12reacties

Perry: laatste 'column'

Column Perry Vermeulen Helmond

Beste lezers,

vandaag een laatste (kleine) bijdrage van mijn hand aan de weblog van Helmond.
Er liggen diverse redenen ten grondslag aan mijn beslissing om te stoppen met het schrijven van de periodieke column op deweblog.nl; daar kan ik over uitweiden maar ik verwacht dat u als hardwerkende Helmonder wel wat beters te doen heeft. Toch even kort drie redenen voor hen die het interesseert.
Ik merkte dat het me steeds meer moeite kostte om op de gezette tijden wat aan te leveren. Het voelde te zeer als een verplichting en als dat punt bereikt is dan moet je gewoon stoppen. Onder vrijblijvende omstandigheden wil ik altijd bijdragen leveren aan wie-maar-wil, maar dat kan niet op deweblog.nl, waar men (helaas, in my opinion) zeer gehecht is aan planning en regels. Twee: het gezweet achter de tekstverwerker zou voor mij nog enigszins acceptabel zijn als de genomen moeite evenredig was aan de baten, in dit geval dus meetbaar aan de hoeveelheid reacties, positief dan wel negatief. Vaak bleven die echter uit. Waar doe je het dan voor, vroeg ik me vaak af.
En ten slotte drie: als gewone burger ontbrak het me vaak aan inspiratie. Een raadslid zal daar minder moeite mee hebben, die loopt elke week tegen talloze zegeningen en frustraties aan in het Helmondse. Ik moest vaak lang nadenken voor er uiteindelijk wat op papier kwam, iets waar ik dan inhoudelijk niet 100% achter stond maar ja; je moest iets. Alleen al dat onwenselijke, minder kwalitatieve teksten die nog jaren op het internet zweven, lijkt me al een goede reden om er dan maar gewoon mee te stoppen: wellicht kan een ander het beter invullen.
Ik wens die persoon daar veel succes mee 😉

Dank voor het lezen van mijn bijdragen, de afgelopen anderhalf jaar. Ik zal de weblog uiteraard blijven volgen.

Groeten,
Perry Vermeulen