6reacties

Tweede Kerstdag koopzondag


Het college van burgemeester en wethouders blijft bij haar besluit om de komende Tweede Kerstdag als koopzondag aan te wijzen. Daartoe werd besloten omdat het Centrummanagement om deze koopzondag vroeg en er geen wetgeving of verordening in de weg staat.
Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die gemeenteraadslid Lodewijk den Breejen van de PvdA aan het College stelde. Hij vindt het "stijlloos van het Centrummanagement dat men direct na de drukke periode van Sinterklaas en Kerst meteen Tweede Kerstdag weer aangrijpt om opnieuw het winkelpersoneel bovenmatig te belasten en daar staan waarschijnlijk minimale inkomsten tegenover."
Het College van B&W stelt daar tegenover dat "de bescherming van het winkelpersoneel voor de gemeente geen grond mag zijn om een aangevraagde koopzondag te weigeren." Verder is het volgens de gemeente landelijk en ook regionaal niet uitzonderlijk om winkels geopend te hebben op Tweede Kerstdag.
Dat een aantal centrumwinkeliers minder blij is met deze koopzondag bleek in januari. Wat de winkelende Helmonders willen is nog niet bekend…

Afgevoerd van de voorpagina
6 reacties
Reageer

Van mij hoeft het niet, al die koopzondagen. En avonden, en nachten en weet ik veel wat. Tegen wat Lodewijk terecht stelt schandalig lage lonen. En een tot slavernij dwingende winkelsluitings- en arbeidstijdenwet. Met dit soort 'deregulering' kunnen de VVD en anderen inderdaad wel zeggen: laat de winkeliers het zelf maar bepalen... En als de winkelmeisje volwassen zijn, vliegen ze eruit.
Is er geen pastoor die die winkeliers en 'Centrummangement' (wat is DAT nu weer??) de hostie weigert of zo?

Van mij hoeft die koopzondag op Tweede Kerstag niet. Laat iedereen maar lekker thuis kerst vieren.

Voor mij hoeft het ook niet. Daarnaast staan de winkeliers in de Elzas Passage in ieder geval niet te springen om open te gaan, behalve de filiaalbedrijven (waarvan het personeel maar weinig in te brengen heeft). De eenmanszaken zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon dicht blijven, omdat het vervolgens geen verplichting is om open te gaan. Gezelliger zal het er dus niet op worden. Het centrummanagement is inmiddels bezig met een inventarisatie en men zal spoedig wel naar buiten komen met de resultaten.

Een oplossing kan natuurlijk zijn om het kantoor- en directiepersoneel te laten werken op deze dagen. Dan begrijpen ze misschien beter wat er op de werkvloer gebeurt.

Aan de andere kant heeft de gemeente natuurlijk gelijk als ze zegt dat wetgeving niet in de weg staat.

Op 2e kerstdag heb ik wel iets anders te doen dan te gaan winkelen. dus voor mij hoeft het ook niet.

Schijnbaar is men al tot een accoord gekomen om deze koopzondag te verzetten naar een andere zondag.

waar gaat dat naar toe!!!!!
nu ook al met kerstmis!!!
wie zit hier op te wachten!!!
te gek voor woorden!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: