Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Column Perry Vermeulen Helmond

Beste lezers,

vandaag een laatste (kleine) bijdrage van mijn hand aan de weblog van Helmond.
Er liggen diverse redenen ten grondslag aan mijn beslissing om te stoppen met het schrijven van de periodieke column op deweblog.nl; daar kan ik over uitweiden maar ik verwacht dat u als hardwerkende Helmonder wel wat beters te doen heeft. Toch even kort drie redenen voor hen die het interesseert.
Ik merkte dat het me steeds meer moeite kostte om op de gezette tijden wat aan te leveren. Het voelde te zeer als een verplichting en als dat punt bereikt is dan moet je gewoon stoppen. Onder vrijblijvende omstandigheden wil ik altijd bijdragen leveren aan wie-maar-wil, maar dat kan niet op deweblog.nl, waar men (helaas, in my opinion) zeer gehecht is aan planning en regels. Twee: het gezweet achter de tekstverwerker zou voor mij nog enigszins acceptabel zijn als de genomen moeite evenredig was aan de baten, in dit geval dus meetbaar aan de hoeveelheid reacties, positief dan wel negatief. Vaak bleven die echter uit. Waar doe je het dan voor, vroeg ik me vaak af.
En ten slotte drie: als gewone burger ontbrak het me vaak aan inspiratie. Een raadslid zal daar minder moeite mee hebben, die loopt elke week tegen talloze zegeningen en frustraties aan in het Helmondse. Ik moest vaak lang nadenken voor er uiteindelijk wat op papier kwam, iets waar ik dan inhoudelijk niet 100% achter stond maar ja; je moest iets. Alleen al dat onwenselijke, minder kwalitatieve teksten die nog jaren op het internet zweven, lijkt me al een goede reden om er dan maar gewoon mee te stoppen: wellicht kan een ander het beter invullen.
Ik wens die persoon daar veel succes mee 😉

Dank voor het lezen van mijn bijdragen, de afgelopen anderhalf jaar. Ik zal de weblog uiteraard blijven volgen.

Groeten,
Perry Vermeulen

12 reacties:

@Perry:
Vandaag jouw laatste column voor de weblog. Hartelijk bedankt voor jouw inzet en de 18 columns die sinds november 2007 op de weblog verschenen. Zoals al eerder gezegd, vinden we het jammer dat je stopt.
Wil je ooit een ingezonden brief schrijven over iets in Helmond dat je hoog zit, voel je dan, net als elke Helmonder, welkom die te mailen.

Beantwoorden

beste Perry,

het was altijd een genoegen om je columns te lezen. Ik vind het jammer dat je weggaat, maar respecteer je beslissing. Veel succes verder.

groet,
Mohammed Chahim

Beantwoorden

Jammer Perry, ik heb jouw column altijd graag gelezen en gaf er ook vaak antwoord op.

Ik vermoed dat je column toch vaak gelezen werd. Ik denk overigens niet dat het aan de kwaliteit heeft gelegen dat de reactie’s uitbleven.
Veel mensen lezen nu eenmaal en schrijven er geen reactie op, dit heb ik bij sommige columns ook, ik weet dan niet wat te schrijven, of ik heb geen zin in discussie, of ik denk dat mijn reactie niet veel toe zal voegen.

Ik hoop je daarom zeker nog eens te zien in de weblog, en ik blijf je volgen op je site.
Thanks voor het vermaak en de inzet.
MVG
Vital Novitali

Beantwoorden

Perry,

Jammer dat je hebt besloten niet meer voor de Weblog te schrijven. Ook ik respecteer je beslissing.

Succes met al het gene dat je verder wilt gaan doen.

Groetjes,
Ilse

Beantwoorden

Bedankt Perry, ik denk overigens dat je collumn vaak gelezen werd, alleen heeft niet iedereen de behoefte gehad om te reageren. Veel geluk en succes verder.
Helga

Beantwoorden

Dag Perry,

Tja.. als je er zelf niet meer achter staat, moet je het ook niet meer doen want dan werkt het niet. Wel jammer, ik las je columns graag! Heel veel succes verder…

met groet,
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Beantwoorden

Beste collega,
Altijd jammer afscheid te moeten nemen. Maar als je niet meer kunt voldoen aan je eigen kwaliteitseisen, is het beter op te houden. Jammer blijft het.
Eén positieve kant heeft het wel: nu het niet meer ‘moet’, ben je misschien vrijer om ons onregelmatig met je bijdragen te verblijden!

Beantwoorden

Ineens reacties genoeg!

Beantwoorden

Net als vele anderen, vind ik het ook jammer dat je stopt!
Een vraagje uit nieuwsgierigheid: aan welke planning en regels moest jij je dan houden van deze site? Jij schreef toch gewoon eens in de zes weken een column?

Beantwoorden

@ Marijn – Ooit ben ik met de weblog in aanraking gekomen omdat ik gewoon graag schrijf. Ik wilde vrijblijvend wel bijdragen leveren, vond ik leuk. Het geheel ging echter iets formeler dat mijn intentie was: met een planning en afspraken. Ik heb toen toch maar besloten me daaraan te conformeren.
Ik kon er echter niet aan wennen, zoals gesteld in mijn column. Niet altijd tijd, niet altijd inspiratie. Dat ‘verzaken’ werd niet echt gewaardeerd, ik ben een enkele maal vriendelijk doch dringend verzocht om me aan de planning te houden. Dat is ergens wel begrijpelijk, maar ik dacht dan: “Ik doe het geheel belangeloos, go easy on me! Wees blij dat er mensen zijn met bijdragen!” 🙂 Nou goed, die discussie moeten we maar niet hier gaan voeren, er zullen voor- en tegenstanders zijn, voor ieders visie zal wel wat te spreken zijn.

Anderen, dank voor leuke reacties, fijn dat jullie de stukken tekst met plezier lazen!

Beantwoorden

Perry, ik moet nu toch even reageren. Ik sluit me bij de andere lezers aan dat het jammer is dat je stopt. Ik ben het met je eens dat je als columnist kwaliteit moet leveren. Nu je dat niet meer lukt, is het tijd het stokje door te geven.
Ik wil mijn excuus aanbieden dat ik niet altijd reageerde op jouw columns, die ik natuurlijk wel allemaal las. Soms had ik het druk, soms was ik een beetje laks en regelmatig was er niks te reageren (maar daarmee wil ik mijn niet-reageren niet proberen goed te praten). Als pleister op de wonde, bedenk dat een Jan Traverse of John van der Sanden van het Eindhovens Dagblad nooit of vrijwel nooit reacties krijgen op hun columns op ed.nl.

Beantwoorden

@ Johan – maar die krijgen dan wel weer een fraaie vergoeding 😉
Het kleine aantal reacties was slechts 1 van de redenen hè! Onder de streep was het gewoon tijd om inderdaad die stok door te geven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *