6reacties

Energiesafari: richting belangrijke keuzes


Nederland, en dus ook Helmond, stapt de komende decennia over op duurzame energie. Dat betekent nogal wat! Energiebronnen die nu nog heel gangbaar zijn, zoals gas, kolen en olie, worden stapsgewijs vervangen door duurzame bronnen zoals zon, wind, biomassa en aardwarmte. Om die zogenaamde energietransitie in goede banen te leiden moeten we de komende periode belangrijke keuzes maken. De provincie verwacht van ons dat we eind dit jaar aangeven hoe we die omslag in de regio zuidoost Brabant gaan maken.

De energietransitie kunnen we alleen samen realiseren! Samen met inwoners, wijkraden, woningcorporaties, bedrijfsleven en andere stakeholders. Daarom zijn we eind augustus met een bus vol betrokkenen op ‘energiesafari’ gegaan. We zijn gaan kijken bij diverse duurzame energiebronnen in de regio. Daarbij hebben we goed gekeken naar de impact die de verschillende mogelijkheden hebben en de manier waarop ze in de omgeving zijn ingepast. Het verslag van de energiesafari vindt u op www.allelichtenopgroen.nl/energiesafari.

Ik vind het heel belangrijk om dit met z’n allen te doen. Waarom? Omdat draagvlak super belangrijk is! We kunnen de omslag naar duurzame energie alleen maken als we steun hebben. Steun van alle partners én van inwoners. We gaan het niet redden met energiebesparing alleen. Om aan de energiebehoefte te voldoen hebben we regionaal waarschijnlijk alle vormen van duurzame energie hard nodig. Ingrijpende keuzes zijn onvermijdelijk. Wat doen we waar en waarom? Die keuzes moeten we de komende maanden met elkaar gaan maken. Ik hou u op de hoogte!

Antoinette Maas
Wethouder duurzaamheid en energietransitie
Gemeente Helmond

Gastblogger
6 reacties
Reageer

Niet echt een succesvolle blog van deze wethouder volgens mij.
Mensen zijn met andere zaken bezig dan deze nieuwe religie/obsessie van Mevr. Maas en o.a. Groen Links.

Staan ook niet open voor tegengeluiden.
Enge beweging al met al, die ook zijn intrede heeft gedaan in onze lokale politiek.

@Eddie op woensdag 4 september 2019 om 18:22:

Er is ruimte om de wetenschappelijke inzichten op het vlak van klimaatverandering in twijfel te trekken (twijfel is de essentie van wetenschap), maar die ruimte wordt wel steeds kleiner.

De "opwarming" van de aarde gaat veel verder dan die paar hittegolfjes die we onlangs hadden. Er komt steeds meer energie in de atmosfeer, wat steeds meer schade gaat doen. Welke schade precies, daarover kun je van mening verschillen, maar minder schade is altijd beter.

Ingrijpen is moreel bezien de enige optie. En als iedereen meedoet, hoeft het helemaal niet eng te zijn.

Groenlinks en D66 zijn bewezen leugenaars en huichelaars voor wat klimaat betreft.
Laten we het ook eens over Stadsverwarming Helmond hebben; twee wijken waar mensen hieraan VAST zitten..tegen belachelijk hoge tarieven die ook nog eens gekoppeld zijn aan gasprijs, en laat gas nu weer verkettert worden door deze linkse partijen,en dus dubbel zo duur worden!
Oh wat was het jaren terug progressief en groen; stadsverwarming!
(In scandinavie had men dit al)
Warmte die anders verloren gaat rondpompen naar de huisjes van de mensjes.
zou bijna gratis kunnen zijn, het is "restwarmte".
Hoe anders pakte ook dit "verdienmodel" uit.
Graag hoor ik of er meer mensen uit Brouwhuis en Rijpelberg in actie wensen te komen om lagere prijzen AF TE DWINGEN .

Naar aanleiding van de bovenstaande oproep van Andre zojuist om 09.44 uur:

Helmonders die in actie willen komen over de kosten van de Helmondse stadsverwarming: het al langlopende topic om daarop te reageren is stadsverwarming.
Hieronder is dat verder off topic.

Goed om te weten waar de wethouder duurzaamheid en energietransitie mee bezig is. Hopelijk de volgende keer iets concreter met wat we er in Helmond van gaan merken, wat het kost en wat het oplevert. Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, maar liever niet op De Braak ;-) en ik hoorde ooit van plannen voor windmolens in Dierdonk.

Jan de Vries

Voor mijn part verdubbelen ze die prijs nog eens...
En ja dat gaat binnen 10 jaar gebeuren gewoon door de jaarlijkse verhoging en niet de vergeten de kunstmatige verhoging van de gasprijs.
Ik ben van ze afgesloten a 423 euro afsluitboete!!
Nu heb ik alles electrisch en voldoende zonnepanelen dat ik ook geen electra rekening meer heb. Van mij beuren ze niets meer????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: