Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.413 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

320reacties

Hoe vaak hoor je niet dat er in onze stad niks te beleven is?
Dat het Stratumseind veel leuker is?
Dat er doordeweeks niks te doen is, zelfs niet op ‘t Havenplein of de Steenweg?
Dat het te duur is geworden?
Toch zien we vele Helmondse kroegen regelmatig aardig gevuld!

Welnu, in deze log willen we jullie mening vragen over je vaste kroeg(en).
Zo krijgen we een aardige bloemlezing van wat er waar leuk en wellicht wat er waar minder is. Hier kun je het zonder censuur zeggen, wat in je eigen kroeg wellicht niet kan. En hier bereik je natuurlijk een groter publiek met je mening dan in je eigen café. 

Onderstaande gelegenheden bezoeken we OF zelf OF we horen er vaker wat van. ‘t Aambeeld, d’n Aanloop, Bascule, Basta, Dadas, Die 2, Dolino, Entre les Deux, Franske, Gouden Kegel, de Kapper, de Kei, Maxim, Muziekcafé, de Penning, Plaza, Café de Sport, ‘t Vensterke, de Vlinder, de Wekkerrr, Zeezicht.
Zijn er wel veel, zouden we een drankprobleem hebben?
Vandaar dat we de vaste gasten van voorgaande horecagelegenheden extra aansporen te reageren. Dan weten we er (met zijn allen) weer meer vanaf.
Zet er wel duidelijk de naam van je kroeg bij, dat maakt het wat duidelijker.

320 reacties:

Een erg goed idee deze forum. Helmond heeft idd heel wat meer in zijn mars wat het uitgaans leven betrefd. Er is een grote diversiteit aan cafe’s dus voor elk wat wils. Toch zijn er een hoop mensen die het liever ergens anders opzoeken. Als je kijkt wat er tegenwordig nog op een vrijdag in de stad rondloopt is het hooguit schandalig rustig. Dat terwijl er eigenlijk genoeg te doen is. Ook is het wel leuk om te weten wat men wil in helmond zoals ideeen voor activiteiten soorten muziek enz. Te duur kunnen we niet zijn want in eindhoven liggen de prijzen een heel stuk hoger. Verder is het in helmond veilig en gezellig uitgaan. Misschien een beetje ongelukkig gezegd na het basta incident, maar dat was een klein akkerfietje met helaas een groot gevolg. Wat gelukkig in het uitgaans gebeid nooit voorkomt. de laatste keer dat er zoiets dergelijks gebeurt is is 14 jaar geleden en we hopen dat dat zeker niet meer gebeurt. Wat mij er bij brengt te zeggen dat ik het forum basta met geweld ook een heel goed idee vind, moet wel zeggen dat de titel van het forum wel anders zou mogen. Het was immers niet de schuld van basta het was een georganiseerd feest wat bij basta gehouden werd. Verder hoop ik op veel reacties op dit forum.

Beantwoorden

@Ondernemer
Bedankt voor je complimenten en mening.
Wat er in je reactie nog ontbreekt, is een mening over 1 of meerdere kroegen.
Je naam en ook wel een beetje je reactie doen vermoeden dat je een Helmondse kroegbaas bent. Klopt dat?
Zonee, wellicht wil je dan alsnog een lijstje van plusjes en minnetjes aan ‘n café geven.
En bij een zoja, mag je die mening ook geven hoor, maar begrijpen we het ook als je dat achterwege laat.

De kop ‘Basta met geweld!’ op https://www.deweblogvanhelmond.nl/afgevoerd_van_de_voorpagina/basta-met-geweld/ kan op meerdere wijze gelezen worden, het woord ‘Basta’ betekent immers ook iets als stop, genoeg, hou op.

Beantwoorden

Ben idd een kroegbaas en ik denk dat het in elk cafe wel gezellig is immers heeft ieder cafe een doelgroep en er is zeker voor iedereen wel wat. En ja zo heb ik het nog niet gelezen idd wat basta betrefd, maar ik ben het zeker met je reactie eens

Beantwoorden

Hoewel de Gouden Kegel nu in een verbouwing is, toch mijn mening.

Hein en Toine weten hoe je een gezellig cafe moeten runnen. namelijk door aandacht aan hun klanten te besteden en te laten merken dat je echt welkom bent.
Mijn opsomming van plusjes bij dit typische stadscafé: al snel knus ook al is het niet druk, altijd wat goeds te knabbelen op de bar, de draank voor normale prijzen, de eurobar, een leestafel met veel lectuur en regelmatig is er iets georganiseerd.
Minpuntjes: soms wordt de muziek midden in een liedje afgebroken en de toiletten zijn niet altijd echt schoon en hebben vaak wat mankementjes.

Beantwoorden
soms een kegelaar

Mijn mening is dat zeezicht echt een leuk cafe is waar je gezellig uit kunt gaan. Je hebt er plaats genoeg en daardoor kun je er ook dansen wat de meesten er ook doen. Dat er een leeftijdgrens aan verbonden is, vind ik ook erg fijn, want anders komen er jongeren van onder de 21 jaar.

Beantwoorden

Minpunt aan deze weblog: ik was bezig met een verhaal toen iemand anders een reactie plaatste, waardoor pagina ‘refreshte’ en mijn verhaal pleite was!!! Zal nu even snel opnieuw typen.

Beantwoorden

Grootste minpunt: Geen echte discotheek.

Heb begrepen dat er al vaker plannen zijn geweest, maar dat e.e.a. niet gerealiseerd kon worden door bijv bestemmingsplannen en vergunningen.

Denk dat ik niet alleen sta in de mening dat we hier een discotheek missen. Je ziet nu dat veel jongere stappers bijv. naar Time Out, Axis of Apollo gaan en dat een grote groep Helmonders (leeftijd 20-30) ook wekelijks bijv te vinden is in discotheken als Matrixx, Danssalon, Peppermill, enz. enz. enz.

Qua kroegen is er hier niks mis. Voor mensen die niet per se naar een discotheek willen, maar liever een kroeg bezoeken, is hier een heel leuk aanbod.
Ik ga hier al zo’n 10 jaar op stap, dus weet ongeveer wel op welke doelgroep welk cafe zich richt en denk dat er voor elk wel wat wils is hier.

Tot slot is stappen nu in vergelijking met vroeger natuurlijk VEEL TE DUUR, maar dat is helaas niet iets Helmonds, maar iets algemeens. Zeker hier in Helmond hebben we nog niet te klagen als we kijken naar andere steden. Gewoon een algemeen iets dat je nu voor alles 2x zoveel betaald als 10 jaar geleden. (toen je een pilsje kreeg voor FL. 1.75)

Verder eigenlijk weinig op- of aanmerkingen op het uitgaansleven hier in Helmond. Qua veiligheid is het hier niet veel beter of slechter dan in andere steden. Zelfde geldt qua volk wat er in uitgaansgebied rondloopt… enige is dat we geen studentenstad zijn wat je natuurlijk direct merkt.

Dat was m’n bijdrage wel zo’n beetje.

PS. mijn bericht hierboven is onjuist… ben nu al 2x hele lap tekst kwijtgeraakt, maar kan de reden echt niet bedenken. Op een gegeven moment refresht de pagina en is alles weer pleite… nu snel posten voor ik het weer kwijt ben! 😀

Beantwoorden

@Stapper:
Bedankt voor je opmerking over ‘t refreshen. Bleek elke 10 minuten te gebeuren en dat is inderdaad lastig. Dat is nu veranderd (en getest), zodanig dat deze weblog niet meer refresht behalve dan door de gebruiker zelf natuurlijk.
Wat we nog wel een beetje missen in je uitgebreide reactie, is je mening over 1 of meerdere bij naam genoemde kroegen. Maar dat zal wel liggen aan het pleiten gaan
van je tekst door het refreshen. Wellicht wil je die mening alsnog met ons delen in dit ‘post-refresh-tijdperk’.

Mocht jij (of anderen) meer op- of aanmerkingen of tips voor ons hebben over deze weblog, horen we ze graag.

Beantwoorden

Ik vind ook niet dat er iets mis is qua uitgaansgelegenheden in helmond. Maar ik denk dat Helmond gewoon inderdaad iets mist zoals een echte discotheek. Tegenwoordig begint Plaza daar steeds meer op te lijken en ik kan zeggen dat dat wel te merken is. Het is de laatste tijd in Plaza veel drukker en veel gezelliger dan bijv. in Entre Les Deux.

Beantwoorden

Wat Remco zegt, is ook mijn mening. Plaza is als disco-cafe het enige wat in de buurt komt van een discotheek. Nadeel vind ik dat er heel veel jonge mensen op stap gaan en daarnaast min of meer een bepaald slag volk (“hockey-volk” zoals het in de volksmond wordt genoemd). Niks mis mee, maar je zoekt natuurlijk een kroeg op waar je het idee hebt dat er meer mensen zijn zoals jij.
Op dit moment val ik niet meer tot de categorie van de stappers tot 20 jaar en onder de zogenaamde categorie “hockey-volk” val ik ook niet, vandaar dat ik Plaza slechts sporadisch nog bezoek.

Zelf ging ik 10 jaar geleden ook naar Plaza en toen was het leuk, maar naarmate je ouder wordt, ga je natuurlijk ook naar kroegen waar meer mensen van je eigen leeftijd zijn.

Qua muziek is Plaza voor mij absoluut de beste kroeg in Helmond. Daar kunnen bijv. Zeezicht, Entres le Deux, De Kei, De Bascule en ‘t Franske niet aan tippen, alhoewel dat ook hele leuke kroegen zijn. Een iets ouder volk, waar je het ook heel gezellig kan hebben. De ene kroeg wat groter (bijv. Zeezicht) en de andere wat kleiner (bijv. De Kei).

Beantwoorden

Iig meer dan in Deurne 😉

Beantwoorden

Helmond heeft een heel simpel probleem; er komen altijd dezelfde mensen. Ik ga nu al ruim 9 jaar op stap in Helmond met mijn vriendengroep en zoals de meesten zijn wij gestart bij Plaza en Entre les Deux. Zodra je de 18 passeerd is dat minder gezellig en zijn we naar Zeezicht vertrokken waar het toen echt nog 21+ was (dat is nu ook niet meer). En tegenwoordig is het of zeezicht of Cafe ‘t Franske (ja verassing he) want ook dat is tegenwoordig een gezellige 18+ kroeg geworden! Ook wel frappant dat de oud uitsmijter van Deux daar nu werkt. Maar ga maar eens 8 weken achter elkaar naar ZZ of zo. Het zijn altijd dezelfde mensen en in Eindhoven kun je nog eens verdwijnen in de anonimiteit. Daarbij komt ook kijken zoals de meesten aangeven dat het alleen maar kroegen zijn en je je niet uit kunt leven in een discotheek. Daar is helaas de ruimte (nog niet) voor.

Laat ik dan maar wel meteen mijn complimenten geven aan Helmond dat het de laatste 2 jaar weer meer te doen is doordeweeks en dat speciale festivals in het weekend ook extra volk aantrekt (en daar moet Helmond het in mijn opinie van hebben) dus ga zo door!

Beantwoorden

Wat wij missen in Helmond is een echte goede discotheek, waar fatsoenlijke muziek wordt gedraaid en waar ze als het kan ook verschillende stylen van muziek in verschillende zalen draaien….dit heeft wel gevolgen voor de rest van Helmond maar zo druk is het nou ook niet. Normaal zit ik in deux alleen de muziek daar is wat aan de matige kant en het is de laatste tijd ook niet erg druk in Deux terwijl Plaza steeds drukker wordt..

Beantwoorden

Idd, Ik ben het eens met de stelloing dat Plaza steeds leuker wordt. Vooral de nieuwe Dj die ze sinds kort hebben is een aangename verandering. Keep up the good work! 🙂

Beantwoorden

Stamp in die Watertoren langs de Konmar maar een disco, probleem opgelost

Beantwoorden

Dolino was lange tijd een kroegje waar ik vaak kwam. Maar sinds Waid het verkocht,
is het echt minder: minder druk, minder vriendelijk, minder mijn muziek, geen Jelena en geen lekker Turks eten (de lieve kok is er ook niet meer namelijk) meer. 🙁
Ik kom er nog wel af en toe, maar ik denk dat dat enkel om nostaligische redenen is.
Of zou het zijn omdat ik telkens weer hoop dat het weer was als toen?

Beantwoorden

Alhoewel ik een aantal jaren niet meer in helmond woon en of kom en ik van orgine geen helliemonder ben heb ik er toch een hele leuke tijd gehad 😀 😀 en heb er altijd leuk kunnen stappen, de laatste twee jaar van mijn stapcarriere *kuch* was in ‘t Muziekcafe ..
Heb zoiets in roermond nog niet kunnen ontdekken grrr

je pagina is mooi verzorgd !! so keep up the good work !!
misschien en tipje ..
maak wat links en regelmatig een log aan, over dingen die er zoal te doen zijn in Helmond.

groetjes ester

Beantwoorden

@ester:
Bedankt voor je compliment en jouw weblog mag er ook zijn hoor en je tip (waarvoor dank) wordt zeker meegenomen, zoals dat heet, naar ons overleg.
Kun je nog even aangeven waarom het Muziekcafé je voorkeur heeft.

Beantwoorden

ik mis een hiphoptent!

Beantwoorden

Het klopt dat Helmond een discotheek mist.. hoeveel mensen klagen daar niet over? Niet alleen voor jongeren, er zijn ook oudere jongeren die eens een keer lekker willen dansen.. maar wat betreft het organiseren van festivals enzo is Helmond wel vooruitgegaan.

Beantwoorden

Het muziekcafe is divers van muziek en aanbod, de ene keer een live optreden de andere keer een Dj ( ook dat varieerde qua stijl , lag er maar net aan wie er draaide ..)
Verder was ( aangezien ik er al een jaar of 4 niet meer geweest ben kan ik niet over het nu oordelen ) het er erg relaxed. Ik vond altijd dat de haven meer ( buiten de tienerkroegen om ) om uiterlijk gaf dan om echte gezelligheid met een groep vrienden en nadat de poolkelder gesloten was en het muziekcafe geopend werd, was dat voor ons toch wel the place to be…
eerst ff poolen in monroe’s, verzamelen en daarna naar t muziekcafe ..
‘t vensterke ben ikzelf ook wel regelmatig geweest, in de laatste twee jaar, maar meer omdat daar een paar voor mij bekenden waren, dan dat het nou echt een hoog stapgehalte had, maar wel leuk om ff een uurtje te babbelen…
verdere namen herinner ik me niet zo 8)

Beantwoorden

De Ierse Pub The Chieftain was ook altijd wel gezellig.
Maar ja, de eigenaar kreeg $ tekens in zijn ogen en begon een pub in Den Bosch. Nu is hij alles kwijt en nergens meer te bekennen.

Beantwoorden

Of dat Bavaria House op de Steenweg nu zo’n aanwinst is? En hoeveel van onze belastingcenten zitten erin?

Nog gefeliciteerd met zoveel bezoekers op deze weblog.

Beantwoorden
soms een kegelaar

zeezicht is da bomb je kan er lekker dansen genoeg ruimte en uitsmijters die tenminste alles in de gaten hebben.
wel een goede kroeg.
getekent,
jermain

Beantwoorden
jermain de rozario

Ben naar De Wekkerrr. Wie gaat er mee?

Beantwoorden

zeezicht is echt supergezellig, heb er afgelopen donderdag ook een feest gehad!! was echt supergezellig, vooral de medewerkers daar zijn heel erg gezellig 😉

groetjes Rilana

Beantwoorden

Zeezicht was wel gezellig ja… goede muziek, alle stijlen, alleen geen hardstyle… en dat was voor mij super oké… Maar ja, ik vind dat er heel wat te beleven valt hoor…

XxX Angelina

Beantwoorden

Jammer dat De Buren en Monroes zijn gesloten. Voor het stappen met z’n allen naar Monroes en daarna naar De Buren voor de leuke RnB muziek. Nu moet je soms tot 00.00 uur thuis blijven voordat je op stap kunt, voorheen kon je gewoon eerst met z’n allen naar Monroes. En inderdaad ik vind ook dat er in Helmond een leuke

Beantwoorden

Sorry ging iets fout!!!
Ik vind ook dat er in Helmond een discotheek moet komen met verschillende zalen en verschillende muzieksoorten!

Beantwoorden

@Lieke
Bedankt voor je reactie. En waar ga je nu heen en vooral waarom ga je daar naar toe, wat is er zo leuk daar?

Dit geldt trouwens voor een ieder die hier een reactie geeft: geef even aan naar welk café je nu gaat en wat de plusjes en de minnetjes van die kroeg(en) zijn.
ZODOENDE krijgen we immers een breed beeld van het uitgaansleven in Helmond.

Beantwoorden

Wil Rob soms met Lieke op stap omdat hij zo vraagt waar ze nu naar toe gaat? 😉

Beantwoorden

😉 En, Noud, ik weet dan ook nog of het een leuk café is. 😀

Beantwoorden

Nu ga ik meestal naar de Basta of Zeezicht maar in de basta draaien ze de ene week hele leuke muziek en de andere week weer super irritante muziek! Zeezicht is leuk als je niet eigenlijk niet weg wilt maar toch even wil gaan kijken. Liquid in Eindhoven is ook wel leuk.

Beantwoorden

Ik ga soms naar De Wekker, soms naar Het Vensterke. Beide gezellig, niet te groot en meestal aardig gevuld. De Wekker is helemaal aangekleed in de sfeer van de almachtige wekker en heeft vaak lekker dansmuziek, terwijl Het Vesterke natuurlijk Mario heeft. Nadeeltje bij De Wekker vind ik dat de bardame soms meer belangstelling heeft voor een gesprekje vooraan bij de muziekhoek met andere klanten dan voor een bestelling.

Beantwoorden

@LH
Bij de Wekkerrr staan altijd meerdere personen achter de bar waarbij je je bestelling kunt doen, en als het het echt druk is staat de bardame die jij bedoelt ook volop mee te tappen.

Beantwoorden

Je hebt helemaal gelijk Noud, terrecht dat je me even corrigeerde.
Ik heb het blijkbaar gedroomd die keren dat ik dacht dat dat gebeurde.
Dom dom dom van me. Ik zal ook aan degene die er toen bij stonden uitleggen
dat zij dat eveneens gedroomd hebben.

Beantwoorden

Ik vind Deux opzich wel ‘n leuke tent, er zijn leuke medewerkers, leuke muziek…Alleen wordt het met de week minder gevult 🙁

Beantwoorden

Wel fijn zown gedoe maar wat is het doel er nou van want lijkt me overduidelijk dat er dus een discotheek mist ofzo…
wordt er nog wat mee gedaan door de gemeente zijn ze er al mee bezig of hoe zit het we horen het wel neem ik aan.

groeten

Beantwoorden

@..
Nee hoor, behalve dat we er in wonen, is er geen relatie met de gemeente Helmond.
We vezamelen hier enkel de meningen van Helmonders over hun ‘vaste’ kroegen om zo een inzicht(je) te krijgen wat er waar leuk en minder leuk is. Dat is het doel, niks meer en niks minder. Zie verder bovenaan ook onze inleiding van DIT onderwerp op
De weblog van Helmond.
Heb jij nog een café waar je met enige regelmaat heen gaat en een mening over hebt?

Beantwoorden

haajjj
ik vind entre les deux wel gezellig alleen sommige drankjes zijn egt duur, maar ik vind het jammer dat het niet meer zo druk is, want dat maakt het tog saaiier

ik was pas in de bascule en da was egt super gezellig en daar waren ook veel gezelligere mensen,,

ik vind het jammer dat er op vrijdag avond nix te doen is, ik denk dat als ze op vrijdag in de kroegen fatsoenlijke acties houden dat er meer mensen komen,,,

Een discotheek in helmond zou het egt goed doen in helmond, want er is gewoon behoefte naar,,, als je nu naar een discotheek wil moet je best ver weg en dat is niet altijd mogelijk,,,

kusjess

Beantwoorden

Entres les deux is een leuke en gezellige tent, en over de drure drankjes: dat is (tegenwoordig) overal, ga maar eens naar een andere kroeg en ze zijn minimaal even duur. De “barmensen” in deux zijn ook spontaan en gezellig enzo dus… dat is mijn mening iniedergeval 😉

Beantwoorden

Allereerst klopt het wat er eerder al gezegd was, de gezelligheid moet je zelf met je eigen groep maken!
Verder ga ik altijd vanaf vroeger al naar Deux.. Op zich een leuke tent met goeie muziek en tof personeel, maar de afgelopen weken is het inderdaad een neergaande lijn met de gezelligheid en drukte.. Zeezicht vind ik ook heel leuk, maar daar komt niet heel onze groep binnen door de leeftijd.. Op zich kan ik dat wel begrijpen, maar wat wel heel frustrerend is, is als ik er dan wel binnen ben, de halve tent volstaat met mensen (80% vrouw) die nog 18 moeten worden, laat staan 21.. Dan kunnen ze die vrienden van mij ook wel binnen laten, of heel consequent zijn..
Havenplein vind ik leuk in de zomer met terrasjes, maar de kroegen daar opzich trekken mij minder dan de steenweg, inderdaad ook deels door het slag mensen dat je kunt verwachten in de verschillende kroegen..

Beantwoorden

Helmond heeft behoefte aan een goede discotheek waar op verschillende avonden verschillende stijlen gedraaid kunnen worden. Met bekende nationale en internationale dj’s 🙂 En dan niet alleen hardstyle maar ook stijlen als techno, progressive en trance 8)

Beantwoorden

wat me gister overkomen is in de vlinder das echt niet normaal.striptease danseressen om 6 uur in de middag. en dat niet alleen maar ze danste helemaal naakt. ik vind dat de vlinder dit niet kan maken ten opzichte van kleine kinderen die er ook waren. als ik dit wil zien dan ga ik wel naar een nachtclub. dan kies je er zelf voor toch? ik vind dit het laagste van het laagste.dat kan een cafe als de vlinder veel klantenverlies mee krijgen.

Beantwoorden

het enigste wat we nodig hebben is obragas veranderen in een discotheek en er enkele goeie dj’s in zetten. dan wordt helmond ook is bekend van buiten af en zie je ook anderen mensen dan alleen dezelfde volk die je elke week ziet. en als er iets op het havenplein te doen is en het wordt gezellig buiten b.v. vorig jaar met de flugelparty we moeten stoppen het is 24.00 uur, dan wordt het juist pas gezellig. en de openingstijden kunnen ook beter net als in eindhoven 4.00 uur wie gaat er tegenwoordig nog om 23.00 uur naar de stad niemand eerder 24.00 uur

Beantwoorden

@Anoniem, @jolanda en @het kan beter:
Bedankt voor jullie reactie. Maar naar welke Helmondse kroegen gaan jullie zelf normaal gesproken en wat is daar leuk en eventueel minder leuk?

Beantwoorden

Ik ga, als ik in helmond ga stappen, naar Zeezicht.
Het is daar super gezellig, leuke mensen en veel lol. Zeezicht is het gewoon helemaal!!

Beantwoorden

Wat wordt er hier veel ‘gezeurd’over een grote disco?
Loop een willekeurige bar/kroeg op het Havenplein binnen en al wat je hoort is top-40 achtige muziek die je de hele
dag al hoort op de radio(maakt niet uit welke zender).De Kegel en Muziekcafé daar entegen durven altijd avontuurlijk te draaien of progammeren,
dat wil zeggen ze durven elk genre muziek aan en proberen nog met enige waardigheid hun klanten te vermaken door ze niet al te duidelijk te Euri’s uit je zak te kloppen met
prijzen waar zelfs Minister Zalm nog van zou schrikken.
Al met al hoop ik ook dat Bavaria-House een succes zal worden,mede door avontuurlijke programmering en respectabele prijzen.
P.s. Leuk zo’n Web-log over Helmonds uitgaans leven.

Beantwoorden

Ik heb het meer dan 2 jaar uitermate goed naar mn zin gehad bij Deux; leuke mensen, goeie sfeer, meestal aardige muziek, was altijd goed toeven. De laatste tijd, zeg maar na carnaval, is het alleen helemaal anders geworden. De leuke mensen komen niet meer, de goeie sfeer is weg en ook de muziek is totaal niet vernieuwend of up-to-date. Het lijkt net of ze er geen zin meer in hebben.
Waar moeten ik en mn groep nu heen? Zeezicht misschien. Jammer genoeg zijn ze hier behoorlijk mierenneukerig op jongens die nog net geen 21 zijn (maar wel student) en laten ze meisjes van RUIM onder 21 wel gezellig binnen.
Ook raar in Helmond is de vrijdag… leeg = sleutelwoord.
Ik hoop iig dat er snel wat gaat veranderen in Deux, zodat de oude tijden van tot carnaval daar weer herleven!

Beantwoorden

Brabo, je hebt echt gelijk. Het is idd sinds de tijd na carnaval dat er voort (veel) minder mensen naar deux komen. Eerst was het er gewoon stamp en stamp vol, waar je nu helemaal niet meer over kunt praten. Erg jammer, ik hoop dat het weer wordt als tevoren.

Beantwoorden

“In Helmond betrapte de Vreemdelingenpolitie samen met de Arbeidsinspectie afgelopen vrijdag om 17.15 uur drie verdachten die zonder werkvergunning werkten in een horecazaak, gelegen aan de Havenweg. Twee van de verdachten waren in het bezit van een verblijfsvergunning voor asielzoekers. De derde persoon zweeg in alle toonaarden en is voor verder onderzoek ingesloten. Tegen de exploitant van de horecazaak wordt door de Arbeidsinspectie een boete opgelegd van driemaal 8.000 euro.”
Uit een persbericht van zaterdag 4 juni 2005 van de politie.

Weet iemand welke zaak dat was? Gaat ze in ieder geval veel kosten zeg.

Beantwoorden
soms een kegelaar

Helmond zou een mooie loungebar moeten hebben, lekker aan het kanaal in een hangmat of schommel, zoals in Club 11 (nabij CS A’dam). Iets relaxeds. Niet zo’n vreetschuur als De Bengel en niet zo paniekerig als de rest. Gewoon ontspannen met mooie loungemuziek en een bijzondere menukaart. Of als zaal in een discotheek. Dat monumentale pand aan de overkant van ‘t Pakhuis, stond dat niet te huur? Zou een prima locatie zijn. Maar groter dan ZZ (wat ook niet meer wat het geweest is), voor de iets-ouderen (20-30). Trouwens, Café Franke is lekker bezig!

Beantwoorden

Sow,gister 11-06-05 bij de nieuwe wekelijkse DJ avond geweest in het Muziekcafé,stond daar ene Dj Maze-O-Matic (?) te draaien/mixen,iedereen ging uit zijn
spreekwoordelijke dak,d’r stonden een hoop mooie vrouwen zich in het zweet te swingen en de muziek was van hoge kwaliteit,funk,disco,house,electro echt
alles kwam voorbij,echt een SUPER avond gehad,100 punten daarvoor.
😀

Beantwoorden

@thm:
Kijk DAT noem ik nog eens enthousiasme voor je stamkroeg!!! Met lekker veel redenen erbij, waardoor je voor jezelf een beetje kan bepalen of het betreffende café een bezoekje waard is.

Beantwoorden

Ten eerste tof dat deze site er is! Inderdaad, Helmond heeft een goede discotheek nodig. Wat echt super zou zijn, het kasteel!! Geen flutzooi als de shakedown….. Gewoon een gezelllige discotheek, waar minimum leeftijd 21 is en waar dan ook aan gehouden wordt. Plaza was een jaar of twee geleden top, gezellige mensen, ieder weekend 1 groot feest! Nu is het een complete kindercreche, die luitjes zuipen niets, pure vulling, maar totaal geen sfeer. Errug jammer. Basta is op zich wel een leuke tent, alleen af en toe staat er volk binnen waarvan je denkt, waar hebben ze die uit de klei getrokken?? Dan maar op weg naar de Vlinder, vaak super gezellig, mede dankzij de altijd gezellige Everaldo! Verder natuurlijk Cafe De Kei! Door de weeks gezellig borrelen, in het weekend 1 groot feest! Lekkere muziek, gezellige mensen achter de bar, nooit geen getrubbel, gewoon gezellig op stap! Vooral de zondag vanaf een uur of 12 ‘s avonds is echt top!! AANRADER!!

😀

Beantwoorden

@Ik
Of de buren van de Kei ook zo blij zijn dat het er vanaf 12 uur ‘s zondagsavond zo ‘top’ is betwijfel ik.
Je kunt de ‘muziek’ een paar honderd meter verderop nog horen

Beantwoorden

Ik kwam ‘vroeger’ vaak bij Plaza. Vond dat een erg leuke tent! Nu nog wel, maar ik word ook ouder he en het gemiddeld publiek daar niet. Dat is prima, schijnbaar een geschikte tent voor het jongere publiek. Daarna veel in Zeezicht geweest. Mooie tent, maar slechte DJ. Leuke mensen, goed personeel, maar ieder weekend zelfde playlist van de DJ. Ook de Basta vind/vond ik erg gezellig, maar ik ben er na ‘het voorval’ toch niet meer geweest… Dat was naar mijn mening een supergave tent, mooi interieur, goed barpersoneel, goede DJ, maar beetje raar publiek. Geen stamgasten, toch redelijk vaak een opstootje. Heb ik geen zin in! Ik ben op stap voor de gezelligheid! Toch is Helmond (vooral rond de Haven) erg goed bezig!!

Beantwoorden

@Suzanne
Als je de log Basta met Geweld leest, weet je meteen waarom het publiek (een beetje) raar deed

Beantwoorden

@Noud: Ook voor het “voorval” vond ik het een apart publiek. Ik begrijp dat er nu misschien nog een gespannen sfeer hangt, maar ook daarvoor voelde ik me er toch niet helemaal op mijn gemak.

Beantwoorden

@Suzanne
Dat komt omdat er al vanaf het begin gedeald wordt in de Basta.

Beantwoorden

dolino nou echt mooiiiiii cafe idereen welkom

Beantwoorden

cafe dolino gaat goed en alles veranderd

Beantwoorden

cafe dolino elke woensdag salsa muzic

Beantwoorden

🙁 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 CAFE DOLINO 😀 😀 😀 😀 😀

Beantwoorden

BESTE CAFE IN HELMOND 😀 😀 😀 😀 😀 CAFE DOLINO 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Beantwoorden

Nou, wat een georganiseerde reclameuitingen voor Dolino

Beantwoorden

Zozo, 5 reacties over 1 café. Ook toevallig dat die net allemaal tegelijk komen. Iemand bij jullie vannacht flink over De weblog van Helmond en dit onderwerp zitten praten?
@isik :
‘s avonds? hoe laat? is dat live salsa-muziek of van die muziekcomputer?
@AGATA & @DOLINO:
caps uit en wat minder emoticons graag.

Beantwoorden

ik ga altijd naar zeezicht want daar is het altijd druk en veel mooi meiden, ma wat ik dus niets snap is dat ze hier niet net als in deurne vrij sluittijden hebben, veel minder ruzies en zo. gister niet, maar wel vaak EN LANGER OPEN IS OOK MEER BIER 😀 😀

Beantwoorden

Pffffffffff, goede vraag! 😕 Waar ist leuk en waar ok nie… Laat ik nu net overal een menig over hebben en die ok graag verkondigen! Dus dit is ‘n vraag naar m’n hart!! 😀 Ik denk dat ‘t aan de mensen om je heen ligt waar je ‘t wel/ nie leuk hebt. En ook: waar heb je zin in? Dansen, buurten, zingen, hangen… Sowieso heb ik echt alleen op zaterdag het idee dat er lekker gestapt kan worden in Helmond. Vrijdag en zondag is ‘t ‘n ingekakte zooi. Op ‘t terras zitten is dan wel in trek, vind ik.

Plaza en Deux zijn voor een te jong publiek. Als je voor het eerst gaat stappen, moet je daar zijn! (ik hing toen eerst in Axis en later zeker ook in Plaza, de hele school zat daar!!) Dus daar kom ik nu nie meer.

Vlinder is een alimentatiecafe… Ik ben nog nie van middelbare leeftijd, ben nie getrouwd geweest en nie wanhopig op zoek naar ‘n vent die m’n 2 kinderen ok accepteert… 😉 Die reputatie heeft ‘t en daarom kom ik daar nooit.

Ik denk dat de Bascule ok wel ‘n leuke tent is, maar heb er ‘n keer ‘n kutervaring gehad en ga er daarom nie graag heen. Ik kom er met carnaval wel binnen en dan denk ik steeds: ja toch leuk. Maar als ik gewoon ga stappen kom ik er nooit eigenlijk…

Basta is lekker om ‘n uurtje gek te doen. Ik vind het er mooi en strak uitzien, helaas is dat ook vaak de toestand van de mensen die er binnen staan…. 😕

Dadas was vroeger een echte stamkroeg van mij. Een donker hol vol metalmannen! Echt een gave tijd gehad daar. Goed dat er zo’n tent is, waar mensen die alternatiever zijn dan anderen ook lekker kunnen stappen! Je hebt er dus wel ‘n bepaald publiek (metal, punk, gothic, rock types) en daar moet je zelf ook wel van houden om ‘t daar goed naar je zin te hebben! De 2 mannen (Mustapha en Fatih) zijn gezellig kerels die weten waar het gat in de markt lag toen ze dadas omgooide naar een rockcafe! Slim mannen! 😛

Zeezicht is op zich de tent waar ik heen ga als ik wil dansen op 80-90ties muziek. Eerst moet je in die kutrij gaan staan; 100% zeker het grootste minpunt van die tent. Ik vind ‘t verder een mooie tent om te zien, goed barpersoneel en idd een kut DJ (draait Dave nog?) Elke week hetzelfde fantasieloze playlistje… Maar goed je hebt er wel de ruimte om te dansen, veel bekenden, geen al te jong publiek.

Om mee te bleren 😮 met muziek moet je bij Franske zijn, je vraagt een nummer aan en dat wordt ok werkelijk gedraaid! Zelfs ooit een hele playlist… Wow! Ok door de weeks is hier ‘n gezellige sfeer. Je kan er op ‘t verwarmde terras zitten, krijgt lekker wat nootjes op tafel en de medewerkers zijn er echt gezellig! Bij sportevenementen hangt er een groot scherm. In de weekenden doen ze hun best wat te organiseren. De wat jongere mensen staan op ‘t biljart te dansen en te springen, is leuk om naar te kijken. Maar daarna komen de ouderen weer aan bod met andere muziek. 1 nadeel (wat voor veel bezoekers een voordeel is), Andre Hazes muziek! Mijn vrienden bleren dat uit volle borst mee, maar ik moet daar echt ffkes doorheen bijten. Bahbah! Franske is een goeie tent!

En dan natuurlijk het Muziekcafe! (mc) Een tent waar ok rockmuziek gedraaid wordt. Leuke bands en vooral de kasteeltuinfeesten met Havana soul swing!! Dansen tot je erbij neer valt! Ik vind ‘t gaaf dat Patrick veel aandacht besteed aan ‘nieuwe’ bands, helmondse bands, DJs. Het muziekaanbod is heel divers, dat is ook een nadeel. Je hebt er nie elke week dezelfde sfeer. Vooral met de live bands die al wat bekendheid hebben, nemen hun eigen publiek mee en tja dan is ‘t afwachten. Het allergrootste nadeel van ‘t mc is ‘t geluid. Ik heb bands wel es op andere plaatsen gezien en was hier echt enthousiast over (heb ik ok van anderen gehoord) Ze komen dan int mc toch nie zo goed over. Jammer jammer! De prijzen zijn zeer schappelijk en de mensen die er komen hebben idd zin in een leuke avond en zijn nie zo bezig met popi gedrag. Lekker voor de verandering! Door de weeks is het rustig, wordt er lekkere muziek van vroeger gedraaid ( 😀 van mijn ‘vroeger’ )

Dus voor elk wat wils! De mensen die van r&b, soul, hiphop houden hebben het zwaar denk ik in Helmond. Ok de echte house-fans (trance, hardstyle, )kunnen het vergeten. Maar verder is er voor elk publiek wel wat te halen in Helmond.
Tjonge jonge, wat heb ik er toch veel verstand van he?! 😀 😀

Beantwoorden

@Sjaan:
NOU NOU NOU, dat is een reactie waar we blij mee zijn!
In veel genoemde aspecten van betreffende kroegen kunnen wij ons goed vinden.
Maar afgezien daarvan, wat weet jij je mening goed te verwoorden! En wat ben je goed op de hoogte. Wellicht een idee om een uitgaansbrochure te maken voor de nieuwe inwoners van onze stad. Copy & Paste en klaar is Kees. 😉
“Laat ik nu net overal een menig over hebben en die ok graag verkondigen!” Dat beloofd wat voor andere onderwerpen/logs?

Beantwoorden

wow zeker een aplausje waard!! zo’n uitgebreide reactie! ik ga eigenlijk nooit meer uit, dus in deze tenten ben ik nog nooit uit geweest…

Beantwoorden

Hahahaha, kom maar op met die vragen! 😀

Beantwoorden

@Sjaan: wel een hele lange zeg, de lanste denk ik, zeker een applaus waard ja.
Maar goed, je wilt vragen dus:
Hoe oud ben je als jij te oud bent voor Plaza, Deux en de Vlinder? Wat heeft Fatih met Dadas te maken behalve dat ie een broer is?
En Basta kan echt meer hoor! Als het nog bestaat.

Beantwoorden

aanstaande Zondag is het KERMIS
DE BESTE VAN HET ZUIDEN 😛 😀 🙂

Beantwoorden

@LH: ik ben 26 en dus naar mijn idee te oud voor Deux en Plaza. Te jong voor de Vlinder….
In mijn tijd in de Dadas stonden Mustapha en Fatih altijd samen achter de bar. Zij runden de zaak. Er was nog iemand maar kan nie op z’n naam komen… Volgens mij nog steeds want ik was er laatst nog en zie daar; allebei achter de bar! Maare jij kent ze LH?

Beantwoorden

Het draait plaatjes bij cafe Dolino, wat een afgang zeg, en tapbier zit bij hen in flesjes. Weet waar je heengaat! Ik eens maar NOOIT meer dus, bah bah

Beantwoorden

Typ bij Google Dolino en Helmond maar eens in.
Deed ik toen ik net hun ‘gasten’boek ging zoeken.
De eerste zeven hits zeggen wel iets denk ik.
Had ik dus woensdag ff moeten doen 😕

Beantwoorden
ach ja aka getsie

@Sjaan: nee hoor, nooit van hen gehoord, ik kom eigenlijk nooit buiten mijn woonplaats Almere. 😉
Maar even wat serieuzer: kwam er vroeger vaker, tegenwoordig soms, (hardrock hou ik niet van nl) en zoals ik het begreep doet Fatih in nootjes of zo en komt ie vaak bij zijn broer in Dadas.

Beantwoorden

Of er uitgaansleven is in Helmond? Hoe moet ik dat verstaan? Dat je leven uitgaat in Helmond? Da klopt!
Basta!! 🙁

Beantwoorden

@ach ja aka getsie,
Vanaf morgen zou er bij Google (met Dolino en Helmond) nog een zoekresultaat bij moeten staan, maar het woordje Dolino in onderstaande ontbreekt:
http://www.politie.nl/brabant-zuid-oost/nieuws/050723_2.asp

Beantwoorden

@Pieter
Inderdaad, er is nu even geen uitgaansleven bij Dolino.
Misschien iets te veel reclame gemaakt hier op 1 juli rond half zes in de ochtend

Beantwoorden

Zo gaat dat. Als hetzelfde scenario gaat gelden als bij Paparazzi, dan gaat het dus ook voorlopig (inmiddels alweer 1 jaar dicht) niet open.

Beantwoorden

Kweet niet of iemand De Toekomst in De Koog (Texel) kent ?

een kleinere discotheek, DJ hangt aan de eerste verdieping vast boven de grote dansvloer (die in het midden van de zaal ligt), een lange bar met palen, een blok in het midden van de dansvloer, en bovenal een megagoed deurbeleid: iedereen legitimeren, anders kom je er niet in, bandjes voor 16+ en 18+ ivm drankgebruik/misbruik …

want deurbeleiden in Helmond zijn nooit consequent geweest … op deze manier ben je dat altijd!

en zo’n discotheek mist Helmond ook (ik praat niet over de grootte van Time Out, maar meer een soort Axis) … Klein maar fijn … gezellig onder elkaar, en meer gelegenheid voor lol dan in alle andere café’s … denk ik …

tot zaterdagavond in Helmond overigens 😛

Beantwoorden

Ik ben gisteren naar de “kasteeltuinconcerten” geweest, er speelde een schitterende Salsa-band. Het was druk, veel dansende mensen, goede sfeer en gratis !!
Geweldig toch ! Aansluitend naar het Muziekcafe en daar wederom hetzelfde verhaal. Ik vind de live-muziek in de kasteeltuinen een super-iniatief !

Beantwoorden

@Ief
Dat met die bandjes is een goed idee. Ook voor Helmond. Nooit meer dat gezeik wie te jong is aan de deur of aan de bar. Zou heel veel rotzooi op vooral de Steenweg schelen, dat weet ik (en 1 van de barjongens van een cafe daar) zeker!
Niet dat ooit iemand hier het idee zal oppikken, maar toch.

Beantwoorden

@LH
Hoezo rotzooi op vooral de Steenweg? Over het algemeen is het vrij rustig op de Steenweg, of mis ik soms iets?

Beantwoorden

@Noud
Het ging me eigenlijk om die bandjes met mijn reactie. Ik zag toevallig bij Omroep Brabant in het weekend dat Boxtel het ook invoerde. 😀
Maar wat betreft die rotzooi op de Steenweg, verwijs ik naar het Basta-gebeuren, de 2 keer dat de Steenweg grotendeels door de politie moest worden afgesloten en naar enkele reacties hierboven. Rotzooi genoeg vind ik.
Wat er voor mei en bij Basta, Deux en Zeezicht binnen gebeurd laat ik gemakshalve maar even buiten beschouwing.

Beantwoorden

witte gallie da hier in t centrum un kelderke is wor ge goei fistjes kent houe mi gevarieerde muziek allinig kumt er bekant ginne hond laot stoan hellemonders noar toe mar de gu veranderen wa latter krie de mir te heure vur nu houdoe den hellemonder

Beantwoorden

Ziet er heel gezellig uit, wie weet komen we eens die kant op vladderen 😀

Suc6 verder, gr DiNi

Beantwoorden

@ woar blie meen kroeg :: 11 augustus 2005 14:52
Ik kom zowiezo al niet in een kroeg waar je niet fatsoenlijk naar buiten kunt kijken, en al zeker niet in een kroeg onder de grond. Ik ben geen mol.

Beantwoorden

Ik dacht dat er nogal wat Poolse (?) gasten kwamen in die kelder. Ben er verder overigens nog nooit geweest en zal er ook niet komen. Zo onder de grond lijkt me niet zo ideaal. Waarschijnlijk hebben meer mensen dat idee, anders was het al lang wat geworden met die locatie.

Beantwoorden

Vroeger toen er Jimbim nog in zat ben ik er wel een enkele keer. Het was er toen gezellig. De laatste jaren is het niet veel meer daar onder de grond.

Beantwoorden

Inderdaad ben ik er in de tijd van Jimbim ook geweest maar heb het idee van onder de grond altijd eng gevonden, stel dat er brand uitbreekt of een vechtpartij…
Je kunt geen kant op !!

Beantwoorden

Het schijnt dat geen een uitgaansgelegenheid zoveel nooduitgangen heeft als “de Kelder”.

Beantwoorden

tis dat ze bavaria hebben in helmond

Beantwoorden

Sinds begin 80 kom ik (soms tweemaal per week, soms eens per maand) bij De Kegel.
Op 14 mei schreef ik hier een positieve reactie over die kroeg.
Sinds de verbouwing heb ik lang getwijfeld wat ik er nu van moest vinden. Gisteren hoorde ik advocaat Anker bij Zomergasten over zijn vakantiekroeg en plots wist ik het:

De Gouden Kegel is niet meer…

Het interieur met meer dan 40 jaar ‘leven’, werd een nietszeggends design dat nooit en te nimmer leven zal krijgen, de huidige klanten komen er niet meer om te praten, maar vooral om gezien te worden, Harry en Leo zijn er uitgeschopt, WAAROM?, de kleedjes zijn verdwenen en zo kan ik doorgaan.
Veertien in een dozijn is het geworden, deze kegel kan zo naar (of liever in) de haven.

Enige positieve is dat er nog steeds wat te knabbelen is bij mijn biertje…

Beantwoorden

De Gouden Kegel is al lang niet meer wat het geweest is. Zo’n jaar of tien geleden is het al mis gegaan. Er kwamen steeds meer beroepsalcoholisten en nog wat ander gespuis. Ik ben toen maar snel een ander kroeg gaan zoeken.

Beantwoorden

@Porcupine, jij durft…. zo dadelijk voelt “soms een kegelaar ” zich aangesproken. 8)

Beantwoorden

Ja helmond heeft idd een disco nodig ….. maar heel lullig gezegd het zal nooit werken 😕

Waarom niet ???
Omdat het nog nooit is goed gegaan eerst was er hot=news op de steenweg
voorheen een disco op de koninginnenwal

Wat gaat er nou telkens mis?
Het zijn echt de groeperingen
allemaal kliekjes die in een veelste kleine disco worden gezet in de binnenstad

dat kan nooit goed gaan en dat blijft botsen
Ruzies zijn dan niet te voorkomen

Zet op een industieterein wat neer voor ze
met meerdere zalen idd zoiets als time-out
maarja dat wordt een investering in iets
dat eigelijk niet echt meer gaat lopen
(misschien voor de kinderen die over 3 jaar pas mogen gaan stappen)
maar de mensen die nu uitgaan hebben al een vaste stek gevonden.

Waarom niet?
omdat dat jaren geleden al had moeten gebeuren
nu is helmond voor de kroeg gangers oke
maar een bruizend uitgaans stad zal het nooit meer kunnen worden

Beantwoorden

Nou gisteravond was er zeker uitgaansleven in Helmond… in het muziekcafe!!!! Man wat was de sfeer goed, de muziek vet (Once) en ja natuurlijk smaakten ‘ze’ ook lekker 😉

Beantwoorden

Ja Sjaantje, het was weer errug gezellig zaterdag in het MC. Alhoewel Once wel iets te lang doorging naar mijn onbescheiden mening. Ik zie trouwens dat je je bijnaam (Sjaantje Vondel) ook hier weer eer aandoet. Jij weet, maar de rest (nog) niet, dat het Muziekcafé mijn stamkroeg is geworden hier in Helmond. Altijd een lekker sfeertje, geen posergedrag van de bezoekers en het biertje is betaalbaar. En vaak live muziek, dat is natuurlijk ook fantastisch. De kwaliteit van de bands is niet altijd optimaal, maar in zo’n klein café kun je ook geen grote namen neerzetten, dat haal je er dan nooit uit. Misschien dat het Bavariahuis daar uitkomst in kan bieden, want de programmering van Plato is echt zwaar beneden peil. Ik vind trouwens het geluid in het Muziekcafé wel acceptabel (over het algemeen). Dat was zelfs afgelopen zaterdag, ondanks het feit dat de drummer op veredelde kartonnen dozen zat te drummen en de zanger naar voorbeeld van Eddie Vedder de hele avond met twee handen om de microfoon stond, waardoor een hol douchecabinegeluid wordt gecreeerd.

Ik woon nu acht jaar in Helmond, was voorheen Ossenaar, en heb het hier prima naar mijn zin. Maar het grootste nadeel van het Helmondse uitgaansleven voor mij is dat er voor de liefhebbers van rockmuziek geen alternatief bestaat als er in het MC niets te doen is. Natuurlijk is er Dadas, maar dat is voor de jongere jongeren, niet voor de ouwere ouderen. In Oss zijn er zeker drie a vier alternatieve kroegen, terwijl Oss toch aanzienlijk kleiner is dan Helmond. Er is dus een markt voor. Maar ik zie het in Helmond niet snel gebeuren.

Over het Havenplein en de Steenweg kan ik kort zijn; dat is eenheidsworst die ze bij de Hema nog niet zouden verkopen. Uitzondering is misschien de Wekkerrrr, daar kan het wel gezellig zijn. Ik kom wel eens bij hoge uitzondering in de Zeezicht, maar daar kun je je klok gelijk zetten op het nummer dat ze op dat moment draaien, supersaai. En bij de Kapper haal zelfs ik de gemiddelde leeftijd omlaag, dus daar blijf ik voorlopig nog ff weg. Dus toch maar weer Patrick vervelen in het MC….
8)

Beantwoorden

Wat toevallig, veel schrijvers op deze log gaan of naar het Muziekcafe of naar de Wekker! Ook ik ga het liefste (als ik ga ) naar het muziekcafe. Goede sfeer,geen keuringsdienst van Waren, geen trubbel, van alles wat 🙂

Beantwoorden

Dus zonder het te weten schijnen hier toch wat min of meer bekenden van elkaar rond te “dolen”.

Beantwoorden

Ja daar begin ik langzamerhand ook steeds meer in te geloven!
@ Angelique, maar heb ik niet ergens gelezen dat je meisjesnaam van de Pol is? Zoals Patrick van de P van het mc? 😉

Beantwoorden

Rob! Gezellig! 😀

Beantwoorden

@Sjaan, je hebt het helemaal goed ! Jammer dat het geen WWWWW-vraag was anders had je weer een punt erbij gehad. 😉 (neef, zoon van de broer van mijn vader)

Beantwoorden

Nu ik alle kroegverhalen lees,merk ik dat het toch wel erg lang geleden is dat ik eens in Helmond de bloemetjes heb buiten gezet. In mijn tijd had je de beroemde Teenagerbals in Zaal van Vilsteren op de markt.Elke week volle bak,met als bekendste groep The Hot Jumpers uit Den Haag, Hebben later nog een plaatje uitgebracht. Dat was een supergezellige tijd. Later ben ik regelmatig in De Kei gesignaleerd en in de Gouden Kegel. Dat was het dan,in die tijd. Nu verneem ik van kroegen en muziekcafe.s waarvan ik het bestaan niet eens weet. Er is veel veranderd in het helmondse. Ten goede,mag ik hopen.Proost!

Beantwoorden

komp allemaal n biertje drinken in cafe zeezicht.

Beantwoorden

@jelte:
Bedankt voor je reactie. Wat vind je zo leuk daar? De Helmondse talkshow ‘Chat’?
Of het mooie interieur? Of …?

Beantwoorden

K heB gh00rd dat cafe d0lin0 weer 0pengaat !!
Kijke wat t gaat w0rde !!

Beantwoorden

@IkkuH: Weet je ook wanneer?

Beantwoorden

Vanavond was Dolino in elk geval nog niet open.

Beantwoorden

‘Helmond zingt” is een geweldig evenement! Mee zingen met de tekst in je hand, polonaisetje lopen… Echt geweldig. Het viel ons vooral op dat er een echte mengeling was van jong en oud. Wel jammer dat het samen viel met de afsluiting van het Caratseizoen in de Warande. Je kon merken dat daar pas later mensen vanaf kwamen die zich aansloten bij het feestgedruis op de haven!
Volgend jaar weer!

Beantwoorden

SPY: HALLO
Wisten jullie dat de Gouden Kegel al 80% van zijn BEROEPS alcoholisten heeft laten verdwijnen.De grootste touwtrekker van Marktpop was en dat was een behoorlijk suc6. Er voor iedereen eigenlijk wel iets te beleven valt. Maandag: Manic Monday met sing a song writers Bv. BJ Baartmans. (bekend van tv. Brabant)
Vrijdag Live muziek met verschillende entertainers van pop tot Nederlandstalig.
Zaterdags, Terug naar toen jaren 70/80 muziek en toch plaats voor menig verzoekjes. Zondag Jam-sessions. Dus speel je een instrument hop in en laat horen wat je kunt.. Die nootjes en hapje zijn er nog steeds. Dus niet zo piepe over wat je nog van vroeger weet check t zelf ff.

Beantwoorden

Klopt inderdaad Spy…..
Er zijn nogal wat activiteiten bij de Gouden Kegel. Op zich is dat goed te noemen, men wil toch een levendig centrum. 🙂
Echter naar mijn mening staat de muziek ietsjes te hard (voor de omvang van de kroeg) en “zapt” men geregeld een nummer weg. 🙁

Beantwoorden

nou k gin preciese data, maar eigenaar is naar rechter gestapt! omdat hij vind dat dr gin gnoeg rede is om te sluite etc etc..
en had geh00rd dat hij gelijk zou krijge of had gekrege..ofsoeits iniedergeval gaat ie zeer binnekort ope!

Beantwoorden

wat k nog vgete ben die eigenaar van cafe dolino heeft nu nog n cafe dr bij gkocht…. k weenie hoe die heet mar is ergens in venray…

Beantwoorden

@IkkuH en iKKuh: Pffffff die msn taal is echt niet fijn om te lezen…

Beantwoorden

Sorry, ik kan geen mening geven over Helmond omdat ik er nog nooit ben geweest.
Maar deze foto ziet er wel heel leuk uit, misschien kan ik over een poosje wel een mening geven.
groetjes.

Beantwoorden

ik vind t opzich wel redelijk uitgaan in helmond….plaza is vaak TE druk, en in deux is t wel ns te rustig…
denk dat het op sommige dagen zo rustig is omdat de kroegprijzen/drankprijzen nogal gestegen zijn.
maar opzich…ja…Helmond, altijd leuk!!

Beantwoorden

wat vinden jullie ervan dat de leeftijd in plaza cafe is verhoogd naar 18??
ik persoonlijk vind het top…

Beantwoorden

@Wendy
Het vervelende hiervan is dat de portiers zich vaak niet aan deze minimum leeftijd houden. Zo mogen jongens beneden de 18 bij Basta niet binnen, maar meisjes wel. Zelfs meisjes van 14-15 jaar komen daar met gemak binnen.
Overigens ben ik wel een stuk ouder dan 18, en kom ik niet bij Plaza en ook niet bij Basta.

Beantwoorden

Wat mijn probleem met Helmond is, is dat ik als 17-jarige op het moment nergens meer naar toe kan. De leukste kroegen voor mijn leeftijdsgroep (ik denk hierbij aan Deux, Plaza, Basta en Franske) zijn op het Franske na simpelweg ontoegankelijk voor ons geworden. En om nou alle jeugd onder de 18 in ‘t Franske te proppen lijkt me niet zo ruim. De verhoging van de minimumleeftijd tot 18 jaar bij Plaza en Deux maakt het uitgaan voor mij in Helmond haast onmogelijk. Waar moet ik nu naar toe? De overige kroegen op de Steenweg en het Havenplein hebben een iets hogere gemiddelde leeftijd dan 16-17 jaar en zijn daarom niet erg aantrekkelijk voor mij en mijn leeftijdsgenoten. Dus helaas zal ik nog een half jaar moeten wachten, voor ik weer normaal uit kan gaan…jammer hoor.

Beantwoorden

Goedenavond, ik vind helmond opzich een goede stad, alleen jammer dat nu plaza & deux zijn verhoogd naar 18+, de jeugd van 16/17-jaar gaat nu maar wat op straat hangen, of naar franske.. en daar wordt het ook niet echt gezelliger op. verder is er in helmond geen gelegenheid om uit te gaan voor de jeugd van 16/17-jaar, die ook graag willen stappen. Ook zeezicht is 18+, en basta 21+.. dat begrijp ik nog wel, maar deux en plaza waren echt van die “jongeren” kroegen, ik zou graag zien dat dat nog steeds is! vriendelijke groeten!

Beantwoorden

Hi,

Helmond mist nog steeds een goede muziektoko alwaar goede dance -/ trance & techno gedraaid wordt.

gr. Gringo

Beantwoorden

Ja het stappen in helmond is wel gezellig maar ik hoorde dat de 16-17 jarige geweerd worden in uitgaan? Nou dat lijkt me minder iedereen van 16 jaar en ouder gewoon binnen laten lijkt me het beste anders gaan ze buiten rotzooi schoppen

Beantwoorden

Rosemary’s Sons uit Breda treedt za 29.10 op in Plato in het voorprogramma van Poco (USA). Dus kom hoogstpersoonlijk het uitgaansleven van Helmond verkennen… 😉

Beantwoorden

hoezo stappen duur???
ben bij de bascule geweest daar is bier nog gewoon € 1.50 en spatjes € 3.00 kei gezellig geweest vooral op vrijdag avond zaterdag komt er wat ouder publiek

Beantwoorden

bij plaza mogen wij er niet meer in omdat we nog geen 18 zijn. gisteren bij de bascule geweest daar ontvangen ze ons met open armen en het was zelfs kei gezellig

Beantwoorden

Cafe D’n AAnloop

Beantwoorden

@TIP:
Waarom heeft Café D’n AAnloop je voorkeur?

Beantwoorden

Het schijnt dat Café Paparazzi (zie WWWWW-vraag 1) ook weer geopend is.

Beantwoorden

@ Ad: ja klopt het is weer geopend. Er is hard gewerkt zowel aan de binnen als buitenkant, maar als je het mij vraagt ziet het er nog steeds hetzelfde uit. En het is en blijft een polski bar. Met dezelfde gasten dus als voorheen!

Beantwoorden

Kijken hoe lang het nou duurt voordat ‘ie weer dicht is dan.

Beantwoorden

gisteren was het weer gezellig in het uitgaansleven …… lekker van die dweilbandjes op de haven en natuurlijk mooi weer …. dat avonduitgaan is eigenlijk maar niks alleen maar bezopen mensen 😉
tja en nu hoorde ik dus dat franske ook heropend is …. ister iets veranderd binnen dan ?????

Beantwoorden

Ze hebben verbouwd, maar wat weet ik niet. Ik heb van te voren iets gehoord over de wc’s… werd ook wel tijd. Zal binnenkort eens gaan kijken!

Beantwoorden

ik ben super blij dat alles (nou ja bijna) naar 18+ is verhoogd… Eindelijk weer eens uitgaan zonder kinderen 🙂 Dat maakt Helmond nou weer echt super om uit te gaan :). SInds de leeftijden zijn gewijzigd is t franske echt een kindertentje geworden 🙂

Beantwoorden

DAG MENSEN, GOED PLAN DEZE WEBLOG!!,
IK HOORDE MEERDERE REACTIE’S DAT ER WEINIG TE DOEN IS IN HELMOND, STICHTING IMPACT DOET ER IN IEDER GEVAL WAT AAN!!!A.S. ZATERDAG 19 NOVEMBER GROTE PARTY IN POPODIUM PLATO GENAAMD BOOTY DROP!!!,2 TOP REGGAE BANDS, 3 DJ’S(DANCEHALL, REGGAETON, BUBBLING),2 DANSERESSEN, EEN MC, COCKTAILBAR, AANKLEDING, TOPSFEER!!!!!ZAAL OPEN 20:00 UUR START 20:30 UUR,EN MAAR 5 EURO ENTREE!!!!,HELMOND KOMT ER WEL!!! 😀

Beantwoorden

@Impact Klinkt geweldig.
Fijn dat er een stichting is die gebruik gaat maken van zo’n goede locatie als Plato. Hebben jullie ook een website ? En heel veel succes zaterdag 😀

Beantwoorden

@Impact
Leuk dat je reageert en dat er dus wel iets gebeurd in Helmond.
Zou je echter volgende keer de CAPS LOCK uit willen zetten!

Beantwoorden

Ik hoorde vanmiddag dat er vrijdags voortaan ladiesnight is in de Vlinder. Drank voor dames voor maar 10 cent!!! Dat valt te betalen, zelfs voor mij. 😀

Beantwoorden

@Els
Dat is echt al een tijdje hoor 🙂
En volgens mijn inlichtingsbronnen hoef je zelfs die 10 cent ook niet te betalen, maar aangezien in NL drank niet gratis weggegeven mag worden, hanteren ze deze “truc”.
Verder heb ik vernomen dat ze namen bij houden van dames die na het “goedkope” gedeelte hun heil ergens anders zoeken. 😉
In ieder geval veel plezier.

Beantwoorden

helmond mist een rock cafe zoals speakers toen daar is echt!!!!!! vraag naar dus helmond doe daar maar eens wat aan

Beantwoorden

@rob
Bedankt voor je reactie. En waar ga je nu heen en vooral waarom ga je daar naar toe, wat is er zo leuk daar?

Beantwoorden

is het trouwens nog steeds zo dat je in helmond nog steeds niet binnenkomt met korte truitjes waarbij je de buik ziet?
Heb zoveel leuke kleding maar kan t niet met uitgaan aantrekken :(. weet iemands dit toevallig?

Beantwoorden

@Linda
Zolang je truitje niet te kort is mag je gerust in Helmond komen.

Beantwoorden

En je mag ook je camera meebrengen, als je wilt. 😉

Beantwoorden

@Porcupine
Wat is dan niet te kort? IS dat bij jou boven of onder de navel….

Beantwoorden

Een stukske boven de navel mag best, hoor.

Beantwoorden

wat daar zo leuk was gewoon de muziek bv led zeppelin doors rainbow deep purple enz en veel van het zelfde soort mensen bij elkaar met de zelfde intresse bedoel er is niks meer voor die groep mensen sins speakers weg is ja en waar ze nu heen moeten tja ik zou het niet weten

Beantwoorden

Is er uitgaansleven in Helmond? Bij Café Maxim op de Marktstraat zal er de komende 26 weken niet veel te beleven zijn in ieder geval. Ik zag dat de burgemeester het daar het afgelopen weekend dicht heeft laten timmeren. Mooie planning want Dolino’s heeft haar 26 weken er volgens mij zo’n beetje opzitten.

Beantwoorden

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heb ik het gelijk, over de aanhoudende problemen bij Basta, aan mijn zijde gekregen. Op de website van het ED las ik namelijk een artikel over het cameratoezicht in het uitgaansgebied, waar dit wordt bevestigd.

quote:
Op de Steenweg daarentegen wordt een toename van het aantal meldingen van verstoring van de openbare orde geconstateerd. Uit het rapport valt op te maken dat dit vooral te maken heeft met de opening van een nieuwe horecagelegenheid aan de Steenweg, waar vanwege verscherpt portierstoezicht meer sprake is geweest van incidenten bij de deur. De beelden die de vijf draaibare en veertien vaste camera’s vastleggen konden ook worden gebruikt om een klacht over te hardhandig politieoptreden te weerleggen.

Overigens weet ik niet precies over welk incident de laatste regel gaat. Wel weet ik dat er een tijdje terug, tijdens een flinke rel, een aantal mensen zijn opgepakt, die absoluut niets gedaan hadden. Een kennis van mij werd namelijk gearresteerd toen een agent hem sommeerde de andere richting uit te gaan. De man zei toen dat zijn fiets op het Havenplein stond. Hij had meteen een politiehond aan zijn arm hangen, en werd afgevoerd. Hiervoor heeft hij de rest van de nacht een politiecel gezeten, en kreeg nog een boete van 75 Euro bovendien.

Beantwoorden

@Pieter :: 26 januari 2006 12:29
Toen ik gisteravond langs Maxim’s liep, was het toch al weer open zag ik.

Beantwoorden

Was mij ook opgevallen. Het is veel eerder open dan verwacht. 😕

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud)
Ik had gehoord dat Maxim weer open was. Vreemd dat zij weer zo snel open mogen.
Wat eigenlijk nog vreemder is dat dat Basta maar open blijft. Wat er bij Basta binnen gebeurd is niet normaal meer. Moet je misschien van Turkse komaf zijn om je kroeg gesloten te krijgen?

Beantwoorden

@Pieter
Ja, wat er bij Basta binnen allemaal gebeurd, dat weet ik niet. Maar het schijnt dat sinds het een paar maanden geleden is overgenomen, wel wat rustiger is geworden. Overigens stond er zaterdagnacht wel weer een politiewagen aan de deur toen ik naar huis fietste.
En waarom de ene zaak wel open mag blijven, en de andere niet, dat weet ik ook niet. Goede contacten in het gemeentebestuur misschien?

Beantwoorden

HELMOND is saaai van gemeente helmond moge er nog
niet eens after-party’s komen gaat een cafe’of discotheek een half uur later dicht krijge ze 500.- boete
Damnzzzz Saai heid heerst in helmond.
afz Brandon

Beantwoorden

en DEUX kom ik niet binne omdat ik getint bent
en poltitie doen er niks tegen >>>

Beantwoorden

Muziekcafe gaat wel. Beetje klein en als t eenmal druk is veel te druk, maar wel gezellig. Deux komen te jonge mensen. Daar voel ik me echt te oud, terwijl ik pas 20 ben.

Beantwoorden

Nou, ik ben van alle markten thuis, en ben overal wel eens een flinke tijd geweest. even de kroegen waar ik heenga met mijn mening:
Cafe Plaza: flinke drukte, en gezellig personeel. De muziek is echt voor de stampers onder ons over het algemeen, maar de drukte op de zaterdag is soms gewoon absurt. Op de bovenverdieping mogen ze ook wel eens een toilet installeren, want als ik even naar het toilet moet ben ik 10 minuten onderweg 😕 vreemd, doordeweeks ook geen zak te doen, en met de carnaval een passepartout aanschaffen van 6 euro, en dure drankjes, dacht het niet. In de zomer wel een druk terras, maar veel jeugd.
Cafe de Bascule: Erg gezellig, vooral voor de dames onder ons goedkoop op de vrijdag (10ct!), glazen zwerven niet overal rond en de doelgroep is erg gevarieërd, pluspunt! Muziek ook klasse! Doordeweeks alleen niets te doen.
Cafe t Franske: Doordeweeks een prima cafe om na je werkdag wat te drinken met je collega’s. Pooltafel. Regelmatig livemuziek en in de zomer gezellig terras. In het weekend een echt feestcafé! Toppie! Prijzen zijn redelijk en je hoeft geen garderobe te betalen, pluspunt! Personeel feest gezellig mee!
Cafe de Kapper: Hier hetzelfde verhaal als bij t Franske, misschien ook omdat het dezelfde eigenaar is. Enige verschil is dat er minder plaats is om een dansje te wagen en dat ze er amstel schenken. Wc’s zijn bij ‘t Kappertje op de bovenverdieping, bij drukte is dit wel vervelend.
Cafe de Kei: Gezellig als er wat drukte is! Aan het begin van een avond niet zo denderend om er een pilsje te drinken. Op zondagavonden wel zeer gezellig! Wc’s zijn beneden, bij drukte wederom zeer vervelend, normaal gesproken niet zo;n probleem. Veel ruimte om te dansen, ideaal voor kroegentochten en goede muziek!
Cafe Boscotondo: Doordeweeks ideaal om te eten/drinken na een bioscoopje, en afgelopen zomer was het daar in het weekend vaak erg druk op de zaterdagavond, werd veel dancemuziek gedraaid en dat trok toch aardig wat mensen. Ze zijn een tijdje weggeweest maar nu weer open! Alleen erg vervelend dat het een eindje lopen van de “uitgaans-route” ligt. Ik vraag me af of het op de zaterdag daar nog steeds zo druk is??
Cafe Zeezicht: Hét danscafe voor de jeugd eigenlijk. Doordeweeks veel besloten feesten. Voordeel is het jeugdbeleid en de grote dansruimte. Leuke lichten en goede muziek! Nadeel is de verplichte garderobe en de “verstopte” wc benedengronds. (Niet handig voor de mensen die er voor het eerst zijn en flink wat achterovergegoten hebben) 2 barren is ook makkelijk met zo’n zee aan ruimte. Doordeweeks en op vrijdagavond mogelijkheid om te poolen! Toppie! Vooral de nieuwe website!
Cafe Entre les Deux: Juist, voorheen het danscafé voor de kleintjes onder ons. Sinds het jeugdbeleid is het er vrijwel leeg, en dan vragen ze ook nog om een passepartout voor de carnaval… ok, ze hebben een redelijke website, maar nog steeds is het er leeg, duur en oersaai 😕
Cafe Basta!: Meer voor de danceliefhebbers onder ons! Niet altijd druk, maar vaak wel gezellig en leuke muziek dus! Redelijke prijzen, aardig personeel. Ondanks de slechte publiciteit lijkt het nog best goed te lopen, ik heb er zelfs in elk geval meerdere leuke avonden gehad! Goede website!
Cafe de Wekker: Ideale kroeg als je het mij vraagt. Helmonde trekpleister voor het roze circuit! En het is er echt meestal reuzegezellig! Ze maken gebruik van drankkaarten, goedkoper en zorgt er zeker voor dat de klanten blijven komen! Gratis garderobe, leuk personeel. Leuk ingericht en ideaal voor een avondje kroegtijgeren, en dansen! 2 thumbs up, lady’s!
Cafe t Vensterke: Super-gastheer Mario! Leuke muziek, kleine ruimte om te dansen, eventueel ook een vensterbank om op los te gaan! Gratis garderobe en supergezellige sfeer! Doordeweeks is er ook altijd wel wat te halen bij Mario!
Cafe Dadas: Voor de hardrock-liefhebbers onder ons! Op zaterdagen meestal wel veel mensen uit dit circuit, en ze werken er met een muntensysteem *contant ook geen probleem*, en dat scheelt ook weer geld! Pooltafel achterin en tafels voorin! Gratis garderobe en doordeweeks elke dag open, maar helaas geen garantie dat er wat te doen is. “Stichting Impact” zorgt er elke maand voor een leuk feestje, wat de laatste maanden weer voor leuke vrijdagavonden heeft gezorgd!

Buiten de binnenstad is het best aardig poolen in Snookertown op ‘t Hout. Redelijke prijzen en altijd wel wat te halen. Meerdere Pool- en snookertafels, en darten is ook mogelijk. elke dag wel wat te doen. Feesten en partijen zijn er ook al mogelijk.
Het muziekcafé is ook zeker een aanrader. Op de website kun je lezen wat er te doen is, en wat je in de smaak valt daar breng je een bezoekje aan. Laagdrempelige entree tot geen! Gratis garderobe, wel wederom een verstopte toilet achter het podium. Doordeweeks gesloten.

Tijdens het stappen honger?
Zelf vaak last van, dus over het algemeen ben ik dan te vinden in De Pyramide. Pizza’s vanaf 5 euro (makkelijk te delen) en ook kebab etc. is niet duur. Op de steenweg dus makkelijk en snel! Tot half 3 open.
Verder frietzaak La Venezia, ook niet duur en midden op de steenweg, ook tot laat in de nacht open.

Vul maar aan als ik iets vergeet! 8)

Beantwoorden

@Feestbeest:
GROTE klasse! Een prachtige recentie over veel uitgaansmogelijkheden in Helmond.
Uitgebreid, duidelijk en lekker leesbaar beschreven. Het geeft inderdaad aan dat je van alle (uitgaans)markten thuis bent en het dus goed kunt verwoorden.

Beantwoorden

@Feestbeest
De dames van de Wekkerrr… (en het personeel) zullen erg in hun nopjes zijn als ze de recentie van hun kroegske lezen.
Ik zal ze er a.s. vrijdag even op wijzen (als ze het dan niet al gelezen hebben).

Beantwoorden

@Feestbeest, wat leuk om zo een opsomming van onze Helmondse kroegen te lezen, bedankt 😀

Beantwoorden

heeeej!
Dankjewel!
Ja ik ben nogal verschillend qua muziek. Ene week plant ik al mijn oude piercings in mn lijf en hang ik rond in Dadas, en de week er op sta ik bijv. in nette kledij bij Zeezicht.

Vrijdag iig in Dadas, 3 bandjes 🙂 Altijd leuk het volk dat daar op af komt!

Beantwoorden

@feestbeest Waarom zou je je kleding cq uitstraling aanpassen, je bent toch wie je bent ! 😕

Beantwoorden

Tuurlijk weet ik dat:)
Ik heb er alleen weinig zin in om door de koud naar plaza/zeezicht/whatever te lopen, en dan vervolgens niet binnen te mogen. Pas mijn kleding dus liever aan op mijn planning

Beantwoorden

wat is eigenlijk met de gouden kegel? Ik ben er al in tijden niet meer geweest… Laatste paar maanden ben ik eigenlijk alleen in zeezicht te vinden..

Beantwoorden

@Linda
Das een goeie! ik zal er vrijdag eens gaan kijken, let u know 😉

Beantwoorden

@ feestbeest..
daar houd ik je aan. Doe je Twan nog ff de groetjes van me?

Beantwoorden

@Linda
Ik weet het niet zeker, maar ik heb gehoord dat Twan niet meer bij de Gouden Kegel werkt.

Beantwoorden

hmmm vreemd….al lang niet meer?? of weet je dat niet? …. Pffff dan is er aan de gouden kegel toch ook niks meer aan :S

Beantwoorden

Klinkt wel als een poulaire jongen, die Twan 😛

Beantwoorden

@Feestbeest:
Een beetje laat, maar een mooi overzicht dat je maakte op 8 maart. Klopt ook nog vind ik. In de meeste kroegen zul je wel een gratis pilsje zijn wezen ophalen denk ik. 😉

Beantwoorden

@ feestbeest… en is t er nog steeds zo gezellig…
nouja populair…. wat heet nou tegenwoordig populair… Ik kreeg zo nu en dan gratis drinken 😉

Beantwoorden

Ghehe, nah, dat valt wel mee
heb uit mezelf gepost, en ik kan nu niet echt zeggen dat ik in een kroeg behalve dadas langer als een uur binnen ben:)
en heb ik mijn naa, gezegd?

Beantwoorden

hmm ik volg je eerlijk gezegd maar voor de helft…. hoezo heb je uit je zelf gepost? (dat doe ik toch ook??) en hoezo heb je je naam gezegd???

Beantwoorden

Dúh! In Amsterdam valt ook véél meer te beleven, daar woon ik: da’s pas klasse! 8)

De enige uitgaansplaats in Helmond is bij je schoonmoeder koffie drinken

Beantwoorden

@linda
ik zag gewoon dit weblog, en uit verveling ging ik eens posten, dus gratis drinken viel wel mee, want ik heb mijn naam niet gezegd, wat dus wil zeggen dat geen kroegbaas weet van wie ik nu ben en dit dus gepost heb 😉
daar doelde ik op

Beantwoorden

@ feestbeest… aha nu snap ik het

ben afgelopen vrijdag naar de vlinder geweest…. eerste drankje gratis dus alles goed en wel… Alleen was dat eerst drankje niet zo goed… Er klopte iets niet want ben daarna supermisselijk geworden en heb moeten overgeven… Met mijn partner was het ook niet veel beter dus zijn we na 1 uur alweer naar huis gegaan waar we hebben liggen uitzieken… Niet echt goede reclame zou je zeggen toch?

Beantwoorden

@linda
dat is wel een beetje heel erg vreemd:S
waren er meerderen die daar last van hadden buiten jij en je partner?

Beantwoorden

geen idee… we konden daar verder niemand dusja.. ik heb geen idee maar het inderdaad wel erg vreemd en niet zon goede publiciteit want dat was meteen de eerste en laatste keer dat we daar heen zijn gegaan

Beantwoorden

Volgende week, met Koninginnenacht, mogen de kroegen in Helmond tot 5 uur ‘s morgens openblijven. Leuk zou je zeggen. Alleen heeft de gemeente besloten dat er na 3 uur ‘s nachts niemand meer in een cafe mag worden binnengelaten, en dat men verplicht is een portier aan de deur te zetten.
Zie je het al gebeuren dat je als vaste klant je favoriete cafe niet in mag na drie uur, terwijl er binnen nog volop feest is.
Raar gemeentebestuur hebben we toch in Helmond.

Beantwoorden

ik verwacht niet dat alle cafés zich hieraan gaan houden
vooral de cafés die al leven van de stamgasten. Van de basta, de plaza en zeezicht kan ik het wel begrijpen. Om e rest zou ik me niet zo’n zorgen maken

Beantwoorden

Hallo city vogue, ik heb het een en ander voor het eerst gelezen en vind dat sommige die 10 jaar of langer op stap gaan, slechts JIMBIM opmoemen! Wat d8t men van CHIQ,CASTLE,CUPIDO,CHEERS en uiteraard niet te vergeten WOODSTOCK.Dat waren pas gezellige tijden,wat er nu rondloopt is 10 keer niks! hiermee bedoel ik zowel vrouwen als mannen die verslaafd zijn aan eerst alcohol dan drugs en daarna afsluitend met seks,nu ook nog eens agressief en gewapend zijn.Voor je het weet is het al mis! waar of niet waar?

Beantwoorden

@Feestbeest
Ik denk dat er met Koninginnenacht wel wat strenger gecontroleerd zal worden, of men er zich ook aan houdt.

@Pina Colada
Niet waar.

Beantwoorden

@Pina Colada:
Destijds stond Woodstock bij zeer vele Helmonders natuurlijk erg slecht aangeschreven. Blijkbaar niet bij jou.
Tegenwoordig geldt dat weer voor andere gelegenheden/mensen naar jouw mening.
De geschiedenis herhaalt zich?

Beantwoorden

Er zal niet zwaarder gekontroleerd worden. En als de politie dat wel doet, wat valt er dan te kontroleren buiten de agressieve zatlappen om? Alleen de politie heeft er baat bij bij het uitschrijven van meerdere flinke (85~320 euro) procesverbalen. Die denkt nu al dat het op K.N. en K.D. cellen te kort zal komen. Zal ik je vertellen waar de politie met feestdagen spreekwoordelijk op uit is? “GO AHEAD AND MAKE MY DAY”. Je hebt nu gewoon eenmaal personen met A&D er bij die in rotte appels veranderen.

Beantwoorden

@ weblog
Gai bent goed op de hoogte van het feit dat destijds woodstock een slechte reputatie had. wat mij tegen valt in uw reactie is het volgende: ik heb er 6 maal cafe/bar genoemd en het enigste dat gai weet te melden is over woodstock. als iedereen zoals gai negatief gut reageren dan is er in feite geen één gelegenheid in H’mond veilig. Was er volgens jou dan “alles kits achter de rits” bij de andere tenten die met de C beginnen? 😛

Beantwoorden

@ porcupine
jou reactie is heel kortzichtig door simpelweg “niet waar” neer te klatsen :?. Kun je je wat meer verduidelijken? 😮

Beantwoorden

@Pina Colada:
Omdat Woodstock voor mij destijds al een begrip was, heb ik aan de hand daarvan mijn punt willen maken om 15.02. De andere kroegen ken ik niet echt. Tenzij Cheers op de Markt was en veel blauw (en water) in het interieur had: dan kwam ik er 1 of 2 keer.
Overigens reageer ik niet negatief over het uitgaan in Helmond.

Beantwoorden

@Pina Colada
Uit je reactie maakte ik op dat je vind dat er in Helmond onder invloed van alcohol en drugs regelmatig grote vechtpartijen plaatsvinden waarbij wapens worden gebruikt. Naar mijn ervaring is dit niet waar. Dat wilde ik alleen maar even zeggen.

Wat betreft je reactie om 18:53
Er zal met Koninginnenacht wel degelijk extra worden gecontroleerd. Men zal gaan controleren of cafehouders mensen na drie uur ‘s nachts nog binnenlaten.
Lees mijn bijdrage van 18 april 2006 17:34 nog maar eens even, misschien begrijp je dan wat ik bedoel.

Beantwoorden

@pina colada de namen doen het toch vermoeden dat er bij die kroegen met een C “alles kits achter de rits” was .. moet je zien wat een mooie namen .. Castle … Cheers…. Cupido … Chiq … 🙂

Beantwoorden

heel mooi die web,maar kun je ook wat foto”s plaatsen van Midgetgolf – de Warande volgens mij weet niemand dat te liggen. het is helemaal vernieuwd met mooie banen. en voor de kinderen speel acktraktie”s etc,

Beantwoorden

@ Willy, heb je ‘de mois’ ook al ontmoet???

Beantwoorden

Iemand wellicht al iets te melden over “Grand Cafe M” dat nu zit waar “de Gouden Kegel” zat ??? Site ziet er strak uit, foto’s kleurrijk, maar de rest ….??? Lijkt mij nl echt iets wat het uitgaansleven in Helmond verrijkt. Zoals ze zelf gemeld hebben : mogelijkheid tot poolen, voorin een bardeel (nee geen bordeel :p ), en dan nog een dans/chill gedeelte, met lounge/disco/pop/trance/r&b muziek. Toegang vanaf 25 jaar !!!

Beantwoorden

@Otje:
Ik ben er nog 1 van het Kegel-tijdperk en heb toen menig uurtje bij Theo, Riekie, Harry en … doorgebracht. En uit nostalgische redenen mis ik dat. Maar benieuwd naar de meningen over de opvolger ben ik ook.

Beantwoorden

Nieuw initiatief in het Helmonds uitgaansleven. ENTRE LES DEUX versus DE BENDE VAN ELLENDE.

Een groepje vaste gasten van Deux heeft van de eigenaar de toestemming gekregen om zelf iets op de vrijdag avond te organiseren.
Enkele maanden van voorbereiding zijn hieraan vooraf gegaan, inclusief het vinden van sponsors en maken van flyers. Op vrijdag 26 mei is het dan zover.
Beach Partij op 26 C mei.
Organisatie: De Bende Van Ellende.
voor meer informatie en inschrijven zie: http://www.debendevanellende.nl

Ik vindt dit een geweldig mooi begin van de zomer, met cocktails, summer mix en als klap op de vuurpijl de modeshow in beachwear.

Dit initiatief zou best wel eens door andere groepen/ cafe’s/ zaken overgenomen kunnen worden.
Op die manier hoef je niet te zeggen dat er niets is in Helmond, maar je kunt laten zien hoe het wel zou moeten.
Laat dit een succes zijn, zodat niet al het werk voor niets is geweest.

Beantwoorden

@ Otje….
via via kreeg ik voor de openingsavond een uitnodiging. Toch mocht ik daar niet naar binnen omdat ik niet aan de kledingeisen voldeed… Tsja, ik heb daarna nog aan iemand gevraagd wat de kledingseisen waren maar die persoon wist van niks… Ik ben niet van plan om daar ooit nog heen te gaan.. belachelijk gewoon :S, terwijl ik eigenlijk altijd goed contact heb gehad met de nieuwe eigenaar… GRR

Beantwoorden

@linda
Wellicht dat je te jong was. Otje schreef immers dat je 25 jaar dient te zijn. Maar een kanjer als jij zou elke horecazaak moeten toe laten natuurlijk.

Beantwoorden

Finalisten 0492 podium bekend

HELMOND – Poppodium Plato was gisteren het decor van de derde en laatste voorronde van het 0492 PopPodium. Uit 23 bands koos een professionele jury de volgende zes finalisten: The Crooks, Blind Trash, Melora Rain, A Brighter Day, Sound Asleep en Vendetta.
De bands strijden zaterdag tijdens Artimond om de hoofdprijs van 0492: de mogelijkheid om een demo op te nemen in een professionele geluidsstudio. Bovendien mag de winnaar volgend jaar het afsluitende optreden van 0492 verzorgen. De band No Speed kreeg de aanmoedigingsprijs en mag een kwartier spelen.

Het festival op het Helmondse Havenplein begint om 19.00 uur.
Bron: Eindhovens Dagblad.

Beantwoorden

@Linda
Vreemd dat je niet binnen mocht, terwijl je wel was uitgenodigd.
En die minimum leeftijd van 25 jaar is ook belachelijk. Ik kan wel begrijpen dat iemand beneden de 18 jaar niet wordt toegelaten, maar je ziet steeds vaker dat de minimum leeftijd wordt verhoogd.

Beantwoorden

@ Linda + @ Pieter + @Porcupine: Tja leeftijd is leeftijd ook al ben je een kanjer, Linda. K ben er nog niet geweest. Wel gehoord dat ze wat hardere trance draaien.
Moet ook redelijk gevuld zijn. As k er geweest ben dan lezen jullie het ckers hier. Groeten.

Beantwoorden

Uitgaan in Helmond?

Eeeh, Ik vind persoonlijk dat er de laatste jaren heel veel in veranderd in het uitgaansleven in Helmond. Monroe’s, de Buren, Avnace, Hot News en meer zaken zijn gewoon verdwenen. Tja kan er ook niets aan doen da’k al zo oud ben. En er is eigenlijk niet echt wat voor terug gekomen.
Het verwonderd mij wel dat een aantal zaken steevast op vrijdagavond en zaterdag’s na 1 leeglopen cq zijn. Dan vraag ik me toch af wat men mist in Helmond. Een grote discotheek zal er denk ik niet komen omdat die straal vanaf Time-out te klein is. (Als je me begrijpt) en een Lounge-achtig gebeuren lijkt me ook niets. Thema-avonden, Live muziek en dat soort zaken lijken het goed te doen. Kijk maar naar Eindhoven. Verschillende kroegen die do. ‘s avonds een goede vulling hebben. En ja de vrijdagen zijn daar ook slap.

Alsje het maar gezellig hebt toch?

Beantwoorden

uitgaan is niet meer zo gezellig als enkele jaren geleden, en het is te duur.ben weer eens uitgegaan,zijn we op de hoek van de oude aa geweest,ben de naam kwijt, veel oude bekende,maar de bediening was traag,de muziek heel zachjes,toen naar de penning,halve liedjes en overvriendelijk niet leuk,vlinder staat nog steeds voor op de hoek de ruige mensen waar je zo gezegt voor op moest letten nee dankjewel.cafe franske heb ik geen zin om tussen de jeugd te gaan zitten.bij de kapper op zondag geweest,daar staat nu een vrouw te werken die schreeuwt en uitvalt tegen klanten niet normaal,toen ik er toen eens kwam stond er leuk personeel achter de bar die meezongen en dansten nou daar zien ze me ook niet meer, en de wekkerr was in het begin wel leuk met muziek toen we binnen gingen en zag wat er binnen stond, zijn we weer meteen gegaan,sorry dat ik zo negatief ben.nee ik heb geen leuke gezellige, ja het eerste cafe dat ging nog wel, maar we blijven lekker thuis, daar kan je het ook gezellig maken .groetjes o ja ik geniet van deze weblog heerlijk om te lezen en te lachen.

Beantwoorden

@hannie:
Leuk te lezen dat je hier geniet van het lezen en lachen. Wij (en wie weet wie nog meer) waarderen jouw beoordeling van de natte Helmondse horeca weer.
Het café dat je zeer waarschijnlijk bedoelt is Café D’n AAnloop.

Beantwoorden

Gisteravond heerlijk op het terras bij het Pakhuis gezeten, heerlijk en gezellig was dat.
Prima vlotte bediening, ondanks de drukte.

Beantwoorden

Ik ga ongeveer 5 jaar bijna iedere dag uit, en aangezien ik een echte(ja trotse) helmonder ben meestal ook wel in helmond, hieronder volgt een korte door mij ervaren en gevormde mening over het uitgaans leven, de kroegen, en dus vooral de natte horeca van helmond.
Ik zal ze maar even appart van commentaar voorzien aangezien ik niet graag een en ander over een kam scheer.
-cafe dadas,hardrockcafe(enige in helmond),de bazen magmoet en mustafa zijn wel ok, is 4 jaar lang mijn dagelijkse stamkroeg geweest, doordeweek toupen, zeer zachte muziek(veel te zacht),poeltafel(pluspunt), en in het weekend komt er heel ander volk, jong alternatief, wel altijd heel goede sfeer,gezellig,maar je moet er van houden,7 dagen per week open van 20:00uur tot 03:00uur
-cafe het vensterke, kom ik ook ong.twee jaar iedere dag, simpel en kort: heeel leuke,gezellige en buurtkroeg, mario is een topbarman—een echt horecabeest, in het weekend altijd vol en druk en feest, kortom; altijd en iedere dag leuk!!alleen woensdag dicht.
-cafe de steenweg(voormalig),dat wordt een cafelounch van stichting sem(stichting educatieve multimedia), die gaan het hele pand gebruiken voor kunstenaars, podium, oefenruimte, voorin het cafe, enz.opening gepland ong.eind augustus.
-cafe de wekker, hier komt het meest uiteenlopende volk wat ik maar kan bedenken, ik kom er regelmatig, vind de twee bazinnen niet heel erg vrolijk, altijd heel harde muziek,op de een of andere manier voor mij niet aantrekkelijk, de maandelijkse zomerparty’s zijn wel leuk en orgineel.
-cafe de basta, loop af en toe even binnen om te kijken of er iets is veranderd,en loop dan na 10 min weer aan, foute te harde muziek, irrietante toeters erdoorheen, wazig deurbeleid, bazen die zich nooit bij de kroeg laten zien en zich alleen in eindhoven bij hun wel goed lopende kroegen vertonen, veel drugsgebruik(naar mijn idee),ze proberen hun(wel goed lopende) basta uit eindhoven na te doen, een probleem; in eindhoven draait die kroeg op studenten, wij missen hier nog en hbo daarvoor, nee foute tent, en daarbij na sluitngstijd vaak vechten op straat.
-hot news,…eeeh ja daar komt het orgelmuseum,…op de steenweg?..eeh ja…
-cafe entre le deux, is maar twee dagen in de week open en op een dag zit er een kruk en een dj binnen(vrijdag),dus maar een dag in de week volk,wel druk, en goed dat het er is, dan kunnen de van 15 t/m/ 18 jarige tenminste ergens terecht, ook regelmatig vechten na sluiten,verder leuke tent voor bovenstaande leeftijden.
-bavariahouse, super mooi geworden, aanwinst voor helmond, goed eten, en grappig dat hun de discussie wel los krijgen in de gemeente raad en andere cafe’s niet over de sluitngstijden, daarbij weet ik op voorhand al dat ze die nachtvergunning krijgen ong.6 keer per jaar tot 07:00uur open.supertent!!
-cafe t parlement, is net overgenomen door een jonge en frisse ondernemer(of twee,maar een die is er altijd), is nu iedere dag druk, leuk personeel, aardige baas, goed eten, dus we wachten af..
-west ende, terecht een prijs gewonnen voor de terrasvernieuwing vorig jaar, heel mooi, gezellig, goed personeel, kaart vind ik tegenvallen voor vegetariers, en hotel is veel te duur, eten is er zeer goed verder, goede tent.
-cafe zeezicht, nog maar 3 dagen per week open tijdens de zomermaanden, op zaterdag altijd vol en zeer gezellig(leeftijd ong van 21 tot 30), pieter is een goede barman,..leuke tent alleen jammer dat er geen(wienig) terrasruimte is.
-eetcafe boscotondo, 3 e keer failliet, eigen schuld,als je daar iets wil beginnen moet je of geld meenemen om het min.een jaar uit te houden, of kwalitiet te leveren, de laatste ondernemer had het beide niet, daarbij was het een chagrijn en was er slecht personeel, dan vraag je erom.
-cafe de kei, ruud is een goede barman, voordeel is dat ze tapjupiler hebben,iedere zondagavond vanaf 00:30 uur is het vol en feest(horecapersoneel),zeer leuke en ondernemende tent,altijd leuk, op woensdag dicht.leuk is dat ze al om 16:00uur open zijn.leuke tent.
-cafe de vlegel, iedereen weet van wie het word, en vele zaten al te wachten dat ie weer begon, dus als het in augustus open gaat zal het zeker een afgeladen vol en druk borrelcafe worden, aan de andere kant langs de kei heeft hij het pand van de makelaar gekocht en daar komt een louchcafe over een tijdje.
-de bank, zeer goed eten, goede bediening,aanrader om te lunchen.
-cafe de kapper, van dezelfde baas, is niet mijn cafe, chagrijn achter de bar altijd, kom er dus nier meer
-cafe t franske, ook van dezelfde baas, doordeweek, weekend, overdag, altijd volk, is een leuke kroeg, leuk en goed personeel,op zaterdag veel jeugd, de rest wat ouder volk.
-t pakhuis, sorry willy maar je kan een eetcafe met zo een enorm terras niet alleen laten draaien op jong onervaren(goedkope)bediening, ze zullen ook ondersteund moeten worden door ervaren en rotten van het vak, oftwel, ik hoor het van iedereen en deel die mening voluit, het duurt veel te lang voor je geholpen word(afrekenen min.10 min, bestellen min. 15 min. enz),ligt aan jong en onervaren personeel, verder moet de baas niet zijn personeel de les lezen midden op het terras, slechte lunchkaart, diner is wel goed, ze hebben gewoon geluk met de aaa lokatie, daarom is het er druk.
-cafe de vlinder, leuke tent, niet mijn tent, maar vaak is het er totale feestchaos, leuke actie met die dames voor 10 cent drinken toen, vaak vroeg dicht.
-cafe de bascule, in het weekend open,leeftijd is ongeveer 21 jaar tot 35 jaar, goed deurbeleid, leuke muziek, goed barpersoneel, leuk cafe.
-cafe plaza, ook voor de jeugd op zaterdag, doordeweek vaak dicht, op vrijdag rustig, in het weekend altijd druk, zeer raar en omslachtig deurbeleid, vlot personeel, en heel orgineel van de dj-contest die ze hebben gehad.goed cafe.
-la perla,superrestaurant(ja is wel geen natte horeca, maar dat moest er even tussen door)
-cafe de penning, heel klein, veel kaarten, vaak rustig, aardige bazen, goed cafe(etje)
-de’n aanloop, het ondernemers cafe van helmond, op vrijdag borrelen, aardig barpersoneel, leuke kroeg, wel wat andere slag volk.
-cafe maxime, de gemeentelijk sluitng was onterecht, alleen maar turkse muziek, erg(!)raar barpersoneel, drinken uit de fles,en iedereen is de hele tijd turks aan het praten, niet mijn kroeg.
-cafe adas(voormalig papparazzie)nieuwe eigenaar, regelmatig danseressen, dance en r&b muziek, ziet er verouderd en versleten uit, drinken uit fles, en veel turks en pools gepraat, niet mijn kroeg.
-cafe dolino, is nog dicht op last van de gemeente
-cafe wall street, orgineel dat ze jamsessies houden, leuk personeel, ondernemende baas, niet mijn ding maar wel goed cafe op zich.
-muziekcafe, zeer goed en leuk cafe, enorm uiteenlopend publiek, leuk personeel en patrick(baas) is een topgozer, veel live optredens, en vooral na de kasteeltuinconcerten is het zeer gezellig!!,Grootste scherm van helmond voor de voetbal liefhebbers,..aanrader!
-grand cafe m(voormalig gouden kegel), zeer,zeer,zeer mooi geworden, dance muziek, goed personeel,leuk dat ze ook een snookertafel hebben, in het weekend druk en goede sfeer, doordeweek nog veeeel te rustig, leuke tent.
-t’filmhuis, kan je zeer gezellig en sfeervol wat drinken in een artistieke omgeving.
-t’cabaret, leuk cafe, lekker eten, mooie zaal erachter, rob(baas) is relaxt, is goede tent
-cafe maska, poolse tent, en ook veel r&b volk, niet mijn ding, voel me er niet thuis
-cafe whilhelmina,t’vat,de molen,t’aanbeeld(kom ik vaak, en is zeer aardig personeel en zeer leuke bazen),de sport,de brouwer,de kegelaar,luxor(zeer mooi verbouwd!!),half 12,lambert,enz,enz,nog veel meer, als iemand er nog behoefte aan zou hebben dat ik die overige cafe’s nog ga beschijven dan laat maar weten.
nu hou ik op, wat wel belangrijk is om te weten, dit zijn mijn ervaringen, niemand moet zich aangevallen voelen, en ik heb alleen, even haastig, een aantal puntjes per cafe opgenoemd, dus zal ongetwijfeld vaak een plus en/of minpunt bij zaken vergeten zijn.

ach ja, bovenal vind ik het in het helmondse uitgaansleven nog steeds leuk, gezellig en goed uit te houden, alleen mis ik een hogeschool, die studenten zorgen er dan voor dat het doordeweek niet zo saai is…

Beantwoorden

Mooie opsomming van het uitgaansleven in Helmond, Geert. Laat die andere cafe’s maar komen.
Trouwens krijgt Helmond binnenkort waarschijnlijk een HBO-opleiding. Misschien dat er dan ook wat meer studenten in Helmond uitgaan.
Overigens vind ik dat je de dames van De Wekkerrr… wel wat tekort doet, maar misschien ben ik wel bevooroordeeld

Beantwoorden

Beginnen de kasteeltuinconcerten weer, begint het alweer te regenen.

Beantwoorden

@ Ad. Krek wa’k daacht!

Beantwoorden

@Ad; volgens mij hebben we toch mooi weer, veel plezier en luistergenot als je er heen gaat.

Beantwoorden

Ben er inderdaad geweest en het was er een stuk gezelliger dan op de kermis!
Op naar volgende week.

Beantwoorden

Er is genoeg te doen, alleen niks vernieuwends.. iedere week hetzelfde liedje.
Wordt saai!

Beantwoorden

Na een rondje kermis wilde ik vanavond nog ergens een pilsje pakken.
Omdat mijn stamkroegske gesloten was, viel mijn eerste keuze op de nieuwe zaak D’n Tram op de Marktstraat waar voorheen het Oude Brouwhuis zat. De dame achter de bar serveerde me netjes een pilsje. Maar na enige tijd verdween ze plotseling. Toen mijn glaasje bijne leeg was, kwam toevallig de uitbater van de zaak binnen, maar gunde mij geen blik waardig. Geen vers pilsje dus. Ook de dame die daarvoor achter de bar stond was weg. Ik dus ook.
Na enige omzwervigen, er was dus weinig te doen in het uitgaanscentrum, kwam ik terecht in grandcafe “M’ waar voorheen De Gouden Kegel zat. En een lawaai van muziek dat er was. Ik kon na enige tijd een pilsje bestellen. Toen ik afrekende dacht ik dat ik niet genoeg betaald had. De persoon achter de bar bleef maar boksbewingen maken, maar gaf toch wel het wisselgeld terug. Bleek toen dat hij mee stond te dansen met de muziek.
Toen ik het tweede pilsje wilde bestellen, bleek het vat leeg te zij. Kan altijd gebeuren natuurlijk. Maar na een tijdje kon ik toch mijn biertje bestellen.
Groot was mijn verontwaardiging toen de muziek stopte, en kort daarop werd gezegd dat we de zaak moesten verlaten. Een kennis van mij zei dat hij toch eigenlijk wel zijn pilsje op wilde drinken. Dat mocht niet. We gaan sluiten, en je moet er uit, was het antwoord.

De zaak op de Markt is mooi verbouwd, daar zeg ik niets van. En dat er publiek voor is, zal ook wel zo zijn. Maar om je klanten zondermeer je zaak uit te knikkeren, gaat me toch wel te ver

Beantwoorden

t uitgaansleven in Helmond is gewoon kut, óf je moet van barhangen houden.. dansen kan er niet omdat er altijd klote muziek doorheen wordt gemixt zoals skihut shit of ander soort bagger(grease megamix etc)
de M begint er op te lijken .. Plaza is ook wel aardig maar das weer veel te druk
t word tijd dat k ga verhuizen 😀

Beantwoorden

Sinds een paar weken ben ik iedere vrijdag in plaza te vindene en het is er super gezellig. Niet te druk, je kunt er goed dansen en er gebeurd altijd wel weer wat. ZOals gisteren bv… 7 politieagenten haaldden een jongen van 17 uit plaza omdat hij zelf bier tapte en aan meisjes zat en even later ging het personeel elkaar uitdagen voor een striptease. Was erg gezellig 🙂 Volgende week weer 😀

Beantwoorden

@ Noud: De zaak op de Markt is mooi verbouwd, daar zeg ik niets van. En dat er publiek voor is, zal ook wel zo zijn. Maar om je klanten zondermeer je zaak uit te knikkeren, gaat me toch wel te ver

Nou dan maar weer terug naar de Wekker, Noud !!!

Beantwoorden

@Solveg
De Wèkkerrr… was woensdag gesloten, anders had ik zeker mijn heil niet ergens anders gezocht.
Maar afgelopen weekend sprak ik iemand die een dag eerder herzelfde had meegemaakt bij M.
Ze hadden de hele avond met een groepje op het terras gezeten, en gingen op het eind van de avond nog even naar binnen. Rond 1:15 kwam de “grote baas” binnen, en zette de muziek uit. “Allemaal naar buiten”, werd er geroepen, en ondanks dat ze even daarvoor nog een drankje hadden besteld moesten ze weg. Ze konden hun drankje maar half opdrinken, en werden toen door een portier naar buiten gebonjourd.
Service van de zaak, zullen we maar zeggen.

Beantwoorden

ik vind gewoon simpel, DE buren en monroes moeten terugkomen!!!

verder is helmond niet veel aan!!

Beantwoorden

Kwam gisteren over de Steenweg en zag Lounge Café Velvet. Weet iemand wanneer dat open gaat en wat dat nu precies gaat worden? Tussen de posters door kun je een beetje zien hoe het wordt: wel mooi en zeker anders.

Beantwoorden

VELVET wordt volgens mij WEL VET!!!!

Beantwoorden

WIst niet goed waar ik het moest schrijven dusja…
Gaat er iemand nog naar de horrornight volgende week? Ik ga er wel heen maar of ik daar blij mee ben weet ik nog net zo niet…….

Beantwoorden

@linda
Waar is dat dan te doen? En waarom lijkt het je niks en ga je er toch heen?

Beantwoorden

@pieter

Daar kon je je eigen een maand geleden voor inschrijven en wordt daar bij berkendonk gehouden
Het lijkt me niks omdat ik er al eens geweest ben en ik heb mezelf gezworen om nooit meer te gaan maar ik kan nou eenmaal geen nee zeggen als mijn broertje zo lief vraagt…..

Beantwoorden

Is er al iemand bij cafe de vlegel van jos wijnen geweest.

Beantwoorden

@Linda, kan jij iets meer vertellen over de ” HORROR-night”. Wie organiseert het en noem maar op ?

Beantwoorden

cafe de vlegel???? is dat waar plaza zat of heeft die vlegel van een Jos Wijnen weer een andere kroeg geopend? tsssssssssssss

Beantwoorden

Angie, die vlegel van een Jos Wijnen is inderdaad uitbater van een nieuwe kroeg geworden. De Vlegel is op de Kasteellaan vlak naast De Kei.
Ik heb begrepen dat de gewone man of vrouw er niets te zoeken heeft, want het is een zogenaamde “ondernemerscafe”.

Beantwoorden

@ Angelique

Ik geloof dat ene Jan of Jos Gruijters dat organiseerd. Je kunt je er geloof ik niet meer voor inschrijven, maar het een of andere dropping met allemaal griezelfiguren die je uit het bos willen “verjagen”. Het is een tocht van ong 1,5 uur en begint bij het bos daar bij berkendonk.

Beantwoorden

Velvet launch op de steenweg? Lijkt mij een vindingrijk ondernemer te zijn,met kijk op de sociale maatschapppelijke behoeften van de re-creatieve inwoners van helmond.
Moet er wel bij vermelden dat de gevel van de Velvet Launch bijdraagt aan de kleur en fleur van de steenweg,echt weer een verfrissend gezicht.
Helmond krijgt weer nieuwe energie.!!

Beantwoorden

Hey mensen ik ben zeker op mijn plekje in Helmond, als ik uiga met meestal een grtoe groep dan wil iedereeeeeeen naar cafe de wekkerrr omdat, dat gewoonweg de gezelligste kroeg is in Helmond. Het personeel is altijd gezellig, de muziek is altijd top, de hele sfeer is gewoon goed, je kan zijn wie je bent jong of oud het maakt niks uit. kijk eens voor de gein op http://www.cafedewekkerrr.nl en je zult merken dat het gewoonweg een leuke kroeg is. Maar ik ben ook vaak met vrienden te vinden in Eindh in kafe de buurvrouw, dat is ook een geweldig gezellige kroeg. Ik hoop dat ik nog lang in deze cafe’s mag komen. Oja voor ik het vergeet ik ben op zoek naar een baan in de horeca ben 22 jaar. Ik hoop dat iemand iets leuks voor me weet laat dat dan even weten. thnx. kus linda

Beantwoorden

@Linda
Toevallig hebben de twee dames die De Wekkerrr uitbaten, in Cafe de Buurvrouw gewerkt voordat ze hier in Helmond begonnen.
Ook Baukje, die regelmatig achter de bar staat in De Wekkerrr, heeft daar gewerkt.

Beantwoorden

Baukje heeft die daar gewerkt ja? dat wist ik niet. Ik kom regelmatig in de wekkerrr eigenlijk bijna elke week, en in de buurvrouw 2 keer per maand. Maar ik vind het echt superkroegen, je kan gewoon jezelf zijn das toch echt wel fijn tegenwoordig. Ik hoop ook echt dat cafe de wekkerrr nog zeker n paar jaartjes door draait. maar dat komt wel goed whaahaah.nou mischien tot vrijdag dan maar he. kus linda

Beantwoorden

@Linda
Nu ken ik dus ook het gezicht achter de naam.
De volgende keer pakken we er een samen.

Beantwoorden

Dat doen we zeker Noud. Ik heb veel over je gehoord. en kan dus nu ook jou gezicht bij je naam.wahhaha maar cafe de wekkerrr is gewoon een hele gezellige kroeg waar ik graag kom en altijd zou blijven komen. Ach genoeg tijd nog om te feesten, a.s. vrijdag zijn we weer van de party!! Lekker pilsje pakken bij margrit en angeel wahhahah. mischien tot vrijdag, wel lache dat je me zo snel hebt ontmaskerd, hoe wist je wie ik was dan???? kus linda

Beantwoorden

Ben van ergernis opgehouden met kiekjes schieten als ik op stap was, maar nu M open is, Velvet in aantocht is en het op vrijdag ook wat drukker wordt, den kik er toch over weer te beginnen 🙂

M is op vrijdag tegenwoordig super, aanrader om een keer een biertje te gaan pakken, net zo druk als op zaterdag.

Daarbij kan Tuur tenminste enigsinds op niveau draaien, en dat verhoogt de sfeer meteen. Vind de M een beetje vergelijkbaar met de hippe mini-clubs die je in Amsterdam kan vinden.

Beantwoorden

@Linda
Ik hoop dat je niet alles wat je over me hebt gehoord gelooft. 🙂
En hoe ik er achter kwam wie je was? Heel eenvoudig. Een nieuwe naam hier, en een “nieuw” gezicht in mijn stamcafeeke, en de conclusie was al snel getrokken dat jij Linda wel bijna moest zijn.

Beantwoorden

Wat een gebazel allemaal!
Iedereen moet maar voor zichzelve uitzoeken wat goed bij hem of haar past.
Kneuterigheid ten top.

Beantwoorden

Zijn er kopers voor dadas?
Wat een ballentent is dat geworden de laatste jaren. Niets meer wat het is geweest.

Beantwoorden

Basta moeten ze sluiten! De deux ander personeel inzetten.
De wekker is al helemaal niets.
De Vlegel is voor paupers en homo’s.
De Kei is voor gehoor gestoorden.
Het Kappertje de alimentatiebar van Helmond. De vlinder is een dagelijse kermis vol kampers.
Laat ik over de rest maar zwijgen.
Helmond heeft het niet. Laten we het daar maar niet over eens zijn ipv wel! Ik weet dat dadas eerdaags wordt overgenomen. Zal tijd worden. Eindelijk die zielige figuren eruit en fatsoenlijk publiek binnen. Een echt Longe cafe voor mensen boven de 21. Dat zou pas gaaf zijn.

Beantwoorden

Wat een slappe meningen over de cafe’s in helmond.
Je doet alsof je de man bent in de horeca maar uit je reacties kun je opmaken dat je er de ballen verstand niet van hebt.

Beantwoorden

nouja zeg… Het is duidelijk dat niet iedereen plezier heeft in Helmond maarja plezier moet je zelf maken. Dat kunnen andere niet voor je doen. En als Helmond dan toch niets is voor je, dan ga lekker naar Eindhoven want zo iemand als jou is Helmond liever kwijt dan rijk lijkt me….

Beantwoorden

Stappen dat doe je zaterdagavond in de bascule, lekkere muziek en gezellige mensen

Beantwoorden

helliemond rulezzz..
tis altijd kei gezellig..
maar al vind ik wel dat er wel een vette discotheek mag komen

trouwens er zijn afgelopen vrijdag fotos gemaakt van ons bij de vlinder

heeft de vlinder een website??

kuzzzzzzzzz delana

Beantwoorden

Ik hoorde zojuist dat Basta op de Steenweg te koop staat. Zelf ken ik die tent niet zo goed, maar gezien wat er hier allemaal geschreven staat, lijkt het me dat bijna niemand dat erg zal vinden.

Beantwoorden

velvet is al bijna vet!!!haha word WELvet

Beantwoorden

store tent als je durf kom je zelf kijken in de maska…

Beantwoorden

Mensen nogmaals als herinnering :

http://WWW.MASKA.NL

the Dancing ..wees er snel bij!

Beantwoorden

Wat ook een leuke kroeg is buiten dadas en ‘t franske … de maska op de markt. Er zit nu een nieuwe eigenaar in, en die heeft zn zaakjes goed voor elkaar. Salsa, RnB, Trance, Hardstyle, Hardcore- en salsafeesten… het gebeurd daar allemaal. Lekker dansen, beetje babbelen .. tis eigk gewoon een ondergrondse club. Dus dat zou ook nog een optie zijn.

En idd dadas.. mijn stamkroeg.. gezellig met Machmud en Richard een topavond hebben. Van de muziek moet je houden maar het is er iig altijd gezellig!!

Beantwoorden

best leuk om uit te gaan in helmond veel leuke kroegjes en vooral erg vriendelijk en gezellig personeel.

nu zoek ik alleen die mooie meid waarmee ik zaterdag 13 januari heb gedanst in de vlinder, ik was erg dronken en was me te erg aan het misdragen sorry daarvoor.

ze is rond 3 uur met een vriendin in de taxi gestapt en vertrokken naar lieshout.

mail me [email protected]
liefs van iris aan alle stappers, drinkers en dansers in en omgeving Helmond.

Beantwoorden

@ geert blenckers 11-12-06 02.25 uur:
geert je hebt helemaal gelijk .daar gaat zelfs amsterdam jaloers op wezen.
bat boy

Beantwoorden

de stad moet gewoon veel langer open blijven maakt niet uit welke kroeg..
en ja er moet eigelijk wel een goeie discotheek in helmond komen.
als die er is dan word het alleenmaar beter voor helmond..
dus de stad moet langer open blijven en er meot een goeie disctheek komen

Beantwoorden

de stad moet echt langer open blijven,
het begin pas rond 12 uur en 3 uur is het dicht dat ik toch kort ??

maargoed wat BAT BOY zegt vind ik ook
een goed idee een discotheek 🙂
krijgen ze echt geen spijt van !
maar dan moet ie niet om 3 uur sluiten

groetjesss

Beantwoorden

kgoa liever hier in hellemond n pilske vatte dan in eindhoven, mì al die studentjes op do en vr, verskrikkeluk. Gezellig zôjpe hier, de wa jongere mense die kenne noar plaza of deux, wilde wa swingen en ge bent wa ouwer, zeezicht of meen part de bascule. T vat in de twidde haag is trouwes elleken dag op woensd. na open, en tis r alt druk

Beantwoorden

@ kleine

ik heb het volgens mij helemaal niet over een discotheek gehad, ik heb enkel gezegd dat het een toppie tent word waar Amsterdam jaloers op zou kunnen zijn

Beantwoorden

Ik zag vanmiddag dat Grandcafé M op de Markt alweer verleden tijd is.
Het heet nu Het Stadscafé.
Zit er nu ook een nieuwe eigenaar in?

Beantwoorden

@porcupine
Zoals ik het hoorde zijn het dezelfde mensen die er al inzaten. Omdat het niet liep zoals ze hoopten, willen ze toch weer het gezelligere kegelgevoel terugkrijgen. De oude eigenaresse (Riekie) had het heropend hoorde ik.

Beantwoorden

wilde even zeggen dat de basta weer helemaal terug is en in een nieuw jasje gestoken is en er zeker niet meer gevochten en gedeald wordt dat omdat die zaak overgenomen is en hij zeker een stuk veiliger en gezzeliger is geworden,,,dus kom allen kijken en oordeel

Beantwoorden

ik ga al jaren niet meer uit in helmond sinds dat de zaak en monroes er niet meer is ga ik er niet meer heen als je 30 jaar bent ben je in sommige kroegen al snel te oud met vergeleken wat er rond loopt en als je niet goed kijkt waar je loopt of kijkt heb je zo ruzie nou is dat dan gezellig stappen in helmond ik drink liever thuis een lekker pilsje ten eerste is het niet zo duur en je kunt doen en laten wat je wil tegen woordig laten ze op de haven en steenweg snotblagen van 14 jaar al binnen ik vind dat daar veel beter op gecontroleerd moet worden Dit is mijn mening over het stappen in helmond!!!!!!!!

Beantwoorden

De stad is altijd ‘open’. Het gaat om winkels of Horeca die op een bepaalde tijd open gaan of sluiten.
Er is nog geen sprake van een ‘slotgracht’sluitings principe!!

Beantwoorden

Ik was gisteren voor het eerst in cafè de Vlegel. Mijn mening is dat het een super leuke kroeg is. Het was lekker druk….lekkere muziek en mensen van jong tot oud. Een aanwinst voor helmond.

Beantwoorden

@Stapper:
Dat is ook toevallig, ik ben daar vorig weekend voor het eerst geweest. Inderdaad goed druk, lekkere muziek en een mooi interieur met netjes gekleed personeel. Helaas toch niet helemaal mijn soort kroegje maar ik zal er wel vaker even een paar pilsjes gaan pakken als ik ga stappen.

Beantwoorden

Gewoon naar muziekcafe komen. daar is meestal live muziek. super bandjes. super sfeer en voor weinig geld.

Beantwoorden

Tip: Kasteeltuinconcerten en na afloop naar het muziekcafe. Ik zag net dat het programma van de kasteeltuinconcerten bekend is.

Beantwoorden

Helga, dan zal ik eens heel vlug gaan kijken!

Beantwoorden

Het programma van de Kasteeltuinconcerten ziet er veelbelovend uit. Ik denk dat ik dit jaar zeker weer gan kijken.

Beantwoorden

Weet iemand wat er aan de hand is bij de Vlinder? Was gisteravond gesloten met een brief op de deur van de burgemeester dat hij het voor een maandje had gesloten.

Beantwoorden

Dan zullen er wel zaken zijn gevonden die er niet thuis horen.

Beantwoorden

@Johan
Dan heeft de burgemeester er zeker na drie uur geen glaasje wijn meer kunnen bestellen 🙂

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Maar even zonder gekheid.
Vorige week zijn er op zaterdagavond controles geweest op het Havenplein en Havenweg. Misschien dat het daar iets mee te maken heeft.
Het kan ook te maken hebben met enkele stevige vechtpartijen die er schijnen te zijn geweest.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Oorzaak vechtpartijen kampenellies.
Dit kost veel geld: met de kermis gesloten.
Maar eigen schuld dikke bult.

Beantwoorden

Ik denk als House /Dance liefhebber,dat er op dit gebied te weinig voor georganiseerd word.Samen met mn collega heb ik een Dance programma op Stadsradio Helmond,en wat me opvalt is dat er over heel Nederland feesten worden georganiseerd,maar dat je zelden Helmond tegenkomt,en dat is jammer.
Hoe komt dat dan,vraag je jezelf af?
Accomodatie?,Tekort aan jeugd/jongeren initiatief,Organisatie risico?Gemeentemedewerking?
Ik bedoel,om maar eens n balletje op te gooien,Berkendonk,schijnt heilig te zijn.
Zo’n geweldige stek,maar er gebeurt al jaren niets mee.
Wie houdt dit tegen?
Waarom al deze ideen tegenhouden?
Geef de jongeren de mogelijkheden om HUN stad te ontwikkelen en op de kaart te zetten.(binding met een stad krijgen)
Zolang ze dat in Helmond niet vinden ,zullen ze er geen binding mee krijgen ,en zullen ze uitgaan in andere steden,zullen studeren in andere steden,sporten in andere steden,en evt ook gaan verhuizen.Dit willen we toch niet.

Peter Jansen
Programma “Dance Garden” Stadsradio Helmond
Ieder vrijdag van 22.00 tot 23.00 uur CU

Beantwoorden

Ga is lekker een pilsje pakken bij Grand Cafe TOFF! Ook op zaterdagavond wordt het daar NA het eten een gezellige tent! (Tijdens het eten ook wel, maar dan kun je nog niet dansen..;))
En anders is natuurlijk FRANSKE altijd een goed alternatief :)!!
Bij de Bascule komen voortaan teveel ‘onfrisse’ mensen, vroeger gingen we er echter altijd heen!
Vlinder is voor alleenstaande 30+ die goud dragen, Plaza is een tent voor onder de 18 en ja.. wat heb je dan nog meer. Zeezicht is ook niet meer wat het geweest is en bij het Pakhuis is de bediening belabberd!! Terwijl het wel een gezellige sfeer uitademt.
Nou.. rest mij nog te zeggen dat ik zometeen maar lekker een borrel ga drinken in de stad!! HET TERRAS IS NATUURLIJK ALTIJD LEUK!! Doeiiiiii
P.S. Ik wil niet alleen maar klagen, maar sommige dingen moest ik ff kwijt 😉

Beantwoorden

Heej Heej..
Kben vorige week vrijdag in Helmond geweest.. en we zijn toen naar D’n Tram geweest..de kroeg van familie van mn vriend!
En ik heb t daar hartstikke gezellig gehad! Echt een topper!

Groetjes Chantal

Beantwoorden

ik weet niet wat voor geitenwollensokken figuren of potten hier een bericht achterlaten maar de vlinder en de kei zijn super kroegen.

Beantwoorden

aan Sjojske.valt helemaal niet op marcel om reclame voor je eigen toft te maken, en een goedmakertje om cafe franske nog even te noemen.en andere even een duw te geven.

Beantwoorden

Iemand al geweest bij Grandcafé Le Baron op het Havenplein? Zoja: hoe is het?

Beantwoorden

he mensen.
kom regelmatig in dn tram en het is er reuze gezellig.
ge kent komme woar de ge wild mar gezeligheid moete tog zelf make.
lekker als ge oit de stad terug kumt en ge hed nog zin in n pilske en ge houwd ok nog van ouwe muziek dan zitte doar goed.

Beantwoorden

ben erg benieuwd hoe Helmond leeft,26 oktober kom ik een weekendje tjekken!heb dr zin in!

Geert geit uit Harlingen!

Beantwoorden

Wij zijn er trots op,om te lezen dat we zeer positieve reacties krijgen op ons cafe.
Het blijkt ook voor mijn collegas eens te meer op ieder potje past….Dus voor ieder wat wils.Wij hopen in mei ons 12,5 jarig jubileum te vieren en wensen iedereen een super 2008.
Groet,
Patrick vd P.
muziekcafe-helmond.com

Beantwoorden
Muziekcafe-helmond.

vindt franske toch wel de beste,en gezelligste kroeg van helmond.
een kroeg waar allerlei volk komt.
maar ja,smaken verschillen.
helaas hebben we een goede,vaste klant verloren.
frits,ik kon je niet zo lang maar je was een toffe kerel.en een goede kaarter,die gezellig van een potje bier hield.

frits rust zacht,en we zullen je missen.
waarwel kaart maatje.

Beantwoorden
skuppe vrauw kaarturt !

Ik heb bij Le Baron gewerkt. Echt een slechte werksfeer. Ze lieten mij al het werk doen. En de baas Brigitte betaalt pas wanneer je 3 maanden na je ontslag(dat ze doen door je niet meer op de werklijst te zetten totdat je er iets van zegt) er keihard om moet zeuren. Ik ben nou al sinds november weg en heb nog steeds mijn geld niet!!! Ik hoop dat ze snel failliet gaan!
Verder mist er in Helmond echt een discotheek. Niemand die ik ken gaat nog graag naar Helmond op stap. Zonde

Beantwoorden

Sander ik wil niet veel zegge maar als jij dronken bent ben jij dan braaf niet dat ik het niet met je eens ben maar het ligt niet aleen maar daar aan politie agenten die uit hun neus staan te vreten is ook de oorzaak

Beantwoorden

Persoonlijk vind ik het uitgaan in Helmond altijd erg gezellig.
Natuurlijk, het is overduidelijk dat we in Helmond toch wel iets missen..
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Plaza, en af en toe Zeezicht en Franske.
Dat je altijd dezelfde mensen ziet, vind ik eigenlijk wel gezellig.. vooral omdat je die mensen dan beetje bij beetje beter leert kennen!
Dus,
eerlijk gezegd, snap ik niet waarom Helmond nou zo in de – staat!
Groetjes,
PKC

Beantwoorden

hey
wat is velvet lounge eigenlijk voor iets? Hoor van sommige dat het super is daar maar de meeste vinden het niks.. wat vinden jullie van de velvet?
Ik ben er nog niet aan toegekomen om er te gaan kijken. Kon het niet opbrengen. Franske en zeezicht zijn toch eigenlijk wel mijn gezelligste vaste kroegen..

Beantwoorden

@linda:
We hadden eerder een log over de Velvet Lounge. Kijk hier maar eens. Behalve een beschrijving, kun je er doorklikken naar een fotoreportage en staan er al behoorlijk wat reacties en meningen.
Mocht je er een keer gratis willen gaan drinken: dat kan. In onze kennisquiz over Helmond stellen we meestal 2 keer per week een vraag. Met het juiste antwoord maak je een goede kans op 5 gratis drankjes bij de Velvet, de huidige sponsor van dat spel.

Beantwoorden

Ik las zojuist in het Eindhovens Dagblag dat Walter Smits uit het Bavaria House is gezet en dat Hutten Catering het beheer gaat doen.
En dan tekent de verslaggever op “Volgens een woordvoerder van Hutten zal het bedrijf de lijn voortzetten die de afgelopen drie jaar gevolgd is door Walter Smits.” En meer van dat soort zalvende woorden. Mag zo’n meneer van de krant geen kritische vragen meer stellen of is hij al aan het staken?
Ben ik en elke Helmonder nu gek of die verslaggever? Elke Helmonder weet toch dat het slecht ging bij het Bavaraia House. Vele organisatoren wilden er niks meer mee te maken hebben. Dat Hutten en Bavaria dat onder de pet willen houden, snap ik. Maar dat het ED daaraan meedoet… Of zou Bavaria House een grote adverteerder bij het ED zijn die je niet voor het hoofd wil stoten?

Beantwoorden

Een disco zodat de Helmondse jeugd niet naar Gemert hoeft zou leuk zijn. Alhoewel onze kinderen (tweeling van 17) het nog steeds hartstikke fijn vinden in Plaza, zou het toch wel een leuke afwisseling geven zo’n megadisco.
Wijzelf zijn veertigers en wij vinden dat Helmond goed aan de weg aan het timmeren is met de kasteeltuinconcerten, jazz en nu ook weer het impact gebeuren. Jammer dat Plato niet van de grond komt,dat is echt wat wij hier nog missen tov Eindhoven met de Effenaar, echt leuke concerten in een leuke sfeer. Maar na afloop van de kasteeltuinconcerten gaan wij graag naar het muziekcafé waar de sfeer goed is en waar het publiek,een mix van jong en oudere jongere prima met elkaar omgaan. Wij voelen ons hier erg op ons gemak, met misschien wel ouderwets een echte dansvloer waar gretig gebruik van wordt gemaakt.
Kortom, Helmond is zo slecht nog niet.
Groetjes,
Martin

Beantwoorden

Walter Smits is de oorzaak van het mislukken van het Bavariahouse. Vervelende man, misplaatste grootheidswaanzin. Mafia?

Beantwoorden

Toen ik nog in Helmond woonde ging ik vaak uit in Dadas. Dat zal nu wel niet meer bestaan (ik heb het niet bijgehouden, is al meer dan 15 jaar geleden). Toen was dat het enige alternatieve cafe dat Helmond rijk was en waar een beetje (in onze ogen dan) leuke muziek werd gedraaid en waar de sfeer relaxed was. Af en toe gingen we ook wel even naar Roadhouse op de traverse (is dat nu niet iets voor daklozen??)maar dat was het dan wel.Meer was er voor ons in Helmond niet te vinden. Wij gingen dan ook steevast in het weekend stappen in Eindhoven. En dat vind ik nog altijd een 100% betere plek om uit te gaan dan het doodse Helmond. In Eindhoven is keus genoeg voor iedereen en je vind er altijd wel een tent die bij je past. In Helmond hing altijd nogal een doodse sfeer en op de Steenweg werd er bij Hotnews (ja ja, dat heette toen nog zo) steevast gevochten, en soms zelfs iemand lek gestoken. Heb ik in al die jaren in Eindhoven nog nooit meegemaakt. Ik woon inmiddels alweer 15 jaar in Eindhoven en elke keer als ik in Helmond kom valt het me weer op; het is eigenlijk gewoon een groot dorp. Niks mis mee als je ervan houdt, maar uitgaan kun je er niet echt. Helaas.

Beantwoorden

Ik zou wel eens willen weten wat nu een leuk cafe is voor 30-gers/40-gers want volgens mij valt dat behoorlijk tegen!
En wat ik dan nog vervelend vindt is dat er toch gewoon gerookt wordt!!!!
Zo had ik gehoord dat de wekker erg leuk zou zijn maar we kwamen binnen en het stond blauw van de rook. Als astma patient dus niet leuk. Denk je eindelijk eens uit te kunnen en dan valt dat dus nog vies tegen.
Dus wie heeft er tips voor een cafe waar dan ook echt niet gerookt wordt???
thanks……..erica

Beantwoorden

@erica:
Omdat je na deze reactie ook reageerde op het log Helmondse horeca rookvrij, heb je kunnen lezen waar in de Helmondse horeca gerookt wordt. Daarmee kun je in ieder geval een flink aantal cafés wegstrepen.

Beantwoorden

Koninginnenacht! Is dat gezellig???

Beantwoorden

Helga, zullen we morgenavond zelf eens gaan kijken of dat gezellig is? Ik bel jou morgen! Weet iemand wat het programma morgenavond is en hoe laat het begint en gezellig word en zo…?

Beantwoorden

@Helga en Angelique

Dit vond ik op de website van Stadspromotie Helmond:

Koninginnenacht 2009
Ook dit jaar wederom een geweldig feest op het Havenplein en de Steenweg vanaf 20.00 uur waarbij heel Helmond volop kan genieten, natuurlijk gratis toegankelijk. Na het succes van de vorige edities kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Horeca Kanaalzone organiseert dan ook dit jaar i.s.m. Stichting Impact en Van Schijndel Events de derde editie van Helmond Koninginnenacht! Dit jaar wordt Koninginnenacht mede mogelijk gemaakt door Bavaria en Stichting Centrum Management Helmond. Ook dit jaar weer 2 verschillende podia met op het Havenplein het Bavaria Main Stage en op de Steenweg de Deux Dance Area. Op het Bavaria Main Stage staan vanaf 21:00 uur niemand minder dan Santa Rosa, Ferry de Lits en WC Experience. Bands die garant staan voor een complete avond feestmuziek.Op de Deux Dance Area staan 5 DJ's die elkaar continu afwisselen en zorgen voor een swingende party. Vanaf 20:00 uur kun je met mooie lichtshows en de juiste bass hier weer uit je dak gaan. 'Koninginnenacht 2009: een evenement voor jong en oud!'

Of het gezellig wordt kun je natuurlijk vantevoren niet weten. Gezelligheid moet je zelf maken, zeggen ze.
Overigens mogen de café’s tot 5 uur ‘s ochtend open zijn.

Ik weet dat jullie ook wel van een spelletje of gokje houden. Bij De Wekkerrr.. krijg je bij elke 10 Euro die je spendeert een lot waarme je kaartjes kunt winnen voor een concert van de 3 J’s. Verder zijn er nog een drankkaart t.w.v. 50 Euro, en één van 25 Euro te winnen.

Beantwoorden

Kei leuk, maken we d’r lady’s night van. Nu alleen nog een oranje hoedje, shirtje of vlaggetje.

Beantwoorden

Ik mis eigenlijk het antwoord op de vraag van Erica: een leuk cafe voor 30-40érs.
Uit de reacties begrijp ik dat de Vlinder, de Kapper, Franske en het Muziekcafe ook bedoeld zijn voor de wat oudere??

Zelf heb ik nul stapervaring in Helmond (woon er een paar jaar) maar ik heb wel zin om ergens eens lekker een biertje te drinken met wat goede muziek erbij.

Beantwoorden

@Edward:
De Vlinder, de Kapper, Franske en het Muziekcafé zijn zeker aardige tenten voor die leeftijdscategorie. Je kunt daar De Engel (op de Markt), De Wekkerrr (aan de Steenweg) en ‘t Vat (aan de 2e Haagstraat) zeker aan toevoegen. Geef even een beetje aan welke muzieksoort en kroegpubliek je graag aantreft, dan zal ik proberen je naar het meest geschikte stapadres te sturen. Want er is in Helmond redelijk wat voor ons oudjes. 😉

Beantwoorden

ik vind helmond zelf niet veel aan, ik zie dat der niet veel mensen binnen mogen – Deux/Plaza, met een perpaalde dresscode volgens hun wat niet goed is of te uitdagend vandaar dat het niet te vaak druk is. de uitsmijters zijn niet rieel,en gebruiken onnodig geweld.

gr b

Beantwoorden

Ik vind dat er wel eens een (kleine) discotheek ofzo mag komen in helmond, waar ze verschillende soorten muziek draaien. Iedere keer als ik zaterdags naar de stad ga en ik loop bijv. plaza binnen hoor ik alleen house house house en nog eens house. Ik vind house leuke muziek, maar niet continue! Er is geen 1 café waar ze r&b draaien, vroeger had je nog De Buren. Maar nu heb je helemaal niks.. Ze mogen zoiets ergens weleens plaatsen. Bijvoorbeeld in het oude postkantoor zou je mooi een discotheekje kunnen maken of in het gebouw van obragas. Waar je net als time out verschillende zaaltjes kan zetten en iedereen tevreden is met zijn/haar muziekstijl. Bavaria House is ook zoiets, hebben we een prachtige zaal gekregen waar we bijna geen feesten inhouden. Daar kunnen we ook 1 keer in de 2 maanden ofzo een feestje houden. 1 week een house feestje en die week erop een r&b feest? En bijvoorbeeld op impact zodadelijk. Ik vind het echt een super feest, maar daar komen ook alleen maar house dj’s? Daar kan je bijvoorbeeld ook 1 dj laten komen die r&b/reggeaton draait of iets dergelijks. Ik weet zeker dat een hoop mensen hier tevreden mee zullen zijn!

Beantwoorden

Hallo allemaal,

Ons favoriete cafe in Helmond is het stadscafe of te wel vroeger de goude kegel.
Voor elke leeftijd (vanaf 20 jaar) is er wel wat aan muziek en de drank is goed betaalbaar. Ook de uitbaters zijn schatten van mensen. Een mix van modern en oud bruin cafe waar je jezelf nog kunt zijn. Dus als het even kan zijn we hier dan ook te vinden.

Beantwoorden

Gister bij de wekkerrr geweest kei leuke kroeg goede muziek gewoon gezellig.

Beantwoorden

Hee!

Wij hebben even een vraagje;
normaal gesproken gaan we altijd opstap in Eindhoven maar wij wouden toch is een keertje wat anders, &willen we Zaterdag naar Helmond gaan,
we zijn 16jaar en wilde vragen of jullie een paar goede suggesties hebben, voor bv. welke kroegen leuk zijn?

alvast bedankt.
liefs ons.

Beantwoorden

Hee!

Wij hebben even een vraagje;
normaal gesproken gaan we altijd opstap in Eindhoven maar wij wouden toch is een keertje wat anders, &willen we Zaterdag naar Helmond gaan,
we zijn 16jaar en wilde vragen of jullie een paar goede suggesties hebben, voor bv. welke kroegen leuk zijn?

alvast bedankt.
liefs ons.

Beantwoorden

Hee!

Wij hebben even een vraagje;
normaal gesproken gaan we altijd opstap in Eindhoven maar wij wouden toch is een keertje wat anders, &willen we Zaterdag naar Helmond gaan,
we zijn 16jaar en wilde vragen of jullie een paar goede suggesties hebben, voor bv. welke kroegen leuk zijn?

alvast bedankt.
liefs ons.

Beantwoorden

Hee!

Wij hebben even een vraagje;
normaal gesproken gaan we altijd opstap in Eindhoven maar wij wouden toch is een keertje wat anders, &willen we Zaterdag naar Helmond gaan,
we zijn 16jaar en wilde vragen of jullie een paar goede suggesties hebben, voor bv. welke kroegen leuk zijn?

alvast bedankt.
liefs ons.

Beantwoorden

Hee!

Wij hebben even een vraagje;
normaal gesproken gaan we altijd opstap in Eindhoven maar wij wouden toch is een keertje wat anders, &willen we Zaterdag naar Helmond gaan,
we zijn 16jaar en wilde vragen of jullie een paar goede suggesties hebben, voor bv. welke kroegen leuk zijn?

alvast bedankt.
liefs ons.

Beantwoorden

Groot minpunt: Er is geen echte discotheek, alleen maar wat kroegetjes.. jongeren verlangen vaak naar een echte discotheek, die je wel in eindhoven kunt vinden. vandaar dat ze vaak zeggen ‘we gaan naar stratum’

Plus punten heb ik niet echt..

Beantwoorden

Groot minpunt: Er is geen echte discotheek, alleen maar wat kroegetjes.. jongeren verlangen vaak naar een echte discotheek, die je wel in eindhoven kunt vinden. vandaar dat ze vaak zeggen ‘we gaan naar stratum’

Plus punten heb ik niet echt..

Beantwoorden

Groot minpunt: Er is geen echte discotheek, alleen maar wat kroegetjes.. jongeren verlangen vaak naar een echte discotheek, die je wel in eindhoven kunt vinden. vandaar dat ze vaak zeggen ‘we gaan naar stratum’

Plus punten heb ik niet echt..

Beantwoorden

Groot minpunt: Er is geen echte discotheek, alleen maar wat kroegetjes.. jongeren verlangen vaak naar een echte discotheek, die je wel in eindhoven kunt vinden. vandaar dat ze vaak zeggen ‘we gaan naar stratum’

Plus punten heb ik niet echt..

Beantwoorden

Groot minpunt: Er is geen echte discotheek, alleen maar wat kroegetjes.. jongeren verlangen vaak naar een echte discotheek, die je wel in eindhoven kunt vinden. vandaar dat ze vaak zeggen ‘we gaan naar stratum’

Plus punten heb ik niet echt..

Beantwoorden

hey allemaal
wij zijn vorige week zondag naar de Lakei (voorheen Plato) naar een concert van dmc (run dmc) geweest. en ik moet zeggen, het was er top! mooie locatie, geen vervelend volk (helaas wel wa jong grut van 16 jaar die dr niks te zoeken had en maar wa stond te gape) geluid was top, verbouwing is dus goed gelukt!
hopenlijk halen ze nog meer artiesten binnen als dmc want dit was geweldig!

misschien een locatie om meermalig een hiphop en r&b feest te houden? want voor deze categorie muziekliefhebbers is er in helmond helemaal niks te beleven! 🙁

Beantwoorden

die is er zeker, in het bejaardentehuis bruist het nog elke vrijdagavond

Beantwoorden

Ach mensen, Helmond is nooit een uitgaansstad geweest en zal het ook nooit worden. Altijd dooie boel, geen reet te doen op de steenweg, behalve ruzie en steekpartijen. Nee, geef mij Eindhoven maar. Het enige goeie dat er uit Helmond komt is de trein naar Eindhoven.

Beantwoorden

nu heb je frendz maar komt ook alleen maar komt ook alleen de leeftijd rond de 16 jaar. Hot news is nog steeds een open pand waar iets leuks in gedaan kan worden. Waar is de goeie ouwe tijd van r&b??? Waar is de Buren?? Kan de Buren niet terugkomen??? I miss de buren 🙁 En inderdaad Monroes ook! Nu zit er iets waar bijna niemand binnen komt, weet niet eens meer hoe het heet. Daarnaast kom ik er soms op vrijdag of zaterdag langs en is die niet eens open!

Beantwoorden

Wat ik erg mis in Helmond ?
Dat is de pool kelder (van Patrick geloof ik ?).
Dat was zo’n mooie kelder, ik heb er wat tijd versleten.
En Monroe’s natuurlijk (van Roland), toen die net open was, wat jaren daarna is het hard achteruit gegaan, helaas (kwam natuurlijk ook door de privé omstandigheden van Roland).

Tijd voor een nieuwe pool hal in het centrum !!!

Beantwoorden

Ben gisteravond even bij Lokaal 42 op de Markt geweest. Een leuke zaak, met een uiterst charmante dame achter de bar. Wel mag er iets aan de (nog?)kale aankleding gebeuren.

Beantwoorden

leuk gezellig kroeg je is de engel
met nerderlandse muziek op de markt
van mark & wim en teras buiten
alleen staat de muziek vaak te hard in de avond als de tent vol is.je kunt er dan niet echt praten .maar ik vind het een top van een tent.
gezellig ga zo door Amsterdamers doen het goed in helmond.

Beantwoorden

Vroeger had men op de Steenweg in Helmond cafe Hot News van Bets en Cor Clinck. Wat een heel gezellig cafe was met vooral gouwe ouwe muziek. Dat werd druk bezocht door jong en oud. Zij sponsorden ook een team van destijds Hockeyclub Huac. Nu ben ik op zoek naar de trainingspakken van destijds, wit met rode vlammen er op. Heeft iemand die nog in zijn bezit. Ik zou die graag overnemen of in bruikleen nemen voor een toneel voorstelling. Graag reactie op [email protected]

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *