663reacties

Ziggo kampt met flinke internetstoring


Behoorlijk wat Helmondse Ziggo-klanten hebben al een aantal dagen last van een flinke internetstoring. “Er is inderdaad een grotere storing in Helmond die zeer lastig op te lossen blijkt. Ziggo werkt met man en macht aan een oplossing. Sorry voor alle overlast.” Dat liet de provider vanochtend weten. Zij vragen aan een ieder om geduld te hebben.
Bij een aantal Helmonders is de storing inmiddels weer opgelost. “Ja hoor, hij doet het weer. Anders kon ik jullie niet antwoorden hè.” Dat meldde 1 van hun oudere klanten (nog uit de Chello-tijd) die sinds gisteravond weer op het net kan. Om na wat tussenzinnen te vervolgen met  “maar het is de laatste paar maanden wel heel erg vaak raak (lees mis) bij Ziggo.” Een andere ontevreden klant (uit Dierdonk) die vandaag ook weer gebruik kan maken van de ingekochte Ziggo-diensten, antwoordde ons “Nope, vandaag een keer niet.”
Zelf konden we niet achterhalen in welke wijken of buurten de problemen nu nog wel voortduren. Op onze vraag waar in Helmond de problemen nu nog spelen, bleef Ziggo het antwoord tot op dit moment schuldig.

In de reacties hieronder staan updates.

Afgevoerd van de voorpagina
663 reacties
Reageer

Dan zullen de prijzen wel weer stijgen binnenkort

Ja daar hebben we wat aan woordje sorry

Marcia Hendriks

Iedere keer wat anders met die Ziggo....

Nou sinds dat het Ziggo is, zijn er regelmatig storingen.
toen het nog UPC was heb ik nauwelijks last gehad van storingen, maar nu is het om de zoveel tijd wel een probleem, of mijn internet of mijn tv of mijn Horizon box doet het niet goed. het menu van de Horizonbox loopt al sinds dat het Ziggo is regelmatig vast maar als je daar voor belt dan licht het in eerste instantie aan jou binnen bekabeling, nou ik kan je wat nieuws vertellen er is al 2 keer een monteur van Ziggo langs geweest maar die hebben geen problemen gevonden met mijn bekabeling. zou het dan toch bij Ziggo zelf liggen? als je dat tegen hun zegt dan krijg je een ontwijkend antwoord (blijkbaar kan dat niet). laatst weer gebeld het zelfde verhaaltje het ligt aan mijn binnen bekabeling ze wilden wel een monteur langs sturen, nou neeee mijn bekabeling is al 2 keer door een monteur van jullie na gekeken en daar is niets mis mee!! en ik ben niet van plan om weer een vrijedag op te nemen, omdat jullie het vertikken om bij je eigen apparatuur te kijken of daar het probleem misschien toch wel zou kunnen zitten?nou meneer zou u dan over 2 weken weer kunnen bellen of het probleem er dan nog is?

Mijn dochter vanochtend vroeg vanwege die storing naar haar studentenkamer in Amsterdam gegaan, heeft Ziggo daar ook al storing. Baalt als een stekker, want moet werkstuk afmaken. Gebeld: wordt maandag opgelost. :-(

Bij ons is het al langer dan een paar dagen..Is niet meer leuk. ????

Cobie Slegers

Ik heb nergens last van hoor

Mariska Kollee

Pff wordt er inderdaad niet goed van. Dit duurt al veel langer.... al weken is dit slechte internet aan het sukkelen met de verbinding.
Wanneer wordt het eindelijk eens goed opgelost #ziggo.
Dit is ontzettend vervelend zo, en de prijs is daarnaast ook niet mis!

Nou dan komen jullie maar eens over de brug ziggo met een mooie compensatie. Doe eens iets terug voor je klanten

Willeke Vriens

Ik zit al 2 mnd met kei slechte internet!!!

Femke Verhoeven

Word er niet goed van vandaag!

Heel vaak dat 's ochtends het internet eruit ligt. Moet ik ' middags de router even vd stroom afhalen. Gaat beetje vervelen...

Is de laatste tijd een ramp.

Tino Willigendael

Zijn we wel gewend van Ziggo is elke week hetzelfde

Mari van Wanrooij

mijn moeder heeft ook Ziggo. En 2 weken terug had ze een telefoonstoring. (Internet hebben we niet gekeken of dat toen ook storing had).
Maar het grootste probleem hierbij was dat mijn moeder een personenalarm heeft en dat werkt dan dus ook niet. Dus mijn moeder vond het wel eng om savonds zo te moeten gaan slapen.... gelukkig,net voor 11 uur, deed de telefoon het weer. Alleen was dat apparaatje van de alarmering ook van slag geraakt en moest daar een monteur voor komen die dag erna. Heel vervelend allemaal. Zeker voor mijn moeder.

Ben overgestapt, nog een paar dagen ellende!!

Angelique Scheeren

De internet bij ons in net zo snel als een slak

Alan Lipscomb

Ziggo is slecht en duur

Tinnus Damen

nergens last van
maar als ik zoveel klachten had
dan ging ik kijken voor een andere aanbieder
zijn er genoeg

jos de greef

Nouw hebbe we veel aan.. De kosten omhoog en de storingen worden meer.!. :(

Natascha Lok

Zooooo blij dat wij bij ziggo weg zijn.

Allang weg bij die zuigers, al 2 jaar op ouderwets ADSL, tenminste wel een stabiele verbinding, wel maximaal op liefst 40mbit in de binnenstad, in 2017, tsk.

Ziggo is echt niet goed bezig in Helmond zeker niet alleen internet maar ook tv heel veel mensen SBS 6 bijna niet te ontvangen en daar betaal je dan voor

Alma Kouwenhoven

Nooit nergens geen last van. Denk dat er ook heel wat fout gaat bij d hobbyisten onder ons. En btw KPN is nog erger.

Robin van der Wijst

Zelden of nooit storing. Begonnen bij Chello toen er nog guldens waren, met 25Mbps. Meegegroeid van 60, naar 90, 120 en nu 200Mbps. Horizonbox. Geen extra modem en/of router. 2 meter coax naar de Horizon. 15 meter UTP naar de zolder. (Werkplek).

Al weken lopen we te sukkelen met veel down time & pakket verlies

Dennis Wijnen

Al meer dan een week. Soms vraag ik me af waarom ik bij Ziggo blijf. Dat is mijn fout te lui om een ander te zoeken.

Wilma Bloemers

Dn heb je breedband Helmond nog nie gehad
Die is altijd sloom en slecht

Niet alleen in Helmond....Mierlo doet ook vrolijk mee

Annemarie Smulders

En maar betalen word er niet goed van stuur je gister een bericht word zo snel mogelijk beantwoord nou nog niets gehoord

Linda van de Mortel

Zitten bij BBH. No problemo. ????

Lenie Weijnen

Wordt toch overstappen. Ooit is t genoeg

Yvonne van Hoof

Altijd al klote geweest
Gelukkig heb ik telfort
Nooit geen problemen

Monique Ardesch

Net maar weer naar Ziggo gebeld, na dat ik 10min in de wacht heb gestaan kreeg ik eindelijk een persoon aan de lijn, en ja het zelfde verhaaltje mij binnen bekabeling. nou ik maar weer verteld dat er al 2 monteurs naar hebben gekeken en dat daar niets mis mee is. hij bleef volhouden dat er och een monteur moest komen. nou dan laat die maar buiten werktijd komen ik neem er niet een dag voor vrij, en zeker niet omdat het hier allemaal al 2 keer is gecontroleerd door een monteur van jullie. het ligt ergens anders aan dan aan mijn binnen bekabeling. Nou meneer ik kan pas de 17 een monteur sturen die na 1700u kan.
maar als u niet thuis ben dan kan de monteur u €35,-- in rekening brengen.
daar staan ze dan wel meteen mee klaar om te innnen, maar een goede en stabiele verbinding dat kan wel wachten, de klant moet toch betalen anders sluiten we hem gewoon af en sturen we een deurwaarder op de klant af.
M.a.w. al de klant zijn belofte niet na komt dan wordt ie meteen gestraft, maar als Ziggo zijn belofte niet na komt dan moet de klant maar geduldig wachten.

Wordt tijd dat met wat meer glasvezel uitrolt in helmond. Ziggo wordt alleen maar duurder en kwaliteit slechter. Misschien iets voor de Helmondse politiek...

Frank Wouters

2x even kort eruit gelegen verder geen problemen

Thea van Boven

Sinds dat het Ziggo is geworden is de ellende alleen maar erger geworden....met UPC nooit geen problemen gehad....daaaag ziggo

Sander van Roozendaal

Of het wordt tijd je Ziggo apparatuur te vernieuwen. Verwacht dat de meeste mensen hier nog oude UPC apparatuur hebben??

Robin van der Wijst

De mensen is compenseren...is altijd wat met ziggo

Marco van Son

Ik moet het afkloppen (en dat doe ik dan ook meteen), maar in tijden heb ik GEEN ENKEL probleem gehad met Ziggo en toen dat was (maanden geleden), lag het aan mezelf (nou meer mijn eigen apparatuur). Ik kan Ziggo niet sloom noemen. Dat was met UPC wel anders. Sloom en met de regelmaat van de klok storingen!
Ik woon in Helmond-Oost tussen de Weth.v.Wellaan en van Speijk.

Nooit problemen gehad

Marian Bakermans

Ik ben begonnen bij chello ( ook nog net in de gulden tijd). Nooit geen problemen gehad en ook met Upc geen problemen. Sinds het Ziggo is, heel vaak storingen gehad. Zelfs geen wifi op de laptop maar wel op de telefoon.
Na maanden van ellende maar overgestapt naar Breedband Helmond. Vanaf dag 1 helemaal geen storingen op problemen....Had veel eerder over moeten stappen. Had me een hoop stress gescheeld

Sorry???

Marlou Watervoort

Volgens mij is er 1 juli een nieuwe wet, 12 uur geen internet moet het vergoed worden.

Hennie de Gooijer

Al maanden last en nog steeds geen oplossing! Vossenbuurt.
Tevens laten ze de klanten in het ongewisse en communiceren niet!
Geduld raakt op echter weten ze dat wij geen andere provider kunnen pakken in de wijk. Daarom zal er ook geen prioriteit liggen en uiteraard moeten we wel de verhoogde kosten betalen voor de zogenaamde kwaliteit. ????????????????????????????????????

Heb ook altijd veel problemen gehad met Ziggo. Ben uiteindelijk overgestapt naar Telfort. Zelfde pakket, geen storingen en 23 euro goedkoper.

Heel veel problemen gehad sinds september 2016 zeker wel 20 keer storing gehad. Ook regelmatig geen internet maar wel TV via horizon box. 10 minuten de stroom er af wil dan wel eens werken. Maar bij een fatsoenlijke dienst zou dat niet nodig moeten zijn.

storing heeft ook zijn voordelen,ik heb zo vaak gebeld dat ik er een relatie aan heb overgehouden met een leuke medewerkster,die vond mijn stem zo sexy en ik die van haar, en van het een kwam het ander.erotiek channel erbij.

En wilde ik nog wel bij Ziggo om me aan te melde

Arjan van Dinter

Al een hele lange tijd alsmaar eventjes geen internet, hoogst irritant!

Henriëtte Verouden

Al veel langer!! Ben al zeker een maand aan het klote, met vele telefoontjes vanuit mijn kant want terug bel afspraken worden ook niet zo nauw genomen.... #gewoonkut #ziggo

Ik wordt er ook niet goed van zowel de tv als internet UPC was stukken beter Als ik achter de computer zit Steeds hetzelfde internet werkt op het moment niet en niet een keer op een avond maar meerdere malen .Wordt er schijt ziek van

Al veel langer dan een paar dagen!

Sobiha Haddou

Belachelijk alleen sorry .... heb ook gebeld , dan krijg je te horen dat het niet aan hun ligt ....

Marjan van der Linden

nu blijkt dat vanaf 1 juli hedendaags je recht hebt op vergoeding als de storing langer aanhoudt als 12uur dat dan weer wel mja als dit al de gehele week aan de gang is leren ze miss hun puinzooi is wat beter op orde te houden

Frank Vesters

En dan is sorry alles wat ze zeggen?!

Marlyn Beekmans

Glasvezel aanleggen... dat hadden ze trouwens 15 jaar geleden al kunnen doen.
Dan had je nu fatsoenlijk internet gehad ipv die extreem dure UPC/Ziggo troep.

Wij hebben al vanaf donderdag geen internet geen telefoon en geen tv en ze komen pas morgen maandag na 17.00 kijken..

Carla Driessen

Klopt erg vervelend

Ja verschrikkelijk het is steeds zo moeilijk om op internet te komen . ????????

Petrie Smulders

Ik kan als ex-medewerker van zowel UPC als Ziggo wellicht wat licht op de zaak schijnen.

UPC had de helpdesk zelf in eigen huis, terwijl Ziggo dit heeft uitbesteed aan een extern callcenterbedrijf. Daardoor hebben de helpdeskmedewerkers van Ziggo minder vrijheid, minder technische mogelijkheden en langere communicatielijnen bij het behandelen van storingen. Ziggo was wel een stuk sneller met het oplossen van storingen. Toen ik door een fout van UPC geen extern IP-adres meer kreeg (een puur administratief probleem) en daardoor geen internet meer had duurde het vijf dagen voordat dat opgelost was, terwijl bij Ziggo hetzelfde probleem binnen een uur was opgelost.

Daarentegen werden regionale storingen door UPC opzettelijk niet gecommuniceerd naar zowel de eigen helpdesk als de klant; dit om imagoschade te voorkomen. Ziggo is wat dat betreft gewoon eerlijk en communiceert regionale storingen wel, maar dat de helpdesk door een extern bedrijf wordt gedaan is hier een vertragende factor in.

Zowel Ziggo als UPC zijn ontstaan uit lokale kabelbedrijven die in de loop der jaren zijn samengegaan, met allemaal hun eigen administratieve en technische aanpak. Vergeleken met UPC heeft Ziggo duidelijk meer moeite gedaan om van deze administratieve en technische lappendeken één goed werkend systeem te maken. Toen Ziggo en UPC fuseerden heeft Ziggo dus ook deze problemen van UPC geërfd.

Sommige mensen hier geloven heilig in glasvezel, maar gelet op de aantallen storingen is glasvezel net zo (on)betrouwbaar als de kabel. Bovendien zijn zowel Ziggo als UPC voor hun hoofdnetwerk al jaren geleden overgestapt op glasvezel; alleen voor de levering aan huis wordt nog de ouderwetse coaxkabel gebruikt.

Voor de Helmonders die geen glasvezel hebben is alleen ADSL een alternatief, maar de up- en downloadsnelheden die je op de kabel haalt zijn met ADSL fysiek vrijwel onmogelijk. Bovendien stellen ADSL-providers de snelheid nogal eens te rooskleurig voor. Volgens de postcodecheck van Tele2 zou ik hier (Centrum) 26 Mbit/s downloadsnelheid moeten kunnen halen, maar uit ervaring weet ik dat ik 10 Mbit/s al niet haalbaar is vanwege de slechte kwaliteit van het telefoonnetwerk.

Het is inderdaad vervelend dat er een storing is, ik heb er zelf ook last van. Ziggo is echter wel zo eerlijk om toe te geven dat er een storing is. Dat had je van UPC niet hoeven te verwachten.

Helmond noord ook al,fijn dat dit bekend is gemaakt vd storing op ziggo staat dat hier geen storing was

Sylvia Kruijf

Mierlohout ook al

Carin Verhagen

Misschien met zn alle rekening niet meer betalen tot dat alles opgelost is?

Marion Akkermans

Och; 'glasvezel'. En wie komt dan die coaxkabel in mijn huis vervangen voor UTP kabel? Mijn TV hoek zit niet in de meterkast. Ik zit gewoon vast aan Ziggo.

Glazenwasser

Als monopolist kan Ziggo doen en laten wat ze willen... helaas. Gebruik maken van ADSL is geen realistisch alternatief omdat de internetsnelheden voor de meeste mensen dramatisch slecht zijn. Wat dat betreft zou glasvezel meer kansen kunnen bieden. Probleem daarvan is dan weer dat het in de meeste wijken niet aangelegd is en dat KPN ervoor gezorgd heeft dat het ook nagenoeg nergens nog aangelegd wordt. Zelf heb ik toevallig wel een glasvezelverbinding in huis. Maar daar maak ik vooralsnog geen gebruik van. De prijs is vergelijkbaar met Ziggo maar het aanbod is wat minder. Gemiste kans in mijn ogen. Hierdoor is er geen reden om van Ziggo over te stappen en blijf ik bij gebrek aan beter hangen bij deze te dure provider.

2 maanden geleden overgestapt op XS4ALL en tot nu toe geen storing meer gehad.

@P.Lanio op zondag 2 juli 2017 om 13:31@P.Lanio op zondag 2 juli 2017 om 13:31:

Tariefstijging Euro 2.55 per maand m.i.v. 01.07.2017. Persoonlijk, ook woonschtig in Helmond, heb ik nooit internet-problemen bij Ziggo.

Als Brouwsenaar ben ik al vanaf het begin klant van BBH, in het begin wat opstart problemen, maar nu werkt het altijd, de TV mogelijkheden zijn heel sumier maar dat geeft niet, wij kijken toch altijd Netflix, Pathe thuis of Popcorn.
Voor BBH was ik klant van UPC, het heeft nooit gewerkt, daarna klant geweest van KPN, dat ging redelijk maar nog niet goed, dus ik was blij dat BBH glasvezel ging aanleggen, alhoewel het eerste jaar ook wel eens problemen gaf ben ik nu al jaren storing vrij.
Je moet uiteraard wel het geluk hebben dat ze glasvezel aanleggen in je wijk, dat was een hele klus!

Lang leven kpn

Arline Atkins

Zit lekker op de ????. Goedkoper en véél meer zenders voor minder geld. Internet via X4all, ook telefonie. Al jaren tot beste provider gekozen. Nooit problemen. Scheelt een hoop stress.

Rob Heuvelink

xs4all is inderdaad de beste provider van Nederland, maar ook een van de duurste. Bovendien haal je zelfs met de beste verbinding van de beste provider bij lange na niet de snelheid van kabelinternet.

@Rob Heuvelink op dinsdag 4 juli 2017 om 12:41:

XS4all scoort inderdaad al jaren erg goed als provider. Nadeeltje is dat ze niet bepaald goedkoop zijn. Maar een heel groot nadeel van deze en alle andere ADSL-providers is dat ze - in mijn situatie - maar een 10/1Mbps lijn kunnen bieden. Via de kabel heb ik nu een 150/15Mbps verbinding. De snelheden die via ADSL mogelijk zijn, liggen bedroevend laag als je niet dichtbij een wijkcentrale zit. Vandaar dat de meesten veroordeeld zijn tot verplicht klant blijven bij Ziggo.

Ach gossie, internet storing..... heul Hellimond in paniek.
Alsof er niets anders te doen is dan achter een PC/Laptop te hangen.
Mens, ga een boek lezen! Ga naar buiten!

Ben klant van het eerste (upc/chello) uur. Storingen komen altijd voor.
Maar ik zeg: "Allemaal overstappen!" Hoe minder mensen het netwerk belasten, hoe stabieler het wordt.

Stap dan ook over naar ons brabantnet.

Peer van Roozendaal

@Peer van Roozendaal op woensdag 5 juli 2017 om 13:45:

Dat wordt voor het grootste deel van Helmond nogal lastig aangezien ze daar hun diensten niet aanbieden. ;)

@Peer van Roozendaal op woensdag 5 juli 2017 om 13:45:

Zogauw ze UTP kabel trekken van de meterkast naar de TV-hoek. Breedband Helmond doet dat ook. Da's pas service.

Glazenwasser

@Glazenwasser op woensdag 5 juli 2017 om 16:43:

Dat kun je zelf ook (laten) doen.

@Mus op woensdag 5 juli 2017 om 17:42:

Dat kun jij niet voor mij inschatten. Ik ben gehandicapt en heb geen geld voor elektromonteurs.

Glazenwasser

Wat veel reacties. Nu even de tijd gehad er heel wat te lezen. Wat me steeds weer opvalt, wat een in-en-in slechte communicatie heeft dat Ziggo. Naar klanten individueel en naar een grote groep als hier.

@even geduld op zondag 2 juli 2017 om 15:06:
Heel scherp!

@Frank Wouters op zondag 2 juli 2017 om 15:14:
De VVD is daar druk mee: http://www.deweblogvanhelmond.nl/onze_helmondse_politici/stijkel-glasvezel/

@johan op zondag 2 juli 2017 om 17:24:
Het enige juiste natuurlijk, lang leve de concurrentie. :-)

@Mus op maandag 3 juli 2017 om 05:11:
Wat interessant om dat te lezen. Het verheldert de zaak wel een beetje.

@Glazenwasser op woensdag 5 juli 2017 om 21:50:
Wat een pech voor je, maar helaas gaat alleen de zon voor niets op. :-(

@Tineke T op donderdag 6 juli 2017 om 07:58:

Zoals ik zeg: Breedband Helmond doet het dus wél gratis als service. Zou Ons Brabant dat ook doen dan zou ik zeker een overstap wagen. Nu kost me zo'n overstap teveel.

Glazenwasser

Geen internet en telefoon hier in Stiphout. Ziggo heeft al sinds gisterenavond problemen. Moet nu via 3g internetten hetgeen flink duurder is.

Ziggo kaput. Wa zin de veur enne klungels bai ziggo

Ongelofelijk, het is nog steeds drie keer K met dat Ziggo-internet.

Balende klant

Gisteravond gehoord dat Ziggo sinds januari het relatief nieuwe Internet-Soms-Abonnement (ISA) ook in Helmond aanbiedt. Niet iedereen kent het nog, maar het blijkt nu al een enorm succes te zijn. Hun vele trouwe ISA-klanten zijn erg te spreken over deze nieuwste Ziggo-innovatie. Want het is geen cent duurder, maar bespaart hen dagelijks enorm veel tijd op internet.

Storing is hier in Brouwhuis nog steeds gaande ze leveren nog steeds de beloofde snelheid niet. Internet is zo sloom dat mijn nas er iedere uur 3x eruit vliegt. Heb Ziggo gebeld en zij melden dat het niet aan hen ligt. Maandag komt monteur ben benieuwd waar zij mee komen.....

Jason Gerritsen

@Gerard Maas op donderdag 13 juli 2017 om 09:55:

ISA abonnement; is dat een abonnement dat SOMS je internet werkt?

:) :)

Update 1:
'De grote Ziggo-internetstoring in Helmond is eindelijk verholpen'
Sinds gisteravond/vannacht is de grote internetstoring in Helmond verholpen. Dat liet Hans den Heijer ons een uurtje geleden telefonisch weten. Hij is de Senior Media Relations Officer op het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht.
"Na onderzoek bleek de oorzaak van de storing een slecht werkende glasvezelaansluiting te zijn, deze zet het signaal om naar de juiste vorm. Het was een complexe situatie, daarom heeft de reparatie helaas voor de klanten lang geduurd" zo excuseerde de woordvoerder zich.
Natuurlijk zijn er er nog Helmondse Ziggo-klanten die zonder goed werkend internet zitten. Maar die problemen kunnen absoluut geen verband meer hebben met die grote storing, zo verzekerde hij ons. "Mochten we onverhoopt toch nog meldingen van storingen krijgen, dan worden deze op individuele basis opgelost."
Met zijn telefoontje vanavond kwam er waarschijnlijk een eind aan het intensieve contact dat we sinds vorige week woensdag met een aantal Ziggo-medewerkers hierover hadden naar aanleiding van de vele reacties die hierboven staan.

Ik ben benieuwd

Mari van Wanrooij

Ben benieuwd ????

Heerlijk ????????, het deed het bij mij vandaag inderdaad probleemloos, geen haperingen en niet meer zo sloom als een slak.

Ik geloof dat dit al eerder gemeld is maar die was nog niet opgelost. Ik kreeg vandaag nog telefoon van Ziggo dat het tot de 18de kon duren. Dus ben helemaal benieuwd

Wilma Bloemers

En wat doet Ziggo nu om te borgen dat dit probleem zich niet zal herhalen?

Het werkt nu.maar ssssstttt niet hard op zeggen anders.......weer storing

Chantal Peeters

Helaas werkt nog steeds niet allemaal pffff

Esther van den Elzen

Werd tijd.... ben benieuwd

Sobiha Haddou

@Chantal Peeters op donderdag 13 juli 2017 om 20:00:

Hou mn mond sstt ????
????????

Eind goed al goed ook he ???? das ook lef hebben! Ziggo heeft paar keer per week storing ????

Echt niet dus

Is verholpen inderdaad. De vraag is voor hoelang. De laatste maanden is het een groot drama.

Danny van den Heuvel

Nou nog steeds storing hier en volgens de storing tracker van Ziggo is het pas vrijdag om 21:00 verholpen en voor extra info wij hebben inmiddels al een andere modem en bekabeling dus daar lig het niet aan ????

Whaha eind goed al goed ????. Ik heb nog nooit zo"n vreselijk bedrijf meegemaakt. Het is dat ik hier niet kan overstappen anders was ik niet meer aan begonnen. Drie maanden alleen maar ellende en als klap op de vuurpijl een drie dubbele rekening tot twee keer toe.!!!!
Kunnen zichzelf beter ” storing” noemen

Maartje Kuijpers

@Maartje Kuijpers op donderdag 13 juli 2017 om 20:17:

Nou, ik overweeg toch serieus om over te stappen! En inderdaad, steeds weer de storingen; telefoon en internet werken om de haverklap niet maar wel een beetje vreemd dat ze geen storingen hebben als het om nota's sturen en incasseren gaat ????????

Durga Dankers

Wat je verholpen noemt. We zitten inmiddels al 3 uur weer zonder internet en huistelefoon maar de nieuwe rekening konden ze wel sturen

Jacqueline de Brouwer

Nu nog vergoeding!!!!

Jennifer Meijer

@Durga Dankers op donderdag 13 juli 2017 om 20:22:

wij kunnen niet overstappen. Heel Stiphout moet ziggo afnemen. Ligt hier geen glasvezel

Maartje Kuijpers

Nu nog normale tarieven!

Frank Wouters

Het is echt niet opgelost we hebben nog steeds storing..
Zowel op tv als telefoon als op internet..

Laat me niet lachen deze storing is al maanden aan de lgang en nu ook nog..
Blijft ellende hier..

Echt niet..
Hier is nog steeds storing op tv internet en bellen..

Miranda van der Steen

@Maartje Kuijpers op donderdag 13 juli 2017 om 20:43:

oh ik dacht dat iedereen tegenwoordig ook naar KPN of zo kan. Maar aan de andere kant: het gras lijkt altijd groener bij een ander maar wellicht tref je daar dan ook weer (andere?) problemen.... Dus ook wij blijven voorlopig nog maar alles afnemen van die ontzettende Ziggo ????????
Maar 't is niet leuk zo!! ????????

Durga Dankers

ik zeg niets.......Het is nog niet zoals het hoort, de monteur komt Maandag (3e keer alweer). het is zeker dat hij WEER zal zeggen dat mijn binnen bekabeling helemaal INORDE is. Afgelopen zondag is er weer 3 keer een onderbreking van het signaal geweest. Ik wacht wel weer af, wat ze er nu aan gaan doen.

Nou ben benieuwd en zo ja voor hoe lang.

nou hier niet ????

Hannie van Hout

Had iedereen destijds maar moeten inschrijven voor glasvezel bij OnsBrabantnet, dan had je nu gewoon de keuze gehad om over te stappen naar een alternatief voor de oplichters van Ziggo (UPC).
Sowieso iedereen met een Ziggo abo is een dief van zijn eigen portemonnee. Maar goed Helmond staat nou niet bepaald bekend als de slimste regio... :)

@De weblog van Helmond op donderdag 13 juli 2017 om 19:11:

Komen ze de Helmonders nog tegemoet met compensatie voor deze periode van een mindere kwaliteit verbinding?
Van medewerkers kreeg ik namelijk te horen dat het hier ging om achterstallig onderhoud. Hier mag Ziggo zelf verantwoordelijk voor gehouden worden en zou niet ten koste van de Helmondse klant moeten gaan.

Ik heb me enorm verbaasd over de gesprekken die ik heb gevoerd met de Ziggo (callcenter)medewerker.

Binnenkort verhuis ik en beschik ik over meerdere aanbieders.Ik zou mezelf verbazen als ik opnieuw voor Ziggo zou kiezen.

Beste medewerkers van Ziggo:
- dus het lag toch niet aan mijn bekabeling (wel een nieuwe kabel gestuurd!)
- dus het lag toch niet aan mijn instellingen
- dus het lag toch niet aan mijn computers
- dus het lag toch niet aan mijn antenne-versterker
Uw callcenter was hier in de gevoerde telefoongesprekken echter wel van overtuigd, ik was en bleef sceptisch; Achter had ik toch (wél weer) gelijk.

Ik had bijna een nieuwe set huistelefoons gekocht omdat het daar ook nog aan zou kunnen liggen.

Eindelijk een erkenning dat de oorzaak bij Ziggo zélf lag!
Zoals zo vaak.
Nu maar hopen dat het goed blijft gaan met het TV-signaal, Internet én telefonie.

Ziggo werkt nu weer prima hier in Stiphout.
Heb wel extra kosten moeten maken door 2 dagen te moeten internetten via 3G van Vodafone.
Beseffende dat Vodafone onlangs is overgenomen door Ziggo bekent dit dat Ziggo dus extra geld ontvangt indien hun glaskabel uit de lucht is...

nou, nu kunnen we dus allemaal compensatie aanvragen !

Ik snap er geen bal van. Ik zie hier onnoemelijk veel klachten, maar al die tijd dat er geklaagd is door Jan en Alleman (dus echt vanaf de eerste melding hier), heb ik gewoon tv gehad en ook Internet (telefoon heb ik van een andere aanbieder).

Ja, een enkele keer tussendoor even een uitval, maar nooit lang.
Ik moet het afkloppen natuurlijk. Heb geen idee waar jullie allemaal wonen, maar sorry!! Tot nu toe heb ik écht niet te klagen over ZIGGO en het is nog redelijk snel ook. Ik heb dat al een keer eerder gezegd.

Nou ziggo, nu nog een goede compensatie voor je vaste klanten ????

Willeke Vriens

Hoop het❗????

Kan ik nog effe genieten van ziggo voor alles is omgezet

Petra van Liempt

Mij telefoon doet t nog steeds niet

Er is s ltijd wel iets eerst upc en.dan.zegen.ze.dat ze beter zijn en sneller zijn
En nu ziggo we zijn snel beter bla bla bla.enz
Dus not !! Hoopje alende is het ben.zo boos !!!
Het is niet alleen in helmond ook in aarle-rixtel
Het is dst ik niet kan overstsppen omdat ik in de schuldsanering
Zit kan ik niet overstappen

In Brouwhuis geen problemen gehad.

@Sjef Jr. op donderdag 13 juli 2017 om 21:21:

Dat weten we niet. Gelukkig hebben de Ziggo-medewerkers ook internet ;-) en zijn zij op de hoogte van onze berichtgeving. Naar onze inschatting zijn zij beter in staat om jou een helder antwoord te geven.

Misschien kunnen ze breedband Helmond een handje helpen want das ook een ramp

Gewoon overstappen naar BBH. Helemaal geen klagen.

Lenie Weijnen

Ik hoor altijd alleen maar ergernis van Ziggo.

Lenie Weijnen

Gisteren vanaf 22:00 uur geen internet meer tot vanmorgen 8:00 uur dus echt verholpen is het niet.

Patricia van den Eventuin

Nou, hier niet! Net weer ziggo gebeld. Om echt kwaad op te worden.

Brechtje Kuijpers

Hier dus ook niet. Nog geen telefoon en internet werkt maar half ????

Rieneke van Deun

werd tijd!!!!!
We zullen zien!

Helma ter Burg

haha k...t ziggo had vanmorgen storing

4G op van mn dochter omdat er geen Wi-Fi is. Eind goed al goed ????????????????????????

Gianfranco Deriu

Ben benieuwd !!

Martha Leijten

Vrijdag telefonisch contact met Ziggo gehad: storing is nog NIET volledig opgelost; de werkzaamheden zijn nog NIET afgerond en duren nog tot 18 juli !

Astrid Rhemrev

5709 weer geen internet ????????

Wie woont op rijpel en ook zoveel problemen jeetje mina wordt er gek van

Bianca Vd Eijnden

Hoi daar ben ik weer....je raad het al vanaf 20.30u weeer geen internet.
Net maar weer gebeld met die prutsers. Ja we weten dat er een storing is maar ik kan u nu niet helpen.
Ik denk dat ik de volgende keer als ik moet betalen ook ga zeggen ik weet dat de rekening nog niet is betaalt maar ik kan u nu niet helpen.
Ik ga nu toch eens kijken of er een goed alternatief is voor die prutsers.
Nog een kijken wat de monteur morgen heeft te vertellen.

apparatuur is slecht jongens klote wifi en een hoop herrie uit die bak

Blijft gewoon zwaar klote met dat Ziggo-internetten hier in Brandevoort!

We durven het bijna niet te vragen, maar:
zijn er nog Helmondse Ziggo-klanten die problemen hebben met hun internet? Als je er ook even jouw wijk bijzet, krijgt een ieder een beter idee.

Niet vragen dan ????

Marina van Kleef

Tis maar een vreemde situatie. Ik heb nergens last van gehad en anderen hebben al meer dan een maand slecht internet.

Ja vanmorgen nog geen internet

Heidi Grinwis

Pronto

@Erik Noten op woensdag 19 juli 2017 om 11:31:

Ik woon in hoek pronto maar nergens last van. Moet daarbij wel zeggen dat ik geen horizonbox heb. Weet niet of dat uitmaakt?

Rijpelberg

Frans Ophorst

Tot gister nergens geen last van .nu schijnt het in de andere wijken opgelost te zijn en begint het hier weer te falen .helmond noord

Babette Henraat

Helmond binnestad steeds op en af geen internet en telefoon en ondemand en terugkijken doet het dan ook niet..
En dat al 4 maanden nu..

Miranda van der Steen

Ja op dit moment geen internet
Helmond noord

Randje binnenstad 5701 is al lang dramatisch! Denk zeker dat het scheelt dat je geen horizon hebt Erik Noten voor horizon was het beter.

Janet Gruijters

Ja mierlo hout

Danielle van Huizen

Ja word er gek van ????

Corina van Veghel

ja hier in de Wilma wor er schijt ziek van

Werkt goed Ziggo

hier op de brand in brandevoort is het ook steeds raak.!!!

Mozel van der Dussen

Brouwhuis, al maanden drama... wifi verspringt continu van 2.4 ghz naar t ghz. En dan is de verbinding zo traag dat facebook niet eens laad qua fotos ofzo.

Corina Houtman

Binnenstad, drama dat internet????

Yvonne van der Kruissen

Ja al meer dan een maand hoor. Overspoor

Suze Ehrismann

Rijpelberg

Elle van den Hurk

Gewoon weg gaan ken al veel
Mensen die weg zij gegaan wij hadden steeds storing en geen internet dan geen tv en oplossen deden ze niet
Wij zijn overgestapt naar x4alle werkt stukken beter en beter service

Sarina Brandts

5701...WiFi valt vaak uit.
Blokjes beeld is verholpen.

Artie Bhattoe

Helmond binnenstad 5701 is ellende . Nu en dan goed maar vaak streaming die vast loopt en zeer trage verbindingen tot wel 2mb/s terwijl het 150 zou moeten zijn. ...

Roger Collins

Internet niet helemaal goed ....en op tv slecht beeld....ruis....op NPO ..station kwartier...

Hier in Helmond oost 5703ec ook iedere week een paar keer geen internet en telefoon.

Dierdonk. Drama hier af en toe!!

Anique van Dooren

Wij zijn al overgestapt. Want het is al jaren slecht bij Ziggo.
Ze konden nooit helpen..

Annette Steeman

Mierlo hout

Jazeker brouwhuis 5704kr

Linda van de Mortel

Brouwhuis. Maar we gaan per eind augustus overstappen

Brandevoort

Kelly van Raaij

Mierlo hout. 1ste verdieping geen wifi bereik

Ja nog altijd valt het regelmatig weg. Helmond centrum

Manon Vullings

Komt omdat ze hun netwerk aan het verbeteren zijn. Maar dat word er niet bij verteld...
Van geloof 1000mhz naar hoger.
Vandaar alle storingen

Patricia van den Bergh

Rijpelberg en niet zo'n bietje ok

Ryan van der Horst

sinds begin overstap van upc naar ziggo alleen maar ellende! Daarvoor nooit iets gehad. Ben overgestapt naar een andere provider. Rijpelberg

Karlijn ter Horst

Helmond west, alleen maar gezeik

Minouk Diender

Mierlo Hout!

Joop van Oijen

Centrum 5701 nergens last van gehad met ziggo

Alex van der Velden

Binnenstad 5701 ????

Jennifer Meijer

5703

Bij ons ook 5706 ????heb net ziggo aan de lijn gehad, en sturen een nieuwe modem op, ik denk dat de onze kapot is,heel vriendelijk aan de telefoon en ze proberen het op te lossen en dat vind ik toppie Ziggo????????????????????????????????????????

Ik krijg dinsdag een monteur op bezoek, want het probleem ligt echt aan mijn aansluiting (Binnenstad)

Mierlo-Hout en dat ook na het nieuwe modem.

Sandra de Beer

Heb ook nieuwe modem 5741 telefoon en internet zijn een ramp!!! Betaal je dan 65 euro pm voor

Jamy van den Bergh

De eeuwsels 5702

Monique de Roy

Brouwhuis 5704 lv om de have klap licht het internet eruit

Joey Maaswinkel

Helmond noord een ramp

Marielle Verbakel

Helmond noord idd een ramp

Marie-Therese van Erp

Hier momenteel 5702 geen last ervan heel af en toe en als het wel zo is een belletje en het word netjes opgelost ????????????????en ik denk dat erbij elke provider wel wat is

Thea van Boven Cia

Rijpelberg maar pas sinds 3 dagen. Daarvoor nooit problemen gehad met Ziggo

Sylvia van de Donk

Helmond 5701

Wendy Collins

Ja 5705AW verbinding die elke weg valt of geen verbinding. Of te wel waardeloos

Helmond centrum..

Al twee tot drie weken dagelijkse een aantal keer uitval van internet en vaste telefonie in de Pronto

Ja brouwhuis. ..enorme ellende .....

Anja Brantjes

Ik heb het goedkoopste abonnement van Ziggo, en bijna nooit last van storingen. Ik heb van Ziggo een los modem, waarop ik een router heb aangesloten voor mijn Wifi-signaal, en een losse ontvanger voor TV, die ik overigens niet gebruik, maar gewoon TV kijk via de kabel.
Denk dat de grootste problemen komen door de horizonbox. Het wordt dus tijd dat Ziggo deze boxen vervangt door betere exemplaren, of het gaat toe staan dat klanten hun eigen apparatuur mogen gaan kiezen.

helmond noord.steeds vliegt de wifi eruit

Ursula van Hout

5709 rijpelberg

Anita Vd Horst

5703 pronto laatste week werkt bij ons weer alles naar behoren, hopelijk blijft dat zo ????

al 166 reacties vanaf 2 juli en nog steeds gedoe met Ziggo.
Op 13 juli zei ik al dat ik er geen bal van snap. Een tijdje daarvoor had ik ook al eens gezegd: geen probleem in Helmond-oost. Tenminste niet bij mij!

Helmond-oost wordt nu genoemd, met name 5703.
Ik blijf de duivel verzoeken, maar ik woon ook Helmond-oost en 5703. En weer klop ik het af. Geen problemen. In ieder geval niet noemenswaardig. En ik ben toch óók bij Ziggo (voor Internet). Telefoon heb ik van een andere maatschappij!

5703 XX het is een drama de laatste tijd en 't wordt maar niet opgelost

Marieke van Schaijk

gisteren lag het er hier alweer de hele middag eruit !!!

5701 vanaf juni tot nu toe alleen maar ellende: geen telefoon, geen internet. Dan doet alles het weer maar is steeds van korte duur!

Durga Dankers

zoals Noud zegt, waarschijnlijk horizon of iets dergelijks. Ik denk dat het allemaal aan de randapparatuur ligt. Ik zou zeggen koppel het zaakje eens los en probeer de ontvangst eens zonder "toeters of bellen"!! Wie weet zit daar de oorzaak.

Al vanaf gisteravond geen internet in Brandevoort. Voor de zoveelste keer de afgelopen tijd.

Mierlohout wijk ashorst vanaf het ziggo is het al klote was het maar upc gebleven

5702

5707

Marlijn Goossens

5701 van tv en internet

Ja wij ook van de week geen internet en telefoon maar gelukkig weer opgelost 5702

Annelies Kerkhof

@De weblog van Helmond op woensdag 19 juli 2017 om 11:25:

ja 5701

Ellen vd Graaf

Rijpelberg 5709 NR.
de laatste dagen een ramp.....

Monique van der Palen

5703 hier ook drama al maanden

Sjan Verhulst

Regelmatig in 5701

Anne G. Caris

Stiphout valt regelmatig uit
Afgelopen zaterdag heel lang

Willy van Dijk

5707

Daniela Giaquinto

5701

Ja ik heb problemen met het internet en met mijn horizon kasje gaat steeds ofline 5704

Best wel vaak storing 5701

Hennie van Berlo

Mierlo hout 5706

Allemaal onzin, hier alles vernieuwd door ziggo zelf en het is nog klote.
Vanaf ziggo in het spel is is het alleen maar slechter geworden, ik kamp al maanden zo.
Gewoon triest voor woorden, wel iedere maand 80 euro vangen voor dit klote systeem.
Dit is echt niet meer leuk waar betaal ik eigelijk voor pfff.
Wijk Rijpelberg.

Ach al jaren problemen met ziggo..ene kastje na t andere gehad..niks helpt..laatste weken alleen maar klote..gin telefoon,internet uit aan uit aan uit aan..
Wijk pronto 5703

Debby Berkers

Pronto!!

Ja nog steeds erg slecht 5701

Gaby van Lierop

Helmond binnenstad omgeving hindestraat slechte verbinding langzaam en weinig tot geen wifi

Danny van Oort

5702

Lisanne Elbersen

Nu weer storing met Wi-Fi 5703

Alice Rooijakkers

5704 brouwhuis...

Angelique van Leuken

5709 rijpel

Jacqueline Kruijzen

5702 een grote ellende

Saskia van de Donk

Binnenstad drama 5701tk

Patrick van Hout

Ja pronto ook! 5703 ellende is het!????

5706

Patricia van de Voort

Brouwhuis 5704 kg

Diana Sidiropoulos

Pronto.. al weken. Het is gewoon verschrikkelijk

5707ZW Helmond

Regilio Klomp

5706 mierlo-hout ook tv die vaak wegvalt

Gisteren ook weer storing gehad. Op de Ardennen 5706 RE. Je word er niet goed van.

Nergens last van in 5709

Nou, we zijn weer online zakelijk 5702. Maar snelheid nog steeds op t randje van de helft, waarvoor we de hoofdprijs betalen. Maar nog altijd dubbele snelheid in vergelijking met de (particuliere) buren, als we meten. Wss juist omdat we zakelijk betalen, en dus minder 'geknepen' worden dan de buren.

Dus, hoezo: eind goed, al goed?

Glasvezel, kom maar snel binnen hier, aub!

Esther Philippen

5702 vanmorgen weer

5704 Ns

Annie Dieltjens

5704 Brouwhuis

Toine van Riel

Binnenstad . . . Ook waardeloos!

Nog steeds slecht 5709

Tina Bressers

5701vs

Wendy Besters

5703 pronto geen telefoon en internet

Piet Spierings

5707xv

Patricia Vincent

Ja 5707

Willeke Vriens

@Alice Rooijakkers op woensdag 19 juli 2017 om 12:46:

Ja wij ook

Stiphout ook 5708

Mark en Cindy Essers

5702 wijk de Wilma

Nikky Diender

ja 5701

Perfect ut haagje

Hennie Pennings

Heb er voor gezorgd dat mn kabels in orde zijn...en een eigen router ertussen gezet. Nergens last van.

Wout van Vlerken

Ja hier nu ook weer
In een keer houd het op
5707

Jeanne de Bruin

Ja 5709kn

Patricia Klumpers

Sorry?
Sinds de overgang van UPC naar Ziggo is het een grote brasbende!
Mijn externe router (want zonder dat is het al helemaal niks waard) wilde niet meer functioneren, dus toen een andere gekocht maar zonder resultaat, en nee die was geen 40 euro ????

En smoesjes zoals kanalen veranderen en etc. heb al van alles geprobeerd en gedaan, echter werkt niets.

Jullie helpcenter zegt geen problemen te zien.

Gelukkig heb ik een onbeperkt internet abonnement, dus dan maar zo!

5707ZW Helmond, succes ermee! ????????

5701 binnenstad al maanden geen telefoon. Internet werkt nauwelijks en tv stort continue...

Rieneke van Deun

Nou wordt er schijt ziek van bah bah mensen moeten gewoon niet meer betalen.misschien worden.ze dan wakker

Marion Jansen

5703 hb pronto waardeloos

John van den Elsen

ja. maar afgelopen maandag monteur hier gehad na maanden klagen!!! en nu blijkt dat bij het aanleggen van de glasvezelkabel hier op brouwhuis ze de kabel van ziggo geraakt hebben en gaan ze nu de kabel vervangen hier bij mij. dus hopelijk wordt het nu dan opgelost . maar even afwachten dan. en naderhand declaratie bij hun neerleggen voor de geleden schade. wel elke maand 79 euro betaald en maar halve tijd gebruik kunnen maken van de diensten. dus ben benieuwd. is nu nl. gebleken dat ik daardoor een veel te zwak signaal in mijn huis binnenkreeg. en dat mag ik toch minimaal verwachten voor dat geld wat ik ervoor betaal

Antoinette Erken

Helmond oost !!! Het blijft een probleem, al weken ( postcode 5703 )

Angela Rebbel

5703 rijpelberg niet normaal hoe vaak het internet en telefoon eruit ligt

Monique vd Horst

5708 stiphout verschrikkelijk waardeloos.

Willeke Raaijmakers

rijpel...werkt perfect

5701 op en af

Rico en Mayke

Ja brouwhuis

Irene van Scherpenzeel

Ja in 5707!

Lisa van de Mortel

Rijpelberg..nergens last van

Mariska Kollee

@Joey Maaswinkel op woensdag 19 juli 2017 om 11:58:

Hier ook t zelfde! En on demand werkt alleen per toeval

Irene van Scherpenzeel

5704 cn

Heel Stiphout. Het word tijd dat niet de helpdesk, maar de bestuurders slagvaardig handelen en uit hun ivoren toren (lees: skybox in de JC-arena) komen en met een passende oplossing richting de klanten komen. Mijn volgende stap zal zijn: storneren van mijn betalingen.

Wouter de Vree

5701????

Jolanda Vereiken

Prijzen gaan alleen maar omhoog en het ontvangst is sinds het Ziggo is geworden alleen maar slechter geworden. Regelmatig storing, blokken op het scherm, de recorder die blijft hangen of automatisch opnieuw opstart. Als je bent ligt het zogenaamd aan de kabels in huis... Nee Ziggo., die kabels zijn goed en juist aangesloten. Als ze dan komen blijkt er toch een storing te zijn in de verdeelkast... kortom kommer en kwel. Prijs kwaliteit een magere 6 wat mij betreft. Maar wat is het alternatief voor tv kijken op 6 schermen, bellen, vaste pc en WiFi?

5702 bagger internet????

Angela Hameetman

Nou hier op 5709 nk nog steeds waardeloos

Yolanda Vogels

Jup brouwhuis 5704jd. Apps op de tv werken ook niet naar behoren. Blokkerig beeld vallen soms uit etc. Ben ook gestopt met bellen had geen zin. ✌

Yolanda Gudden

5709 rijpelberg,hopeloos

Marian Smulders

Dierdonk ook bagger

Angelica Gubbels

5703 sinds ik hier woon ,bah ik lees net ergens dat het binnenkort verholpen moet zijn!!!!!al ruim 2mnd ,en je krijgt pas vergoeding als alles opgelost is!!!!!#

Dierdonk , één groot drama met internet !

Esther van den Elzen

Eeuwsels. Wij hebben steeds traag of geen internet. En de tv blijft steeds hangen

Chantal Broek

Ja hier ook steeds mijn WiFi weg in Helmond noord

Dymphie van Hoof

5702 al weken. Wordt er niet goed van.

Roos van de Kerkhof

5701 ook knudde bahbah we zijn aan het overwegen om over testappen

Dierdonk.

Jacqueline Geelink

Gisteravond en vanmorgen weer geen internet gehad wonen in Helmond noord bloem/paardenvelden ......best wel zwaar irritant!!

5704 zeer slechte wifi

Mirjam vd Broek

5701 VE wijk Vossenberg

Marijke Verstraeten

En hier ook op 5702

Edje Pennings

Het is heeel Helmond en dat is begonnen na de fusie UPC... Maaaanden geklaagd en keer na keer een monteur. Hier de school meer aan een week geen tel. En dan nog van die verkopers aan de deur om Ziggo klanten te scoren.. 't was gewoon zielig wat dat meisje over zich geen kreeg. Ik ben vorig jaar overgestapt en heb op de dag van vandaag geen seconde spijt gehad!!!!

KPN nergens last van..

Marica van Turnhout

Slechte verbinding, t Hout

Alice van Lierop

Heel helmond heb het al vaker gezegd over gaan naar de kpn

Tony van Lierop

5709 ....zo vaak resetten

Hannelore van Esch

Zou het niet gewoon kunnen zijn dat de COAX kabel het niet meer afkan?
Er kan echt niet zoveel data door een Coax kabeltje.
Ziggo zou dat nooit toegeven, dat zou zelfmoord zijn, maar jaren geleden heb ik gelezen dat de Kabel en Coax niet meer toereikend zouden zijn, kan je nagaan wat het nu is.
Ik ben blij dat ik de mogelijkheid had om naar glasvezel te gaan, zelden problemen mee.

Heel die klote Ziggo is een ellende???? maar wij kunnen hier niks anders fatsoenlijks ontvangen ????

5707 valt regelmatig weg #klagendepubers

Nicole Vereijken

5703 ej
Apps op tv werken niet meer fatsoenlijk.
De extra ziggo kastjes maken zeer moeilijk contact met de horizon box.
En boven bijna geen internet signaal meer.

Roy Arnoldussen

5702 heel slecht internet!!!!

Femke Verhoeven

bij mij (5708) is monteur geweest. Een hele vriendelijke behulpzame man die mij wat uitleg en tips heeft gegeven.
Het uitvallen ( zwart worden van beeld) tijdje na het aanzetten van box en tv heeft te maken met Philips. dat is bij ze bekend maar philips doet er nog niets aan..komt dus door de tv en NIet door de box!
Daarnaast zei hij dat het verstandig is om eens in de 6 weken de horizonbox te scannen..
en bij ons dit de modem in de horizonbox en er stond nog een apparaat plank hoger, zijn tip was om dat te verwisselen daar het wifisignaal best gevoelig is.
Nu heel af en toe valt het wifi signaal nog ff weg maar dat hadden wij ook toen het nog UPC en daarvoor Chello was.

Akkers ook slecht de laatste tijd ????

Helmond noord 5702

Trienie Martens

Heel helmond is kut

Michel Zwijgrecht

Helmond pronto drama hier ben al 3 maanden bezig met Ziggo maar wil niet echt

5705 aw

Robert van Bergen

Ja 5703 el. Veel storing

5704

Diana Endevoets

In brouwhuis hier al jaren slecht de wifi. Misschien ligt t aan de hoogspanningsmasten. Jaja...Alles is al gecontroleerd. We hebben nu 2 kastjes en nog steeds f**k. Nu kunnen we ineens ook niet meer programma terug kijken . Al 2 dagen half uur aan de lijn gehangen. Dus vanavond poging 3. Ben benieuwd postcode 5704

Anke van Kilsdonk

@De weblog van Helmond op woensdag 19 juli 2017 om 11:25:

5707 RC

5706hl

Dorothe Quadt

5706 slechte internet verbinding

Corine van Veghel

5706hg

Marie-louise van Betten

Ja 5702 ook de Wi-Fi.. niet normaal

Monique Klokgieters

Anna wijk!

Precious Noortje

5709 ML

Jenny van der Vorst

5709

Liset Hoefnagels

pronto, na onderhoud van 13 op 14 juni signaal zwakte voor tv en internet, sommige kanalen zijn niet meer te ontvangen.

Ties Winckens

Brouwhuis. Traag ,valt weg of 1ste verdieping geen verbinding.

Ingrid Claassen

ed.nl en omroep brabant hebben er nu ook een bericht over. Het is dus nog twee weken shit zegt die KUT-Ziggo tegen hun! DAMM Ik geloof er allemaal niks meer van!!!!

------------------------------------------------
Op ed.nl:
Helmondse in actie na zoveelste storing: ‘Wil dat Ziggo me serieus neemt’

HELMOND - Het regent in Helmond klachten over Ziggo. Eefje van der Linden uit Brandevoort vond het tijd voor actie. Haar oproep om storingen door te sturen, leverde honderden reacties op. “Wil dat Ziggo nu eerlijk is.”

Wie weleens met de Ziggo-klantenservice heeft gebeld, herkent het meteen. ‘Kunt u de mediabox een keer aan- het uitzetten? Heeft u de gekeken of de kabels er goed inzetten? Ik zie dat u een oude modem heeft, misschien ligt het daar aan. Wilt u dat we een monteur sturen?’ De vragen zijn bij elk klachtentelefoontje over een internet- of televisiestoring hetzelfde. „Maar ondertussen weet je dat allerlei mensen in de wijk precies hetzelfde probleem hebben. Dan kan het toch niet aan jouw eigen kabeltjes liggen?”

Riedeltje
Aan het woord is Eefje van der Linden. Brandevoortse. Ze begon vorige week met het verzamelen van klachten over Ziggo in Helmond. Niet om het bedrijf neer te halen, wil ze benadrukken: „Ik ben er eigenlijk heel tevreden over, ga ook echt niet weg. Maar als ik een keer storing heb en ik bel op, dan krijg ik een student aan de lijn die elke keer hetzelfde riedeltje afspeelt. Dan wordt de frustratie alleen maar groter. Ik wil serieus worden genomen, dat ze echt naar mij luisteren. En ik wil dat Ziggo eerlijk is over oorzaak van de vele storingen in deze tijd.”

Via Facebook plaatste ze een oproep, die belandde weer op een website over de wijk Brandevoort en daarna was het hek van de dam. Via social media regende het honderden, zo niet duizenden, reacties. Met het aantal mensen daadwerkelijk een klacht doormailde viel het mee: zestig in totaal. En die leerden dat het probleem zich niet beperkt tot Brandevoort. Van der Linden kreeg reacties uit zo’n beetje alle Helmondse wijken: van Dierdonk tot en met Mierlo-Hout.

Centrale
Met al die e-mails onder haar arm ging ze naar Ziggo om aan te tonen dat het niet allemaal individuele storingen zijn van mensen, maar dat er iets grootschaligers aan de hand is. Dat bleek te kloppen, leert navraag bij het kabeltelevisiebedrijf. Bij een grote centrale in Helmond is iets misgegaan, laat een woordvoerder weten. „Daar komt het signaal via een glasvezelkabel binnen en wordt het omgezet naar een signaal dat naar de mensen in Helmond en Deurne toe gaat. In die aansluiting was iets fout gegaan. Als je meldingen van storingen krijgt, moet je de oorzaak eerst zien te vinden en het dan zien op te lossen. Daar zijn we een paar weken mee bezig geweest. Vanaf vandaag zou alles moeten zijn opgelost.”

We bellen even met Van der Linden om te polsen of dat antwoord haar geruststelt. „Zeiden ze vandaag? Ik heb al de hele ochtend geen internet en gisteravond ook al niet”, is ze sceptisch. „En ik zag via Whatsapp dat veel mensen uit Brandevoort daar ook last van hebben. Dus ons probleem is absoluut nog niet opgelost.” Dan maar weer een telefoontje naar Ziggo. De woordvoerder: „Het kan zijn dat mensen de komende twee weken individueel nog last hebben van storingen, maar het grotere probleem in Helmond zou moeten zijn opgelost.”

------------------------------------------------
Op Omroep Brabant:
Eefje wil niet meer door Ziggo van het kastje naar de muur worden gestuurd

HELMOND - De klantenservice van Ziggo draait weer overuren. De internetprovider kampte zondagavond met problemen, terwijl heel Nederland de nieuwe Game Of Thrones wilde kijken en sommige gebieden kampen met structurele problemen met hun internetverbinding. Eefje van der Linden besloot in actie te komen, omdat ze door die klantenservice van het kastje naar de muur werd gestuurd. “Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben”, aldus Eefje.

Eefje woont in de Helmondse wijk Brandevoort. Daar was zij niet de enige met een haperende internetverbinding. Ze zette een Facebookpagina op om de krachten in haar buurt te bundelen. “Mede dankzij alle klachten die ik heb verzameld, kan Ziggo nu gericht de problemen aanpakken”, aldus de Helmondse, die net de woordvoerder van Ziggo aan de lijn heeft gehangen.

“Die meneer heeft me uitgelegd dat het met netwerkcomplicaties te maken heeft, verzoorzaakt door de kabels”, vertelt Eefje. “Die kabels moeten allemaal vervangen worden, dat gaat nog ruim twee weken duren.” Dit had de klantenservice moeten weten, volgens Eefje, maar na zoveel telefoontjes was ze hier nog steeds niet van op de hoogte.

“Daarom had ik de actie opgezet, nu weten we in ieder geval waar we aan toe zijn in Brandevoort", vertelt ze. “Tot die tijd zal het nog gaan haperen. Mensen kunnen er nog last van hebben. Dat is jammer.” Volgens de woordvoerder van Ziggo moet het grotere probleem in Helmond opgelost zijn.

------------------------------------------------

5708 KP

@De weblog van Helmond op woensdag 19 juli 2017 om 11:25:

5706vt tv en internet beide slecht

Berna vd Kuylen

5707 ZW Helmond-West

Isabel Cornelissen

@Kim Stockx op woensdag 19 juli 2017 om 14:46:

Ik sluit me hierbij aan. Ook akkers.

Arnoldie Lingers

5702 - Noord

Brouwhuis

Marcel Houtman

5702????

Anneke Vereiken

5705 regelmatig storing en de Wi-Fi is ook super slecht!!

Kim Zilverberg

Noord valt vaak weg

Gonny Claassen

5707 cx !!!!

Hannie Verhofstad

5702 ook nog steeds niks waard het is te gek voor woorden!

Peter-Joanna Zijdenbos

5706ch

Anita V Seters

5703 Wi-Fi en tv

5708 erg traag ????

Renate Sengers

Whaha heel helmond problemen met ziggo wat voor heen upc was???????? ik zeg ga weg met jullie bagger zooi als je het toch niet kan fixen. Ik zelf jaren upc en Ziggo toen. Geen tv dan alleen geluid geen beeld. En dan geen telefoon en ga zo maar door ma wel 695,40 per jaar betalen. En waar voor? Ze kunnen het toch niet leveren???? en wat heb ik gehad als goed maker na 6 jaar bloemen van hun. Zo super super super slecht. Ik zit nu bij BBH brouwhuis en zeg dit nooit geen problemen meer gehad. Dus als je rijpel brouwhuis woont stap over na BBH zal ik zeggen????

Kathy Langenberg

Helmond noord. 5702

Miranda Jonkers

5706 al weken slechte of geen internet

Patricia Kremers

5704 DA trage WiFi

Kiran de Wolf

5707HD

Altijd problemen! Geen internet, pauzeren van programma's dan valt de kast uit, bij afspelen vanaf het begin houdt ie er ook ineens mee op en gaat ie terug naar de tv gids stand, geen geluid bij terug kijken van programma's etc etc! Wijk 5704 brouwhuis

Marjolein Boset

Hier heel veel last van en toch volle mep betalen voor klotte WiFi helmond noord ????????

5706 MA Internet

Jan-Willem van den Reek

5709 ml Helmond. Heeft nooit echt geweldig hier gedaan ondanks alle extra versterkers. Maar helaas in Dierdonk niks anders dan ziggo ????

Danielle Jordans

5707RP

Mattijs Vermeulenstraat

5701 zwart beeld en regelmatig geen internet

Jose Spierings

5703 AP veel uitval internet

John Verkuijten

5706LA

Mylène ter Brake

Alleen maar problemen modem en horizon hebben maar een houdbaarheid datum van 9 maanden.na die tijd worden er programma's opgenomen die niet zijn ingesteld, de programma's die zijn ingesteld worden niet opgenomen en wat er word opgenomen staat er maar voor een stukje op. Modem om de dag opnieuw opstarten om internet te hebben. Als je ze belt dat je weer eens geen wifi hebt zeggen ze dat je je wachtwoord opnieuw moet ingeven omdat je ipad of iphone dit niet heeft onthouden. Wel raar dat 6 apparaten op hetzelfde moment hun wachtwoord vergeten. Maar even de stekker van het modem eruit en dan opnieuw erin dan hebben schijnbaar alle apparaten hun wachtwoord weer gevonden.5704

Wim Endevoets

5707PW heeft lang instabiel tot geen internet gehad. (Met als gevolg veel problemen met wifi en tv) Ziggo-storingschecker gaf om de dag een storing aan!! Tot een week terug. Volgens iemand van Ziggo die aan de deur kwam is er een kabeltje aangepast in n kastje in wijk Zwanenbeemd. En sindsdien geen last meer. Maar ben er nog niet helemaal zeker op. Ik heb er echt heel veel op gescholden en door geklaagd bij Ziggo. Succes met dit initiatief!

Noortje Rooijakkers

5709BN Reeds vorig jaar overgestapt naar Telfort. Jarenlange ergernis zijn gestopt. Ook nog eens 23 euro goedkoper.

5706 hg

Juliette Aerts-Wijnen

@Kathy Langenberg op woensdag 19 juli 2017 om 16:42:

Breedband helmond? We hebben in brouwhuis geen glasvezel. Tenminste niet allemaal. Ons brabant net zegt dat ze op mijn adres geen glasvezel kunnen leveren omdat het er niet ligt.bbh zegt wel te kunnen leveren. Raar in mijn straat zijn er delaatste 20 jaar geen werkzaamheden aan de weg geweest.dus geen glasvezel en dat heb je toch wel nodig voor hd-tv

Wim Endevoets

Brouwhuis 5704 Wi-Fi is k#t

Natascha Veen

Vooral de wifi 5707

Tiffany Vlemmings

Klopt 5707 en ziggo heeft er nog wel 2 bij ons in huis geïnstalleerd

Nicolette Oranje

5702 Haverveld. Helmond-Noord. Bijna dagelijks ????????????

Hanny van den Broek

5709 Rijpel nog steeds haperend internet ...... op de site van Ziggo zelf wordt aangegeven dat er een storing is waardoor diensten mogelijk niet werken ..... en op allestoringen.nl eveneens weer een piek in het aantal storingsmeldingen ......
tv-signaal hapert soms ook nog en op de extra mediabox sinds de netwerk/wijk-werkzaamheden die Ziggo enkele weken geleden heeft uitgevoerd, nog steeds zenders die het niet meer doen .... partner hangt hierover inmiddels al een halfuur aan de telefoon (die doet het nog steeds, zonder haperen....) met een medewerker van Ziggo en wordt het hele huis doorgestuurd om de kabels te checken......

Astrid Rhemrev

ik heb er in korte tijd 2 x uitgelegen ,,maar anders werkt het goed moet ik zeggen Helmond Noord 5702

Dinie Slegers

Sinds 2 weken een losse modem voor internet i.p.v alles via de Horizon-box. Eerst moest ik die Horizon-box vrijwel dagelijks resetten zodat internet 't weer deed. Nu geen problemen meer gehad. Dit is in de Zwanenbeemd.

5708 stiphout is regelmatig te doen

Mari van Wanrooij

5708 dh. We betalen genoeg maar kunnen eigenlijk (nog) niet naar een andere aanbieder. Er zou meer goede concurrenten beschikbaar moeten zijn

Dirk de Visser

Ben overgestapt naar KPN heb het helemaal gehad met Ziggo 5709az

Thea Malfliet

5709 al een tijdje last van, heb al persoonlijk bericht gestuurd maar krijg geen antwoord !

Martha Leijten

Helmond west

Lilianne van den Boom

brouwhuis 5704ap

Hendrine Verbakel

5706, sinds de overgang naar ziggo. Soms redelijk maar meestal waardeloos.

5702 vogelwijk capaciteit probleem. Slecht internet tussen 19.00 en 23.00 en weekend, veel packetloss tussen genoemde tijden.

Eric Pennings

Stiphout...een groot drama ????storing of geen storing maakt geen zak uit

Eelco de Vries

en ja hoor de monteur is maandag bij mij langs geweest.
deze heeft een aantal metingen laten doen en daar kwam uit dat het signaal idd niet goed was. het lag dus idd niet aan mijn binnen bekabeling, de monteur heeft wel zoals de vorige monteur ook al gedaan heeft het abonnee overnamen punt (aop) vervangen. ik zij al dat is allemaal leuk en aardig maar zoals het al is gebleken daar ligt het ook niet aan, het ligt achter mijn aansluiting (bij Ziggo dus).
na dat de monteur het aoptje had vervangen, vertelde hij dood leuk dat ik nog maar even moest afwachten of het probleem nu wel was verholpen. HEEEEEE je hebt toch net een meeting gedaan en daar blijkt toch uit dat ergens in jullie systeem het probleem ligt!!!. vandaag nadat mijn internet het WEER NIET deed weer Ziggo gebeld en het verhaal nogmaals uitgelegd en ja hoor deze snapte het wel er moest een monteur van hun naar HUN systeem gaan kijken.
maar de monteur moest dan nog wel bij mij binnen zijn om het signaal te controleren en daarvoor moest ik dus wel thuis zijn. nou dan maar weer een vrijdag opofferen als het dan maar wel verholpen is. Nou vrijdag 28 Juli is de eerste datum dat er een monteur kan. ik zei al tegen die meneer van Ziggo of ik nu een paar weken langer met een slecht signaal moet dat maakt op 1 jaar toch niet meer uit. als het dan maar verholpen is anders ga ik toch andere stappen ondernemen. blijkbaar maakte dat wel wat indruk hij kwam spontaan met een E-mail waar ik mijn klacht kon neer leggen en dat ik dan persoonlijk zo worden opgebeld na de 28e als de monteur klaar is met zijn werk. (nou eerst zien dan geloven).
Wordt vervolgd.

5741 wifi vooral en telefoon

Willem Seubring

Mierlo hout 5706 xs. Geen tot slechte wifi en tv storingen

Mandy Baggermans

5706 SW

Angela van Ruth

5701 vorige week drama

Willem van Lierop

5708 Brandevoort

Martine Santegoeds

5701 KH

Edith van der Sande

5706 MB

Patrick Verbakel

Pronto 5703 nog steeds even kleine uitval van internet, blijft irritant!

@Patricia Kremers op woensdag 19 juli 2017 om 16:50:

Lastig

Richard Vereiken

@Martine Santegoeds op woensdag 19 juli 2017 om 20:36:

Ziggo is echt klote, ik ben op KPN overgestapt, bevalt prima

Esther Kampers

5706AV mierlo-hout

5708 Stiphout, voor mijn gevoel voornamelijk sinds de overgang naar ziggo en meestal op de tijden dat de meeste mensen thuis zijn. Dus s avond en in het weekend

Ellen Schrijver

Noord 5702

Maggy van Hout

Rijpel 5709

Bianca vd Eijnden

Zo blij dat ik geen ziggo heb ????

Jackie Kampen

Zojuist weer 1 uur zonder ziggo internet. 5609lj

Steffie Meulendijks

Stiphout

5735jh telefoon en internet

Wendy Duijmelinck

Hier ook 5709 Rijpelberg storing bij Ziggo.

Mierlo hout ook vask

Ja in de binnenstad al weken heel slecht
Laatste dagen zelfs geen WiFi

5708 Eén doffe ellende hier. Het is maar goed dat ik een grote mobiele databundel heb... Ziggo is een aanbieder van televisie, die er een beetje internet bij doet. Het wordt tijd voor een fatsoenlijke aanbieder hier in Stiphout!

5704 ge telefoon en internet, vooral wifi

5701 jx storing tv plus replay tv internet en wifi

Anthony van de Zanden

5703 GS; nog steeds barre ellende. Telefoon en internet doet het nog steeds de helft van de tijd niet.. we betalen voor iets wat we al maanden niet krijgen, beetje klaar mee. Kom al die mensen een tegemoet..

Eefje van Hout

5702 CW regelmatig, gisteren, vanochtend nog, vaste telefoon ook, maar 'ik vertrek' (nog een week uitzitten)

Reggie Voigtländer

binnenstad wekelijks met ze aan telefoon????????????

@Suzana Sel op woensdag 19 juli 2017 om 23:38:

Ik dacht altijd dat KPN erg was, maar die klachten wat wij daar op hebben gelost zijn niks vergeleken met Ziggo. Ziggo is gewoon KUT, hier ook altijd problemen geen internet, slecht beeld noem maar op. Ik ben overgestapt naar KPN wat een verademing Suzana

Breedband Helmond wil gaan uitbreiden. Als je interesse hebt in internet en TV via glasvezel kun je dit kenbaar maken via de site. Ze gaan dan kijken of het rendabel is om de wijken in Helmond glasvezel aan te leggen.
http://www.breedbandhelmond.nl/index.php/nieuws-2016/nieuwsoverzicht/nieuwe-wijken

5707xnn word er niet goed van
Slechte WiFi verbinding in huis nu mooi. Rekening betalen op dat ik op mijn tel zit zonder WiFi ????????????????

Manuela Lierop

@Lilianne van den Boom op woensdag 19 juli 2017 om 18:53:
Bij jullie dus ook al!

@Noud op donderdag 20 juli 2017 om 00:21:
Dat Helmond Breedbeeld heeft nog geen 1000 klanten, dat is mij te klein want die hebben niks bij te zetten als het goed fout gaat en dan is het van de drup in de regen.

5702 xb nog steeds problemen.

5704kl slechte WiFi

Marja Den Engelsman

@De weblog van Helmond op woensdag 19 juli 2017 om 11:25:

5702 BR, tijdje gaat het goed en dan weer tijden met problemen met telefonie en internet, ondanks extra modem.

5702bl internet valt weg en slecht beeld op tv

5706vd slecht

Marinka Nijnens

Maar weer aanmelden bij RADAR en KASSA. Daar zijn ze niet blij mee.
Maar ik zou zeggen gemeente, laat een BBH door heel Helmond de glasvezel doen. No problomos

Lenie Weijnen

5704 kg wifi werkt heel slecht

Mark van Bokhoven

5703 jd

Stiphout (5708)

Kwalitatief
Uiterst
Teleurstellend!

Lees eerste letters hierboven van boven naar beneden! Dagelijks shit met internet, heb ik vaker en langer niét dan dat ik het wel heb, met grote regelmaat haperend/hangend beeld op tv, het enige wat (nog???) enigzins fatsoenlijk werkt is de telefoon...

Marielle Janssen

5702KE constant WiFi problemen

5703hh elke dag wel een keer. paar keer de modem resetten en na een tijdje werkt het dan weer wel

5701ah

Annemie Verschuren

5709 na rijpelberg

5707

al weken bijna dagelijks kortere of langere tijd traag of geen internet en telefoon

5707 AR. Wifi valt regelmatig uit en zeer trage internetverbinding.

5701HP veel last van internet storing moet elke dag de horizonbox 1 tot meerdere keren opnieuw opstarten

Gerrie van der sanden

Zeer traag internet! Zeer zwak! ????

5703

Steve de Bakker

@Gaby Gunther op woensdag 19 juli 2017 om 23:46:

ja ooo onze KPN tijd was leuk???????? nooit probleem met ziggo wij zijn paar straten verder verhuisd(alsen maar problemen...tv, tel, int) en ik gooi die ziggo box binnenkort de straat op!!!

Rijpelberg constant internet

5705 internet valt zomaar weg, ondemand kan niks terug kijken alleen tv van dat moment.

Kelly Radoncic

Rijpelberg Regelmatig.

Margaret van der Leest

5708 stiphout, al tijden probemen, hoor ook mijn buren hierover, dus niet bij mij alleen. Wifi valt vaag weg.

Ja verschrikkelijk. Alles elke keer weg 5709 HH

Helma ter Burg

5709 LL helaas valt daar het internet ook regelmatig weg meerdere malen per dag en de telefoon

Kim Breuer Dijkers

5707.. hou op hou op met je ziggo.. nog even abbo uitzitten en heeeel rap overstappen!! met hun wifi versterker , vaste kabel en weetikwat voor kut smoezen telkens.. 3 kwart Helmond heeft problemen met Ziggo en alsnog elke keer het zelfde k*t riedeltje.. Gewoon lekker overstappen iedereen !!!

@Kim Breuer Dijkers op donderdag 20 juli 2017 om 16:15:

BBH nooit problemen Kim Breuer Dijkers ;)

Arjen la Fleur

de wijk brouwhuis iedere dag is er wel een storing en elke keer opnieuw opstarten en instellen al 3 keer een monteur gehad niks kunnen vinden het licht duidelijk bij ziggo ze moeten de kasten aan de straat een keer nakijken die oude rommel

Heel Ziggo is een drama!!!!
Als je een klacht hebt wordt je niet serieus genomen en als je dan uit eindelijk opzegt wordt je na een maand opeens gebeld of ze nog iets voor je kunnen betekenen........
Deuh denk eens na...

Patrick Hoeijmans

@Arjen la Fleur op donderdag 20 juli 2017 om 17:17:

Arjen la Fleur die hebben helaas geen onbeperkt bellen maar ja dat lukt nu ook niet ????

Kim Breuer Dijkers

5702dp laatste paar weken valt internet en tv weg. Box opieuw opstarten en lang wachten voor tv het weer doet.

5702pt vaak problemen

5701 HP
Met regelmaat geen internet. Horizon reageert ontzettend traag

5702pp geregeld problemen met internet en telefoon ligt altijd aan onze kabels zeggen ze Ziggo moet zun eigen ophangen aan hun kabels

Alexander Heldens

5706ll Akkers Mierlo Hout Storing na storing.
Waar blijft het glasvezel net? dan kunnen we weg bij Frotzo.

R. Lathouwers

5708 Stiphout, regelmatig geen internet en telefoon. Televisie werkt wel goed, op SBS6 na, erg streperig beeld.

5703gw internet valt weg, regelmatig modem resetten, wifi waardeloos...tot 2 mtr goed, verder weg...hopeloos

Theo van Bokhoven

5704 in brouwhuis
Constant ellende met wifi

Roos Mitchell

5702sj wifi valt regelmatig weg en internet is super traag. Kan niet fatsoenlijk netflix kijken. Allemaal pixsels

Dan weer geen telefoon of Wi-Fi beeld op de tv slaat vast en werkt het kastje niet meer maar weer alles resetten pfffff tig x in de week word er niet goed van ????
Woon in Helmond Noord 5702ca

Conny van Doren

Veel problemen 5703

Gerrie van de Beek

Stiphout 5708 gewoon bar slecht niet normaal zoveel storingen om de paar dagen geen internet of telefoon

Antonet Raaijmakers

gelukkig opgezegd!

5706 xk

5709 lc nog steeds een drama

Ghislaine Adamidis

5706mb Mierlo-Hout

Tv valt weg zelfde met internet zowel op de kabel en wifi ..wifi bereik is echt slecht ik woon in een appartement en heb van alles geprobeert zoals jullie voorstellen op de site maar helaas heeft dit niks geholpen .. begin het beu te worden iedere keer wel wat

@Vetwousje op dinsdag 25 juli 2017 om 10:10:

Het wifi-bereik is iets waarop Ziggo niet heel veel invloed heeft; dat staat op zich los van de bij vlagen brakke internet-verbinding die ze leveren.

Je zal vooral last hebben van concurrerende wifi-netwerken, zeker als je in een appartement woont. Ik zou je adviseren om het draadloze gedeelte van je Ziggo-modem uit te schakelen en om een losse router te kopen. Die zijn doorgaans krachtiger dan wat je van Ziggo krijgt. Als je daarnaast ook nog zou overschakelen naar de 5Ghz-band i.p.v. de drukke 2,4Ghz-band zal alles stukken beter zijn, verwacht ik.

@Dan op dinsdag 25 juli 2017 om 12:38:

Fijne tip!! Ik woon in het centrum en zie heel veel wifi-netwerken. Soms zelfs die van de Elzaspassage. Ik heb er allemaal niet zo'n verstand van dus in het weekend even naar de BCC en hopen dat die me niet te duur verder helpen.

#ziggo en weer werkt Internet niet. Nu toch serieus nadenken over overstappen naar andere provider. Dit is echt te gek. Ze verwachten wel dat ik betaal maar leveren niet wat ze beloven. Het is echt een ramp.

@Dan op dinsdag 25 juli 2017 om 12:38:

Alleen jammer dat het bereik van 5Ghz klein is en niet geschikt is om door muren te gaan.
5Ghz zenden en gebruiken in dezelfde kamer werkt wel super.

@Twanneman op woensdag 26 juli 2017 om 11:41:

Klopt dat het bereik van 5Ghz kleiner is maar ik heb er in mijn woning geen last van. Prima bereik. De router op een centraal punt van het huis plaatsen heeft ook een gunstig effect. Maar de meerwaarde om niet op de overvolle 2,4Ghz band te zitten, maakt het de moeite waard.

Nieuwste ontwikkeling zijn mesh-netwerken waarmee je het wifi-signaal nog beter over je woning kan verspreiden. Is nog wel prijzig.

@Marielle Janssen op donderdag 20 juli 2017 om 08:00:

SKUTL?

Dankzij Ziggo 13 gig mobiel internet met Vodafone abbo. Dat krijg ik bij geen enkele andere provider.
Verder ook weinig last van storingen. 5704

5708EX
Zeer vaak storingen! Internet en Wifi traag of helemaal niet, replay TV werkt niet, vastlopende systemen etc. etc.
En erger nog.... geen snel internet aanbieder als alternatief beschikbaar!! Monopoly voor Ziggo hier en daar moet echt iets aan gebeuren.
Veel te oude en kwetsbare Coax-kabelsystemen (nog van het oude "Eigen" Combivisie) die nu tot op de draad worden uitgemolken door Ziggo.
Wij willen glasvezel!!!!!!

Update 2:
Ziggo: druk bezig de grotendeels opgeloste storing definitief te verhelpen
Op donderdag 13 juli (zie onze eerste update) liet Hans den Heijer (de Senior Media Relations Officer van Ziggo) ons weten dat de grote internetstoring in Helmond de avond/nacht ervoor verholpen was.
Op woensdag 19 juli meldde een Ziggo woordvoerder het Eindhovens Dagblad: "Vanaf vandaag zou alles moeten zijn opgelost."
Vanavond reageerde Ziggo als volgt op een tweet die we vanochtend plaatste:


Nog geen Eind goed al goed.

Eind goed al goed, hij doet het meer niet dan wel ... Dit is nu weken zo ... :(

Angela Rebbel

Ja hier ook al pfff wordt er niet goed van????

Diäne Everling

Idd ben ook helemaal geen tevreden klant meer..

Vanessa van Liempt

Eind slecht , altijd slecht . Wat een schijt bedrijf. En je wordt zooo niet serieus genomen. Het lukt ze zelf al niet om binnen 10 min terug te bellen als dat met je is afgesproken. Weten geen van alle wat voor abonnement je hebt! Trieste bedoeling ! Helaas hier alleen maar ziggo????. Ik zou er zo graag de deur uitrijden .

Maartje Kuijpers

Nou hier is ie weer,
Na dat ik woensdag 19 juli voor de zoveelste keer Ziggo had gebeld dat mijn signaal niet goed was. kreeg ik ineens een telefoontje van Ziggo en JA WEL ze gaven eindelijk toe dat het probleem bij hun lag. nu blijkt dat er een probleem is met een wijcentra hier in de rijpel en dat er ongeveer 300 klanten meer dit probleem hebben daardoor. och zei ik ik gaf al 3 monteurs geleden aan dat het niet bij mij lag maar bij Ziggo. nou ze gingen het meteen oplossen.(ja, ja, dat zal wel). ik zou nog teruggebeld worden of het probleem was opgelost. nou gister maar weer ff Ziggo gebeld (want ik had nog niets gehoord) en ja het is bij mij nu (voor hoelang dat weet ik niet) op gelost. ik zei en hoe zit dat met die vergoeding.
nou meneer we kunnen u een half jaar het abonnement voor de helft van de prijs geven, MAAR dan moet u wel een nieuw contract aan gaan voor 1 jaar.
ik zei dat dacht ik dus niet als er weer problemen zijn dan ben ik voor 1 jaar gebonden aan jullie. ja meer kan ik nu niet doen voor u. nou dan geef me maar de persoon waar ik afgelopen week mee heb gesproken, die gaf toch aan dat er andere mogelijkheden waren. het vrouwtje aan de andere kant zuchtte diep en kwam toen aan zetten met dan kan ik u het abonnement voor 2 maanden vergoeden. ik zei nou vooruit dan maar, maar kan ik daar een bevestiging van krijgen via mail of post? waarop ze doodleuk zij dat doen we niet. nou mevrouw dan denk ik dat we een andere weg moeten gaan volgen. (weer een hele diepe zucht) nou omdat u dat zo graag wil dan stuur ik u wel een bevestigings mailtje.

Dus ja als je bij Ziggo niet brultaal bent of goed boos wordt, dan sturen ze je met een kluitje in het riet.

Nu (voor zolang het duurt) werkt alles weer naar behoren en is er aan mijn verhaal na ruim 1 jaar een (voorlopig) einde gekomen.

voor de mensen die nog steeds problemen hebben, raad ik aan om alles goed bij te houden en te noteren want ze durven rustig te zeggen dat je nog niet hebt gebeld omdat het niet in hun systeem staat.
veel succes.

Alweer de zoveelste storing . stapelt zich lekker op.zo

Freek Brouwers

Het zou Ziggo sieren om alle Helmondse klanten te compenseren en niet alleen de klanten die boos opgebeld hebben.

Zo lang ze de dienst niet optimaal kunnen leveren dan het abonnement ook maar eens halveren

Jacco van nimwegen

mee eens petra leek

Marlies van den Reek

ik heb veel storingen, tv en internet

Marlies van den Reek

Ahum.... **Senior Media Relations Officer van Ziggo**

Bedrijven die mensen met deze titel in dienst hebben moet je vooral links laten liggen.

Man man wat een onzin.

Zorg eerst maar eens dat de diensten werken en die je ook nog eens veel te duur aanbied Ziggo, en ga dan pas onzin functie namen verzinnen!!

Kan nog geen film streamen met die snelheid. Baba. Slecht geworden in die jaren. Toch eens kijken naar een andere provider

Ja bah! Ik ben door mn mb's heen omdat Ik niet door had dat WIFI het (alweer!) niet deed ????

Alana Pouwels

Klant is koning *kuch..*

Ryan van der Horst

Nou het is dus nog niet opgelost.
gisteravond was mijn TV beeld erg gestoord en nu doet de replay-TV het niet.

ik maar weer gebeld en ja ze zouden mijn mediabox een reboot geven.
fijn dacht ik daar mee is het probleem nu misschien wel weer even verholpen maar de oorzaak niet.

gaf aan dat het daar bij Ziggo een beetje veel 1 richting verkeer is.
als ik een klacht wil indienen dan kan ik dat via de website doen.
het probleem is dat als er andere stappen moeten worden genomen dan heb ik geen bewijs dat ik ook die klacht en op die datum heb ingediend, dus jullie kunnen dan makkelijk zeggen dat je die niet hebt ontvangen.
ja meneer maar op een andere manier kan het niet.
dat zullen we dan wel eens zien, ik gaat nu een ander weg bewandelen en dan komt er vast en zeker actie van jullie kant. een prettige avond nog.

wordt vervolgd......

Na 20 x de verbinding hersteld te hebben is het gedaan met het geduld.
Ziggo loopt over van de actie (werven) maar schijnen geen fatsoenlijk netwerk te kunnen leveren noch beheersen.
Laat iedereen in actie komen en WAAR voor het betaalde geld te mogen ontvangen.

Rob van der Stelt

@Rob van der Stelt op donderdag 3 augustus 2017 om 16:02:

Wat voor actie had u in gedachte?

Glazenwasser

Ruim 6 weken geleden meldden we dat er behoorlijk wat Helmondse Ziggo-klanten last van internetproblemen hebben bij Ziggo. Inmiddels zijn we een aantal excuses en toezeggingen van Ziggo én bijna 500 reacties op de weblog verder en zijn we benieuwd of Ziggo woord heeft gehouden.
Als je er even je wijk bijzet, krijgt een ieder een beter idee.

5701...dagelijks last van het uitvallen van de WiFi.
Tv doet het weer ????

Artie Bhattoe

Ja ik, blijft een ellende ondanks de monteur die langs is geweest. :-(
Ik woon in het centrum van Helmond

Wij hebben nooit problemen gehad met internet, maar de laatste dagen is het zeer traag.

Sabine Nieuwenkamp

Bij ons ook erg traag

Marina Neervens

@De weblog van Helmond op woensdag 16 augustus 2017 om 10:10:

Ben ook wel benieuwd ja, maar Ziggo is niet de enige die zijn zaakjes niet op orde heeft, Netflix en Videoland kunnen er ook wat van...

WiFi Valt nu nog steeds uit 5708ck

Hier is t kut gewoon

Suzanne den Breejen

Bij ons is alles goed geregeld van Ziggo ????wij hebben een nieuwe modem gekregen ,en nu hebben we er veel minder last van????er is wel een wat bv dat de wifi het niet goed doet ,maar ik denk dat dat overal wel is , ze hebben me altijd netjes te woord gestaan????????????

vandaag overstap naar KPN gelukkig!

5704 dagelijks last van uitval van mijn internet wordt er niet goed van

5703 monteur langs geweest en alles werkt weer super goed ????

Miranda Joosten

5701 WiFi en internet regelmatig traag en valt soms uit tv werkt wel goed

Roger Collins

5706 dagelijks last van internet/wifi problemen

Miriam van der Putten

5706 internet en WiFi problemen

Ik heb een nieuw modem gekregen ... so far so good...binnenstad 5701

Marenka Kleef

Wij zijn gelukkig overgestapt naar een ander. Werd helemaal gek van ziggo zo slecht

Heidi van Ewijk

5702 Tv die blijft hangen, het ene moment wel telefoon en wifi het andere moment weer niet. Oftewel een grote klotezooi die ziggo! Die excuses zijn we zat

Chantal Broek

5702 al maanden ellende met de WiFi

Patricia Hendriks

5706 nog steeds erg slechte internet

Marjan van der Linden

5707 ellende, draadloos en bekabeld!

Jennifer Jacobs

Wordt er echt niet beter op, diverse mensen hebben vergoeding gehad, nou ikke niet hoor pfff

Andre van Elten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: