31reacties

Tweede coffeeshop aan de Wal

Café Die 2 in HelmondHelmonds 2e coffeeshop komt aan de Noord-Koninginnewal 46, nu café Die 2. Dit nieuws werd zojuist vanuit het gemeentehuis bevestigd.
Burgemeester en wethouders willen daarvoor toestemming geven. De aanvraag is ‘gescreend’ en kan wat B&W betreft verleend worden. Wel wil het College de aanvraag in een ‘zeer zorgvuldige procedure’ afwerken. ‘Die 2’ is 1 van de 3 plaatsen die burgemeester Jacobs heeft voorgesteld nadat de raad beslist heeft dat in Helmond ruimte is voor 2 coffeeshops.
Helmond heeft in de Wolfstraat al jaren een pand waar softdrugs verkocht worden. Vanaf de discussie in de gemeenteraad in de zomer van 2008 is her en der geprotesteerd, zowel tegen de komst van een tweede coffeeshop, als tegen de locaties die de burgemeester uitgezocht had. De andere locaties zijn Beugelsplein 5 en Molenstraat 96-98. Tegen de Noord-Koninginnewal kwamen met name de bewonerscommissie Prinzenhof en de Ameideflat in het geweer. Zij hebben nu, net als alle betrokkenen, tot 23 maart de tijd om bezwaren in te dienen. Het voornemen om voor Die 2 vergunning te verlenen, wordt morgen in de Infopagina’s van de gemeente in De Trompetter gepubliceerd.