9reacties

Paul Smeulders nu lid van de Tweede Kamer


Zojuist is Paul Smeulders beëdigd als lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor GroenLinks. Vorige week was hij nog wethouder in Helmond. Hoewel hij in Den Bosch woont, is hij toch de enige Helmonder in het Nederlands parlement. Als geboren Helmonder en opgegroeid in Mierlo-Hout hoort hij nu met zijn 30 jaar bij de 3 jongste van de 150 parlementsleden.
Op een woensdagavond in september in 2007 spraken we hem voor het eerst. Plaats van handeling was de Velvet Lounge op de Steenweg, het opstarten van politieke columns op de weblog was het gespreksonderwerp. Dat regelde hij in een paar weken en vervolgens was hij 3 jaar lang 1 van de 4 columnisten.
Bij dit kennismakingsgesprek viel 1 antwoord op. Op de vraag wat zijn ambitie was, was hij resoluut en vol overtuiging: ooit lid van de Tweede Kamer worden. Opvallend, want hij was net een jaar burgerraadslid in Helmond én slechts 20 jaar. De uitspraak van een politiek groentje zou je zeggen (lees: dachten wij). Maar die woensdagavond 11 jaar geleden wisten wij niet wat we nu weten…
Na zijn eerste Helmondse periode ging het politiek gezien als een speer. Bij de Provinciale Staten van de provincie werd Paul commissielid en later fractievoorzitter voor zijn partij. In 2014 werd hij in Helmond wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken en werd hij gekozen als Beste Lokale Bestuurder van het jaar 2017.
Bij de Tweede Kamer verkiezingen vorig jaar stond hij op plek 13. Via dit filmpje verkondigde Paul waarom hij de Tweede Kamer in wil. Die plek bracht hem geen geluk. Hoewel GroenLinks maar liefst 14 zetels scoorde, behaalde hij door voorkeursstemmen van 2 lager geplaatsten net niet die begeerde Kamerzetel. Omdat Linda Voortman gisteren de Kamer verliet om wethouder te worden in Utrecht, kon hij er vandaag alsnog in. Het wachten is beloond, zijn droom is uitgekomen.
Gefeliciteerd Paul Henricus Maria Smeulders, het ga je goed! En zorg vanuit het Binnenhof goed voor Helmond. 

Afgevoerd van de voorpagina
9 reacties
Reageer

Gefeliciteerd Paul, we gaan je missen in Helmond!!

Het is gewoon carrière politiek, verder kan ik weinig zeggen!

Mark Snijders

Het is wel fijn voor hem, kan hij eindelijk zijn tranen drogen over het feit dat hij de eerste keer zijn I-pad en pasje van de tweede kamer weer moest inleveren. Hij keek als een menneke wiens lolly was afgepakt!

Critischkijker

Paul Smeulders gaan we niet missen in Helmond. Bye, bye.

Altijd goed om unne Hellemonder in het Haagse te hebben. Felies Paul.

@Mien op vrijdag 8 juni 2018 om 10:02:

Alles goed en wel. Paul is een Brabander, geen Hellimonder. Nooit geweest trouwens.

Goed lezen Edwards:
'Hoewel hij in Den Bosch woont, is hij toch de enige Helmonder in het Nederlands parlement. Als geboren Helmonder en opgegroeid in Mierlo-Hout hoort hij nu met zijn 30 jaar bij de 3 jongste van de 150 parlementsleden.'

@Mien op dinsdag 12 juni 2018 om 00:18:

Van mij mag je Paul een Helmonder noemen. Zeg niet tegen inwoners van Mierlo-Hout dat het Helmonders zijn. Ze kijken je boos aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: