176reacties

Wie verdient een Michelinster?


Door de vele reacties op onze log over de natte horeca, is besloten dit maal aandacht te besteden aan Helmonds droge horeca. Want “een mens leeft niet alleen van drinken, maar elke dag gewoon weer van een bord”. (Dank aan Henk)
90% Van de Helmonders gaat graag uit eten, laten iets bezorgen of laten het de partner ‘even’ halen. Behoorlijk wat keuze immers in onze stad qua afhaalcentra, broodjeszaken, cafetaria’s, eetcafés, lunchrooms, pizzeria’s, (Chinees, Grieks, Italiaans) restaurants, shoarmazaken, snackbars en een tapasbar.

Afgelopen zaterdag tijdens zo’n zitfeestje ving 1 van ons een gesprekje op. ‘Nou bij die en die moet je niet gaan eten hoor, want wat ik daar meemaakte: ….’
Na het relaas keek ie beteuterd weg en dacht ‘had ik liever eerder willen weten’. Een log-onderwerp was geboren.

Geef hier jouw recente eetervaringen in het Helmondse. Vermeld wel duidelijk wiens horeca-eten je aan je vorkje prikte, zodat een ander er zijn voordeel mee kan opdoen. Degene die meerdere horecazaken willen bespreken: graag en graag in een losse tweede reactie om zodoende de leesbaarheid te vergroten.
Natuurlijk mag je best (een beetje) reclame maken voor ‘jouw’ adresje.
Vernietigende (enigszins gefundeerd) kritiek wordt immers ook niet verwijderd.

Afgevoerd van de voorpagina
176 reacties
Reageer

Laatst heb ik gegeten in 't Pakhuis aan het Havenplein. De locatie is ok, de bediening matig (te amicaal en geen opleiding) en het eten zeer matig. De mixed grill was taai en bij elke willekeurige shoarmaboer beter (en goedkoper). Daar kom ik voorlopig niet meer terug.

@G-force
Dat zal Willie niet leuk vinden ;)

Heb eigenlijk niet met droge horeca, wel met droge humor.
De laatste keer dat ik iets bij de shoarmaboer heb gehaald was zo'n twee maanden geleden, bij Pharao. Hier is de shoarma altijd goed (misschien wel de beste van Helmond), en over de bediening valt ook niet te klagen.

Eerste regel van mijn vorige bericht moet zijn:
Heb eigenlijk niets met droge horeca, wel met droge humor.

Vier jaar geleden verhuisde ik van Helmond naar Den Bosch. Ik had drie jaar met veel plezier in Helmond gewoond. Op de laatste avond voor ons vertrek, toen de pannen al waren ingepakt, besloten we even snel Italiaans te eten. We kwamen terecht in een klein restaurant in de Steenstraat (vanaf de brug aan de linkerkant). Daar hebben we zo fantastisch gegeten, dat het me speet dat ik er niet eerder was geweest. Ik weet niet of het er nog is, zo niet, dan zou dat heel jammer zijn.

De Warande (voorheen De Hoefslag) in de Warande heeft een fantastisch terras met uitzicht op de vijver. Erg goed eten, maar niet goedkoop. Goed personeel.
Ben ook erg gecharmeerd van Listers in Nuenen; leuk ingericht, goed en jong personeel, goede prijs (19,50 voor menu).

@Jan, die Italiaan bestaat nog steeds, heet Sicilia en is gevestigd aan de Steenweg. Staat inderdaad als een goed restaurant aangeschreven. Ik hoorde bij mijn oude baas in Eindhoven dat het management soms met klanten speciaal naar Helmond reed om daar te gaan dineren.

Grappig, ik hou van Italiaans eten maar vind Sicilia helemaal niet geweldig. Al Castello, helaas verdwenen, dat was pas een goeie Italiaan.

Ik laat mijn grote schotel shoarma altijd bezorgen door Marmaris. Altijd lekker, binnen het halve uur bezorgd (waardoor nog warm), de bijbehorende dunne friet niet verzopen in het vet en dat voor 8 euro. Het water loopt me nu al weer in de mond.

Mijn voorkeur qua Italiaan gaat uit naar La Perla. Gezellige sfeer, goed eten en goede, persoonlijke bediening.
Mag ik ook een subvraag stellen? Hoe is het met de lunchgelegenheden in Helmond gesteld?

@ hans
Bij De Bank (bij de Veestraatbrug) kun je goed lunchen, alleen één personeelslid is altijd chagerijnig. Het lijkt wel of ze liever heeft dat je niets bij haar besteld. Verder ok. Mooie locatie, goed eten.

Ik vergat nog te vertellen dat wij in de tijd dat we in Helmond woonden regelmatig bij Prinsheerlijk aten. Een heel goed restaurant, maar wel prijzig.
We lunchten af en toe bij de Pastoor. Ook een prima restaurant.

Afgelopen zondag maarliefst 20 min op mijn 2 biertjes zitten wachten! En dat is niet te eerste keer voor mij!

Overigens dat was wederom bij 't pakhuis.

@Jan
De Pastoor is tegenwoordig 'n stuk minder. De inrichting en onderhoud ervan is zeer matig; het is vies zelfs. Ook het eten is minder geworden. Vroeger kwam ik er vaak, tegenwoordig niet meer.

Als we eten afhalen gaan we naar de Griek in de Heistraat, YASAS (vooraan naast Zeeuwen)...Echt heerlijk!!! Een aanrader, voor mensen die van grieks eten houden! (voor ons is het voortaan de vervanger van shoarma! dat hebben we inmiddels wel gehad...)

Om een lekker avondje te gaan tafelen vind ik de volgende restaurants super : Prins Heerlijk, Charlee Brown, Plezantenhof...

Oja, leuke weblog heb je! Eindelijk eens iets over Helmond... ;)

@Martijn:
Dank voor je compliment Martijn.
Maar ook zeker onze complimenten voor jou!!! Dat jij op jouw leeftijd al zo thuis bent op internet, zo goed formuleert en zelfs de Griekse keuken al kunt waarderen. Weinig leeftijdgenoten zullen je dat nadoen.
Wellicht ben je de Franse taal ook al machtig, daarom: Chapeau.

ik ben helemaal gek op de 'risotto paesanna'(weet niet of ik het goed typ) van la perla. sowieso is daar de bediening goed!

verder is er ng geen jaar geleden een niewe eettent geopend op de azalealaan. Het heet 'veradith', en je kan daar antiliaans/chinees eten afhalen. ze zijn niet zo snel(tja, antilianen.. :D ), maar het is het wachten waard!!

ahum.. sorry voor mn typfoutjes.. :?

Nou die bediening bij De Bank vind ik werkelijk waardeloos. Ik blijf er maar komen ondanks de slechte ervaringen, maar ze zitten gewoon op een prima locatie. Maar de dame in kwestie mag inderdaad wel een andere baan zoeken als ze iedere keer zo zit te vitten. Klant is koning, mevrouwtje!

Wellicht kunnen er zich een paar opgeven bij dat tv-programma Herrie in de Keuken op Yorin. Zou voor ons Helmonders wel zo prettig zijn: krijgen we er namelijk weer een paar fijne zaken bij.
Zelf haal ik mijn lekkere friet altijd bij Het Stationneke. Helaas vinden meerdere mensen het op zondagavond lekker om lekkere friet te eten. :?

het stationneke heeft ook lekker eten voor weinig! dus ik vind het niks niet gek dat het daar op zondagavond druk is!

Eigenlijk alleen maar 2 vraagjes die ik niet weet.
@Porcupine (a.k.a. Noud)
Willie is de eigenaar van 't Pakhuis? Of wie is hij anders?
@levensgenieter: jij bent de eigenaar van Plaza?

Vroeger toen ik nog in een paalwoning woonde vond ik Taverne Verberne goed en leuk. Nu is het 'n stuk minder (nieuwe eigenaren). Het nieuwe restaurantje op de Markt (voorheen Dandy) ziet er goed uit. Of deze Michelin-waardig is weet ik (nog) niet. Heeft iemand daar al gegeten?

@Dries
Willie is inderdaad uitbater van 't Pakhuis. Ook Entre le Deux en 't Parlement baat hij uit.

@ Noud
En die is er dus niet blij mee, maar ja, lig aan hem zelf toch? Als er zoveel over klagen

La perla duidelijk de beste van de 3 italiaanse restaurants in de binnenstad!!!

Zeker wel Dries. En ik heb bovendien geen medelijden met Willie de Greeff, zoals hij voluit heet.

Het Oude Huijs, waar eerst Dandy zat, is de moeite waard. Goed eten, lekkere salades (die je helemaal zelf kunt samenstellen), leuke bediening, mooie tent.

@Arjen
Bedankt voor de info over het Oude Huijs, zal er zeker naar toe gaan.

@jan en @Martijn
Vandaag heerlijk gegeten bij PrinsHeerlijk op het terras.
Bijzonder goed. Komt binnen Helmond wel in aanmerking voor een Michelin ster. Of heeft iemand een betere suggestie? Wellicht kan het Helmond webteam de winnaar symbolisch een ster overhandigen?

@G-force:
In antwoord op je tweede vraag:
Een ontzettend goed idee vinden we. Maar hoe dacht je dat die eetgelegenheid zou moeten worden gekozen? Alleen door een poll vinden we namelijk geen goede opzet:
dat doet een dergelijke ster geen eer aan. Of wil je het ook (eventueel deels) in de stijl van Michelin doen? Welke personen zouden dat dan moeten doen?
En wat vinden anderen reageerders/lezers van het idee van G-force?

super idee van g-force, laat het publiek de keuze maken via een onafhandelijke enquete die web-log samenstelt
goed voor de naamsbekendheid van web-log en voor alle horecaondernemers in helmond.
:)

@Rob,
Ok, ik offer me wel op. It is a rotten job, but somebody got to do it.

@kookprins:
Maar hoe maak je op die wijze een onderscheid tussen bijvoorbeeld een afhaalcentrum, een Grieks restaurant en een snackbar?
@G-force:
Fijn dat je je op wil offeren. Kun je wellicht wat meer vertellen hoe je dat ziet?

@Rob
Je maakt een lijstje van bijv. 10 apecten die je belangrijk vindt: kwaliteit eten/drinken, originaliteit, prijs/kwaliteit verhouding, locatie, bediening, inrichting, etc.Eventueel met een weging, dus dat een aspect zwaarder weegt dan een ander. Ik ben bereid om samen met het Web-log team zitting te nemen in het "eet-team".

ik heb afgelopen vrijdag bij het pakhuis gegeten, een 3 gangen menu voor 19,50. het was super.

Nou Sweety, je bent de eerste. Ben er toch weer eens naar toe geweest. Het eten gaat wel, zijn zeker ook lekkere dingen bij, maar de bediening blijft matig.
De inrichting is prima.

Geen culinair hoogstandje maar bij kermis hoort paling.
En naar mijn mening kun je die het beste bij Toko Marad gaan halen. Jammie :D

Grill-master!! Ik heb geen reden is gewoon zo!

De reden om Grill-Master te noemen is natuurlijk de gegrilde kip (of halve haan zoals je wilt) ;)

@ G-force :: 11 juli 2005 20:29
Is het Pakhuis tegenwoordig een inrichting ;)

Dat Pakhuis (of Die inrichting, net wat je wilt) heeft voor de zekerheid wel zijn menukaart veranderd. Niet zo heel dom van ze.
Trouwens een paar dagen geleden een heerlijke pizza van Domino's gegeten (met zo'n bon, dan is het tenminste een beetje te betalen).

In aanvulling van onze reactie van 04 juli 2005 om 13:20 uur waarin we vroegen
"En wat vinden anderen reageerders/lezers van het idee van G-force?".
We zijn van mening dat het aantal reageerders op deze vraag te laag is. De weblog van Helmond is van mening dat ALS we iets dergelijks zouden gaan organiseren, dat serieus zou dienen te gebeuren met als gevolg dat het dus behoorlijk wat werk zou kosten. Die hoeveelheid werk (en dus tijd) vinden wij niet zinvol als daar slechts een klein aantal van onze bezoekers iets in zien.
Wellicht dat naar aanleiding van deze reactie toch nog mensen laten merken dat ze het ook een leuk of geweldig idee vinden.
Anders gaat dit idee helaas naar de afdeling 'Leuk Idee Maar Onuitgevoerd'.

Wat mij een beetje tegenhoudt is het feit dat ik een pitser ben! Haha. Dat geeft geen reeel beeld wat heteten betreft. Simpel is goed bij mij, dan ben ik nogal gauw tevreden. Wat ook meespeelt is natuurlijk de financien, ik kan echt niet elke week/ 2weken uit eten!!!!
Het idee is wel hartstikke leuk

@Sjaan:
MOCHT het geven van een ster toch doorgaan zoals De weblog van Helmond dat nu in haar hoofd heeft, dan zul je er geen spijt van hebben dat jij als eerste reageerde op onze oproep van 19 juli.

@ Sjaan,

Natuurlijk doe je voortaan wel mee aan de fotovragen (WWWWW-spel) ;)

Wie je ook bent of wat je ook doet, de mooiste momenten beleven we vaak "aan tafel"! Het is de combinatie van vele zintuigen en smaakpapillen die de gebruiker van allerlei culinaire zaken mee op vogelvlucht neemt. Eten is emotie... Of het nu een oer-Hollandse frikadelletje is, of culinaire hoogstandjes van b.v. meesterkoks als Rudolf van Veen of Cas Spijkers, de kwaliteit moet voor een ieder goed zijn! Als liefhebber en vakgenoot van bovengenoemde ben ik als inwoner van Helmond blij met het initiatief van de weblog van Helmond. Of deze stad kan wedijveren met b.v. het Franse kookparadijs Lyon valt te betwijfelen. Een ding staat vast: Helmond verdient een ster, echter welke en voor wie is de vraag! Chapeau!!

Afgelopen zaterdag bij het "Oude Huys" gegeten. Best een gezellige, intieme sfeer. De vondst van het zelf samenstellen van de salade is een hele goeie. Omdat 'ie pas geopend is, is het te vroeg voor een *. Wel een zaak om in de gaten te houden.

Moet zeggen Bob, een hele andere maar wel leuke benadering van "kanen int Helmondse"! Tis voor iedereen anders. Eigenlijk moet je overal gegeten hebben om een oordeel te kunnen geven. ikzelf heb goede ervaringen bij "t Pakhuis, Sicilia en La Mariposa. Heb jij als ervaringsdeskundige nog leuke tips en/ of suggesties? Met rommelende maag wacht ik op jouw antwoord ;)
;) ;)

Geweldig dat er een ëetsite"van Helmond is !! Ik vind zelf La Perla erg goed !! Maar ik vraag gelijk even aandacht voor mensen in rolstoelen ,want helaas is er weinig aan gedacht bij de restaurants ....zeker niet met al die toiletten boven !!!Heel jammer en daardoor zijn de mogelijkheden voor o.a. mijzelf behoorlijk beperkt ! :(

Beetje laat mischien met reageren, maar ik vind restaurant "De Steenoven" erg goed, en La Perla zekers wel!! Voor lunch Frederiks in de Elzas in the City.. en shoarma die ene in de pronto.. :)

@Joyce:
Je bent helemaal niet laat met reageren hoor. Dit onderwerp/log staat er over een paar jaar namelijk nog steeds, zodat er zelfs dan nog gewoon gereageerd kan worden.
Tenzij er dan in Helmond geen droge horeca meer is natuurlijk...

Gisteren geopend (na volgens mij dag en nacht doorgewerkt te hebben) Wokplaza. Ben benieuwd hoe 'ie het gaat doen. Dit natuurlijk ten opzichte van de koperen hoorn in De Mortel. Zal eens kijken of ik er binnenkort eens heen kan gaan.

Zondag bij Wokplaza geweest, maar te druk om een goed oordeel er over te hebben. Best wel een uitgebreid assortiment, helaas is ijs niet inbegrepen.

@Ad, is de bowlingbaan intact gebleven?
Kun je daar een themafeest, eten en bowlen geven?

@angelique,
Nee, als je niet zou weten dat er een bowlingbaan is geweest zou je het niet weten.(Misschien een mooie vraag voor over een aantal jaren :) )
Het "sportcafe" is ook weg, ik neem aan dat "de Braak" nu geen drinkgelegenheid meer heeft, om voor en/of na het sporten even wat te drinken :( Misschien kunnen ze hiervoor de tijdelijke kantine van Klein Arsenal voor gaan gebruiken.
Dus themafeesten zullen er niet gegeven worden.

De hele maand augustus geldt er overigens nog een openingsaanbieding €14,95 i.p.v. €18,50
De prijs voor een normale consumptie ligt rond €1,80

@Ad bedankt voor de info, jammer dat de bowlingbaan weg is. Daar werden toch af en toe kinderfeestjes en zo gegeven.

Bowling banen zijn aan het uitsterven en volgens mij in Helmond zelfs al uitgestorven. Kegelbanen zijn er nog wel, hoewel die ook steeds moeilijker te vinden zijn.

Ik weet niet hoe laat wokplaza precies open is, maar voor €1,00 per levensjaar (tot 10 jaar) en €1,80 per consumptie kunnen kinderen wel "goedkoop" eten. ;)

Tju, ijs is het allerbelangrijkste bij het uiteten. Dat kun je toch niet weglaten? Geen goede zet van wokplaza, dat is meteen een reden voor mij om niet te gaan... :?

Of natuurlijk wel gaan en laten weten hoe je er over denkt. Aangezien ze nu nog in de introductietijd zitten kunnen ze misschien nog wel wat opbouwende kritieken gebruiken (hoewel ze in Veenendaal ook een restaurant bezitten). Je kunt ijs dus wel apart bestellen. Voor (in geloof) een €4,00 maken ze iets voor je klaar.
Ik heb dat overigens niet gedaan.

Helaas gaat het idee van G-force (03 juli 2005 23:02) om een ster uit te delen naar de afdeling 'Leuk Idee Maar Onuitgevoerd'. We vinden het aantal reageerders op onze oproep te laag.
Je ervaringen bij Helmondse eetgelegenheden blijven hieronder natuurlijk nog steeds welkom. Ook als anderen er al iets over schreven.

bij wokplaza geweest, lekker geeten, maar je eet bij zo'n concept altijd veel te veel!
veel rooklucht blijft er hangen, misschien moeten ze het wat beter af gaan zuigen.

2 Door de weblog hierheen verplaatste reacties:

Ikke :: 23 augustus 2005 10:15


Ik wil een koude douche geven aan een serveerster die bij De Bank werkt, wat een chagerijn zeg, niet normaal. Daar ga je echt niet voor je lol zitten

miepje :: 23 augustus 2005 10:38


Die koude douche mag je geven, maar er werken ook leuke mensen bij De Bank, dat wordt af en toe vergeten.

ik vind la mariposa nog altijd een van lekkerste restaurants van helmond, verder vind ik helmond erg matig!! vooral het pakhuis en de bank...

@--
Waarom durf je jezelf geen naam te geven?

@ Weblog van Helmond
Waarom zijn die 2 reactie's hierheen verplaatst? Ze gaan toch over de koude douche dat is toch een ander log?

@Ad:
Dat klopt, maar bij het log 'Een warme of koude douche' staat "Omdat de Helmondse horeca eigen plekjes heeft, beschouwen we reacties over hen hieronder als off topic."
Dit omdat er anders vele reacties van hier, daar herhaald konden gaan worden en dus de horeaca verdeeld raakte.

@De weblog van Helmond :: 24 augustus 2005
Wil je nu zeggen dat de horeca in Helmond nu niet verdeeld is? 8)

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Absoluut niet ;), maar hier proberen we ze zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

De horeca in Helmond?
Zitten gaan, heel veel bier zuipen, betalen en oprotten.
De horeca in Helmond?
Zoals de rest van Nederland: matig tot slecht. Te duur, conservatieve menukaarten, slechte bediening, slechte wijnen.

@Ome Kobus:
Geen enkel afhaalcentrum, broodjeszaak, cafetaria, eetcafé, lunchroom, pizzeria, restaurant, shoarmazaak of tapasbar in Helmond kan je bekoren?

Wij zijn gister bij het Oude Huys gaan eten.
Erg verrassend lekker en niet duur....echter dat gedoe met die salade is erg leuk maar wel vaak omschreven...
Ik dacht in de 1e instantie dat je dat kon kiezen als voorgerecht of als hoofdgerecht dus dat je een maaltijdsalade nam ipv iets anders van de kaart.....en als je evt. dat niet wilde dat je dan ook kon kiezen voor een kleine salade kreeg bij je hoofdgerecht. Maar dat bleek dus later de salade te zijn van € 8.95 bij je hoofdgerecht...en dus waren we € 17,90 extra kwijt voor 2 salades bij ons hoofdgerecht....te veel en te duur...anders hadden we voor € 66 euro lekker gegeten nu vond ik het jammer dat ik het verkeerd begrepen had....maar ik ga zeker nog een keer terug.

Bediening is vriendelijk en ook het eten wordt heel speciaal opgediend....

Dagmar en Jeurgen

@dagmar en Jeurgen
Wat is er zo speciaal aan het opdienen van het eten. Ben er namelijk ook geweest, maar kon niet echt iets bijzonders ontdekken. :?

Als je door de stad loopt en je wilt graag wat gaan eten, kun je ook naar Resto Ricus gaan. Ik was er laatst en het is daar erg gezellig. Het eten is lekker, goede bediening en een gezellige sfeer.
Daar ga ik zeker nog een keer heen. :D :D

Vorige week zijn we wezen eten bij West-Ende.
Met het heerlijke weer leek het ons wel wat om te gaan eten op het prachtige terras wat ze tegenwoordig hebben. Door een onverwachte regenbui een uurtje ervoor moesten we binnen zitten! Wat overigens helemaal niet erg was. Het ziet er erg leuk uit. Het eten was echt geweldig. We hadden als vooraf een carpaccio en een tomatensoep (waren dus met z'n tweetjes) en als hoofdgerecht een pannetje op tafel en een mix grill. Voor een toetje was geen ruimte meer. Zoveel kregen we! Gemiddeld waren we zo'n 30 euro pp. kwijt. (incl. drank)
Conclussie: Goede prijs/kwaliteit verhouding, vriendelijk personeel, met mooi weer een prachtig terras met mooi uitzicht. Voor mij verdient West-Ende echt een *...

Een paar weken nodigde een vriend me uit om weer eens lekker te gaan eten bij Charlee Brown. Nou dat was het weer. De spare-ribs (daar wel onbeperkt) waren goed, de bediening vriendelijk en het interieur nog steeds gezellig.
Of de prijs redelijk was, weet ik niet. :D

Hebben jullie er al iets van gemerkt dat die chagerijn van de bank er niet meer werkt????????? :D

@LH
Die vriend wacht op 'n return uitnodiging!

@dientje
dat is goed nieuws, ik ga er snel weer eens naar toe.

Op teletekstpagina 318 van de publieke omroep staan de komende dagen ervaringen die klanten in de horeca hebben met het personeel e.d.
Daar staan toch verhalen op ...

Ben wezen eten bij 't Cabaret op de Markt. Waar voorheen Puyck zat. Bij de Konmar had ik 'n bon gekregen voor een gratis hoofdgerecht. De bon kreeg je bij drie 1,5 liter flessen Coca Cola (light). Goede deal dacht ik zo. Goed eten, nette inrichting (niets bijzonders) en 'n aardige eigenaar (Rob).

De bank is toch op het hoekje waar de stad begint, of heb ik het mis. Daar ga ik dus nooit meer heen. Zulke onvriendelijke mensen. Ik zat buiten op het terras wat te drinken met iemand en moest nodig naar de wc. Ik naar binnen dus, zegt zo'n onvriendelijke snol tegen me dat ik niet naar de wc mag. Denk wat krijgen we nu weer. Best pissig zei ik dus dat ik buiten op het terras wat aan het drinken was en t belachelijk vond dat ik niet naar de wc mocht. Uiteindelijk toch maar gegaan. Ben daar nooit meer geweest.

Inderdaad niet zo'n nette reactie van het personeel bij De Bank. Ongetwijfeld zal dit ingegeven zijn door het ontbreken van een openbaar toilet in het centrum, maar toch.
Overigens heb ik hierboven ergens gelezen dat het toch wat beter gaat met het personeel bij De Bank. Het wordt schijnbaar wat aardiger.

Nou gelukkig maar, niet dat ik nog veel in Helmond ben sinds ik er niet meer woon, maar goed.

Het oude huys in helmond verdiend zeker een plaatsje in de top 5 van helmond.
want cullinair gezien heeft helmond niet zoveel te bieden.
Daarom is het oude huys zeker de moeite waard.
ze ijn ook sinds kort begonnen met een 3 gangen kennismakings menu voor 14,95 :D

Onlangs voor het eerst wezen eten bij 't Oude Huys:
Kwaliteit is prima en de inrichting is okay. Het eten is echter niet goedkoop. Het kennismakingsmenu is daarom een goed initiatief.

Hallo G-force,

Bedankt voor je leuke reactie!
Groeten,
Rob

Laatst weer eens bij Charlee Browns Place geweest. Ben er nu echt van overtuigd: voor mij het beste restaurant van de Helmondse binnenstad! Lekker eten, leuke inrichting, leuke prijs, goed personeel, veel keuzemogelijkheden (voor mij een verademing want ik lust meestal maar een paar gerechten op de kaart...)
Ik wilde er graag weer een keer naartoe om mijn geheugen te testen: was het echt zo leuk/lekker als ik onthouden had? Ja!!!! :D Ik ga nu zeker wat vaker naar Charlee!

Grrrrr, weer geen Michelinster in Helmond.
Gelukkig hebben we dit log. Zodoende kunnen onze bezoekers de ervaringen van mede- bezoekers lezen, hun keuze maken en er daarna desgewenst zelf 1 aan toevoegen.

@Angelique
Gisterenavond gezellig geweest in "'t Cabaret". Had je ook best nog even bij Peter W langs kunnen gaan. :P

Top 10 Helmondse restaurants?

1 De Warande
2 De Raymaert
3 Prins Heerlijk
4 't Oude Huys
5 La Perla
6 Schevelingen
7 't Parlement
8 Charly Brown's
9 West-End
10 De Bank

Volgens mij staan alleen nrs. 1+2+3+9 in de Guide Michelin.

@anonymous:
Een mooi ranglijstje waar ik me wel zo'n beetje in kan vinden. Hoewel ik altijd dacht dat Schevelingen in Aarle-Rixtel lag. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Nummer 5 mag voor mij wisselen met nummer 8. En bij de nummer 10 ben je denk ik een 0 vergeten. ;)

2e kerstdag bij westende gegeten zeer weinig keus t.o.v
de prijs dus GEEN aanrader!!!!!!!!!!!!!

Ik heb regelmatig bij De Bank gegeten, lekkere gerechten (vooral op de lunchkaart), een paar keer per jaar een nieuwe dinerkaart. Ik snap niet helemaal waarom een aantal mensen het daar niks vinden.
Ook bij De Kreek (Markt) kun je lekker eten. La Mariposa vind ik gezellig maar meestal wat aan de dure kant.

hebben jullie het al gehoort? proeverij de bank is falliet wat wil je daar denken ze dat ze met kinderen de kost kunnen verdienen !!!!!!!!

@h.p.
Kan me vergissen, maar volgens mij was het dit weekend toch gewoon open. :?

dan zullen het wel roddels zijn daar zijn ze in de horeca goed in .kost een pilsje met de carnaval 2 euro?????? een roddel of klopt dat

het hellemondse publiek zou eens wat meer respect moeten tonen voor alle bedienend personeel in de horeca iedereen doet zijn best altijd werken als andere vrij zijn vaak onderbezetting of onervaren personeel ook die willen graag het vak leren aan alle stappers toon respect en heb geduld !!!!!!!! :D :D

Respect moet dan wel van twee kanten komen. Sommig bedienend personeel ziet je niet eens staan. Ze flirten liever met de klanten of met elkaar. Natuurlijk is niet alle bedienend personeel zo. Er zijn er ook die wel goed hun best doen en de klanten als echte gasten zien.

Mag ik daar een schepje bovenop doen?
Wat denk je van de taxichauffeur die eerst de zatte en ontevreden klant veel te vroeg naar huis moet brengen, om vervolgens het bedienende personeel naar huis te brengen om daarna de eerste mensen naar het werk te brengen.Kom je dan thuis dan moet zonodig de buurman beginnen met het plaatsen van zijn nieuwe keuken. 8)

Proeverij De Bank is NIET failliet.

Nee klopt De Bank is niet failliet, het zit er nl nog steeds hoor. Al die Nederlandse keukens zijn niet toch niet te eten!!!! Check eens bij Wokplaza dan!!! Veeeeel veeeeel beter voor de gierige Nederlanders/Helmonders onder ons.. lekker onbeperkt je borden volscheppen voor 1 prijs!!! Ennuh ook nog eens top bediening waar de Nederlanders wat op van kunnen steken!!! Tsuh!!

je moet zeker nooit bij indonesisch restarant op de wal gaan eten .dat is zeer slecht ,nasi goreng is bij hun rijst gebakken in een tomaat zo vies en dan ook nog in een puddingbeker.

en bij wokplaza nu zekers wel gratis ijs erbij hoor .echt een toppie voor ons hellemonders

Als iedereen het zo goed weet hoe het allemaal moet in de horeca. Misschien is het dan raadzaam om hier te vermelden wat jullie graag willen zien ipv afgeven op al die bedrijven (nou ja niet allemaal, kzie ook positieve berichten). Ik ben van mening dat iedereen die in de horeca werkt zijn uiterste best doet om het voor de gasten zo gezellig mogelijk te maken, ondanks het feit dat het toch een zware taak is.
Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik vriendelijk wordt ontvangen, tijdig wordt gevraagd of alles naar wens is etc etc. Ben laatst in EHV wezen eten bij de Caroussel (of zoiets), en daar was dus sprake van geen "controle", wat leidde tot de teruggave van mijn vriendin haar eten.
Kregen een kopje koffie van het huis, waar ik niet mee in stemde omdat zij niet eens van haar maaltijd had kunnen genieten. Manager erbij en het grecht van de rekening laten halen. Kijk dan los je het goed op..........
Tis allemaal niet zo moeilijk, als men maar de juiste leiding heeft staan en die zijn personeel goed instueert, zodat er een duidelijk stabiele lijn binnen het bedrijf is.

Sorry ging niet over helmondse horeca , maar kwilde ff een voorbeeld aanhalen.

O, ja, de Bengel vond ik ook wel goed, echter de bediening was wat aan de zwakke kan, behalve de bedrijfleider dan, toffe gast......Ben ook benieuwd wat Bavaria Houde gaat doen.....Binnekort maar eens binnen wandelen.

Ja, de Bengel, daar vond ik de bediening ook niet zo bijzonder, het duurde erg lang voordat ze kwamen toen ik riep, een momentje mevrouw, duurde 25 minuten, en als het er nu nog een flink druk was, maar dat was niet zo.

Heb goede ervaringen bij De Bengel: de 'spicy' Spare Ribs zijn een echte aanrader !!!
Een paar deuren verder bij La Mariposa kun je ook lekker gezellig Tapas eten. Gezellig Italiaans kan dan weer een paar deuren verder bij La Perla, hier vind ik de bediening tegenwoordig iets minder vriendelijk... Zoals al eerder genoemd moeten 't Pakhuis en De Bank inderdaad iets aan hun bediening doen, of je moet echt tijd genoeg hebben.
Eet smakelijk ;)

eindelijk de zon!!!!!!en zit ik op het terras bij proeverij de bank ( de helft was maar open) en ja hoor!!! geen bediening we hebben te weinig personeel kreeg ik te horen hou de weersverwachtigingen in de gaten fam. van der brugge!!!!!! 8) 8) 8)

nou ik zat met koninginnedag bij plaza op het terras ... het personeel zat gewoon op een bak rond te kijken ... na 15 minuten zijn we maar opgestaan en zijn thuis wat gaan drinken .... wat een slecht personeel tegenwoordig zeg .... en als het nou druk was ... maar er zat bijna niemand op het terras ... denk dat de eigenaar al binnen is en ons als klanten niet meer nodig heeft .... en anders moet ie zijn personeel eens wat minder betalen en harder laten lopen .... :)

@een nieuwe:
Waarschijnlijk zal dat personeelstekort bij 'Weinig proeven bij de bank' snel opgelost zijn. Zulke berichten gaan snel rond en hebben tot gevolg dat er minder klanten komen waardoor ze dus automatisch wel voldoende personeel hebben. De eigenaar denkt dan "zie je wel, voldoende personeel, waar klaagt iedereen toch over?"

Complimenten voor deze web-log, vind het altijd leuk om te lezen en baseer er vaak mijn keuzes op.

Ga zelf niet zo vaak uit eten, 2 a 3 keer per jaar. Maar als ik ga moet het wel iets aparts zijn, de prijs is dan minder belangrijk.

Laatst bij Prins Heerlijk geweest, is inderdaad prijzig maar wel erg goed en een leuke enthousiaste gastheer. Ik heb er overigens de lekkerste Dame Blanche ooit gegeten. Wellicht dat het kiezen van een verassingsmenu wat gunstiger in prijs is.

Vorige week gegeten (lunch) bij de Bank. Ik moet zeggen, het brood wat ze erbij serveren is heerlijk. Ik had gekozen voor de vissalade, viel wat tegen. Veel sla, weinig vis en geen lekkere dressing erover. Niet slecht, maar gewoon middelmatig.

Ga regelmatig een chineesje halen, ga al jaren naar indrapoera, iemand een andere suggestie.

Oh, ja. Pas geleden een frietje gegeten bij die friture langs de Lidl. Brrrr, goor. Echt een gore tent en de friet is niet te vreten, de snack was zwart. Kreeg een tip van iemand om ens frites te eten waar vroeger Sjaak Ceelen zat. Waar ligt overigens het stationekke, in deurne?? Viel me laatst op dat het er zo druk was toen ik er langs liep.

Dan nog een vraagje, ben een liefhebber van spare-ribs (niet te pittig en liefst onbeperkt). Welke gelegenheid is hiervoor aan te raden.

@Meultje
Het Stationneke wat jij vermoedelijk bedoeld, is op de hoek Noord-Koninginnewal / Kluisstraat. Het schijnt dat je er, voor een redelijke prijs, goed kunt eten.

@meultje:
Bedankt voor je compliment.
De onbeperkte spareribs-variant bij Charlee Browns Place op de Noord Koninginnewal beviel mij altijd goed. Zelf zeggen ze zelfs dat ze de lekkerste spareribs van Brabant hebben. Ga proeven zou ik zeggen en laat hier even weten of het klopt.

@De weblog van Helmond
Een andere bekende naam verdwijnt ook. 't Oude Brouwhuis aan de Marktstraat heeft een nieuwe uitbater. Ze gaan verder onder de naam Cafe D'n Tram, en richten zich op de doelgroep vanaf 35 jaar.

er is maar een goede frietzaal in helmond en daar staan chineese in. Je krijgt heel veel friet voor weinig.snacks zijn niet duur.ik wil niet zeggen waar het is ,mensen die er komen weten meteen wie ik bedoel,verschil met la venecia op steenweg daar krijg je een friet en fricandel voor de zelfde prijs heb je eten voor de hele familie daar.al ik zeg waar het is moet ik nog langer op mijn eten wachten, en daar heb ik een hekel aan,toevallig.

@Hannie
Ik kom zelden in een frietzaak, en weet dus ook niet welke zaak je bedoelt.
Misschien kun je de naam van de zaak noemen, zodat anderen er ook profijt van kunnen hebben.

ik zal wel even helpen, ik weet voor 100% zeker om welke zaak het gaat, ik ben alleen de naam vergeten, hij zit bij de pronto, tegenover shoarmatent lodos in het straatje, klein zaakje, voor 3,-eurie's onderhand een tas vol friet!!

p.s. sorry hannie voor het verraden

waar ik benieuwd naar ben: Bij het Bavaria House is een nieuwe brasserie: Ambers, kun je daar goed eten?

Oke dan, maar niet verder door vertellen.
De frietzaak heet JO-RI en is enige jaren geleden inderdaad overgenomen door een "chinees" (in de oude situatie kreeg je er trouwens al heel veel friet voor weinig). Het is inderdaad te merken op sommige dagen (vooral zondags) is het er heel erg druk! Uit heel Helmond komen ze daar inderdaad friet e.d. halen.
Trouwens kleeft er nog een nadeel aan. Je moet goed je bestelling in de gaten houden, er ontbreekt wel eens wat.

JO-RI, in de pronto tegenover LODOS, dat is die zaak waar vroeger Sjaak Ceelen in zat. Daar heb ik inderdaad van gehoord. Overigens kwam Sjaak een paar jaar geleden als uitbater van de frituur in Station Eindhoven tegen. Hij kende me nog van vroeger. Als jongetje van een jaar of 10 was ik er trouwe gast.

ga eens bij de kreek eten op de markt.
ze noemen het een eeterij, het is er altijd druk.
word het een 8 of een 0
proberen maar

Ik raad iedereen aan om eens te gaan eten bij 't Parlement. Sinds er een nieuwe uitbater in zit, is het er naar mijn mening stukken op vooruit gegaan. Goede en vriendelijke bediening, erg goed eten en een redelijke prijs.
Het proberen meer dan waard!

nou ik ben ook naar het parlement geweest,volgens mij heeft de nieuwe eigenaar nog nooit horeca ervaring opgedaan.als je vraag naar alcoholvrije drankjes heeft ie niet,denkt dat cafe alleen uitzuipen bestaat,gezellige verlichting voor wat sfeer te brengen,zeer belangrijk,denk niet dat ie van gezelligheid houdt want de verlichting is zo scherp, dat het pijn aan je ogen doet. sorry dit moest ik even kwijt,ik heb zelf in de horeca gezeten en weet hoe het wel moet.

wat ik gehoord heb vind ik heel erg. eethuis bombeeck, tegenwoordig restaurant suiydkade, st. annaplein gaat dicht om gezondheidsreden van de eigenaar. een begrip in helmond vooral op het industrieterein en in de buurt was het een heel goed restaurant en friture. fam. bombeeck heel veel sterkte .

@een nieuwe
Dat is jammer inderdaad, een paar keer lekker en gezellig gegeten daar.

@Eric
Ambers (Bavaria House)is erg goed. Lekker eten, niet duur en mooie inrichting. Hun chocolade fondue is top!

Het is maar goed dat Willie de Greef 't Parlement niet meer heeft... Zorgen voor z'n personeel kannie in ieder geval niet. Heb er een maand of 2 voor gewerkt en eens zo lang op mn geld moeten wachten...

@Joycejuh
Of zou hij die tent hebben moeten verkopen om mensen zoals jij te kunnen betalen?

Zeer slechte ervaring bij West-End, na het proeven van de specialiteit van de Chef..te lang doorgebakken en taai, gevraagd of de kok zelf even wilde proeven, helaas kon hij het alleen op deze manier bereiden en was er volgens hem niets mis mee..we hebben ons flesje wijn laten staan, moesten alles afrekenen en zijn maar vertrokken, hier dus nooit meer terug en komt absoluut niet in aanmerking voor een michelin ster!!

Ik kan met stellige zekerheid zeggen dat er in Helmond geen enkel restaurant is dat in de nabije toekomst eventueel kans zou maken op het verwerven van een Michelin ster.

Voor de betere "droge" horeca, in de direkte buurt, moet je naar Eindhoven

Zaterdagavond heb ik gegeten bij Brasserie Ambers op de Steenweg.
Een prachtige inrichting, lekker eten, mooi opgemaakte borden en niet duur (een 3-gangen keuzemenu aan voor € 19,95). Maar als ze volle bak hebben (zaterdag en zondag?), kun je er beter niet heengaan want dat kunnen ze (nog) niet aan. Het opdienen duurde en duurde en om een drankje te bestellen moest je bijna op de tafel gaan staan om de aandacht van het verder aardige personeel te krijgen.
De verassing bij het kinderijsje was klasse. Geen lullig touwtrekdingetje, maar grote speelgoedauto's, waterpistolen etc. De gezichten van de gelukkigen: priceless!

Brasserie Ambers (bavaria house) aan de Steenweg in Helmond is DE keuze voor een gezellig en lekker etentje. Ik ben er nu 2 keer geweest, eenmaal in groepsverband en eenmaal met mijn partner. Beide keren was het geheel gewoon goed!

De sfeer is modern maar toch heel gezellig. In het plafond is in rechthoekige vorm een lamp verwerkt die van kleur wisselt. De ruimte tussen de stoelen en tafels is prima en de service is netjes.

Voor €20,- heb je een 3 gangen keuze menu die maandelijks wisselt. Per gang heb je keuze uit 4 a 5 onderdelen en per gang kun je ook kiezen voor vlees of vis. Je kunt het menu ook uitbreiden (4 gangen/5 gangen) voor een minimale meerprijs. Maar na 3 gangen zit je lekker vol dus of dat nodig is......................?

Als voorgerecht beide keren de Carpaccio gehad, die heerlijk was. Het vlees is van prima kwaliteit: 1e keer ossehaaspuntjes met chinese groenten 2e keer biefstuk met spinazieblaadjes, de bijgerechten zijn ook goed en lekker (salade, friet, gegratineerde aardappels en mayo) en het nagerecht mag er ook wezen: 1e keer chocoladefondue 2e keer appelloempia met bessensaus en kaneelijs. Echt een aanrader!
..............een aanwinst voor Helmond!

Ga regelmatgig eten bij Hotel st-Lambert.
Echt aan te raden, perfecte keuken en betaalbaar.

Laat ik allereerst kenbaar maken dat ik nog nooit van mijn leven in Helmond was geweest! Ik kom zelf uit Den Haag (het bruisende Den Haag). Sinds ongeveer 2 weken heb ik een nieuwe vriend, en jawel jullie raden het al... hij komt uit Helmond. Dus ben ik afgelopen weekend voor het eerst in jullie mooie gezellige Helmond geweest! M'n vriend haalde mij op van de trein, en al wandelend naar zijn huis heeft hij mij alvast wat mooie plekjes laten zien.
Voor het avondeten had hij gereserveerd in de tapas bar La Mariposa. We waren er om ongeveer 21.00 uur! 1e indruk van mij was zeer gezellig en warm aangekleed! We hebben vervolgens verschillende hapjes besteld. Ik moet zeggen dat ze heerlijk smaakten... alleen toch met een kanttekening erbij... dat ik de prijzen wat aan de hoge kant vond, voor hetgeen wat je er voor kreeg! Ik vond daarbij ook dat de tapas wat in de schaaltjes zat wat warmer hadden mogen zijn. Maar de bediening vond ik zeeeeeeer vriendelijk. En dat compenseert een heleboel hoor haha. En het toetje was subliem!! Kortom: voor herhaling vatbaar! Ik zal nog veel mijn gezichtje in Helmond laten zien! Dit natuurlijk i.v.m. mijn huidige vriend!

Da's toevallig. Ik ben afgelopen zaterdag nog een Monique uit Den Haag tegen gekomen.

Vorige week dachten we even snel te lunchen bij de Bank. Dachten. Niet dus.
Wat een bediening daar. :-((( De helft van het bestek werd vergeten, zwaaien naar de bediening kon veelvuldig maar werd niet gezien, na een uur kwam de helft van de bestelling, de andere helft hadden ze zelf bedacht. Zanniken daarover hebben we maar niet gedaan, want we wilden 's avonds op tijd thuis zijn.
Hoe het smaakte ben ik vergeten...

Het nieuwe Lounge Café Velvet gelegen aan de Steenweg.
Hier kun je Portugees eten. Héél matig, te weinig, slechte menukaart (merendeels niet eens verkrijgbaar) en een zeer ongeinteresseerde eigenaar (Walter) die niet eens Horeca ervaring heeft. Wisselend van humeur en traag in de bediening. Kan beter zijn Paardjes blijven dresseren. Hij hoort beslist niet in de Velvet thuis.

Wij zijn groot fan van Ambers en Mariposa. Wisselen die twee tenten een beetje af, verder zien we weinig hier in Helmond. Binnenkort ook een keertje naar de Warande, maar dat roepen we ook al een jaar. La Perla heeft lekker eten maar er zitten vind ik niks, je staat binnen 30 minuten weer buiten. Bestel er wel vaak, overigens niet goedkoop naar mijn mening.
Beste frietzaak zit in Mierlohout: Zaal Adelaars kan moeilijk overtroffen worden. De friettent onder mijn appartement, Erik en Karin op de Markt, vind ik van slechte kwaliteit. Als ik niet naar Mierlohout ga dan haal ik het wel eens bij de Wal.
Chinees haalde ik in mijn studententijd altijd bij SoonLee in de Heistraat, goed en goedkoop.
Lunchen kan lekker bij de Bank, deel van personeel is inderdaad klote maar ander deel ken ik persoonlijk en dat zijn aardige mensen. Dus ik kom er vrij regelmatig. Verder moet ik zeggen dat de snelheid waarop je je biertje krijgt vrijwel overal slecht is aan het Havenplein. Ervaren horecamensen als Willie de Greeff zouden zich moeten schamen.
Zo, schitterende recensie al zeg ik zelf. Over negen minuten wordt ik in Ambers verwacht :)

Jullie kunnen nog wat verdienen als je een klant binnen ziet staan in de shoarma zaak in de AZALEALAAN IN HELMOND , zit recht tegen over het t.o.v gebouw , hij zit er al een paar jaar maar er is echt nooit niks te doen , hoe vaak je er ook langs komt , nou ja ik woon er schuin tegen over dus ik zou het wel weten , en als je me vraagt heb je er al eens gegeten , nee ik hou het wel bij LODOS of RODOSEN DE PYRAMIDE is ook heeeeeel goed , zaakjes waar altijd wel iemand binnen is of waar het lekker druk is , laat mij maar lekker ff wachten , maar het zou echt wel niet voor niets zijn , gegroet allemaal

Heb een jaar lang in Helmond gewerkt(woon in AmsterdaM) Geslapen in hotel Lambert. Eten perfect! Sfeer perfect! Wees trots op dit hotel!

Sjeng.. ik woon dus om de hoek van de Azalealaan, en ik heb weleens bij die shoarmazaak gegeten.. er is niks mis mee hoor! Je merkt alleen wel aan de bediening dat ze niet gewend zijn klanten te hebben. hihi!
Er heeft ook een tijdje een Antiliaans eettentje naast gezeten, die hadden in het begin heeeel lekker eten, maar later werd het slechter en slechter, en je moest altijd al minimaal een uur of langer op je eten wachten! Dat eettentje is dan ook al snel weg gegaan.
Verder vind ik Lodos geen verkeerde zaak.. alleen er gaat weleens wat mis in de bestelling.. maar ze zijn niet te beroed om hun fouten recht te zetten.
Wat ik een goede frietzaak vind is Jori (ook hier in de buurt) die geven veel en lekkere patat voor een kleine prijs. Het is er dan ook altijd stampesdruk! En zelfs als het zo verschrikkelijk druk is hoef je geen uur te wachten! Die zaak zou ik dan ook zeker een dikke pluim willen geven!

ik vind eethuis marmaris de beste in helmond, klantvriendelijk en een goede omgang met klanten.. en altijd vers vlees en groenten.. een van de beste spare-ribs van helmond...

Onlangs in Helmond gegeten in restaurant de Raymaert (hopelijk schrijf ik dit goed?). Het ziet er allemaal erg verzorgd uit; je moet wel van grijs houden! Waar hip klassiek ontmoet. Eten is OK, maar met name de wijnen vond ik goed, dat verwacht je niet in Helmond. Erg goede zaak, top!

Westende zeer slecht na wiseling van de kok.
Als dit zo is????
Wij gaan daar niet meer naar toe,als je reactie geeft op het geen wat je slecht bevallen is , geen smaak of alle gerechten op je bord waren niet op, dus niet lekker.
Jammer maar we hebben een nieuwe kok en zijn toch weer bezig met een nieuwe menukaart.Ja wat heb ik daar aan, niets dus!!!! En nu is het nog niets aan de menu's te zien!!

@ Anne-Fleur

Hoezo verwacht je dit niet in Helmond? Heb jij nog steeds het idee in je hoofd dat Helmond alleen maar Shoarmatenten heeft?

leuk al dat commentaar op die 'aardige' mevrouw bij De Bank. En ik maar denken, dat ik de enige was met zulk soort ervaringen!!! Ze hebben wel heerlijke tosti's met van dat echte bruine brood.....en dan neem je een 'sjaggie' serveerster maar op de koop toe!

weet je wat een goed tent in helmond is eethuis eric en karin je kunt daar een gewoon frietje eten voor weinig geld en je kunt daat ook een biefstukje eten voor weinig geld ik heb er laatst gegeten met me vriend en weet je wat ik moest afrekenen 12.30 voor eten en drinken en de bediening daar is niet slecht je word netjes geholpen en het geeft je een egt huiskamer gevoel als je daar binnen komt

Pizza of pasta bestellen bij jou in de buurt bij de beste pizzeria's. Snel, gemakkelijk en online.

Al een paar keer wezen eten bij 'Le Baron'. Bevalt me goed. Eten smaakt goed, heel gezellige inrichting, betaalbaar. Personeel jong; meestal goed.
Nadeel: weinig groente, salade apart bijbestellen.
PS
Deze maand (maart 2008) aanbieding 'tweede menu gratis'.

Tweede menu gratis, een laatste noodgreep om mensen te trekken? Net als haar voorganger(s) heeft Le Baron moeite met het binnenhalen van mensen - benieuwd hoe lang deze zaak het volhoudt.

Le Baron was voor mij i.i.g geen smaaksensatie. De vissalade was bewierookt met een surplus aan mayonaise. Daarna een smakeloze graatloze vis met inferieur sausje gegeten. Het ontbreken van een hoeveelheid groente heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Slechts vier kurkdroge mishandelde sperzieboontjes.

Het personeel was haastig en gestresst.
De drankbestelling verliep teleurstellend: verkeerd geserveerde bestelling + lange wachttijd.
Het ijs werd geserveerd in een soepkom.
Mijn bezoek was welliswaar kort na de opening. Mogelijk is het nu verbeterd!?

@Tira Gosto, nee hoor dat is nog steeds hetzelfde, wij zijn er laatst een keer geweest. Dat was 1 keer en nooit meer. Smakeloze hap en een hoop gekat achter de bar van een lange slanke dame, een ladderzat elftal dat het herentoilet had ondergekotst enz, enz.

wanneer gaan we eens de terrassen van helmond een michelin ster geven op bediening, prijs, service en kwaliteit het seizoen begint weer.

Ervaringen Helmond

De bank:
Heel goed eten, lekker apart lunchen, en een ideale saladekaart (bepaal zelf je ingredienten). Personeel meeste doordeweeks goed te doen, maar zit altijd binnen.

Het Pakhuis:
Tot nu toe 3 keer een kans gegeven, maar het is echt waardeloos. Bediening is echt chagerijnig, en hebben weinig kennis. Lunchgerechten zien er redelijk uit, alhoewel ik de vorige keer toch echt een ei had met een zwart randje. Niet voor herhaling vatbaar dus.

La Perla:
Leuk restaurantje, voor een normale prijs. Lekkere spagetti carbonara.

Sicilia:
Echt een goede italiaanse restaurant, voldoende eten voor je geld.

Le Baron:
Ook meegedaan aan de tweede menu gratis aanbieding. Maar het was ook te merken. Ik was van mening dat onze soepen te lauw waren. Maar zei er niks van. Even later hoorden wij bij de andere tafel dat het ook bij hun was. Vis was droog, en ze waren inderdaad erg zuinig met de groetes. In verhouding met het eten is de drank duur. En waarom meer betalen voor Cola Light dan gewone cola ??? Dat doen we ook niet meer over.

@Ilona,
Zou het prijsverschil te maken kunnen hebben met flesjes voor cola light en automatencola?

Ach jaaa het is allemaal heerlijk subjectief natuurlijk. Google een hotel of een restaurant en er zijn net zoveel positieve als negatieve reacties te lezen: eigenlijk heb je er dus niets aan, brengt het je alleen maar in de war :)

Mijn geweldige bijdrage van vandaag: de McDonalds in Helmond. Wat een kl*&^#$@te-tent. Geholpen wordt je daar gemiddeld 20 minuten later dan in andere McDonalds-restaurants - wat een bizar traag personeel.
Goed, mijn klaagbrief heeft me wel 2 gratis menu's opgeleverd. Maar die ga ik dus niet gebruiken in Helmond :)

Het Pakhuis;
Mooie locatie en dat is echt het enige positieve wat ik over deze gelegenheid te zeggen heb. De bediening is waardeloos, het eten is niet lekker, verder heb ik al enkele keren moeten "smeken" om bestek bij een salade. Daar kom ik dus nooit meer...

Le Baron;
Opzich is het eten niet verkeerd, maar voordat je het krijgt gaat er een behoorlijke lange tijd aan vooraf.

Charly Brown;
Gezellige tent, vriendelijke bediening, betaalbaar en lekker eten. Hier kom ik graag!

De Waard;
In verhouding wat je krijgt en betaald vind ik het een beetje magertjes. Verder is het eten niks aparts maar wel goed. Vriendelijke bediening!

De Bank;
Mooie ligging, soms aparte gerechten, vriendelijke bediening en lekker eten. Een andere locatie waar ik graag kom.

Wat ik mis in deze lijst is de Griek op de Noord-Koninginnewal: goede sfeer, goed eten en goede prijs-kwaliteit verhouding.

WAARSCHUWING........Le baron!!

Werkelijk waardeloze zaak!!! niet alleen het eten ook het personeel!
Wij waren er pas en het eten was gewoonweg SMERIG!!! toetje was er niet eens en de soep was koud, ook zetten ze de mayonaise gewoon IN DE aardappels met bakje en al.
Vrakenshaas???!! leek wel GUM groente de helft rauw en de andere helft gekookt, onbegrijpelijk dat er nog klanten zijn in die zaak.
De ober was echt een overdreven verwijfd persoontje, hoewel ik homo's altijd super vind!! deze was om te braken ook nog eens asociaal onbeschoft de klant in de zeik zetten!!
Voor ons niet weer LE BARON!!!!!!!!!!!!!!

Van de week gegeten bij dat nieuwe restaurant Ons Loes daar bij Boscotondo. Niet echt goedkoop, maar wel lekker gegeten en mooi opgemaakte borden. Alleen de serveerster was net nieuw denk ik. Maar Ons Loes is een mooie aanvulling in Helmond.

Ons Loes
Heerlijk gegeten op de openingsavond, zeer vriendelijke serveester (zusje van Loes). Mooi gedekte tafel, zalige huiswijn, goede sfeer. Een aanrader.

De Baron
Al meerdere keren slechte ervaringen, hier kom ik niet meer ze hebben hun kans(en) gehad.

Parlement
lekker eten, fijne en rustige omgeving. Vriendelijke bediening. Nog nooit tegengevallen en heb er zeker 10 keer gegeten. Toen mijn zoontje last had van keelpijn, kreeg hij een flinke dot honing bij zijn thee van de serveerster.

West-End
Een paar minder goede mensen in de bediening, een "dame" is ronduit klantonvriendelijk. Ik wilde thee, mits er muntthee of iets dergelijks was. Kreeg ik een kopje warm water en de mededeling dat er geen muntthee was. Nou, dan wil ik graag koffie mevrouw! Komt ze luttele seconden later met een munttheezakje en "gooit" dit zonder iets te zeggen voor me op tafel. Kom er alleen vanwege de goedkope combinatie filmkaartje-diner. Eten is redelijk.

TOFF
Heel aardige eigenaar, eten is minder. Brood onder gebakken ei was zeker ouder dan 1 dag. Ondanks verzoek om bruin brood, bleek er gewoon (oud) wit onder te liggen. Ook een paar keer gedineerd, viel tegen.

Lambert
Eten wel goed maar bediening, een vrouwpersoon, toont weinig respect voor de gast. Vragen over het eten worden met moeite (en ook nog fout) beantwoord zoals de vraag welke saus er bij het vlees geserveerd zou worden. Vlgs. mevrouw zat er nooit een saus bij dat vlees. Nou dan niet....bleek er toch een standaardsausje bij te komen. Te laat voor een aanpassing, dan zou het vlees koud zijn. En zo waren er een paar meer irritante voorvalletjes.

De Warande
Altijd goed, eten is erg lekker en de omgeving natuurlijk prachtig. Eigenaar weet dat een respectvolle benadering van klanten nieuwe klanten oplevert en mensen terug laat komen. Klasse!

De Pastoor
Hier zou eens een frisse wind door moeten waaien. Interieur is wat viezig (hele rijen opgeplakte kurken van wijnflessen, yak!) en er zit een joekel van een spelfout in de waarschuwingsboodschap boven het trapje. Verder is het eten niet hoogstaand en te duur voor wat je voorgeschoteld krijgt. Al jaren ongeveer hetzelfde op de kaart.

Dit weekend bij Ons Loes geweest, erg druk maar toch gezellig. Super lekker gegeten van een prachtig opgemaakt bord. Ook vriendelijke bediening.

Petra van Bussel

Afgelopen vrijdag met mijn man bij Ons Loes geweest, met het evenement korte baan races. We wilden gewoon rustig eten en hadden niet verwacht dat het zo goed zou zijn! We kregen een rustig plaatsje bovenin de zaak en werden professioneel geholpen door Loes zelf, sympathiek meisje (nog erg jong) We komen daar zeker terug!

Romana Tessels

vanavond gegeten met 3 vrienden bij ons loes. gezellige avond gehad,maar dit kwam meer door mijn tafelgenoten dan door het voorgeschotelde eten. men denkt hier een sterrezaak te zijn met prijzen van een sterrezaak maar met gemiddeld eten. Men wil wel maar kan niet. Loes zelf staat zeer op de voorgrond en flirt met met een van mijn tafelgenoten. Zeer onprofessioneel. Je zult nog veel moeten leren Loes,luister maar eens goed naar je pappa. gr. joris van loon.

joris van loon

Grillmaster! heerlijk eten, voor niet te veel geld. En ik hoef ook niet uren te wachten plus de bediening is okay!

Laatst wezen eten bij restaurant de Waard. Heerlijk gegeten en goede bediening. Beetje aan de prijs maar zeker een bezoekje waard!

Vorige week bij Ons Loes geweest super!De zaak is zeer mooi gerestyled en de verschillende niveau's zijn erg leuk.
De keuken kookt op hoog niveau met vernieuwende gerechten. Prijs kwaliteit top.
Ga hier zeker vaker terug, dit had Helmond nodig.

Nergens een bericht over "Berlaer"in de Kasteeltuin.
Dat is zeer de moeite waard. Heerlijk eten, vooral broodje Berlaer. Goede en fijne bediening en het uitzicht is voortreffelijk.

Sinds maart zit er een nieuwe eigenaar in de Baron. Dat is heel goed te merken. Het eten is uitstekend, en de bediening is prima.
Ik ben er al enkele keren geweest.
Sinds kort hebben ze ook steppengras
Een aanrader.

@Freek
Goede tip om te gaan eten bij Ons Loes. Pas geweest. Gezellige tent, lekker eten, leuke bar. Beetje duur, maar ach, dat moet ook een keer kunnen.

Ons Loes; veel te duur voor matige kwaliteit en erg kleine hoeveelheden

Warande Paviljoen; superlocatie en prijs/kwaliteitverhouding uitstekend

Toff; doordeweeks 3-gangen voor 15 euro. De carpaccio was lekkerder en een grotere hoeveelheid dan bij ons Loes (waar alleen t voorgerechtje 15 euro kost en hier heb je 3-gangen!)

Berlaer: prachtig locatie en lekkere lunch (nog nooit gedineerd hier). Ook de appeltaart is echt bijzonder lekker. Wel vreemd dat men juist op woensdagmiddag gesloten is als veel moeders met kids in de stad zijn en ff een bakkie willen doen.

Charlee Brown, niet bijzonder, wel leuk zitten in de binnentuin

Denk dat je alles naar verhouding moet zien.Ben zon beetje bij alles in Helmond gaan eten. prijs kwaliteit vind ik het beste bij Ons Loes, Parlement en de Raymaert.
Voor de prijs van een opel heb ik ook geen ferrari.............

Iemand onlangs gegeten in het nieuwe restaurant Mo Jo op het Havenplein ( voorheen De Baron)? Graag jullie ervaringen.

Mijn dochter en schoonzoon zijn dood ziek geweest in juli met korts en al na het eten van 2 pizza's besteld bij pizzeria LA SICILIA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: