Wedstrijd na rust pas wedstrijd

In februari 2020 berichtte de weblog over het plan van Angelo van den Heuvel om met SV De Braak zaterdagavondvoetbal te gaan spelen: SV De Braak: “Denk in kansen!”  Het zou beginnen vanaf het seizoen 2020/2021 maar kwam vanwege corona nog niet echt van de grond. Dit jaar is het pas echt begonnen en hoe! SV De Braak won de eerste 6 wedstrijden en stond fier bovenaan met 18 punten. Vanavond speelden ze in het stadion van Helmond Sport tegen SV TOP. Een Angstgegner voor de toppers in deze klasse. Zo hield SV TOP vorige week Oss ’20 die de koppositie met SV De Braak deelde op een gelijkspel.

SV De Braak heeft een goede ploeg, technische spelers en ook spelers die een doelpuntje kunnen maken. Kampioen worden voor dit team is best mogelijk, een groot gevaar is echter dat de gemakzucht in het elftal sluipt. Ze hebben het geluk dat ze een brede selectie hebben waardoor ze om te prikkelen met spelers kunnen rouleren. Een belangrijke taak voor de coach van dit team is om het elftal scherp te houden.
Vandaag brak de gemakzucht het team bijna op, ze voetbalden te slap en SV TOP was tijdens de eerste helft de bovenliggende partij. Uit het niets scoorde Olivier Lugungu echter toch de 1-0. Maar het spel werd er niet beter op. Sterker nog, TOP scoorde tegen. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed maar na overleg met de grensrechter herzag hij zijn beslissing vanwege buitenspel. Het bleef 1-0.

Waar de thuisploeg de fout inging was dat de middenvelders de bal terugspeelden op de achterhoedespelers en dit vaak verkeerd ging. De middenvelders waren hardleers en gingen hier gewoon mee door. SV TOP 1 was mede hierdoor gevaarlijk bij de uitbraken.

Het viel nog mee voor de Helmonders dat het met rust 1-0 stond. Na rust werd de wedstrijd echt een wedstrijd. Kadir Budaklier viel goed in, een tactisch zeer sterke speler die intuïtief het spel goed aanvoelt en vaak weet waar de bal gaat vallen. Toch was het Wouter Boons die namens de uitploeg de 1-1 liet aantekenen. Niet geheel onverwacht gezien hun gevaarlijke uitbraken. Sterker nog de Ossenaren kwam op voorsprong en weer was het Wouter Boons die het doelpunt maakte. Uitblinker Roy van der Putten aan de zijde van SV De Braak zorgde echter kort erna voor de gelijkmaker 2-2.

Het was na rust een echte wedstrijd geworden en Wesley Smits scoorde de 3-2. Het leek erop dat de thuisploeg de wedstrijd alsnog zou winnen. Er was echter niet op Marcel Grochowski gerekend, hij maakte met een fantastisch afstandsschot de 3-3. Het leek nog dramatischer te worden voor de Helmonders toen kort erna Wouter Boons de 3-4 scoorde.

SV De Braak voetbalde na rust redelijk maar het kan normaal gesproken stukken beter. Ze waren na de tegendoelpunten geschrokken, ze wilden wel winnen maar het heilige moeten ontbrak. In de slotfase van het duel kregen ze een vrije trap, Sebastian Zoran schoot goed in, de keeper redde maar uit de rebound scoorde Romario Aveloo: 4-4. Toen raakte de thuisploeg pas echt goed op dreef en ze kregen nog een paar mooie kansen. sterker nog als de wedstrijd nog 5 minuten extra had geduurd hadden ze het duel waarschijnlijk ook nog gewonnen. Al met al was het een niet al te beste match van SV De Braak maar ja, als je in zulk soort wedstrijden toch nog een punt haalt maak je wel aanspraak om de titel te halen.