15reacties

Wat doen we met onze foodcampus?

Naar aanleiding van de berichtgeving over het faillissement van Bodec, vraagt Lokaal Sterk aandacht voor De Groene Campus bij het College van B&W. Harrie van Dijk, Anja Spierings en Maarten Janssen noemen de campus een ambitieus project waarin de samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemingen rond voedsel tot volle wasdom zou moeten komen. De 7 jaren die de campus nu bestaat, zijn echter 7 magere jaren geweest, zo schrijven deze leden van Lokaal Sterk. “De doorlopende leerlijn van vmbo tot hbo is gestrand, in het gebouw De Groene Campus is het bedrijfsleven nog nauwelijks aanwezig en ook het erachter gelegen gebouw kampt met leegstand. In het bericht op de weblog heeft Lokaal sterk kunnen lezen dat het College in juli 2015 heeft besloten om maandelijks ruim 2.700 euro bij te passen inzake de huurkosten van het gebouw,” staat in hun brief van vanochtend te lezen.

Omdat ‘food’ nog steeds 1 van speerpunten van Helmonds economisch beleid is, wil Helmonds grootste oppositiepartij in oktober in de vergadering van de de Commissie Bestuur en Economie uitgebreid stilstaan bij de ontwikkelingen van de foodcampus. Daar moet duidelijkheid worden gegeven over hoe het gaat op De Groene Campus, wat dat de gemeente kost, welke invloed ze daar heeft en hoe de negatieve spiraal te keren. Ook wil de partij dan horen In hoeverre de foodcampus iets merkt van de toenemende concurrentie van vergelijkbare ontwikkelingen als in Cuijk, Veghel en Venlo en hoe daarop wordt ingespeeld.