48reacties

Psychiater Jos G. werd niet gestopt


De gigantische uitkeringsfraude waarvoor de Helmondse psychiater Jos G. (57), de Rotterdamse psychiater Sinan G. (46) en hun 2 handlangers eind januari van dit jaar aangehouden werden, was bij de keuringsdiensten van het UWV al lange tijd bekend. Vanwege het medische beroepsgeheim konden keuringsartsen de medische dossiers van de betreffende cliënten van deze psychiaters niet overdragen aan justitie. Het gevolg is dat veel cliënten daarna nog jarenlang een onterechte uitkering genoten. Deze bevindingen staan in het rapport (pdf) van het Rotterdams openbaar ministerie (OM) en de Bovenregionale Recherche Zuid-West.
Het onderzoek naar de 2 psychiaters richt zich op het oplichten van uitkeringsinstanties ten behoeve van hun cliënten. Met door hen opgestelde valse medische dossiers zouden deze 2 tegen betaling PersoonsGebonden Budgetten en WAO/WIA-uitkeringen voor hun cliënten regelen. Uit het onderzoek van de betreffende dossiers is inmiddels gebleken dat er bij die cliënten geen of nauwelijks sprake was van een psychiatrische voorgeschiedenis. Ook hun huisartsen wisten niets van het ziektebeeld.
Sinds december 2008 is dit crimineel samenwerkingsverband in beeld bij het Bovenregionale Recherche Zuid-West. Het rechercheteam beraamt de totale schade voor de samenleving op tientallen miljoenen euro’s. Maar dat er op nog veel grotere schaal op deze wijze werd gefraudeerd, wordt door hen zeker niet uitgesloten.
In het rapport staat ook de werkwijze van de 4 verdachten. De psychiaters constateerden bij hun ‘patiënten’ zware psychiatrische aandoeningen waardoor ze niet normaal konden functioneren. De ‘patiënt’ werd vervolgens getraind om deze stoornis te veinzen. Handlangers van de psychiaters gingen als ‘neef’ mee naar de gesprekken bij de instanties. Zij deden daar het woord omdat de ‘patiënt’ in kwestie daartoe niet in staat zou zijn.
Verder staan in het rapport vele aanbevelingen aan instanties als het UWV en CIZ. Aanbevelingen hoe deze instanties de vernuftige manier van de verdachten om de gaten in het systeem van uitkeringen en zorgbudgetten te misbruiken, kunnen tegengaan. Voorgesteld wordt dat uitkerings- en pgb-dossiers van ernstig zieke psychiatrische patiënten die thuis wonen op fraude moeten worden gecontroleerd. Verder zouden deze patiënten ter controle onaangekondigd thuis bezocht moeten worden.
Naar verwachting zal Jos G. eind april voor de rechter verschijnen.

Zie de reacties voor updates.

Afgevoerd van de voorpagina
48 reacties
Reageer

Het verklaart in ieder geval waar een psychiater die enorme villa aan de Wesselmanlaan van kan betalen en regelmatig van kan laten verbouwen.

Wellicht dag Jos G. en Sinan G. ook eens opgesloten dienen te worden in een p.i. om aan den lijve te ondervinden hoe het is om werkelijk ziek te zijn. Eigenlijk hoeft dat ook weer niet, want het lijkt er op dat ze het al zijn. En wij maar betalen en inleveren....

belastingbetaler

Het zegt heel veel over de potentiele fraudemogelijkheden binnen de declaratie systematiek bij Zorgkantoren en Zorgverzekeraars! Ook daar dienen meer gedifferentieerde controles te worden geimplementeerd!

@Sebdar
Ik ben het met je eens, maar fraude blijft altijd mogelijk. Net als de mogelijkheid op diefstal en moord. Dan gaan we ook niet zeggen dat die potentiële mogelijkheden er zijn en ontlopen de daders hopelijk ook hun verdiende straf niet.

