2reacties

Wandelaar viel in kanaal en belde 112


Vannacht om 1.19 uur werden de hulpdiensten opgeroepen omdat een man belde dat hij in het met ijs bedekte Eindhovens Kanaal lag. Na enig speurwerk en op aanwijzingen van de beller zelf, werd hij door de duikers uit Eindhoven gevonden. Vervolgens kon hij uit zijn benaderde positie worden bevrijd.
De man bleek tijdens het wandelen met zijn hond in het kanaal gevallen ter hoogte van het natuurgebied Groot Goor. Hij was door het ijs gegaan en in het ijskoude water terecht gekomen. Omdat hij aan de andere kant lag dan waar de duiker was, ging die op zijn buik over het ijs naar de man. Zijn collega’s stuurden over het ijs reddingsmateriaal met een wervelplank van de ene kant naar de andere kant van het kanaal zodat de man geholpen kon worden.
De brandweer moest op het pad aan de kant waar de man lag, enkele betonblokken verwijderen opdat de ambulancewagen het slachtoffer kon bereiken. De onderkoelde man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij er aan toe is en waarom hij te water is geraakt is niet bekend.

Onderstaande 6 foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Afgevoerd van de voorpagina
2 reacties
Reageer

Knap bellen in t water

Ik wil niet te snel conclusies trekken, maar is dit een gevalletje "eens kijken of ik op water kan lopen"?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: