5reacties

Snowboarden Berkendonk zonder sneeuw


Er moet een ski- en snowboardpark komen op Berkendonk vindt de 50-jarige Roy Shaw uit Brouwhuis. Met een skilift een 50-60 meter hoge heuvel op vanwaar je zo’n 200 meter kunt afdalen op 1 van de pistes van deze 60 meter brede berg. Die piste heeft groene plastic matten en geen sneeuw.
Met dit nieuwe park (met permanente horecavoorziening) zal recreatiegebied Berkendonk gedurende een veel groter deel van het jaar worden gebruikt. Extra aandacht zal er zijn voor de (schoolgaande) jeugd en mensen met een beperking. “De te ontplooien activiteiten dienen zichzelf financieel in stand te kunnen houden” aldus Roy in zijn uitgebreide plan (pdf). Vanmiddag is Roy uitgenodigd bij wethouder Frans Stienen om zijn plan toe te lichten.
Hieronder een soortgelijk initiatief in Uden dat al ruim 30 jaar draait en zichzelf bedruipt. “Ons park zal echter meer voorzieningen hebben” aldus Roy.

Afgevoerd van de voorpagina
5 reacties
Reageer

Leuk idee voor Berkendonk Roy!

Jaaaaaaaaaaaa leuk! Beter dan een voetbal stadion!
Toch groen, en geen betonvervuiling in die hoek!

Dit zijn nu ideeën die ik kan waarderen.
Hartstikke mooi! Meer van dit soort uitgewerkte hersenspinsels!

In de zomer eerst bakken in de zon en dan in de avond met skibril après-skiën in de bar. ;-)

@Roy Show: Leuk, ook de krant besteedde vanochtend een stukje aan jouw idee! Succes!

Nog een idee van een burger: wintersportpark

Gelijktijdig met het burgerinitia­tief circuleert er nog een mogelij­ke bestemming voor Berkendonk: een ski- en snowboardpark.

Het idee komt uit de koker van Roy Shaw, inwoner van Brouw­huis en fervent snowboarder.

Langs de recreatieplas moet als het aan hem ligt een heuvel verrij­zen van ongeveer vijftig meter hoog. Daarop komen meerdere pistes. Geskied wordt er op bor­stelbanen van plastic, zoals die er ook liggen in Uden en Oss. Shaw: „Dat is veel minder ingrijpend dan een indoorhal met sneeuw, waarbij het energieverbuik ook veel hoger ligt.”

Shaw is nog in gesprek met een mogelijke investeerder.

Bedankt allemaal voor de leuke reacties. Het zal van de nieuwe coalitie en van de andere opties afhangen of het door zal kunnen gaan. Voorlopig afwachten dus. Op korte termijn zal zeker niets gebeuren dus ben ik vanaf september weer in Uden te vinden.
Als er mensen zijn die alvast een ski en snowboard vereniging willen opzetten, hoor ik die reacties ook graag hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: