54reacties

Wekelijks 2700 luisteraars bij stadsradio


In totaal luistert 4% van de volwassen Helmonders elke week naar de stadsradio van Omroep Helmond. Dat zijn plusminus 2.700 Helmonders. Een groter aandeel, 18% oftewel zo’n 12.500 burgers, luistert wel eens. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente.
Redenen om niet te luisteren naar de stadsradio hebben vooral te maken met
voorkeur voor andere programma’s op andere zenders, desinteresse in de lokale
omroep en/of in radio in zijn algemeenheid en te weinig tijd. En 10% kan niet luisteren omdat men niet de provider heeft waarop Omroep Helmond uitzendt.
Onze lokale radio heeft een relatief ouder luisterpubliek: bijna de helft is  60+, een kwart is jonger dan 45 jaar. Minder dan de helft van de luisteraar kent de mogelijkheden om de stadsradio te beluisteren via internet.
In het weekend wordt de stadsradio (die 24 uur per dag uitzendt) het best beluisterd en dan vooral de zondag met 7.500 luisteraars. Op werkdagen zijn de luistercijfers een stuk lager.
Helmond Info en Sportradio Helmond zijn de best beluisterde radioprogramma’s. De luisteraars geven voor alle programma’s gemiddeld het rapportcijfer 7.
Van de Helmonders weet 36% dat de stad een eigen radio-omroep heeft. In vergelijking met 2005 nam de bekendheid van de radio af.
Vooral jongere Helmonders zijn minder op de hoogte van het bestaan van Omroep Helmond dan 60-plussers. In vergelijking met 2005 is de bekendheid bij de bevolking onder de 60 jaar gedaald.
Helmond heeft al ruim 25 jaar een eigen stadsradio en in financiële zin participeert de gemeente hier in. Sinds begin 2012 heeft de organisatie een nieuwe naam, Omroep Helmond, een andere programma- en organisatiestructuur en heeft ze haar bereikbaarheid uitgebreid. Zowel bij Omroep Helmond als de gemeente was behoefte aan dit onderzoek naar bekendheid en gebruik van lokale radio door de Helmondse bevolking teneinde te kunnen meten hoe de nieuwe opzet is gevallen bij de inwoners. En vandaar dit onderzoek in juni 2012 met de resultaten van 839 respondenten van het Stadspanel. De gehele nota (pdf) “Omroep Helmond, onderzoek naar de mening van de bevolking over de lokale radio- en tv-omroep in Helmond’ kun je ook bekijken.
In 2010 hadden we op de weblog al een druk bezocht log over stadsradio waar veel meningen werden gegeven.

Afgevoerd van de voorpagina
54 reacties
Reageer

4% is echt weinig!!. Als je dan ook nog telt dat er van de jeugd bijna niemand luistert, dan is het nog maar 2 of 3% van alle Helmonders. Dit onderzoek is de doodsteek voor stadsradio, hier zal de gemeente in deze tijd van bezuinigen geen cent meer instoppen.

weinig. Heel weinig. Het lijkt mij een slim plan om een brainport channel tebeginnen, een commerciële omroep met mooie programma's over de regio Eindhoven Helmond, met elke avond een journaal over het wel en wee van de regio, met een weekelijkse talkshow over de regio. ik sta open voor een brainstorm om verder advies te geven en mijn plan verder toe toe te lichten.

tim van der Heijden

Wat een ouderwets gedoe in Helmond.

We hebben De weblog van Helmond.

Laat die plaatelaars maar gaan.

Dat is niet veel. Toch??? Ik luisterde vroeger wel vaak. De latste jaren minder

You tube cijfers: Omroep helmond 50 per dag HelmondTV 300 hits per dag ..
Radio: 2700 luisteraars per week zit daar ook t weekend bij? zo ja dan gaat het aantal luisteraars naar maximaal 1300 per dag buiten de zaterdag en zondag????

@helmondtv op maandag 15 oktober 2012 om 22:32:

Omroep Helmond zelf beweert meer dan 300 kijkers per dag op Youtube. Wie heeft er nu gelijk en kunnen we dat ook ergens zelf zien bij Youtube of is dat alleen voor de kanaaleigenaar?
Bedenk trouwens wel dat hun filmpjes ook op gemeentetelevisie worden uitgezonden.

Het aantal luisteraars op de radio is natuurlijk dramatisch laag met nog geen 400 per dag.

beste jan

helmondtv bekijk gewoon het you tube kanaal van Helmondtv en zie links boven ruim 214.000 bezoekers over 26 maanden... doe dit ook bij Omroep helmond en je ziet 21.000 bezoekers over 9 maanden ...

als je goed kijkt is het aantal wat vernoemt wordt (de 214000 en 21000 waarover gesproken wordt) het aantal video weergaven en niet het aantal bezoekers.

de 300 views per dag van Omroep Helmond kunnen dus zeker wel waar zijn, ik zou zeggen vraag gewoon de statistieken op, zo'n omroep zal heus niet iets zomaar roepen. daarbij is de kwaliteit van de omroep wel iets beter dan die van helmondtv. ik ben zelf al jaren cameraman dus weet er wel iets van af. lokale omroepen hebben het overal moeilijk volgens mij. misschien moeten ze die maar samenvoegen. levert gelijk meer op.

@Karel op dinsdag 16 oktober 2012 om 15:38:

de omroep draait op 50 per dag helmondtv 300 , en kwaliteit heeft ook met snelheid te maken en daar draait het om,Natuurlijk kan de kwaliteit van Helmondtv beter,het is nu een kwestie van filmen,snel knippen en plakken en hup online ,wel actueel en niet na een week online met een onderwerp.Alles door een persoon en.... helmondtv ontvangt geen cent subsidie .....maar is wel overal....

HelmondTV ontvangt geen subsidie ... maar is wel overal !!!! Ja m,n neus.
Die kerel zit gewoon dik in de wao maar loopt wel de hele week door Helmond te sjokken met een camera van 10 kg op zijn nek. Leg dat maar eens uit HelmondTV !!!!!

@Joris op dinsdag 16 oktober 2012 om 20:19:

ach joris , ik heb gelukkig n fijn beroep,en van een hobby ook gelukkig wat betaald werk kunnen maken ,voor veel instellingen en verenigingen werken we pro deo. en voor 4/5 filmpjes per week hoef je echt niet de hele dag door de stad te sjouwen, camera inc.batterij weegt trouwens 8,2 kg of 9,1 kg ligt aan type batterij,beetje beweging is goed voor de gezondheid

als (slechte)kwaliteit/snelheid je excuus is kun je maar beter stoppen. een goede cameraman kan ook snel goede kwaliteit leveren zonder dat het er zo goedkoop en carnavalesque uit ziet. dat heeft met professionaliteit en vakmanschap te maken. denk er maar eens over na. je mag me altijd om advies vragen :-) daarnaast komt de content van de omroep op tv en dan kunnen beelden zoals jij ze schiet echt niet.

verder over de aantal kijkers op youtube: ook al zou je gelijk hebben zijn de cijfers van omroep helmond qua kijkers nog steeds niet slecht. je moet bedenken dat zij nog niet zo lang bezig zijn en als ik ze mag geloven komt daar snel verandering in. dus we wachten wel af. het lijkt erop dat je niet uit kunt staan dat omroep helmond bestaat :-)

Dan kunnen we volgens mij maar een logische conclusie trekken. Lekker stoppen met die handel. Er is blijkbaar geen interesse voor dus laten we de hierin gespendeerde middelen en tijd inzetten voor nuttig werk.

Laat iedereen zijn ding doen, ik kijk omroep helmond ,en zie graag de filmpjes op helmondtv,zit wat meer humor in.Beiden hebben als doelstelling onze stad in beeld brengen....ieder op zijn manier.

Zo'n onderzoek is natuurlijk onzin. Daar hoef je geen wiskunde voor in je pakket gehad hebben.

Wel Nederlands............ (of was dat een verplicht vak?)

Niet heel erg veel luisteraars. Ook niet zo heel gek als je naar dat station luisterd. Programma's zijn niet voor een breed publiek gemaakt en hebben vooral een informatief karakter. De radio is jarenlang verkeerd geleid, men heeft nu nog daar de naweeën van. Programmamakers die er al veel te lang zitten en niet met hun tijd meegaan.

TV is kwalitatief ook niet sterk, maar HelmondTV is helemaal slecht.

@Helmond TV
Welk beroep dan !!! Heel veel artiesten weten dat jij geen beroep hebt. Onbegrijpelijk dat een 'zwartwerker' zomaar iedereen kan interviewen. Ook onbegrijpelijk dat wethouders hieraan meewerken !!!!!
Bij de De Loop ben je de laan uitgestuurd. De Trompetter volgt snel.

@Henk

Je vergeet Helmond Sport........en zoals gewoonlijk zitten de beste

stuurlui .............................achter achter de COMPUTER!!

Beste mensen,

Wat ik hier ook al in 2010 gezegd heb, deze omroep bestaat uit een aantal amateurs wiens presentatie niveau bij een aantal onzettend laag is. Soms zakt je broek echt af bij het beluisteren ervan, b.v. op zaterdag. Als ik moet luisteren naar mensen die niet of nauwelijks uit hun woorden kunnen komen, geen enkele zinsopbouw hebben en ook nog uren bij b.v interviews er op los zeveren, dan haken mensen zoals ik snel af. Deze omroep kost per jaar een boel geld en dat terwijl de burger steeds meer moet gaan betalen voor de gemeentelijke lasten. Bij een dergelijk nietszeggend projekt moet de stekker eruit en het geld dat vrijkomt hierdoor beter besteden. Een omroep waarvan merendeel dagelijkse (herhalings) programma's worden uitgezonden voegt in totaliteit niets toe. Zelfs een zinloze naamsverandering begin dit jaar kan daar helemaal niets aan veranderen.

Stadsradio annex Omroep Helmond. Ach, wat te zeggen? Zó onprofessioneel dat het op een sketch lijkt.

Blijkbaar is dit onderzoek ook hard aangekomen bij het bestuur van de omroep. Via een medewerker heb ik een brief onder ogen gekregen dat er maatregelen komen om de omroep te gaan redden. Het bestuur maakt zich namelijk "ernstig zorgen over de toekomst van de omroep".
Er word via een speciale medewerkersbijeenkomst opgeroepen om hierover na te denken. Hier zullen ook de plannen voor verhuizing naar de cacoafabriek besproken worden, veranderde omstandigheden door de overheid en de OLON en de enquete die hierbven vermeld is besproken.

Ferrie van Zand

@Ferrie van Zand op woensdag 24 oktober 2012 om 17:48:

Ook niet zo heel slim om zo'n onderzoek te willen als stadsradio. Tenzij dat bestuur zelf wilde stoppen met stadsradio, dan hebben ze nu natuurlijk een mooi excuus daarvoor. "Als er toch bijna niemand luistert, waarom dan al die moeite doen."
Ben benieuwd of iemand van het bestuur iets laat horen hier.

Ben je belazerd Jan, er heeft zich nog nooit één bestuur daar iets aangetroken van b.v. de programmá en de inhoud ervan. Allemaal ego's die er voor zichzelf zitten en blijkbaar thuis niets meer in te vullen hebben. Hun grootste sponsor: De gemeente Helmond die er de kont al jarenlang heeft ingedraaid. Je gaat lekker jarenlang met een beetje 'macht' in een bestuur zittten en er maar een eind op los boeren. Nogmaals, weggegooid geld van een gemeente die al teveel geld verspild heeft in omroep en ander onroerend goed.

Twan Peeters

Omroep Helmopnd is geen omroep maar is een afgeleide van een politiek bedrijf, een verlengstuk van het aloude PvdA-bolwerk uit de jaren '70 en '80.De -toen- nieuwkomers zitten er nog steeds en schermen hun bolwerk vakkundig af door nieuwkomers met nieuwe ideeën te schofferen en te beledigen. Opheffen is i.i.g. politiek gezien iet aan de orde, eindelijk echte nieuwe mensen aan het bestuursroer zetten zeker wel !

Voortbestaan Omroep Helmond staat op het spel
Verandert er niets bij Omroep Helmond, dan krijgen zij in 2014 waarschijnlijk geen nieuwe uitzendlicentie van de gemeente. Die onheilstijding van de gemeente kreeg het omroepbestuur naar aanleiding van hun kijk- en luistercijfers (zie de logtekst bovenaan). Die cijfers waren ook volgens het bestuur aan de lage kant en geheel in de lijn van verwachtingen. Door het mogelijke verlies van de licentie, staat het voortbestaan van Omroep Helmond op het spel.
Dat werd duidelijk tijdens een bijeenkomst over de toekomstplannen en de koers van de Omroep met alle vrijwilligers op vrijdagavond 9 november. Een zeer betrokken vrijwilliger die er al een flink aantal jaartjes rondloopt, liet ons dat gisteren weten.
Tijdens die bijeenkomst in het Filmhuis bleek dat met name de kwaliteit van de radio-uitzendingen dramatisch was. De meeste radiomakers komen namelijk vooral voor zichzelf radio maken, zonder daarbij rekening te houden met hun Helmondse luisteraar.
Het bestuur wil de omroep nu in 1 jaar naar een hoger plan tillen. Er zal veel moeten veranderen en daarom maakte het bestuur plannen en nam het besluiten. Qua redactie en apparatuur zal er meer worden samengewerkt met de lokale omroepen rondom Helmond. De programmering zal voortaan op een zo groot mogelijke doelgroep gericht zijn. Er komt een nieuwsredactie die het Helmonds nieuws gaat brengen. 's Avonds is er ruimte voor thema-avonden met muziek, cultuur en achtergronden. In de weekenden worden er speciale programma's voor de Helmonders gemaakt. Een werkgroep zal gaan onderzoeken wat voor een soort programma’s dat moeten worden.
We bemerkten dat er weinig vertrouwen meer is bij deze vrijwilliger. Over de verhuizing naar de Cacacofabriek (die ook werd besproken) is iedereen enthousiast. Maar wordt er gevraagd om mee te denken hoe de radio beter kan worden en dus in de lucht kan blijven, blijkt daar maar bitter weinig animo voor, aldus de vrijwilliger.

Degene die aan het roer zitten bij Stichting SLOT weten GEMOTIVEERDE vrijwilligers wel de deur uit te werken en hen de toegang tot de beschikbare apparatuur te ontzeggen of gewoonweg af te pakken. Een schande voor de stad, het stadsbestuur en petje af voor die vrijwilligers die toch nog de moed op kunnen brengen om te blijven. Dat het bericht van 25 november verschijnt, is niet verwonderlijk.

Eens met bovenstaande 'kijker'. Fatsoenlijk omgaan met de (mede)vrijwilliger die er heel graag aan mee helpt een leuk programma te maken wordt een smoel tegen gegeven van heb ik jou daar, ben er per direct mee gestopt! Erg jammer, potentie genoeg, nu de communicatie nog (en dat voor een omroep).

Inne grauwte kliek is ut.Blieve hange en ston nie ope vur verandering en nije tijde. Kortom: gedoemd te mislukke.

Ik heb niet alle bovenstaande reacties gelezen maar ik vind het helemaal niet raar dat er zo weinig luisteraars zijn. Zeg nou zelf, hoe amateuristisch en traaaaaaag zijn die uitzendingen, dan nog niets gezegd over de muziek keuze. Het is naar mijn idee echt een zender voor de mensen die achter de geraniums zitten. (niets voor mij dus, bijna 38)
Heb ooit eens op de site gezocht naar wat voor uitzendingen ze hebben, maar je vind daar een programma lijstje zonder enige omschrijving of wat dan ook. Hoe moet ik nou weten of er een uitzending tussen zit die mij aanspreekt.
Ok, je hoeft ook geen 3fm of 538 na te bootsen maar come on hè haha...
Ik hou t maar mooi bij m`n digitale radio: SlamFM, 538, Chill-out en Lounge zenders voornamelijk. :)

Een stad als Helmond verdient een sterke lokale omroep. Daarvoor dient men wel een paar belangrijke zaken te organiseren: Lokaal betrokken en Lokaal nieuws brengen. Het nieuws dat Omroep Brabant niet brengt, maar de lokale omroep wel. Kijk daarbij naar wat de Helmondse burger interessant vind om te weten. Dat kan een gebeurtenis in de buurt zijn, maar ook interlokaal. Alleen dan weet je het te redden. Anders mag er per 2014 de stekker eruit en mogen nieuwe mensen aan de slag.

Helemaal eens met Kijker. Er wordt vreselijk omgesprongen met vrijwilligers die wél wat kunnen en te bieden hebben, maar o zo bedreigend zijn voor de zittende kliek.

Overigens: is "Kees" toevallig Kees van L., belanghebbende in dezen?

Dirk,

Ik ben niet de bewuste Kees waar je op doelt.

Bestuurslid Omroep Helmond stapt per direct op
Vandaag heeft Wilco Meulendijks per direct zijn functie als bestuurslid van Omroep Helmond neergelegd. "De reden is het verschil van mening, en vooral inzicht, over de weg die ingeslagen moet worden om de toekomst van Omroep Helmond veilig te stellen" zo laat hij weten.
Binnen het bestuur hield Wilco Meulendijks zich bezig met PR en de acquisitie van sponsors en adverteerders.

Tssss..... Ik wist het wel. Die omroep houdt geen stand. Jammer jammer jammer....

Mij interesseert de radio wat minder, laat staan de lokale radio, maar weten de vrijwilligers van die omroep die er nog wel werken eigenijk wel van dit topic? Ik zie eigenlijk alleen negatieve meningen en niemand die de omroep verdedigen. :-(

Twee opmerkingen om de zaak in een juist perspectief te plaatsen:

1) De gemeente verleent geen licentie aan een lokale omroep, dat doet namelijk het Commissariaat voor de Media. De gemeenteraad (dus niet B&W) moet wel eens in de 5 jaar advies uitbrengen aan het CvdM of de omroep nog aan de voorwaarden van art. 2.61 Mediawet voldoet: Is de omroep een rechtspersoon, stellen ze zich volgens de statuten (!) ten doel een programma te maken dat gericht is op de maatschappelijke behoeften in de gemeente en heeft de omroep volgens de statuten een orgaan dat het mediabeleid bepaalt en representatief is voor de verschillende maatschappelijke stromingen in de gemeente. Sat de wethouder of de Raad de programma's niet mooi vindt of dat er onvoldoende mensen zouden luisteren is dus geen criterium.

2) Je kunt het gemiddeld maandbereik van Omroep Helmond vergelijken met dat van landelijke omroepen via de rekensom: Inwoners NL gedeeld door inwoners Helmond maal maandbereik omroep. Dat is dus 17.000.000 / 90.000 * 2.700 = 510.000 en daarmee doen ze het (stukken) beter dan Arrow Jazz en radio6 en net zo goed als BNR Nieuwsradio en Arrow Classic Rock en een beetje slechter dan Radio4, Classic FM, Radio5 en Radio 10 Gold. Voor een compleet overzicht zie deze link:

De situtatie is dus niet zó rampzalig maar zeker ook geen reden om rustig achterover te leunen dus, kom op dames en heren van de omroep: Er is werk aan de winkel!

Hoi Sjef,

De gemeente geeft wel een subsidie af. Deze voorwaarden zijn sinds kort sterk veranderd door het convenant tussen de OLON en de VNG. Zie de link http://www.olon.nl/nieuws/artikel/bekijk/1575238159/convenant-olon-vng

Dus daaraan houdende kan de omroep wel in gevaar komen.

@Sjef op maandag 26 november 2012 om 20:44:

Goed dat er iemand van de omroep reageert. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Veel succes. Ik zal binnenkort eens naar jullie luisteren.

@Lieke op dinsdag 27 november 2012 om 17:02:

Zag vandaag toevallig de krant bij mijn ouwe lui, daar staat het hele verhaal over de onrust bij Stadsradio of Omroep Helmond. Precies zoals dat hier op de weblog staat. Ook de voorzitter erkent de problemen en de onrust.
Ze zoeken nog extra vrijwilligers, want de negentig vrijwilligers die ze nu hebben was niet genoeg voor de doelen die ze moeten behalen. Stond er echt!
Iets voor jou om daar vrijwilliger te worden? ;-)

Bedankt voor de tip Kees. Ik zal zodadelijk nog even op de Olon-site kijken; per slot van rekening was de Olon mijn werkgever zo'n 20 jaar terug :•)
De Mediawet is in 2008 ingrijpend gewijzigd en ik had gisteren niet zo veel zin om me ook nog in subsidies en eventuele geldstromen te verdiepen. Je moet wel voor ogen houden dat zo'n convenant geen dwingende regeling is maar meer het karakter heeft van een dringende aanbeveling van de koepelorganisaties.
Het bestuur van Omroep Helmond moet maar eens contact opnemen met de Olon. Er hebben het afgelopen jaar enkele mutaties plaatsgevonden op het Olon-bureau maar Toos is er nog steeds en dat was 20 jaar terug al een wandelende encyclopedie op het gebied van de financiële verhouding tussen gemeente en omroep.

En Lieke: fijn dat je mijn bijdrage op prijs stelt maar ik ben niet betrokken bij de lokale omroep in Helmond.

Ik heb hier op het weblog al eens in een eerder stadium gemeld, samen met de Hr. Olivier Duistergast, dat sinds jaar en dag de tonnen subsudie die naar de Evertsestraat gaan verkwist geld is. Dat heeft veelal ook te maken met de heren bestuursleden die er de afgelopen 20 jaar een zooitje van hebben gemaakt. Dan hebben we het nog niet eens over de betrokkenheid naar de vrijwiliggers toe en hun programma's. De meeste van die programma's van de voormalige Stadradio Helmond, (die naam lag tenminste goed in het gehoor) hebben geen enkel draagvlak, laat staan bestaansrecht. Het is dat de gemeente er met zijn financiele nek inzit via de verkochte tv uitzendingen, anders was de boel allang opgeblazen daar. Het commissariaat voor de media had al 10 jaar terug moeten ingrijpen, maar het is in deze een zeer slechte toezichthouder. Onvoorstelbaar dat zoiets nog in stand gehouden wordt, in een tijd dat dit dure geld beter besteed zou kunnen worden. Er zullen weinig mensen treuren als deze omroep morgen ophield met bestaan, dat heeft de enquete al uitgewezen. De meeste programma's, zijn het beluisteren nauwelijks waard, op een enkele na uitgezonderd in de avond. Ze halen een allersinds belabbert niveau, qua opzet en presentatie. Vooral op zaterdag zakt de broek helemaal naar beneden. In de zomer niet erg, maar in de winter een koude bedoeling. Mij rest de vraag aan de gemeente Helmond hoelang dit nog in stand te houden is. Snel weg ermee en nogmaals..... geld beter besteden.

In het kader van "beste stuurlui staan aan wal".
Twan jij hebt een verleden bij de omroep en die ellende zit nog steeds in je merk ik. Er is wel veel veranderd in de tijd van toen en nu. Waar er door vorige bestuursleden nauwelijks over veranderingen werd gedacht en waar je hoofd makkelijk afgehakt werd bij enig zelf initiatief, zijn deze tijden verleden tijd binnen de omroep. Dat de kwaliteit zijn wensen overlaat, word duidelijk erkend door het bestuur, deze zien de noodzaak in voor vernieuwing en verandering.
Hoe deze invulling moet gebeuren is op dit moment de discussie. En volgens mij kan jij deze discussie niet voeren, je bent gevoed met haatgevoelens tegen deze omroep.

Kees,

Je raakt de kern niet, daar gaat het om, De rest wat ik van je lees neem ik voor lief en leg het derhalve terzijde.

Twan,

Jij raakt helemaal niets met je eeuwig gejank over de omroep en weggegooid geld.

Zet je camera op scherp Kees en kijk er goed door, daar ben je goed in. Radio is een ander ding, waar jij niet in thuis bent en nooit in thuis zult zijn.

Lokale omroepen in de regio Peel-Zuid krijgen een subsidie van €128.345
De lokale omroepen in de regio Peel-Zuid (waaronder Omroep Helmond) krijgen een subsidie van 128.345 euro van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Zij krijgen dat voor het project ‘Optimalisatie nieuws- en informatievoorziening in de regio Peel-Zuid’. Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft dat subsidiebedrag vandaag bekend gemaakt. Die omroepen krijgen dat voor hun aanvraag die zij indienden in het kader van de tijdelijke subsidieregelingen Persinnovatie en Regionale samenwerking.
Dat project om de nieuws- en informatievoorziening in de regio te optimaliseren behelst een samenwerkingsverband tussen 5 lokale omroepen, in de gemeenten Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel, Deurne en Asten-Someren, een gebied met ongeveer 200.000 inwoners.
"Het belangrijkste punt waar een duidelijk gezamenlijke meerwaarde te creëren is, is de regionalisering en professionalisering van de lokale nieuws- en informatievoorziening. Voor het project zal eerst een rechtspersoon worden opgericht. Vervolgens wordt gestart met de opzet en ontwikkeling van een drietal zaken, te weten, de opzet van een regionaal platform, technische voorzieningen en opleidings- en scholingsmodellen. Hierna wordt het platform verder uitgebouwd door middel van het toevoegen van andere media. De aanvragers zien niet alleen voordelen in de samenwerking, maar ook in het gezamenlijk ontwikkelen van concepten rond social media en burgerparticipatie. Door de inbreng van de kennis en kunde van o.a. wet- en regelgeving van de OLON kan enerzijds het proces in de Peel-Zuid worden versneld, anderzijds kunnen knelpunten die worden gesignaleerd meteen worden opgepakt richting toezichthouders, overheid, rechtenorganisaties, etc." aldus het persbericht van het Stimuleringsfonds.

Dit stelletje amateurs waaronder het bestuur, dat geen enkele betrokkenheid toont, moet verdwijnen. Men heeft 25 jaar de tijd gehad om er iets van te maken. Dat is niet gelukt dus, elke cent waarvoor de Hellmondse burger meer aan lasten moet gaan betalen is verkwist geld. Samenwerken met andere omroepen? Dat is hetzelfde als het water naar de zee dragen. Ik ken de andere omroepen in deze regio zodanig dat stellig in die kringen wordt gezegd geen enkele samenwerking met Omroep Helmond te ambiëren. En daar kan ik me goed in vinden. Over en sluiten, zo snel mogelijk en niet in 2014!

erg jammer dat er zo weinig mensen naar omroep helmond luisteren.
denk dat er te veel doelgroepen zijn die de omroep wil bereiken. Het is geen zender die je de hele dag op wilt hebben. wellicht kunnen een aantal uitzendingen alleen via internet?? hierdoor een frisse en actuele zender met alledaagse muziek en info en nieuws over helmond.

pieter klumpers

@Twan Peeters op vrijdag 14 december 2012 om 17:42:

Mee eens!
Maar denk ook eens aan het Eindhovens Dagblad, dat maken ze zo echt helemaal kapot. Wat zullen die daar balen van weer zo'n subsidie. Wat hebben zij dadelijk nog over? Alleen nog de lange zaterdagverhalen en de advertenties van de overleden mensen in de regio? De rest wordt dan het papier om zaterdags op de markt de vis in te verpakken. Misschien de redding voor Stadsradio, maar weer een nekslag voor de krant denk ik.

Omroep Brabant vaart al heel lang in hun water. En wordt qua nieuws steeds beter! Met Omroep Brabant hebben ze al lang ook al een ongelijk speelveld omdat die ook al grotendeels door de overheid wordt betaald.
En nu de stadsomroep in Helmond en omgeving dus ook al. Pijnlijk en onterecht. Met die subsidie wordt die omroep misschien even beter. Tenminste dat hoop ik echt, maar voor de lange termijn? Zonde van het belastinggeld.

En dat allemaal ook nog op de dag dat de Telegraaf geen interesse meer heeft om het Eindhovens Dagblad over te nemen.
http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/telegraaf/21158405/___Telegraaf_ziet_af_van_overname_Wegener___.html

Slechte dag voor Eindhovens dag blad. Einde krant weer dichterbij? Hoop het niet, maar ben bang van wel.

nou voor iedereen die het beter weet: de omroep zoekt een nieuw bestuurslid pr en acquisitie :) zou zeggen: solliciteer :)

Wie zin heeft?

Vacature.

Wij zoeken een Bestuurslid communicatie en PR.

Wegens het vertrek van het huidige bestuurslid is het bestuur van Omroep Helmond op zoek naar een nieuw bestuurslid dat de Communicatie kan uitvoeren.

Binnen het bestuur ben je verantwoordelijk voor de contacten met de kijker, luisteraar en het bedrijfsleven. In samenwerking met de vrijwilligers van de omroep ontwikkel je PR activiteiten en je zorg je ervoor dat deze op een efficiënte manier worden uitgevoerd.

Om deze functie goed te kunnen vervullen is het essentieel dat je:

• leiding kunt geven

• creatieve ideeën hebt

• een teamspeler bent

• organisatorische kwaliteiten bezit

• over goede communicatieve vaardigheden beschikt

• op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen omroepland

Mocht je belangstelling hebben voor deze vacature dan kun je een sollicitatie richten aan secretaris@omroephelmond.nl

Voor meer informatie zie onze website: http://www.omroephelmond.nl

@Kees op donderdag 3 januari 2013 om 16:54:

Hans meldt zich zodra hij zijn middagdutje heeft gedaan.

Een zinkend schip valt niet meer te redden. Iemand met kwaliteiten moet derhalve hier dan ook nooit aan beginnen. Er was een periode dat dit een mooie boot was. Dat was van korte duur, vandaar rap de plug eruit. Een fusie zoals aanbevolen zal door niemand in de regio gewaardeerd worden, Deze omroep staat nergens hoog aangeschreven, bovendien zal geen enkele omroep met een zinkend schip ten onder willen gaan.

Twan Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: