11reacties

Praat mee over veiligheid in Helmond


Wat vind jij belangrijk als het gaat om veiligheid in onze stad? Die vraag staat centraal bij 3 bijeenkomsten die de gemeente organiseert. Bij zowel die bijeenkomsten als bij dit topic kun je meepraten over de veiligheid in Helmond. Vragen die ook aan bod komen zijn: Waar zou extra aandacht voor moeten zijn? Welke doelen moet Helmond nastreven? En wat kun jij er zelf aan doen om onze stad veiliger te maken?
Burgemeester Elly Blanksma (verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid) vindt veilig kunnen wonen en leven belangrijk. Daarom gaat zij een Masterplan Integrale Veiligheid opstellen. Zij wil dat graag in samenwerking doen met de inwoners van de stad, bedrijven en partners, zoals wijkraden, politie, stadswacht en buurtpreventieteams. Op die manier hoopt zij dat er een gedegen vierjaren veiligheidsbeleid komt.
In een lijvig rapport schetste de gemeente alvast een beeld van de veiligheid in Helmond. Met name het hoofdstuk ‘Samenvatting en conclusies’ in die Veiligheidsmonitor Helmond 2013 (pdf) is zeker de moeite waard om te lezen. Na lezing concludeerde de burgemeester en haar wethouders dat het in algemene zin goed gaat met de leefbaarheid en veiligheid in onze stad. “Dit blijkt zowel uit de beleving van de inwoners als uit de politiecijfers over criminaliteit en overlast. We zien echter ook aandachtspunten. Eén daarvan is jeugdoverlast” zo liet B&W in juni aan de gemeenteraad weten.
Op 3 bijeenkomsten (verdeeld per 3 of 4 wijken) kun je jouw mening geven:

  • donderdag 11 september in wijkcentrum Westwijzer voor de wijken Brandevoort, Stiphout-Warande, Mierlo-Hout en Helmond West
  • donderdag 18 september in zaal Vissers voor de wijken Dierdonk, Rijpelberg en Brouwhuis
  • maandag 22 september in de Cacaofabriek voor de wijken Helmond-Noord, Helmond-Oost, Binnenstad en Centrum/Suytkade

Wil je bij 1 van die bijeenkomsten (van 19.30 tot 21.00 uur) aanwezig zijn, meldt je dan voor 8 september aan bij Ingrid van Lieshout. Dat kan via telefoonnummer 14 0492 of via haar e-mail.

Maar, mocht je nu denken ik ben niet zo’n spreker, ik typ het liever, ik kan ’s avonds nooit, aan 90 minuten spreektijd heb ik echt niet genoeg, ik ga geen 2 weken zitten wachten om mijn menig te geven, zo’n bijeenkomst kost me te veel tijd of vind ik helemaal niet leuk, dan biedt de weblog een oplossing. Ook hieronder kun je (zoals altijd) jouw mening aan de rest van Helmond laten weten.

Afgevoerd van de voorpagina
11 reacties
Reageer

Wat een farce. Meer als een jaar heb ik getracht in kontakt te komen met deze burgemeester om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Nul op request. Nog geen mail terug gehad. Toen klacht ingediend waarop ik zeven maanden op een flutantwoord van Stienen moest wachten. Nu is de ombudsman er mee bezig. Schaamteloos. Ik heb er geen andere woorden voor.

Ik vind het in Helmond best veilig. Alleen moet er veel meer gebeuren aan de Heistraat. Na 10 uur 's avonds fiets ik er nog steeds niet graag door. Dat kan beter!

Heistraat is veilig voor de mensen die er doorheen fietsen, voor de winkeliers is het een ander verhaal.

"De 86-jarige bewoonster van de Bestevaer kreeg vrijdagochtend bezoek van twee mannen die zich voordeden als NUON-medewerkers. Toen ze de mannen binnenliet, ging het mis: ze werd zwaar mishandeld. Later die avond overleed ze".

Burgemeester Elly Blanksma (verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid) vindt veilig kunnen wonen en leven belangrijk. Daarom gaat zij een Masterplan Integrale Veiligheid opstellen.

Als je zo'n verschrikkelijk bericht leest, dan vraag je je af, waar het heen gaat met onze huidige maatschappij, "masterplan of geen"!!! Wat triest om op die leeftijd op zo'n manier afscheid te moeten nemen van het leven. Veel sterkte voor de nabestaanden, In en in triest.

Samenleving is geen samenleving meer.

Je kan 1000 maatregelen bedenken maar zolang er niet veel zwaarder gestraft wordt haalt het niks uit. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

mopperkontje

Mopperkontje

Ben het geheel eens met jou! hier kan en mag alles.
Veel wordt afgedaan met een taakstraf.
Zoals in andere topics, krijgen we dadelijk het nieuwe systeem.
NEEM JE RECHT IN EIGEN HAND! en dat mag natuurlijk niet.
Waarom zou er anders hier iets veranderen in dit land,
Het is hier gewoon een lachertje, die lage straffen.
Van cafetaria tuig in het haagje/kopschoppers/moordenaars/verkrachters/of gespuis in de heistraat!
Och doe nog maar een project van miljoenen, dat noemt men preventie?
Wat vroeger zelf tuig was, mag nu bvb in het haagje rond wandelen en de heistraat.
idd, zou ik niet genoeg hebben aan 90 min haha.
Wat Eric zegt het heeft weinig zin denk ik.

Het is pas enkele weken geleden dat CdK zich ernstig zorgen maakte over de infiltratie van criminelen in het openbaar bestuur. Waarom worden wij burgers nu opgeroepen ons steentje aan de veiligheid bij te dragen,terwijl het college zelf er niets aan doet. Stienen zelf heeft mij verteld niet te kunnen functioneren vanwege de macht van de criminaliteit. Daar zou ik het met Blanksma over gehad willen hebben. En dat weigert ze dus. En dan nu deze oproep. Het komt mij vreemd over.

Graag verneem ik welke personen door de Gemeente Helmond worden afgevaardigd bij deze bijeenkomsten.

@eric op vrijdag 5 september 2014 om 16:16:

Gisteren in de Westwijzer was Burgemeester Blanksma aanwezig hoorde ik.

Dank je @ Frank. Maar goed dat ik dan niet gegaan ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: