27reacties

De multi-miljonair


Waar zou ik zo’n 25 jaar geleden René anders hebben kunnen treffen dan in de kroeg. Dat was zijn 2de huis geworden, enkel slapen deed hij zo nu en dan thuis. René, van rijke komaf, had op een gegeven moment het leeuwendeel van het familiekapitaal ter verkoop aangeboden. Het leverde hem veel, heel veel geld op.

Normaal gesproken kon er weinig gebeuren, hij kon zich aardig wat veroorloven, maar tenslotte werd René armer dan iemand die tot de echte minima behoort. Bredero zei het al: Het kan verkeren. En René liet dat in de praktijk zien.In zijn voortdurende conflicten met de maatschappij, schopte René al vroeg vele heilige huisjes omver. Hij toonde zich betrokken bij mensen die aan de onderkant van de maatschappij leefden. Een groot gezin, kampend met huurschulden, schonk hij een woning in de rijkere buurt.Er waren vrouwen die aan de uitspattingen van René zelfs een eigen woning overhielden. Zijn talrijke uitstapjes kostten hem dan ook een vermogen. Ook in het buitenland kreeg hij conflicten met de overheid. Koppigheid leidde tot processen, die ook handenvol geld kostten.
René hield ervan na een party nog even door te gaan. Strijk en zet dat hij dan te vinden was in zijn stamcafé van Dikke Miet te Aarle-Rixtel. In dat café kon een blind paard niets kapot maken, de glazen waren te vies om uit te drinken, zodat de meeste bezoekers alleen uit de fles dronken. Na een flinke hoeveelheid whisky presteerde René het elke keer weer met zijn snelle Jaguar toch heelhuids thuis te komen.Maar zelfs elke dag feesten wordt een sleur. Bovendien raak je snel door je geld heen. En langzamerhand bleven de profiteurs weg. Toch heb ik bewondering voor René’s levensvreugde, met of zonder geld. Dat kenmerkt de ware levensgenieter. Bovendien hield hij van een grap.

Op een van onze kroegentochten spraken wij over de Koninklijke Familie. René beweerde dat het net zulke mensen zijn als “jij en ik”. In dat geval moest het mogelijk zijn eens een praatje met hen te gaan maken. Wij stapten in zijn Jaguar en reden naar Paleis ‘t Loo. De marechaussee aan de poort dacht kennelijk dat de auto van een kennis van de Koninklijke Familie was en wuifde ons zo maar door. Op het Paleis vatte men ons bezoek sportief op. Wij hebben de familie zelfs nog even gesproken en inderdaad, het zijn hele gewone mensen.

Uit privacy overwegingen is de werkelijke naam veranderd in René,
maar Helmonders weten precies om wie het gaat.
Dit verhaal werd in 1996 gepubliceerd door onze stamgast J.E. Mulder.
Deze ‘Gefundenes Fressen’ ontstond door vraag 46 gisteren in ‘t WWWWW-spel.

'Gefundenes Fressen'
27 reacties
Reageer

Ahhhh Jan, wat een gewedig verhaal van jouw multimiljonair..het was net of ik even mee mocht naar 't Loo....
Prachtige man die 'René' ...daar hou ik wel van, zulke mensen ! ;)

ik ken die 'rene' niet, en eerlijk gezegd ken ik ook dit verhaal niet.. :? ik voel me meteen geen echt geïntegreerde helmondse meer.. :? ;) :D

@Natasjalex: Zie foto en uitleg bij WWWWW vraag 46.

peter w... bedankt voor de uitleg! stom, want ik heb nog wel het verhaal zitten lezen.. :? ;) :D

Bedankt J.E. Mulder voor dit leuke verhaal :D

@J.E. Mulder: Wist jij dat "Dikke Miet" ook wratten kon laten verdwijnen wat ze in het ziekenhuis niet voor elkaar kregen?

@ J.E. Mulder: Wat ik nog vergeten was te vragen of de gedichtenbundel van "Dikke Miet" genaamd:
De tranen die ge schreit, hoefde niet meer te pissen
in jouw boekenkast staat?
Hier staat namelijk ook een sonnet in gewijd aan Hein:
Gij zijt gelijk ene Raspoetin.

goh had dikke miet een gedichtenbundel PeterW????

@Angie: "Dikke Miet" had nog veel meer. Dat wilde gij niet weten. :D

pfffffffffff of ik nooit bij dikke miet in der cafe geweest ben zeg ..............

oh nee meer op het terras ... tjeee wat zag het er daar uit zeg ...................

Wat ze in ieder geval had, waren edelstenen en halfedelstenen...

Maar over onzen Hein heb ik geen verhalen... Ben te jong toch denk ik... :?

@PeterW: Ik ken het boek van Dikke Miet.Ik heb het vroeger gelezen. er staat ook een verhaal in over Kerstmis dat Dikke Miet allerlei eenzame figuren uitnodigde om Kerstmis mee te vieren,heintje was daar ook bij. :D

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Wij dachten dat jij wel verhalen over hem gehoord had en die zou willen delen.

@Weblog van Helmond
Helaas heb ik geen verhalen gehoord over Heintje. :?

wowwwwwwwww @weblog van Helmond bedankt voor dit onderwerp .... Peter is helemaal in de ban van het boek heintje hondje hoedje ... of andersom hahahah

@Angie: Jouw Peter of de onze?

hahahah @weblog van Helmond ... de mijne natuurlijk ... wat die van jullie uitspookt daar moei ik me niet mee :)
alhoewel ............. grinnnnnnnnnnnnnnnnnn ... als ie de vragen maar niet al te moeilijk maakt ... zoals die van vraag 52 ... ik had die foto eruit gehaald hoor ... :)

@Angie:
Leuk dat het daartoe aanzet, maar eerlijk is eerlijk: J.E. Mulder zorgde in feite voor dit log, wij plaatsten het slechts.

Ben vaak in het cafe van jan en miet geweest als klein ventje. Mijn moeder tapte daar en was bevriend met dikke miet. Weet nog wel dat het altijd heel gezellig was. Het boek wat dikke miet geschreven heeft hebben we nog steeds. Mijn moeder verteld nog regelmatig over die prachtige tijd.

hallo weet iemand waar ik het boek van dikke miet nog ergens aan kan komen heb het eens gelezen en zou het graag nog eens een keer lezen wie ow wie kan me er aan helpen

gerda schutte

@gerda schutte
Met de titel en de schrijver van dat boek moet je het toch in de bibliotheek kunnen krijgen?

Leuk om dit te lezen ik heb het verhaal uit zijn eigen mond gehoord..!
Het was een warme lieve man die het leven wat kleur heeft gegeven, in ieder geval dat van mij.

@Peter W op maandag 14 november 2005 om 21:04:

Jazeker, ne kleinzoon die maurice heet, en het filmpje op youtube is opgenomen door Paradijsvogels in 1991, en op februari 2013 tikte dien kleinzoon (stief) " dikke miet" in, omdat ie op zoek was naar ons oma, en vond het filmpje 22 jaar later toen het er pas 1 week op stond...reken da dan mar s uit:

22 jaar = 22 x 52= 1144 weken/ 100= 1/11400 deel kans dat ik haar heb gevonden en dat terwijl ik over ons oma heb gedroomdt, en ik zelf het filmpje nu heb bekeken 100 keer sindsdien, en de eerste was van de familie die haar heeft gevonden, dus eiken, gij staat daar nog sterk en trots als een rots houd ik van jou, lieve oma miet!!!!
En ik heb nu zelf de liefde om te genezen geprobeerd en heb al vele mensen van de klachten verholpen, dus trotser dan dat kan ik niet zijn. Lieve Janna, gecondoleerd met Opa Jan! Opa Jan, rust zacht in vrede, ik houd van u.

Kleinzoon Maurice

Maurice van Bussel

Schilderij: Heintje van Vlissingen bij café Dikke Miet in Aarle-Rixtel.
Wie het schilderde weet ik niet.

Joke van Bree

Lieve Marliesje,

Je bent en blijft mijn meisje.
Je moet weten dat ik enorm gek op je ben, dat ik je niet kan missen.
Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurt maar ik probeer het te begrijpen.
Alsjeblieft, ik mis je enorm. Het gevoel dat je me geeft kan niemand anders geven. Kun je mij vergeven?

Liefs maurice.

Maurice van Bussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: