69reacties

Nieuwe Ameideplein en Marktstraat

– PRIMEUR –
De eerste grote tekeningen van het vernieuwde Ameideplein en de Marktstraat zijn nu openbaar. “Nee, definitief zijn ze nog niet, maar we zijn al wel een heel eind” laat het centrummanagement in haar nieuwsbrief weten.
De bocht bij de Ameideflat moet bijvoorbeeld nog worden uitgewerkt. Ook de grote boom op het plein staat nog niet vast. Net als in andere delen van het centrum, is het de bedoeling om in de Marktstraat hangende verlichting te plaatsen. Het is echter nog de vraag of dat technisch mogelijk is. Het is namelijk een grote breedte die daar overspand moet worden en de gevels waaraan de kabels moeten worden bevestigd zijn wellicht niet sterk genoeg.

tekening Ameidepleiin

Hierboven een kleine tekening van het toekomstige Ameideplein. Daarop zie je natuurlijk veel te weinig. Daarom de grote versie (PDF) waarop alles wél goed te zien is. Tip: even vergroten en je ziet meer.
Voormalig centrummanager Peter Tielemans pleitte jaren terug al voor een facelift van dat plein. Die wordt nu mede mogelijk gemaakt dankzij een Europese subsidie. Deze kwaliteitsimpuls is onderdeel van het Centrumplan.
Ondanks de vraagtekens willen we je deze opzet van het vernieuwde Ameideplein en de Marktstraat niet onthouden. Want er is al lang genoeg over de invulling daarvan gespeculeerd. Al was het maar over het (in 2008 afgeschoten) plan voor een parkeergarage onder het plein.

In de reacties hieronder staan updates.