Ik las het vanochtend ook in de krant. Op pagina 2 nog wel.
Vraagje: is de schrijfster Natasja Weber van de weblog van Helmond of jatte ze het artikel gewoon bij jullie?

@Joop:
We hadden het ook gezien.
Neen, zij zit niet bij de weblog.

De pagina van Jos Gerards op het Spiritueel Ondernemers Netwerk:
http://spiritueelondernemersnetwerk.ning.com/profile/JosGerards

Zijn advies aan anderen: Je kunt het !
Mijn reactie: Jij kunt het niet (meer) !

Jammer. Ik ken iemand die veel baat heeft bij deze man, niet financieel maar geestelijk. Het is toch een goede psychiater.

@Biertje:
Fijn dat jij iemand kent die wel baat bij hem had. Ik ken er drie die er jarenlang heengingen en geen resultaat hadden. Eén daarvan ben ikzelf, ikzelf ging trouw zes jaar naar hem toe, niet wetende of in staat ergens anders heen te gaan.
Gelukkig ben ik en een ander naar andere psychiaters gegaan en daar schudde men destijds al meewarig het hoofd als je zei dat je van psychiater Gerards kwam.
Maar daar gaat het hier natuurlijk niet om, als blijkt dat de man een oplichter is, dan is het een oplichter. Zo'n veroordeling straalt in een dergelijke vertrouwelijke functie natuurlijk geen vertrouwen uit over verleden en toekomst.

Helmondse verdachte psychiater als enige uit voorarrest
De Helmondse psychiater Jos G. die sinds januari in voorarrest zit, mocht gisteren als enige van de 4 verdachten naar huis. Op voorspraak van het Openbaar Ministerie besloot de rechtbank in Rotterdam dat hij thuis op zijn rechtszaak mag wachten. Vanwege de complexiteit vindt de behandeling vermoedelijk pas in 2012 plaats. De 4 staan dan terecht voor deelname aan een criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschriften en witwassen.
Omdat Het OM en de rechtbank bij de andere 3 verdachten (alle 3 geboren Turken) herhalingsgevaar constateerden, blijven zij in het huis van bewaring. Oneigenlijk dat zij wel in voorarrest blijven, vinden de raadslieden van deze 3. "Volgens mij denkt het OM; de een is Turk, de ander niet" aldus de advocaat van 1 van hen, de bekende Peter Plasman.
In de rechtszaal gisteren werd de wijze van fraude uit de doeken gedaan zoals die ook in de logtekst hierboven staat. Verder kwam naar voren dat het OM denkt dat de helft tot tweederde van het geld dat die 'neppatiënten' door deze fraude kregen (zoals een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een pgb) aan de verdachten moest worden afgestaan. De uren die de 2 psychiaters met deze 'neppatiënten' bezig waren, declareerden zij gewoon bij de zorgverzekeraars. Jos G. zou vorig jaar voor 6 ton aan nepconsulten gedeclareerd hebben.
Opvallend detail tenslotte is dat de hele zaak destijds aan het licht kwam door zo'n 40 meldingen van artsen over psychiater Jos G. Zij lieten weten dat zij zijn diagnoses (vaak 'ernstige depressie, grenzend aan schizofrenie') niet vertrouwden.

ik ben zelf bij jos onder behandeling geweest, nooit iets van fraude oid gemerkt. ben zeer goed door deze man geholpen!
dus was nogal beduusd toen dit nieuws naar voren kwam!

mensen zijn zo dom om ALTIJD de krant maar te geloven!!!!

ik heb jos een aantal keren mogen ontmoeten, ben ook in zijn praktijk geweest. naar mijn idee een hele nette man en absoluut geen fraudeur! de villa waar hij woont wordt niet met regelmaat verbouwt, en daarnaast is iedereen die een villa bezit en deze kan verbouwen dan gelijk een fraudeur?
schijnbaar is het zo makkelijk om iedereen over een kam te scheren!
en de kranten en andere media staan erom bekend dingen ontzettend op te blazen en uit hun verband te trekken.
ik zou zeggen neem zelf contact op met jos en vraag het echte verhaal! ipv zelf je conclusies te trekken

@meisje:
Wij als 'ander media' hebben onze bijdragen hier naar eer en geweten geplaatst. Als wij ergens een fout of foutje maken zullen wij de eerste zijn om dat te erkennen.
Om ons met de kranten en alle media over 1 kam te scheren (als zouden wij erom bekend staan "dingen ontzettend op te blazen en uit hun verband te trekken") vinden wij niet terecht. Want dat doen wij niet.
Het mooie aan deze weblog is dat (net als iedereen) Jos G. gewoon de gelegenheid heeft om zelf hieronder zijn eigen echte verhaal te plaatsen. Rustig zittend aan zijn PC of laptop én zonder tussenkomst van de weblog. Want als geen ander kan hij zijn verhaal natuurlijk zelf het beste verwoorden. Tussenkomst van een verslaggever kan dan alleen maar ruis opleveren.

Op persoonlijke noot, 2 Helmonders die aan de weblog meewerken troffen Jos in het verleden vele malen en jarenlang. Dit nieuws sloeg ook bij hen in als een bom, ook zij konden het zich niet voorstellen van hem.

fijn dat er toch nog mensen positief zijn en gelukkig niet hun conclussies en mening trekken nadat ze de krant hebben gelezen!! ben het helemaal eens et de reactie van 'meisje''

In het programma Kanniewaarzijn van de VARA werd afgelopen vrijdag aandacht besteedt aan de praktijken van de psychiaters.

http://www.hebikietsgemist.nl/aflevering/61108/nederland-1/kanniewaarzijn/aflevering-6/

Het item begint op 17:41

Ik ken Jos G. al een poosje en ik vind het een hele integere man. Zo kwam hij op mij over. Ik kon het dan ook niet geloven en geeft hem het voordeel van de twijfel. Eerst bewijzen en dan pas oordelen! Laat die man eerst zelf zijn verhaal vertellen en dan zal de rechter zijn oordeel vellen.
We leven nog steeds in een rechtstaat. Iedereen weet, dat justitie niet ondoordacht bij iemand een inval doet, maar dat maakt hem nog niet schuldig. Toch? Eerst maar eens afwachten. Ik ben blij dat hij in ieder geval weer met zijn gezin herenigd is. Want hij is ook echtgenoot en vader. Het zal je maar overkomen. Ik wens hem het allerbeste toe. Corrie

Ik ken Jos G.van een aantal sessies en heb hem daarin ervaren als een hulpverlener die
zijn grenzen kent.In eerste instantie een man
die op het gebied van medicatie erg goed is,
verbaal vind ik hem niet zo sterk.Dat geeft hijzelf ook aan.Ook lopen onze interesses op
andere gebieden sterk parallel zoals muziek,
films politiek etc.Ik kan me nog niet voorstellen dat deze persoon zo in de fout gegaan is.Ook ik ben van mening dat hij niet
schuldig is voordat er klip en klaar een bewijs ligt.Hebzucht misschien ? Nou ik ken wel anderen uit hetzelfde circuit met een twijfelachtig declaratiegedrag.Als het waar is dan is Jos G.het topje van de ijsberg en
heeft justitie nog een hele weg te gaan.
Ik wens hem en zijn gezin alle sterkte toe.
Meer kan niet want door de media zijn zij al
aan de schandpaal genageld.Jos all the best.
Carool

waarom is er eigenlijk een site gemaakt over Jos? kan iemand dit mij uitleggen?

@A
als je http://www.josgerards.com/ bedoelt, denk dat hij die zelf heeft gemaakt als reclame voor zijn praktijk.

En dan maar beweren, dat alle PATIENTEN de boel oplichten.

'Jos G. betrokken bij megafraude van mogelijk richting 100 miljoen euro'
De Helmondse psychiater Jos G. en de psychiater Sinan G. uit de omgeving Rotterdam hebben samen met hun 2 handlangers voor mogelijk 1600 "patiënten" een onterechte uitkering en/of persoonsgebonden budget (pgb) aangevraagd én gekregen van tienduizenden euro's per "patiënt" per jaar.
Dat blijkt uit het strafdossier in deze zaak dat het televisieprogramma Nieuwsuur heeft ingezien en waarvan zij gisterenavond hun conclusies presenteerden. Met behulp van hun valse medische verklaringen, het om de tuin leiden van controleartsen en het drogeren van "patiënten" is er voor tientallen miljoenen euro's gefraudeerd. En wellicht voor nog veel meer, zo rekende Nieuwsuur-verslaggever Gert Janssen fijntjes voor. De fraude met de pgb's bedroegen gemiddeld 20 duizend euro per geval en de gemiddelde fraude voor de 'bijbehorende' uitkering 10 duizend euro. Dat maakt samen een bedrag van 30 duizend euro per jaar per geval. Met 1600 gevallen betekent dat dus 48 miljoen euro per jaar. Omdat sommige neppatiënten langer dan een jaar profiteerden en het volgens justitie in dit dossier gaat om een periode van 4 jaar...

Zonder al te veel te willen herhalen van wat we reeds eerder hierboven hebben gemeld:
Uit het dossier blijkt dat de 2 psychiaters tegen betaling van soms wel 5000 euro een valse medische verklaring opstelden, waarin de veelal Turkse "patiënten" schizofreen werden verklaard. Met die verklaring ging de "patiënt", samen met 1 van de begeleiders, naar het UWV.
Uit afgeluisterde telefoongesprekken concludeert justitie dat de begeleiders de "patiënten" vooraf instrueerden hoe zij zich moesten gedragen bij de controlearts. In sommige gevallen kregen hun kerngezonde cliënten vooraf een zwaar medicijn toegediend, zodat ze tijdens het gesprek een apathische indruk maakten. De aan deze "patiënten" voorgeschreven medicijnen van de apotheek werden door het toilet gespoeld of bij 1 van de 2 psychiaters ingeleverd. Bij psychiater Sinan G. werd in zijn huis in Berkel en Rodenrijs een kubieke meter aan medicijnen gevonden, dat zijn ongeveer 25 duizend doses. Vermoed wordt dat hij die medicijnen weer doorverkocht richting Turkije.
Na het verkrijgen van een uitkering werd volgens dezelfde methode een pgb aangevraagd. Het jaarlijkse bedrag daarvoor liep in sommige gevallen op tot bijna 50 duizend euro. In het dossier beschrijft de politie een gezin, waarvan vader, moeder en dochter elk een pgb van enkele tienduizenden euro's kregen. De pgb's werden vaak contant opgenomen en verdeeld onder de psychiater, de handlanger en de "patiënt"
Uit observatiefoto's in het dossier blijkt dat "schizofrene patiënten", die volgens de medische verklaring de hele dag op bed liggen en incontinent zijn, gewoon uit hun huis stappen, zelf een auto besturen en gaan winkelen. "Dat staat toch wel haaks op het beeld dat uit het medisch dossier oprijst", aldus de Rotterdamse officier van justitie Henk van der Meijden.

Zie hier of hier het item bij Nieuwsuur.

Na zijn vrijlating uit voorarrest begin vorige maand liet Jos G. op 20 juni weten dat zijn praktijk een kwaliteitsimpuls zal krijgen om daarna zo snel mogelijk een doorstart te maken.

Het moet gezegd, Gerards blijft het positief inzien. Als ik de bedragen moet geloven hebben we er in Helmond de laatste jaren veel geld bij gekregen.
Grappig dat filmpje van Noud | 15 mei 2011 om 11:29.

Schrappen verdachte psychiater Jos G. duurt minimaal 1 jaar
Zoals we hierboven op 30 juni hadden gemeld, is psychiater Jos G. bezig met een doorstart van zijn psychiatrische praktijk in Helmond. In gedachten vroegen we ons toen af of dat zomaar kon. Zou hij, hangende het onderzoek en de rechtszaak, niet even in de wachtkamer moeten? Maar we deden niets met die gedachte.
Wouter van den Elsen van Zorgvisie deed dat wel en hij kwam er achter dat Jos G. gewoon door kan gaan met zijn praktijk. Om een frauderende psychiater uit het BIG-register te schrappen blijkt een procedure van minimaal een jaar nodig, aldus Van den Elsen.
In het BIG-register staan meer dan 400.000 zorgverleners geregistreerd. Om hun vak zelfstandig te kunnen uitoefenen zijn zij verplicht zich te registreren in dat register voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Daarmee kan iedereen de bevoegdheid van een zorgverlener controleren.
Volgens De Volkskrant heeft de verdachte psychiater Sinan G. zich uit de BIG-registers laten schappen als psychiater en psychotherapeut. Jos G. heeft zich niet laten schrappen als psychotherapeut en arts en maakt dus inmiddels een doorstart.
Volgens secretaris mr. H.J. Lutgert van het Centrale Tuchtcollege, kan Jos G. alleen uit de beroepsgroep gezet worden als iemand hiertoe een aanvraag indient bij het regionale tuchtcollege. De klager kan een 'rechtstreekse belanghebbende' zijn, een opdrachtgever of de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Of er in dit geval een klacht is ingediend, kan de secretaris niet zeggen vanwege privacywetgeving. "Zo'n procedure kan een flinke tijd in beslag nemen omdat de verdachte nog in hoger beroep kan gaan bij het centraal tuchtcollege. Bovendien bestaan er wettelijke termijnen voor verweerschriften en dergelijke."

Het is voor mij absoluut ondenkbaar, dat een integere erudiete man als J.G. in staat is tot fraude. Hij zet zich 100% in voor zijn cliënten! Kan het niet zijn dat zijn adviezen door UWV niet altijd op z'n meritis werden beoordeeld en hij juist in het belang van cliënt bepaalde adviezen gaf om zijn professionele argumenten niet te te doen ontkrachten?

@Theo Erkens
Ik denk ook dat justitie de meest onschuldige man ooit heeft opgepakt en die man gewoon expres aanklaagt voor helemaal niks. ;-)))

Natuurlijk is Jos Gerards onschuldig tot de rechtbank hem schuldig verklaart. Maar ik ben benieuwd wat de mensen hierboven die hem allemaal als onschuldig verklaren zullen zeggen als hij wel schuldig is. Zouden ze dan net als Wilders zeggen dat de rechtbank corrupt is???

Jos lijkt me wel een aardige man/psychiater, maar zijn vrouw is echt onmogelijk, wat een kortzichtige, bekrompen omhoog gevallen persoonlijkheid is dat. Die zou wel wat psychotherapie kunnen gebruiken. Uit het proces zal blijken in hoeverre Jos schuldig is aan de fraude, tot dat moment voor mij het voordeel van de twijfel.

De andere verdachte psychiater moet zijn werk staken
De psychiater Sinan Gülsaà§an (die samen met de Helmondse psychiater Jos G. verdachte is van de hierboven beschreven miljoenenfraude) moet zijn werk als arts, psychiater en psychotherapeut per direct staken. Dat liet de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hem per brief (pdf) weten. Zodra hij aantoont wel weer verantwoorde zorg te kunnen leveren, mag hij weer aan het werk.
Sinan Gülsaà§an is gevestigd onder de naam Empati Interculturele Psychiatrie in Berkel en Rodenrijs. De inspectie twijfelt aan de kwaliteit van zijn zorgverlening. Omdat GülsaÏ‚an niet meewerkte aan een onderzoek en hij tot 2 keer toe niet verscheen op een gesprek daarover, heeft de IGZ (behorende bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) hem bevolen zijn werk neer te leggen. Naar aanleiding van de verdenking van de hierboven beschreven fraude eiste de inspectie dat GülsaÏ‚an zich aan hun toezicht zou onderwerpen.
Psychiater Jos G. kan vooralsnog gewoon doorgaan met zijn werk. "Met een verwijsbrief van uw huisarts bent u van harte welkom op de praktijk" zo laat hij op zijn website weten.

Ik ken de dochter van Jos persoonlijk, en heb gewoon heel erg medelijden met haar en de rest van de familie. Je gunt niemand een vader in de gevangenis.
Over het algemeen vind ik Jos een aardige man, en ik zou niet gedacht hebben dat hij in staat is tot fraude. Todat het tegendeel is bewezen denk ik dat Jos onschuldig is. Dat hoop ik in ieder geval.

Floor

Deze gasten verschillen niets met de politieke oplichters die in Den Haag zitten, kampbewoners en andere bevolkingsgroepen die de boel dagelijks voor vele miljoenen tillen. Ik zeg het hier gewoon nog maar een keer, er zijn er bij die vanaf 16 jaar van vader op zoon de boel getild hebben, en ze lopen en rijden met hun vette auto hier in Helmond nog steeds vrij rond, met!! hun sociale uitkering. Van deze groep uitkeringstrekkers ken ik er die als eerste een flatscreen aan de muur hadden hangen. In die tijd konden hardwerkende mensen zo'n ding niet eens betalen. Gepakt wordt je al heel snel in Nederland als je kleine Jan bent, heel je leven netjes werkt, belasting en premie betaald en je komt na velen jaren werken ongelukkig in de soos of w.a.o terecht. Je verdient wellicht een paar centen bij, dan wordt je snel ingerekend, of beter gezegd afgerekend. Dat noem ik nou willekeur!! En wat psychiaters betreft, er is er nog zelden iemand echt beter van geworden, dan alleen de heren zelf. Ze kunnen nimmer mensen beter maken die kortsluiting in hun kop hebben, voorbeelden genoeg........

Als ik die brief goed lees moet die Sinan Gülsaà§an stoppen omdat hij niet meewerkte aan het onderzoek. Als Jos Gerards verstandig is en gewoon meewerkt kan hij dus doorgaan tot zij bewijzen dat hij geen goed werk levert. Ieder verstandig mens zou meewerken in hun situatie.

Jos kennende uit de vorige eeuw (dat klinkt), kloppen bijna alle kwalificaties over hem hierboven wel. Maar ik kan me niet voorstellen dat justitie zo hoog van de toren blaast als er niks van waar is. Het vraag zal zijn: kan het bewezen worden? Wie heeft de beste pleiters? Tot dan zijn Sinan en Jos onschuldig! Zo werkt ons systeem.

'Psychiater Jos G. fraudeerde minder'
Psychiater Jos G. heeft samen met zijn Zuid-Hollandse collega voor 5,4 miljoen euro gefraudeerd met uitkeringen. Dat is een stuk minder dan de 'tientallen miljoenen' die justitie in eerste instantie vermoedde.
De psychiaters vroegen voor honderden patiënten onterecht een uitkering of persoonsgebonden budget aan. Van de 196 aangevraagde uitkeringen, zijn er inmiddels 160 beëindigd of verlaagd. Dat bevestigde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Er wordt nog steeds een strafzaak tegen de 2 mannen voorbereid. Wanneer de eerste zitting plaatsvindt, is nog niet bekend. Het ministerie hoopt zoveel mogelijk geld terug te vorderen.
Dat nieuws vernamen wij via het dagblad Trouw.

Nou, die andere zeer verdachte psychiater mag nu ook aan het werk, lees en huiver van dit bericht op nu.nl:

Verdachte psychiater aan de slag
AMSTERDAM - De van fraude verdachte psychiater Sinan G. is sinds maart weer aan het werk.
Foto: ANP

Hij mocht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) sinds augustus vorig jaar niet meer aan de slag omdat hij verdacht wordt van fraude, maar volgens een woordvoerder van de IGZ zijn er nu afspraken gemaakt om de zorgverlening te waarborgen.

G. wordt er samen met een collega van verdacht voor 1600 'patiënten' uitkeringen en persoonsgebonden budgetten (pgb's) te hebben geregeld door valse medische verklaringen op te stellen.

Zo zou voor tientallen miljoenen euro's zijn gefraudeerd. De artsen en de neppatiënten deelden de opbrengsten.

Verscherpt toezicht

Volgens de IGZ staat G. onder verscherpt toezicht. Hij mag weer werken, maar een andere psychiater kijkt namens de inspectie mee naar zijn medische dossiers om het niveau van de zorg te waarborgen. "Hij wordt verdacht van fraude. De rechter moet zich daar nu over uitspreken en over of hij zijn beroep nog mag uitoefenen."

G. werkt in een instelling in Berkel en Rodenrijs die zich richt op patiënten met een niet-westerse achtergrond, voornamelijk Turken, Afghanen en Iraniërs.

Trieste Helmonder

Logisch, als de ene verdachte psych mag werken waarom zijn compagnion niet. Toch? Maar mij zul je er niet zien. Ik vertrouw ze niet. ;-)

WAAROM ER 'GEEN GELD IS' VOOR EEN PGB VOOR SCHRIJNENDE GEVALLEN? DEZE PSYCHIATERS WETEN HET:

FOTO hoofd-fraudeur JOS GERARDS: http://spiritueelondernemersnetwerk.ning.com/profile/JosGerards. Hij is gewoon a.h. werk in zijn praktijk in Helmond..

FILMPJE met hoofd-fraudeur SINAN GÜLSAÇAN:
http://vimeo.com/41906883. Per mrt2012 is ook hij weer gewoon a.h. werk als psychiater (bij Together te Berkel en Rodenrijs).

“In de islam is liegen geoorloofd tegen niet-moslims."

@mike, ik geloof dat je de islam er hier met de haren bijsleept. Een van de 2 psychiaters is Nederlander, en geen moslim. De tweede is een Turk, waar de islam al veel minder leeft dan onder Marokkanen. Zou je me het koranvers willen geven wat je aanhaalt, ik wil dit even in de juiste context nakijken.
Verder wordt het liegen door de Nederlandse justitie zeker niet op prijs gesteld. Beide mannen moeten voorkomen, en ze werken onder streng toezicht.
Wat de website te maken heeft met de fraude is mij onduidelijk. De video is in het Turks en al meer dan 2 maanden oud. Toen werkten beide heren nog niet.
Als je me nu ook nog naar de vertaling van de Turkse video-uitzending wilt verwijzen, dan is het voor de gemiddelde lezer wat meer dan wat losse kreten.
Dit betekent niet dat ik het gedrag van beide heren goedkeur, integendeel.

Hans Gruijters

Betrokkene heeft nooit de kern bij me aangepakt in een half jaar tijd! .Srebrenica, Uruzgan...kan zelfs niet de juiste medicatie op tijd uit te schrijven daarom lig ik nu te rillen...onbegrijpelijk maar wel een FEIT, vertelt hij mijn vriendin zelfs, dat ze ADHD heeft, kan hij weer een recept uitschrijven..werkte averechts, dus geen voornoemde ziekte! Ga het medisch tuchtcollege inschakelen! Hij duldt geen afzegging en is een slappeling!

Eens een dik jaar later en wij hebben (mijn vrouw en ik) enorm veel baat bij de behandeling van deze man.
Hij is integer en helpt je naar beste vermogen. Wat je wel moet doen, en dat geldt voor elke dokter die je bezoekt is ook je eigen verstand gebruiken, je problemen eerlijk naar voren brengen en adviezen opvolgen. Zeker geen "pillendokter' al helpen medicijnen wel. Het lastige bij medicatie voor psychiatrische problemen is dat ze soms goed en soms slecht uitpakken. Dat is algemeen bekend, en daar kun je Jos niet op afrekenen, sterker nog, hij geeft het zelf aan en begint voorzichtig. Een psychiater is geen wonderdokter die even je probleem oplost wat je misschien in meerdere jaren hebt gekregen. Hij helpt je inzicht in jezelf te krijgen, en je bent het zelf die het moet doen, al dan niet geholpen door medicijnen. Ik ben op diverse manieren goed op de rails gezet en daar ben ik hem dankbaar voor.

@Biertje op maandag 17 februari 2014 om 19:23:

Prachtig dat Gerards jullie heeft kunnen helpen. Maar als ik dat allemaal terugllees gaat het hier om de miljoenenfraude waarvan hij verdacht is. Ik ben erg benieuwd hoe dat is afgelopen, want nergens staat de afloop van de rechtszaak. Dat zal inmiddels toch wel afgerond zijn lijkt mij. Weet jij dat misschien?

Deze man is onschuldig.
Laat hem met rust.
Voldoende gezegd.
Tot het tegendeel bewezen is.

De nieuwe mens

maurice van bussel

Degene welke al die tijd hun kop in het zand gestoken hebben......succes met jullie leven. Eigen verantwoordelijkheid nemen is voor de meeste psychiatrische cliënten toch al een moeilijk punt. Ben zielig.....en mijn behandelaar ook. Nogmaals mijn oprechte medeleven met jullie. Maar jullie frauderende behandelaar had een goed advies voor jullie: "je kunt het!" Dus niet zeuren nou en aan de slag met jezelf, kom uit dat donkere hok van je.....

Hoi, Rob, naar mijn mening ben je erg kortzichtig. Niet iedere patient met psychische problemen is een klaploper. Soms is praten met een professionele psychiater net wat iemand nodig heeft... En ja, daar bedoel ik Jos Gerards mee, een man met het hart op de juiste plaats en een dosis kennis, die voor mij een wereld van verschil heeft gemaakt. Deze man is NIET schuldig, totdat het tegendeel bewezen wordt.

Ik ben in behandeling geweest bij jos gerards totdat zijn praktijk van de ene op de andere dag gesloten werd. Ik in zak en wist niet wat er aan de hand was. Nu wel na enig onderzoek. Maar ik kreeg laatst wel een rekening van 2500 euro. Voor 30 mei betalen anders incassokosten en derg... heb deze ingediend bij cz en zij hebben mij een bedrag van 1435 euro gestort. Deze heb ik op de rek. van gerards gestort. Maar er blijft een rek. van 700 over die ik uit eigen zak moet betalen. Zgn. eigen bijdrage minus eigen risico. Nou dat geld heb ik niet. Ik zit in de wsnp. Zijn er meer mensen in deze situatie ? Ik kreeg laatst wel zijn vrouw via de 06 nummer die ik van kpn had. Ik zou terug gebeld worden , maar ik hoor maar niks.

Doe toch niet zo jaloers man. ga zelf psychiater studeren, laat die man zwemmen in zn geld. Ik heb er geen last van, prima vent!

@sadtf op vrijdag 9 september 2016 om 07:18:

Alleen psychologie studeren is niet voldoende om in het geld in zijn zwembad te gaan zwemmen. Je moet daarbij ook nog frauderen. :-)
http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/frauderende-psychiater-jos-g-voor-de-rechter/

Dát was een bak vol popcorn..
Hou je taai, Jos.
Rex.

Als je nu eens direkt met deze man te maken hebt gehad en op grond daarvan een mening ventileert...
Ervaarde je hem, als ik, als integer, zorgzaam en boordevol kennis en inlevingsvermogen. En ja, ietwat recalcitrant.
Nou en..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: