komen.

@Ad op zaterdag 13 oktober 2012 om 15:41:

Ik val in herhaling: Ga toch fietsen!

Nu het hier uit gaat draaien op een partijtje moddergooien naar elkaar, onttrek ik me aan verdere discussie............... exit !!!

@Tejo op vrijdag 12 oktober 2012 om 16:58:
De gemeente Helmond kan wel iets doen hoor, namelijk aan de verkeerssituatie. Zij houdt bij hoe vaak er ongelukken met letsel plaats vinden op verkeerspunten zoals kruisingen. In 2008 was de norm in Helmond dat als er meer dan 6 ongevallen met letsel (die bij de politie bekend zijn) in 5 achtereenvolgende jaren hebben plaatsgevonden die plek gezien wordt als een black spot. De gemeente gaat dan actie ondernemen om het daar veiliger te maken.

@Adrie op zaterdag 13 oktober 2012 om 12:17:
"Zoals ook landelijk, zijn de Helmonders het slechtst te spreken over het verkeersgedrag van scooters, bromfiets en scootmobielen. Het verkeersgedrag van de voetgangers en motorrijders worden het meest positief gewaardeerd als medeweggebruikers." Zie het log Hoe gaan we naar het stadscentrum?

@De weblog van Helmond op zaterdag 13 oktober 2012 om 22:59:

Het gedrag in het verkeer is de oorzaak van het ongeval. De betreffende motorrijder is kennelijk vanuit stilstand bij groen licht als een pijl uit de boog de kruising opgereden. Als je binnen 3 seconden 100 km/uur rijdt valt er niet heel erg veel te corrigeren. De bestuurder van een tegemoetkomende en afslaande vrachtauto die dan de vrije doorgang verspert veroorzaakt een ongeval.

Voor dergelijk verkeersgedrag kan de gemeente geen verantwoording nemen en statistisch gezien kan dit ongeval niet worden meegerekend.

Nu wil ik me nergens mee bemoeien. De motorrijder was een collega van mijn vader. De afslaande vrachtwagencahuffeur had geen knipperlicht aan staan om naar links af te draaien. Zo doende is hij onder de vrachtwagen gekomen. Als hij een seconde eerder was geweest dan was hij er onderdoor gegeleden maar nu was de vrachtwagen over hem heen gereden. Verder wil ik de familie, vrienden en verdere mensen die hem kenden condoleren met het verlies.

Ik vraag me nu toch serieus af of Tejo niet Fons Jacobs incognito is

@André op maandag 15 oktober 2012 om 17:30:

Dan zou ik binnenkort met pensioen gaan.

Geen slecht vooruitzicht toch ?? :)

Met een burgemeestersinkomen niet.

Renovatie verkeerslichten kruispunt Traverse – Burg. van Houtlaan
Volgende week zaterdag (10 november) vinden werkzaamheden plaats op het kruispunt Kasteel Traverse – Burgemeester van Houtlaan – Churchilllaan. De verkeerslichten op dit kruispunt worden gerenoveerd.
Tijdens de werkzaamheden zijn gedeeltes van rijstroken korte tijd afgesloten. De verkeerslichten staan die dag uit en het verkeer wordt geregeld met verkeersregelaars. Het verkeer dient rekening te houden met enige extra reistijd.
De installatie die de verkeerslichten regelt, wordt vervangen door een moderne regelautomaat. Ook worden de verkeerslichten voorzien van nieuwe, duurzame LED-lampen. Verder worden voor de voetgangers en fietsers enkele nieuwe technische verbeteringen aangebracht, zoals rateltikkers voor visueel beperkten, elektrische drukknoppen met terugmelding (‘wacht op groen’) en wachttijdvoorspellers voor fietsers.
Sinds afgelopen woensdag vinden bij het kruispunt al wat voorbereidende werkzaamheden plaats. Hiervoor zijn geen wegafsluitingen noodzakelijk.

Ik vind die wachttijdindicatoren leuk, maar in de praktijk werken ze in mijn ogen niet. Het zou logisch zijn als je met die indicator weet hoe lang je nog moet wachten, maar hoe ze nu gebruikt worden krijg je dat inzicht niet. Soms loopt het heel snel terug, dan weer heel langzaam. Als je dit doet moet je als gebruiker ook weten waar je aan toe bent.

Moet zeggen dat het ter hoogte van het Annatheater nog redelijk werkt, maar dat komt waarschijnlijk omdat dit een vrij eenvoudige situatie is (op dit moment).

Weer een ongeluk op de kruising van de Kasteel Traverse, Burgemeester van Houtlaan en de Churchilllaan.
Net als bij de fietser die daar op vrijdag 5 oktober werd geschept, maakte
Patrick van der Vegt vanmiddag kort na 4 uur ook de onderstaande foto.

tja de stoplichten werkten voor de zoveelste keer weer niet

@arjen op donderdag 22 november 2012 om 18:35:

Je zou denken dat mensen dan wat voorzichtiger over de kruising zouden rijden.

@Ad op donderdag 22 november 2012 om 20:30:

Dat deden ze dus niet. Het was net een racebaan vanmiddag. Ook bij het benaderen van de kruising werd geen gas terug genomen.

en vandaag werken ze alweer niet.
net alweer bijna een botsing

@arjen op vrijdag 23 november 2012 om 16:21:

De renovatie van de verkeerslichten op dat kruispunt (zie het bericht hierboven op vrijdag 2 november om 09.58 uur) lijkt geen succes. :-(

Niet gek zonder verkeerslichten!

De verkeersregelaars hebben eieren voor hun geld gekozen en zijn vertrokken vanwege gevaar voor eigen leven.

Ben er toch regelmatig langs gekomen en toen werkten de verkeerslichten wel gewoon. Moet allemaal toch niet zo heel moeilijk zijn om het werkend te houden.

De verkeerslichten werken volgens mij nog niet naar behoren. Ik fietste vanavond het kruispunt over in de Burgemeester van Houtlaan richting Molenstraat, toen plotseling ook een auto vanaf de Burgemeester van Houtlaan aanreed. Uiteraard had ik groen licht toen ik overstak.

@Ad op zaterdag 24 november 2012 om 00:19:

Er komt toch wel heel wat bij kijken om zo'n installatie goed werkend te krijgen. Normaal gesproken wordt zo'n schakelkast na fabricage uitgebreid getest. Maar externe omstandigheden kunnen met die gevoelige apparatuur natuurlijk wel roet in het eten gooien.
Misschien is die mast van KPN, die ook al jaren het televisiebeeld van o.a. NET5 stoort,wel de boosdoener.

Politie botst op pizzakoerrier op kruising Churchilllaan/Traverse
Een politieauto en een auto van pizzeria Istanbul (op de Azalealaan) zijn vanavond op elkaar gebotst op de kruising van de Churchillaan met de Kasteel Traverse/Deurneseweg. Om 21.09 uur werd de politie gealarmeerd over dit ongeval. Het ambulancepersoneel controleerden de inzittenden, maar geen van deze 3 hoefden mee naar het ziekenhuis.
Niet de eerste keer dat er op dat kruispunt de laatste tijd een ongeluk viel te betreuren, zoals hierboven diverse malen valt te lezen.
De eerste foto werd gemaakt door door Harrie Grijseels.

4 Extra foto's van het ongeval vanavond tussen de politieauto en de auto van pizzeria/shoarmazaak Istanbul. Die werden ook door Harrie Grijseels gemaakt.

Rond 20:30 heb ik nog met mijn scooter voor het verkeerslicht
gewacht waar de Istanbul auto staat, dus net op tijd weg geweest.

* het zijn overigens scherpe foto,s bij nachtlicht, Canon EOS zeker ?

uurtje eerder reed het istanbul autootje op de kruising bernadettestraat margrietlaan een fietser overhoop !

@helmond op zaterdag 2 februari 2013 om 03:46:

Weet je toevallig of bij dat ongeval de politie is komen kijken?

en wie was er fout dan

@arjen op zaterdag 2 februari 2013 om 12:25:

De normale procedure bij een ongeval waarbij een politieauto is betrokken, is dat de politie van een andere regionale eenheid de toedracht ervan onderzoekt. Wie fout blijkt te zijn, weten we (nog) niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: